• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert değil ama merak ediyorum..

nelit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
195
0
96
Diğer
kızlar çalışan ve kayınvalidesiyle oturan arkadaşlar var mı aranızda?
varsa nasıl oluyor yani bana biraz anlatabilirmisiniz zor yönlerini kolay yönlerini
şimdiden teşekkürler

valla sana sunu söyleyim senede bir kez gidiyorum <yaklasik bir ay kaliyorum resmen boguluyorum inanki kötü degiller gayet iyi anlasiyoruz ama ben evimdeki rahatligi ariyorum aklimin her estiginde her istedigimi yapmak istiyorum sirf bu yüzden memleketten ev aldik rahat etmek icin

benım kendı evıme kayınvalıdem kısları kalmaya gelırdı
ev benım ve duzenı ben kurdugum halde
calısan bır bayan olsa bıle aynı evde kesınlıkle rahat edemıyorsun

tabıı bu kayınvalıdenın yaklasımına gore elbette degısır ama ınsan evlı bır bayan olunca kendı annesıyle bıle aynı evde kalamıyor maalesef

Sanırım bekarsın bu yüzden soruyorsun.
Mecbur değilsen kesinlikle birlikte oturmayı kabul etme.
Bana kalırsa mecbursan da kabul etme:) diycem ama durumunuzu bilemem tabii.

Klasik ama çok doğru bir söz yazayım sana; ev ev üstüne olmazzzzzzzzz..

kendimden pay biceyim güzelim sana

rahat rahat yikanamiyorsun hele ki ev dar ve kücükse ve de kayinpederin gece yarilarina kadar tv bakiyorsa,yeri gelir cünüp bile gezersin

görümcen ,eltin ve bir de cocuklari varsa bunlari bastan cekmeye evet demis oluyorsun

yerler icerler ,coluk cocuk dagitir eder ,bir de evi dagittiklari gibi, cocugun olmadigi halde evin gelinisin diye basina birakip giderlerse GIKK diyemez kendi kendini yersin

diyemezsin cunku bastan kabul etmissin onlarla yasamaya,duzenlerine ayak uydurmaya

kocanla bir yere gitmek istersin ama eve gelen giden oldugundan bu bile zorlasir kimi zaman

rahat rahat ayak uzatip ya da koltuga devrilip tv seyretme keyfinse nerdeyse sifir,sabahlari kalkamayip kahvaltilarini hazirlamazsanda etraftan bizim gelin ammada uykucu laflarini duymayada hazir olmalisin

paylasmak istemedigin herseye payci olurlar var mi bundan ötesi

AMANNN AMANNN diyimm arkadasim sana uzak dur...ne yaparsan yap ,40 gün sirtinda tasi ,41.ci gün yoruldum diyip indir senden kötüsü olmaz...

rahat rahat yikanamiyorsun hele ki ev dar ve kücükse ve de kayinpederin gece yarilarina kadar tv bakiyorsa,yeri gelir cünüp bile gezersin

görümcen ,eltin ve bir de cocuklari varsa bunlari bastan cekmeye evet demis oluyorsun

yerler icerler ,coluk cocuk dagitir eder ,bir de evi dagittiklari gibi, cocugun olmadigi halde evin gelinisin diye basina birakip giderlerse GIKK diyemez kendi kendini yersin

diyemezsin cunku bastan kabul etmissin onlarla yasamaya,duzenlerine ayak uydurmaya

kocanla bir yere gitmek istersin ama eve gelen giden oldugundan bu bile zorlasir kimi zaman

rahat rahat ayak uzatip ya da koltuga devrilip tv seyretme keyfinse nerdeyse sifir,sabahlari kalkamayip kahvaltilarini hazirlamazsanda etraftan bizim gelin ammada uykucu laflarini duymayada hazir olmalisin

AMANNN AMANNN diyimm arkadasim sana uzak dur...ne yaparsan yap ,40 gün sirtinda tasi ,41.ci gün yoruldum diyip indir senden kötüsü olmaz...

vayyyy be arkadaşım nede güzel anlatmışsın... helal olsun sana a.s. kimse yaşamadan böyle güzel anlatamazdı bi senden duydum bunu birde annemden oda çok çekmişş kayınvalidesiyle otururken senağlama

eğer aklında böle bişe varsa hazır yolun başındasın , hatta yola bile çıkmamışsın, boşver derim...

zehir arkadaşın yazdıklarına ek olarak şunları sölemek istiorum, eşin yanında olmasına rağmen başbaşa yapacağın bi kahvaltının , hazırlayacağın şık akşam yemeklerinin hasretini neden yaşayasın ki...

sesinizin volumünü kısarak gülüşmek , hatta tartışmak ne kadar hoşunuza gider değilmi, sonuçta konuşmak gülüşmek kadar tartışmakta bi anlaşma uzlaşma türüdüra.s

buyüzden kesinlikle, 2oda olsun ama kendi eviniz olsun derim ben a.s.

Ne yapın edin ayrı oturmaya çalışın . . . bilmiyorumkismile
Kayınvaliden ne kadar iyi olursa olsn aynı evde oturmayı hiç ama hiç doğru bulmuyorum. . mafoldumben
ınsan nişanlıyken veya sevgiliyken gözü aşktan kör oluyor. Herşeye tamam diyor.Kalkarım altından diyor ama hiçbişey söylendiği kadar kolay değil.guclubacismile
Yeri gelicek eşinin yanında kollarının arasında tv izlemek isticeksin, yeri gelicek evde açık saçık giyinmek isticeksin . . kimi zman canım yemek yapmak istemiyor diyip eşine nazlanıcaksn,bazen bağıra bağıra şarkı sölemek isticeksin
Kayınvalidenlerle aynı evi paylaştığın sürece bunları gerçkleştiremeyeceksin . . Sonra bu duyguların içinde dolup dolup taşacak. . ıçinde taşanlardan eşinle olan sevginiz etkilenecek :1ninca:

Kısacası gönüllü hizmetçilik gibi birşey diyorsun yani..

Allah kurtarsın canım ne diyim.

Kısacası gönüllü hizmetçilik gibi birşey diyorsun yani..

Allah kurtarsın canım ne diyim.

aynen öyle oluyor canim ama ben zaten üc ay katlandim

ben yurtdisina gittigim icin mecburen birarada kaldik ,sözde ayiricaklardi evi

tabi buldular benim gibi esegi semer vurmaya calistilar ,düsünsene eltimde beraberinde daha buyuk bir eve cikmak icin ev arayislarina baslamislardi

kaynanamla oturdugum yetmiyormus gibi bir de eltim o eve dahil olacakti kafamçokkarıştı , canima tak etti ne dil biliyordum ne iz ,kimsenin haberi yokken kactim Türkiyeye ,ancak bu yolla evimi ayirabildim cok sükür kafam rahat, huzurum yerinde :lepi:

Arkadaşlara katılıyorum... çalışıyor ol yada olma ama kesinlikle aynı evi paylaşma...
Kimi zaman kendi annenle tartışıyor bağrışıp çağırıyorsundur şimdi kayınvalide ile aynı evde yaşama offf düşünmesi bile kötü... Bi laf söylesen söyleyemezsin içinde kalır, rahat hareket edemezsin sıkıntıların artar bu da seni ve eşini mutsuz eder....
Sözlü yada nişanlı olabilirsin bilmiyorum ama herhalde nasıl olsa çalışıyorsun bişey olmaz demişlerdir aklına girmeye çalışıyorlardır... Hiç kanmaa...

bende nişanlanmak üzere olduğumdan ve kayınvalideme pek tahammül edemediğimden aynı evde yaşamak hiççç bana göre değil.. Allahım korusun

Son düzenleme:
çalışırken çok daha kötü bence,bazen kayınvalidem laf vurdurur bana,her gün iş çıkışında bize gelin yemeğinizi burda yiyin,yatmaya evinize gidersiniz diye...düşünüyorum da yorgun argın eve gel,bi hazır sofra bul iyi hoş da,el pançe otur,istediğin gibi giyineme,ayaklarını uzatıp dinleneme,sonra geleni gideni,hizmet et gelinlik yap hepsine...amaaaann sen de git iş mi arıyosun kendine

bu soruyu sorduğuna göre aklında böyle bişey var galiba.CADIARZUama ister çalışan ol ister ev hanımı beraber oturmanın hiçte cezbedici bi yönü yok.yasakkelimene para tasarrufu olur nede huzurun olur.o yüzden böyle bişey düşünüyosan hemen vazgeç.kaydirigubbakcemileeğer kabul etmiyorlarsa sende yollarını ayır.ömür boyu üzüleceğine şimdi üzül.

oyyyy kızlar ben nişanlıyım ve nisanda düğünüm var mobilyalarımız aldık hemen hemen herşey tamam sayılır ve ben kayınvalidemlerle oturcam bazı özel durumlar var o yüzden
ama geçici bi süre tabi biz o sürenin kısa olması için elimizden geleni yapıcaz
off umarım bunları yaşamam ama herkesde aynı şeyi düşünüp söylüyosa vardır bi hikmeti tabi..
kayınvalidemi severim iyi kadın allah için ama zaman neler gösterir neler yaşatır bilemiyorum,off moralim bozuldu:sinifsinif:

herkes kısa süre için beraber oturacaz diyerek kabul ediyor ama öyle olmuyor malesef o sözler nikahtan sonra unutuluyor.ayrıca herkes nişanlıyken kayınvalidesini sever ama nikahtan sonra öyle değil.mesela bende beraberim ayrıca nişanlıyken kaynanamı çok severdim nikahtan sonra gerçek yüzünü gördüm.:kızgın:

oyyyy kızlar ben nişanlıyım ve nisanda düğünüm var mobilyalarımız aldık hemen hemen herşey tamam sayılır ve ben kayınvalidemlerle oturcam bazı özel durumlar var o yüzden
ama geçici bi süre tabi biz o sürenin kısa olması için elimizden geleni yapıcaz
off umarım bunları yaşamam ama herkesde aynı şeyi düşünüp söylüyosa vardır bi hikmeti tabi..
kayınvalidemi severim iyi kadın allah için ama zaman neler gösterir neler yaşatır bilemiyorum,off moralim bozuldu:sinifsinif:

off napcam benn:1no2:

Aslında yapacağınız çok basit!
O özel durumlar neyse,geçici olarak beraber kalmanızı gerektiren yani..
O durumları atlatın öyle evlenin..
Bekleyip ayrı evde yaşamak varken,acele ile evlenip kayınvalide ile oturmak bana çok ters..
Hele bu kadar örneği varken çevrede..guclubacismile

Asla ve asla kayınvalide ile aynı evde kalma.
Ben çektim ve biliyorum aman diyim...

Back
X