Hunkar begendiyi bende cok severim. Ama pilav ustu et diye karar verdim hunkar begendiyi baska misafirime yaparimYanina zeytinyagli barbunya veya tazefasulye gibi soguk bisey yapabilirsin. Sicak istiyosan bezelye olabilir. Et yemegini ben olsam hunkar begendi yapardim. :)
bende sana yogurtlu bir tarif vereyim canım hem çok basit hede şimdiye kadar begenmeyen görmedim
2 adat patlıcan
3 " patates
2 " kabak
5 " kırmızı biber
5 " yeşil biber
2 " havuç
hepsini çok küçük olmayan küp şeklinde doğra tuz ve yarım çaybardagı kadar zeytin yagı ile harmanla yaglı kagıt serdigin tepsiye ser fırında arada karıştırarak hafih kızarana dek bekle soguduktan sonra yogurt sarmısak hem çok basit kızartma derdi yok hemde çok lezzetli yiyenler kızartma sanıyor hepsi aynı anda pişiyor
Evet bu yemekte cok lezzeti oluyo. Dusunebilirim. Ama sulu yemek lazim :/
Herkese hayirli ramazanlar arkadaslar. Ramazan gelince iftar menusu azicik sıkıntı olabiliyor misafirler icin. Herkes herseyi sevmiyor. Kalabalik misafir oluncada herkesin gonlunu hos tutmak birazdaha zorlasiyor. Bu sene misafirlerimi toplu almadim. Ikiye boldum kaynanamlarla gorumcemi bir aldim Allaha sukur atlattim onlari. Yarinada misafir cagiriyorum . 10 kisi olacagiz menume karar veremedim. Eslerimiz et sevdigi icin menu bunun uzerinden devam etmeli.
Mercimek corbasi
Pilav ustu et
Coban salata
..........
..........
Tatli
Cok cesit yapmayacagim.hem cok istahli degiller 2 kisi haricinde.hemde yenmedigi icin hepsi kaliyor.bi sebze yemegi gerek diye dusunuyorum. Sulu yemek lazim ama karar veremedim. Yardim ederseniz bosluklari beraber dolduralim.
Çorban var o yüzden sulu yemek yapmana gerek yok.Biber dolması,yoğurtlu semizotu yapabilirsin yada yaprak sarma olabilir Patlıcan salatası yapabilirsin..Evet bu yemekte cok lezzeti oluyo. Dusunebilirim. Ama sulu yemek lazim :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?