canım ne mezunusun.kpssye filan girsen.bir işin olsa gerçekten bu sıkıntın biter arkadaşların da olur.hayatın daha anlamlı olur.
Siz zaten en iyi adımı atmış bulunuyosunuz
Evde boş boş zaman öldürmektense ingilizceye merak salmışsınız
Bu sizi zaten yeterince meşgul eder
Kolay gelsin
Bir arkadaşım halk eğitimin kurslarından Almanca dil eğitimi alıyordu. Belki bulunduğun şehirde de vardır. Bir araştır istersen.
İnternetin sınırsızsa ingilizce gramer videoları var. Onları izleyebilirsin.
İngilizce alt yapın biraz varsa hikaye kitaplarından başlamanı tavsiye ederim. Onları okudukça fark etmeden ingilizcen çok gelişir.
İsmek benzeri kurslar var mı yaşadığınız şehirde ?
canım livemocha diye bir site var çok güzel.
ingilizce hatta istersen diğer başka dilleri bile öğrenebilirsin.. bi dene derim
yine üniversite mezunu bir işsiz
Bence bu aralar arkadaşı felan boşver, kendin ingilizceye ver sonra zaten iş kapısı açılır ve orada arkadaşlar edinirsin.
Benimkisi dert değil yalnızlık
Üniversite mezunu bir işsizim ben.
Çok şükür sağlığım yerinde ama ne bileyim içerledim öyle.
İş arıyorum bir yandan internetten başvuru yapıyorum ama bu dönem çok yalnız hissediyorum kendimi.
Eskiden hep arkadaşlarım vardı canım sıkılınca gider bir şeyler içerdik sohbet ederdik.
Bütün gün kendimleyim.Gidecek 2 laf edecek arkadaşım yok.
Eski bir arkadaşım vardı bazen görüşürdük bugün için anlaşmıştık.Bi çocuk varmış onla buluşmuş kardeşinden öğrendim.
E bana sözü vardı dedim bilmiyorum dedi.Anlayacağınız oda unuttu beni.Haber bile vermedi.
Gidebileceğim bi kurs yok etrafımda çok baktım.
Bi sese çok ihtiyacım var ama herkes yaşam derdine düşmüş kim benimle uğraşır ki
İngilizce öğrenmeye merak saldım ama imkanım yok kursa gidemem.Evde kendi başıma neler yapabilirim.
İngilizce bilen arkadaşlar tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?
Kendim öğrenebilir miyim?
Yardımcı olur musunuz bana..Evde boş oturmak istemiyorum bu zamanlarım birdaha gelmeyecek.Ben kendini geliştirmiş ayakları üzerinde duran bir kadın olmak istiyorum.
Yorum yapan , okuyup çıkan , yardımcı olan fikirlerini esirgemeyen herkese sevgiler.
ingilizce kitabın yanısıra film izlemeni tavsiye ederim
sonra günde 50 kelime ezberlenecek diye hedef koy kendine
alt yapında varmış ee azimde var olur gider inşallah:)
umarım en kısa zamanda mutlu huzurlu olabileceğin bir iş bulabilirsin canım
8 9 ay önceki beni gördüm sende
Allah tez vakitte iş bulmay nasip etsin inşallah =)
ingilizce seviyen nedir bilmyorum ama en başlangıç seviyesinden halk eğitim kurslarında açılıyor ingilizce kursu.
hem çok uygun oluyor.
ama dediğim gibi en alt seviyeden başlıyorlar.
biraz biraz ingilizcen varsa, küçük ingilizce hikaye kitapları oluyor onlardan alıp okuyabilirsin. (bulamazsan bana özel mj atabilirsin)
bilmediğin kelimeler yapılar olursa kenara not edip anlamlarını veya cümlelerin yapılarını araştırabilirsin.
bir ara kdps ye hazırlanırken netten çok güzel notlar bulmuştum. sende bak istersen...
ingilizce filimler izle. if only diye bir film vardı aklıma o geldi. ingilizce aksanı çok rahat anlaşılabilecek tarzdaydı. ondan başlayabilirsin.
birde ingilizce çizgifilmler daha yararlı oluyormuş...
buarada türkçe alt yazı olduğu gibi filmlerin ingilizce alt yazıları da oluyor.hem dinleyip hemde alt yazıdan ingilizce takibini yapabilirsin.
bir iki araştırmada bulabileceğine inanıyorum
internetten bol bol ingilizce videolar izleyebilirsin canım :) hem bu kadar üzücü konuşma :) yeni olaylar illa ki olacaktır
ingilizceyi hep kelimelerden başlayarak öğrendik canım,sen de önce günlük hayatta kullanılanlardan başla.gramere de hakim olman lazım.bir yandan da ona çalış.
sonra yavaş yavaş cümleler kurarsın,bu cümleleri paragraflara dönüştürürsün yani hem konuşmayı hem yazmayı bir arada yürüt.
ingilizce basit kitapları da okuyabilirsin,nette araştır ingilizlerin sitelerine gir oralardan bir şeyler okumaya çalış.film izle vs vs.
hevesliysen çok yok katedersin :)
Halimiz ne olacak bilmiyorum kpss girmiştin sonucun nasıl gelecek tahminin var mı?
Birde busuu.com var. Orada dil öğreniyor insanlar araştırabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?