• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert değil bir soru

berican9186

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
66
8
13
33
Merhabalar kk nın güzel,alımlı,bakımlı bayanları benim sornum makyaj fırçaları özelliklede fondöten fırçası her fondöten sürdüğümde fırcayı yıkamalı mıyım nasıl kullanmalıyım birde fırçaları nasıl yıkamalıyım şimdi den tşk ederim :KK24:

ilgili yere açmıştım konuyu ama hi cevap alamadım o yüzden bir de buraya yazmak istedim şimdiden teşekkür eder özürlerimi iletmek isterim :KK36:

Fırcaları bebek sampuanıyla yıkıyorum ben bazende sıvı sabun ve birazda zeytinyagı kullanıyorum. Her kullanımda yıkamıyorum fondoten fırcamı haftada 1 falan 10 gün yada ama fırcamıda sık kullanmıyorum .

Merhabalar kk nın güzel,alımlı,bakımlı bayanları benim sornum makyaj fırçaları özelliklede fondöten fırçası her fondöten sürdüğümde fırcayı yıkamalı mıyım nasıl kullanmalıyım birde fırçaları nasıl yıkamalıyım şimdi den tşk ederim :KK24:

ilgili yere açmıştım konuyu ama hi cevap alamadım o yüzden bir de buraya yazmak istedim şimdiden teşekkür eder özürlerimi iletmek isterim :KK36:
canım ben beyaz sabunla yıkıyorum tertemiz mis gibi oluyo :)

Sık kullanıyorsanız 2-3 kullanımda bir yıkamalısınız. Daha az kullanıyorsanız 10 günde bir yeterli. Cildiniz akneliyse ya da siyah nokta varsa muhakkak her kullanım sonrası yıkamalısınız.
Zeytinyağı ve sıvı sabunu karıştırın, fırça başı aşağı gelecek şekilde temizleyin yine başaşağı yıkayın ve başaşağı kurutun.
Zor geliyorsa fırça temizleyici spreyler var oldukça işe yarar şeyler.

1 hafta-10 günde bir beyaz sabun gibi çitilemeden yıkabilirsin. kendi kendine bırak kurusun sonra.

durunca bakteri falan oluyormuş, sivilceye fln neden olurmuş. ondan yıkamak gerekiyormuş ama ben 3 ayda bir anca yıkıyorum :)

1 hafta-10 günde bir beyaz sabun gibi çitilemeden yıkabilirsin. kendi kendine bırak kurusun sonra.

durunca bakteri falan oluyormuş, sivilceye fln neden olurmuş. ondan yıkamak gerekiyormuş ama ben 3 ayda bir anca yıkıyorum :)
Beyaz sabun çok kurutur ama fırçaları. Sonra kılları kırılır yüze yapışır..

Evet makyaj fırçaları mutlaka yıkanmalı. Üzerinde bir sürü ürün birikiyor, toz, bakteri her şey olabilir. Yüzüne sürüyorsun sonra onu, akne yapar sivilce yapar. Likit ürünleri mesela fondöten ya da kapatıcı gibi ürünleri kullandığın fırçaları her gün kullanıyorsan haftada minumum 1 defa yıka. Pudra ve allık gibi toz ürünleri kullandığın fırçayı ise 10 gün ya da 15 günde 1 yıkaman yeterli. Püf nokta yalnızca fırçanın kıllarını yıkamakta, fırçanın sap kısmını ıslatmadan yıkayacaksın. Önce fırçanı ıslat, ben antibakteriyel sabunla yıkıyorum, elime tek fıs sıkıyorum, fırçayı güzelce köpürtüyorum. Akan suyun altına tutuyorum, sonra 1 defa daha aynı işlemi yapıyorum, zaten sapsarı akıyor görüyorsun. Güzelce durula sonra yine akan suyun altında. Kılları tutan kısma su değdirmemeye çalış, fırçanı deforme etme. Fırçanın kılları aşağı bakacak şekilde kurut. Ben sıkıştırıyorum bir yere, zaten genelde sentetik kıllar olduğu için en geç 1-2 saat içinde kuruyor. Sakın kurutma makinesiyle filan kurutma.

hadi ben de yıkayayım bari. ama bende sadece allık fırçası var.

Fondoten fırçası nasıl bişey olmalı arkadaşlar?

çok tşkler allık ve pudra fırçasını 15-20 gün de bi yıkıyorum ama fondöten bilemediim hergün yıkamak gerek çünkü üzerin de fondöten kaldıgı için fırça kılları yapışıyo yüzdede fırça izi kalıyor yıkamayı deniyeyim de baş aşagı nereye sabitlerim fırçayı onu düşünüyorum

Ben Real Techniques Expert Brush'ı tavsiye ederim, cidden çok güzel bir fırça. Yüzde hiç iz bırakmıyor, parmakla uygulamaya göre cidden daha başarılı. Daha önce fondöten fırçası diye kedi dili fırça almıştım, hiç sevmedim. Şimdi favori fırçam bu, tüm likit ürünleri kullanabilirsin. Ben gözaltı kapatıcısını bile bununla uyguluyorum.

İstediğin markanın mağazasına gidip bana fondoten fırçası lazım diyorsun veriyorlar. Genelde yassı ve sık kıllı fırçalar. Ama yuvarlak ucu sivri olanları da var.
Kaliteli olsun diyorsan real tecniques fırçalar hem fiyatı uygun hem de başarılı. Çok param var diyorsan mac fırçalar oldukça iyi. Az vereyim öz olsun diyorsan kullanmadım ama flormar fırçaları methediyorlar.
Bende 80 çeşit fırça var ama en az kullandığım fondoten fırçası. Fondoteni fırça yerine süngerle sürmek daha kolay ve daha başarılı geliyor bana.

çok tşkler allık ve pudra fırçasını 15-20 gün de bi yıkıyorum ama fondöten bilemediim hergün yıkamak gerek çünkü üzerin de fondöten kaldıgı için fırça kılları yapışıyo yüzdede fırça izi kalıyor yıkamayı deniyeyim de baş aşagı nereye sabitlerim fırçayı onu düşünüyorum

Avcuna biraz sıvı savun biraz zeytinyagı dök ve o seklde temizle :)) yani avcuna sabitlicen:KK14:

Back
X