dert değil kızlar ama merak diyelim?

belemir6666

Guru
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
78
44
288
Sakarya
günaydın...

benimkisi daha çok bir soru siz sevgili hemcinslerime özellikle evli olan bayanlara.benim eşim ne çok konuşken ne de sessiz birbirimizi seviyoruz güveniyoruz da.fakat kendi ailesinde olmuş bir olayı (hatta kendinin de dolaylı müdahil olduğu bir konuda) durumu benimle paylaşmaz.ben başkalarından duyarım bozuntuya vermesem de bir başkası bile benim kocamın o konuda ne dediğini, ne yaptığını biliyor ama ben bilmiyorum diye de kafaya da takarım.şimdi bunun neresi kötü düşününce normal geliyor ama eşler yani siz eşlerinizle fikir alışverişi yapar mısınız?ben ona sorarım bir konuda hislerimi paylaşırım.ama ona gelince durum böyle değil kapalı kutu gibi...düşünceleriniz nelerdir bu konuda.bana güvenmiyor mu neden böyle yapıyor?umarım doğru anlatabildim dedikodudan bahsetmiyorum canlar normal sohbet yani...

erkekler böyledir genelede..
ailesiyle olan herhagi bişeyi çok basitte olsa paylaşmazlar...
benim eşimde böyledir bahsetmez bile ailesinden..
pek sorun olarak görümüyorum bunu...
tabi konuşsalar bizimlede daha iyi olur...

tabi ki çok çok sorun değil ama başkası söyleyip de siz böyle hayretler içinde bakarken(tabi içten içe) yine de tuhaf oluyor.biraz daha açarsak bu ailevi bir mesele ve eltiniz,görümceniz anlatıyor herşeyi herkes biliyor ve eşinizde müdahil olmuş o zaman siz de düşünüyorsunuz neden benim hiç haberim yok diye.aileden dışlanmamı desek bu hisse bilmiyorum.yoksa vıdı vıdı dedikodu değil istediğim sadece.

değişen bişey olmaz sanırım belli edilse de bu erkelerin doğasında var sanırım.yalnız değilim bu konuda biliyorum ama eş olmak arkadaş olmak değil mi aynı zamanda.tabi erkelerin arkadaşlık anlayışları farklı sorun orada.

benim eşimde böyledir anlatmaz bunun nedenide ailesini kötülemek istemez yani genellikle anlatmadı mevzular ailesinin haksız olduğu şeylerdir

benimki sadece ailesiyle olan alakalı olan şeyleri değil, hiçbişeyi anlatmaz...
ama sadece bana karşı değil, herkese böyle, alışkanlık sanırım..
ben hep başkasından duyarım.. iş yerine yeni eleman almış, başka bi yere büro açacakmış, o gün hastalanmış gitmiş hastane de acil de serum yemiş...
bütün bunlar ya tesadüf eseri öğrendiğim ya da başkasından duyduğum şeyler...

Ne sorardım ne de anlatırdım..
Beni ilgilendirmez, ilgilendireceğini düşünseydi zaten anlatırdı derdim.
Kulaktan duyma bilgilere, dedikodulara kulaklarımı tıkar, son ağızdan duymadığım sürece de dahilde olmazdım.

benimkide kimi zaman anlatır kimi zaman anlatmaz

anlatmadığı zaman da bozulmam da kendime dert etmem de

sonuçta bilmediğim bir konuda sıkıntısına ortak da olamam , umrumda olmaz yani

o kadar destek olmamı istiyorsa anlatır haa anlatmıyorsa da ailesinin dertlerinde yanlarında olmam

Bu anlatmadıkları biraz abartı değilmi canım hastalık dükkan açma falan

Bu anlatmadıkları biraz abartı değilmi canım hastalık dükkan açma falan

yoo ben alıştım artık...
günler sonra öğrendim iş yerinde rahatsızlanıp acile gittiğini falan..
bi arkadaşı da bana hayırlı olsun falanca yere dükkan açıyomuşsunuz dedi.. ben tabi şok... bozuntuya vermedim hıı evet falan dedim.. eve gelince de eşime soruyorum ya bana da söyle ben herşeyi başkalarından duyuyorum die.. unutuyorum diyo, aklımda işle ilgili o kadar çok şey var ki sıra ona gelmio dio.. cins işte..

genelde erkekler böyledir canım. aileleriyle ilgili mevzuları eşlerine anlatmazlar ki ileride önüne pilav gibi çıkmasın sürekli. kadının erkekten farkı da budur dilinde bir şey tutamaz. erkekleri bu konuda tebrik ediyorum gerçekten ne çok şey saklayabiliyorlar içinde. benim eşim de anlatmaz ailesiyle ilgili konuları ben de çok merak etmiyorum açıkcası. olaya karışıp başım ağrımaktansa bilmemek daha iyi. kendi cebelleşsin madem paylaşmıyor.

Benim eşimde tam tersi herşeyi paylaşır bence gereksiz herşeyi paylaşıp moral bozmaktansa paylaşmaması daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

eskiden eşim bana ne var ne yok ne sorun yaşıyosa anlatırdı. birazda fazlamı sorun yaşıyolardı ne. bende baya sinirlenirdim. sana şunu nasıl yapar nasıl eder gibilerinden. ona yapılan haksızlığı hazmedemezdim. bu beni ailesinden baya soğuturdu. ama onu tekrar yağlı ballı görüncede nasıl hazmetti diye sinirlenirdim. bir kavgamız olsa içten içe kendime bak ailesinde şu kişiylede şu sorunu yaşadı ama bana davrandığı gibi ona davranamadı derdim kendime. bu sevilmediğim hissiyatı vermeye başlamıştı. sanki ben ailesine göre en son plandaydım gibi.

ama bi süredir eşimde aynen sizn eşiniz gibi. hiç birşey anlatmıyo. ilk zamanlar bazı şeyleri ben sordum baktım cimbızla çekiyorum lafları aslında hiç huyum değil ama alışkanlık yapmış. sonra bende sormayı bıraktım. ve hiçbişey bimeyince daha iyi oluyo. o kendi aile sorununu ailesiyle çözüyo. bizde boş mevzulardan sinir harbi yaşamayıp kend ilişkimizi yaşıyoruz. bu durmdanda çok memnunum. 5yılın sonunda böyle bir dikiş tutturabidik şükür.

Benim eşimde tam tersi herşeyi paylaşır bence gereksiz herşeyi paylaşıp moral bozmaktansa paylaşmaması daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

evet bende bazı şeyleri paylaşınca kinleniyodum. sonra bikaçkere eşime bana anlatma böyle şeyleri senin annen yarın unutursun ama ben unutamıyorum hep içimde kalıyo dedim. sanırım bu söylediğimden sonra oldu eşimin değişimi. artık anlatmaz hiç bişey. yanii hiç bişey demeyimde eskiden her ayrıntıyı bilirdim.

canım benim eşimde bir ara öyleydi.sonra ben ona dedimki;başkaları konuyu biliyo senin eşinde böyle böyle demiş diıo,senın haberın yokmu falan dıyolar ben afallayıp kalıyorum dedim.bana güvenmeyıp söylemediğini düsünecekler bu kacıncı benı bu duruma düsürme lütfenşdiyince hatasını anladı.sende deneyebilirsin...

Fikir alışverişimi o da ne

Zaten aileyle ilgili hiç konuşmayız da biz mesletaşız yahu aynı sektördeyiz, işiyle ilgili şeyleri bile anlatmaz. Ben danışırım o asla danışmaz, danışmayı bırak işin ilerleyişiyle ilgili bilgi bile vermez. İşin ilerleyişiyle ilgili % de kaçtasınız derim, sana ne der geçer:44:

Ben istifa ettim, haftaya şuraya başlıyorum gibi şeyleri sıkça duymuşluğum vardır.

Oooo benim adam sessizliğin kitabını yazıyor. Bıktım seni boşayacağım konuşkan bir koca alacağım diyorum ama bu tehditte işe yaramıyor

Son düzenleme:
biz de eskiden aynı işyerindeydik hadi aynı yerdeyiz pek konuşcak bişey olmuyor derdim.ama şimdi farklı yerdeyiz ben ilçede kaldım o ilde hala aynı....sanırım huy meselesi.yoksa ben konuşup ben dinliyorum iş yerinde şöyle oldu böyle oldu diye anlat anlat offf bakıyorum o hala tv izliyor.
aslında baktım da ben sessiz kalınca o konuşkan oluyor,neden sustun konuşsana bişey mi var diye...
diğer ailevi meselelerde zaten düşündüm de bilmesem daha iyi olan şeylermiş kızlar...

benim eşimde genelde sessizdir, nerede ne konuşulmuş pek paylaşmaz
ailesiyle olan konuşmalarından sonradan haberim olur, ailesi şehir dışında yaşıyor
ana oğul bize ne zaman geleceklerini konuşurlar, benim haberim son dakika olur
ama bunu artık dert etmemeyi öğrendim
bence sende halinden memnun ol

Benim eşim kafasına hiçbir şey koymadığından, aktaramıyor da.
Annen aradı mı diyorum
Evet aradı diyor. (sormasam söylemez bile)
İyi nasılmış diyorum.
İyiymiş kardeşimle kavga etmişler diyor mesela.
Ee nedenmiş diyorum.
Ne biliyim ben anlattı bişeyler o ona bişey demiş, kardeşim de ona bişey demiş diyor.

İyi de adam ne demiş işte önemli olan kısım o diyorum.
Öff kafama mı koycam bana ne diyor.
onun için önemli olan: sonuç
benim için önemli olan: süreç.

Ancak tek tek sorarak ağzından laf alabiliyorum. o da anlatmak istemediğinden değil anlatamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…