dert değil hayat...

elo64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
153
2
46
İzmir
nerden balayım bilmiyorum hemde hiç bilmiyorum. feleğin çemberi derler ya tamda öyle. daha 20 yaşındayım ve şuan hatırlamak istemediğim 16 yaşında bi olay geçirdim.. bunu bi şekilde kendim atlattım kimseye anlatmadan üstesinden geldim. Bir buçuk yıl önce babam beyin kanaması geçirdi ve hayatımın en zor günüydü Rabbim kimseye yaşatmasın. ölcek dediler o 2 saat 1 ömür geldi ve babam ailesi yüzünden beyin kanaması geçirdi hepsinden nefret ediyorum. neyse..babam şuan daha iyi o süreci atlattık. babam hastalandığı için hastanede kalıyordum ve o dönemde üniverste tercihlerini kaçırdım. daha sonra ailem şehir dışında okumamı istemiyordu zaten babam bu durumdayken onları bırakıp gidmezdim abimde askerdeydi.. açıköğretime kayıt yaptırdım oda sadece okumuş olmak için... iş arıyodum .. 1 hafta önce iş buldum başladım deneme sürecindeyim ve yapamıyorum bi çağrı merkezinde çalışıyorum hergün insanlara dert anlatıyorum bugün migrenim tuttu ve yarın gitmicem bırakıcam.. sizce nedir bu hayat mı? nasıl üstesinden gelebilirim... şükür et demeyim çünkü hergün binlerce kez şükür ediyorum biliyorum daha kötü şeyler yaşayanları. ama zor günler geçiriyorum çok zor:(

canım bak durumun çok üzücü gerçekten ama ŞÜKRET !! her gece yattığında tok uyuduğun için nefes alabildiğin için ŞÜKRET sakın isyan etme durumuna.beterin beteri var bilir misin..allah babana sağlık versin.ailene uzun ömürler versin.bak herkes sağlıklı ve hayatındalar.ya bişey olsaydı ? allah korusun.abin askerde onun sağlıklı olmasına şükret. daha ne kadar gençsin yaşın 20 yine girersin sınavlara,muhakkak kazanırsın ama şunu da unutma ülkemizde çok afedersin ama b.ktan bi eğitim sistemi var.mutlu olmak için aileni al karşına,ne bölüm hangi üni istediğini ortak verdiğiniz karara göre tercih yaparsın. gerçekten hayat o kadar şaşırtıcı ki,güzel düşünürsen herşey güzel olur.ben buna inanıyorum.sen mutlu olmazsan etrafındakileri mutlu edemezsin,haliyle mutluluğun sana gelmesini beklersin.hazıra konma,mutluluğu sahip olduklarında ara..babanın ailesine kızgınsan ve bu sana iyi gelicekse görüşme,babanı görüştürme.sen ne kadar fedakar düşünen bi kızsın.üzülme canım herşey güzel olucak :29:

canım bak durumun çok üzücü gerçekten ama ŞÜKRET !! her gece yattığında tok uyuduğun için nefes alabildiğin için ŞÜKRET sakın isyan etme durumuna.beterin beteri var bilir misin..allah babana sağlık versin.ailene uzun ömürler versin.bak herkes sağlıklı ve hayatındalar.ya bişey olsaydı ? allah korusun.abin askerde onun sağlıklı olmasına şükret. daha ne kadar gençsin yaşın 20 yine girersin sınavlara,muhakkak kazanırsın ama şunu da unutma ülkemizde çok afedersin ama b.ktan bi eğitim sistemi var.mutlu olmak için aileni al karşına,ne bölüm hangi üni istediğini ortak verdiğiniz karara göre tercih yaparsın. gerçekten hayat o kadar şaşırtıcı ki,güzel düşünürsen herşey güzel olur.ben buna inanıyorum.sen mutlu olmazsan etrafındakileri mutlu edemezsin,haliyle mutluluğun sana gelmesini beklersin.hazıra konma,mutluluğu sahip olduklarında ara..babanın ailesine kızgınsan ve bu sana iyi gelicekse görüşme,babanı görüştürme.sen ne kadar fedakar düşünen bi kızsın.üzülme canım herşey güzel olucak :29:

saol canım zahmet edipte cevep verdiğin için teşekkür ederim. ama insana yaşadfıkları bazı yerden sonra acı gelir kaldıramaz ya bünyem çok hassas kaldıramıyorum bazen ya heketmediğimi düşünüyorum bazen. söylediklerin için teşekkürler beni mutlu etti gerçekten..

Dert değil hayat demişsin ya hayat sürekli sana bunları sunmucak,zamanla değişicek her şey mutluluğu da tadıcaksın üzüntüyü de umarım sıkıntılarını çabuk atlatırsın..

Öncelikle babanıza geçmiş olsun
Lise mezunu,açıktan üni. okuyan birisiniz elbet daha iyi bi iş bulursunuz
Size bu süreçte bol şanslar,babanıza da şifalar diliyorum

ah su 16 yas hatalar cahıllıkler ve hayatımızın mahfolması sonra hayata tutunmaya calısmak...sana sadece sunu soyleyebılırım nerede iş nasıbın varsa mutlaka gıder onu bulursun sadece bıraz sabır...

Sen de böyle sınanıyorsun.Allah bazılarını hastalıkla, bazılarını sevdiklerinin acılarıyla, bazılarını kocasıyla,arkadaşıyla...vb sınar.
Senin durumunda bu.bir imtihandan geçiyorsun sakın şeytana uyup isyan etme.:20:
Ağlayıp üzülünce dertler bitmiyor ya da iş bulamıyorsun.
Lütfen isyan etme bak babacığında daha iyiymiş. çağrı mekezinin işkence olduğnu biliyorum boşver senin için böylesi hayırlı olur umarım.yeni işler aramaya devam et.eleman sitelerine cv ekle. allah gönlüne göre verir umarım.
Snde herşeyin hayırlısını iste.çok dua et.pozitif ol pozitifi çağır:34:

Hep böyle gidecek değil ya.. Bir gün şans talih sana da gülecek. Ama eğer kendini koyverir, çabalamaz, pes edersen nasıl düzelmesini beklersin ?
Şükret , işini bırakma , bol bol dua et sürekli. Duanın gücüne inan, pek çok insan zor zamanlarını duayla atlatıyor.. Gülmeye çalış. Etrafındaki insanları, babanı güldürmeye çalış.. Ve herşeyden önemlisi bir gün bütün bunların düzeleceğine inan ;) Bol bol sabırlar dilerim canım.

hayat böyle canım herkes bir şekilde sınanıyor.her insanın kendine göre sıkıntıları var inan.tek sen değilsin hayatla mücadele eden her zaman senden daha zor durumda olanları düşün ve herşeyden önce sağlıklı olduğun için şükret canım.ayrıca hayat sadece olumsuzluklarla dolu değil ki güzel günlerinde olacak yeter ki hayata umutla bak :31:son bir tavsiyemde işini bırakma canım

Son düzenleme:
ah su 16 yas hatalar cahıllıkler ve hayatımızın mahfolması sonra hayata tutunmaya calısmak...sana sadece sunu soyleyebılırım nerede iş nasıbın varsa mutlaka gıder onu bulursun sadece bıraz sabır...

anlamadan etmeden cahillik diyorsun.. ne yaşadığımı biliyomusun sen benim ya? nasıl insanları bu kadar ucuza harcıyosunuz. ne sanıyosunki ben. emin ol yüzümü yere düşürcek bişey yapmadım. sana hesapta vermiyorum şuan yaşadığım konu bununla alakasız!

kızlar bütün temennileriniz için çok teşekkür ederim.. sağolun inşallah herşey düzelicek. ama işimi bıraktım tedavi görmüştm strese bağlı bi iş olduğu için tekrar tetiklemesinden korkup bıraktım..

cnm tekrar üni.ye başlasan:26: ben 19 yaşımda gittim ha 19 ha 20 ki üstelik 2 yıllıkdı ama gittim senin alt yapında vardır yada 2 yıl olduysa açıköğretimde bu sene 2 yıllık diplaması alıp dgs y e girebilirsin mat1 ve türkçe sadece alt yapında varsa neden olmasın bence düşün ayrıca inan bnm yaşadağım şanzlıkları bi anlatmaya kalksam anca anca hayatım rayına girmeye başladı haline şükret ve kurslar falan blediye diip küçümseme git mutlaka biryerde lazm olur:34:

cnm tekrar üni.ye başlasan:26: ben 19 yaşımda gittim ha 19 ha 20 ki üstelik 2 yıllıkdı ama gittim senin alt yapında vardır yada 2 yıl olduysa açıköğretimde bu sene 2 yıllık diplaması alıp dgs y e girebilirsin mat1 ve türkçe sadece alt yapında varsa neden olmasın bence düşün ayrıca inan bnm yaşadağım şanzlıkları bi anlatmaya kalksam anca anca hayatım rayına girmeye başladı haline şükret ve kurslar falan blediye diip küçümseme git mutlaka biryerde lazm olur:34:

öncelikle teşekkür ederim cnm..tekrar sınava girmeyi düşünüyorum zaten bu sene inş olucak..

kesinlikle üniversiteyi oku. yaş hiç sorun değil. ben 24 yaşındayım ve daha birinci sınıfım:1:

Back
X