• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert degil ama iftar menusu yardim ;)

fatal

Ayrica o sabreden Dervisi de hic samimi bulmuyorum
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.053
457
123
Herkese hayirli ramazanlar arkadaslar. Ramazan gelince iftar menusu azicik sıkıntı olabiliyor misafirler icin. Herkes herseyi sevmiyor. Kalabalik misafir oluncada herkesin gonlunu hos tutmak birazdaha zorlasiyor. Bu sene misafirlerimi toplu almadim. Ikiye boldum kaynanamlarla gorumcemi bir aldim Allaha sukur atlattim onlari. Yarinada misafir cagiriyorum . 10 kisi olacagiz menume karar veremedim. Eslerimiz et sevdigi icin menu bunun uzerinden devam etmeli.

Mercimek corbasi
Pilav ustu et
Coban salata
..........
..........
Tatli

Cok cesit yapmayacagim.hem cok istahli degiller 2 kisi haricinde.hemde yenmedigi icin hepsi kaliyor.bi sebze yemegi gerek diye dusunuyorum. Sulu yemek lazim ama karar veremedim. Yardim ederseniz bosluklari beraber dolduralim. :56:

Yanina zeytinyagli barbunya veya tazefasulye gibi soguk bisey yapabilirsin. Sicak istiyosan bezelye olabilir. Et yemegini ben olsam hunkar begendi yapardim. :)

bende sana yogurtlu bir tarif vereyim canım hem çok basit hede şimdiye kadar begenmeyen görmedim
2 adet patlıcan
3 " patates
2 " kabak
5 " kırmızı biber
5 " yeşil biber
2 " havuç
hepsini çok küçük olmayan küp şeklinde doğra tuz ve yarım çaybardagı kadar zeytin yagı ile harmanla yaglı kagıt serdigin tepsiye ser fırında arada karıştırarak hafih kızarana dek bekle soguduktan sonra yogurt sarmısak hem çok basit kızartma derdi yok hemde çok lezzetli yiyenler kızartma sanıyor hepsi aynı anda pişiyor:34:

Son düzenleme:
Yanina zeytinyagli barbunya veya tazefasulye gibi soguk bisey yapabilirsin. Sicak istiyosan bezelye olabilir. Et yemegini ben olsam hunkar begendi yapardim. :)
Hunkar begendiyi bende cok severim. Ama pilav ustu et diye karar verdim hunkar begendiyi baska misafirime yaparim ;) yemegide sicak dusunuyorum ama ne yapabilirm. Esim patlican yemegi olabilir dedi ama kararsizim

bende sana yogurtlu bir tarif vereyim canım hem çok basit hede şimdiye kadar begenmeyen görmedim
2 adat patlıcan
3 " patates
2 " kabak
5 " kırmızı biber
5 " yeşil biber
2 " havuç
hepsini çok küçük olmayan küp şeklinde doğra tuz ve yarım çaybardagı kadar zeytin yagı ile harmanla yaglı kagıt serdigin tepsiye ser fırında arada karıştırarak hafih kızarana dek bekle soguduktan sonra yogurt sarmısak hem çok basit kızartma derdi yok hemde çok lezzetli yiyenler kızartma sanıyor hepsi aynı anda pişiyor:34:

Evet bu yemekte cok lezzeti oluyo. Dusunebilirim. Ama sulu yemek lazim :/

sulu yemek
dolapta bezelyen varsa yada konserve bezelye yapa bilirsin ,
fasülye
barbunya
türlü başkada aklıma gelmiyor:40:

Pilavin yanina bir firin yemegi lazim bence.sende sebzeli yemek onermemizi istemisin,firinda sebzeli turlü onerebilirim.cokta hafif oluyor,begeneceklerini umuyorum.zaten pilavin etliymis,türlün etsiz de olabilir,tercihine kalmis.salcali yemekde mevsime uygun yesil fasulye yapabilirsin..sicak servis edersin.zeytinyagli olarakda,hem sofrayi doldurmasi acisindan hemde begeneceklerini umdugumdan,soyle karisik bi dolma tavsiye ederim,biber dolma,zeytinyagli yaprak dolma,kuru patlicanin varsa patlican dolma.kalabalikmissiniz.fazla yapip kendini yormana gerek yok.diger yemekleri yaparsan zaten zeytinyaglilarda tadimlik gibi olur,sofraya cesit olur.

Ozellikle sulu yemek istemisn,fasulye yapmazsan sulu köfteyi tercih edebilirsin.oda guzel bi iftar yemegi.

Herkese hayirli ramazanlar arkadaslar. Ramazan gelince iftar menusu azicik sıkıntı olabiliyor misafirler icin. Herkes herseyi sevmiyor. Kalabalik misafir oluncada herkesin gonlunu hos tutmak birazdaha zorlasiyor. Bu sene misafirlerimi toplu almadim. Ikiye boldum kaynanamlarla gorumcemi bir aldim Allaha sukur atlattim onlari. Yarinada misafir cagiriyorum . 10 kisi olacagiz menume karar veremedim. Eslerimiz et sevdigi icin menu bunun uzerinden devam etmeli.

Mercimek corbasi
Pilav ustu et
Coban salata
..........
..........
Tatli

Cok cesit yapmayacagim.hem cok istahli degiller 2 kisi haricinde.hemde yenmedigi icin hepsi kaliyor.bi sebze yemegi gerek diye dusunuyorum. Sulu yemek lazim ama karar veremedim. Yardim ederseniz bosluklari beraber dolduralim. :56:

Sebze yemeyi olarak yumurtali fasulye yapabilirsiniz uzerine yogurtla ikram ediliyor.ben azeriyim yemek azeri ve cok kolay turkiyede arkadaslarimiza ikram etdim cok begenmislerdi.

Çorban var o yüzden sulu yemek yapmana gerek yok.Biber dolması,yoğurtlu semizotu yapabilirsin yada yaprak sarma olabilir Patlıcan salatası yapabilirsin..

Son düzenleme:
Back
X