Dert değil. Sadece kendimi kötü hissettim

Milavis

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2018
132
47
13
31
merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene evlenip yurtdışına geldim. Geldiğimde dil için sadece 2 ay kursa gittim. Sonra kurs bitti. Benimde burda yabancı arkadaşım olmadığı için haliyle dili geliştiremedim hatta çoğu şeyide unuttum. Eşim çok iyi konuşuyo dili ama onunla konuşmaya çekiniyorum. Dalga geçecekmiş gibi hissediyorum. Neyse asıl konuya geçeyim. Tekrar kursa yazıldım. Bugün görüşmeye gittim. Seviyemi ölçmek için bi odada kadınla konuşma yaptım. Çok heyecan yaptım bildiklerimi de unuttum. Normalde haftanın 3 günü gidilecekse sen 5 gün gel dedi. Kendimi salak gibi hissettim. Hem yenisin hemde bilgileri unutmuşsun dediler. Bi kötü oldum. Haftaya kurs başlıyo kendimi nasıl motive etmeliyim. Çok hırslı bi insan değilim. Hırsım 2 saniye sürüyo. Bu dili kurs dışında dili öğrenmek için ne yapmalıyım. Uzun yazdım kusura bakmayın:KK16:

merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene evlenip yurtdışına geldim. Geldiğimde dil için sadece 2 ay kursa gittim. Sonra kurs bitti. Benimde burda yabancı arkadaşım olmadığı için haliyle dili geliştiremedim hatta çoğu şeyide unuttum. Eşim çok iyi konuşuyo dili ama onunla konuşmaya çekiniyorum. Dalga geçecekmiş gibi hissediyorum. Neyse asıl konuya geçeyim. Tekrar kursa yazıldım. Bugün görüşmeye gittim. Seviyemi ölçmek için bi odada kadınla konuşma yaptım. Çok heyecan yaptım bildiklerimi de unuttum. Normalde haftanın 3 günü gidilecekse sen 5 gün gel dedi. Kendimi salak gibi hissettim. Hem yenisin hemde bilgileri unutmuşsun dediler. Bi kötü oldum. Haftaya kurs başlıyo kendimi nasıl motive etmeliyim. Çok hırslı bi insan değilim. Hırsım 2 saniye sürüyo. Bu dili kurs dışında dili öğrenmek için ne yapmalıyım. Uzun yazdım kusura bakmayın:KK16:

sohbet edebileceğin kendine uygun bir arkadaş bul.

arkadaş bul ya da eşim dalga geçer olayını yen çünkü eğer bunda da oğrenemezsen bence eşin esas o zaman dalga geçer...

allah baska dert vermesin arkadasim :) evde kalmamaya gayret goster
telefonlarda bir suru dil aplikasyonu var indir kelime ogren cumle kur sonra cik disarida dene.
ne bilim kendine bir yemek soyle hesabi iste gibi..

Günlük gazete/haber okuyun.
Tv izleyin. Sadece dizi film değil, haber, talkshow
Şehrinizdeki etkinliklere katılın.
Alışverişe yalnız çıkın, herkesle konuşun.
Komşularınızla selamlaşmaya başlayın.
Üniversitelerin etkinlikleri oluyor, onlara katılmaya çalışın. Sergi, sanat galerisi gezin, orada birilerine merak ettiklerinizi sorun. En önemlisi çekinmeyin.

Sürekli sohbet edeceksiniz insanlarla.Dil bir kere öğrenilecek bir şey değil,sürekli geliştirilmesi gereken bir şey.Kursa gittim yeter diye bir şey gördüğünüz gibi olmuyor,yabancı arkadaş edinin.
Arkadaş edineyim diye kursa yazıldım. Umarım arkadaş bulurum

Ya insan eşinden çekinir mi? eş bu, bir tık daha yakını var mı?

1 sene de nasıl hiç gelişmez bu dil hem, hiç tv de mi seyretmediniz, internette o kadar bedava kaynaklar, bloglar, app'ler oluyor. Evde nasıl vakit geçiriyorsunuz ki, hiç dile zaman ayırmıyorsunuz?

Günlük gazete/haber okuyun.
Tv izleyin. Sadece dizi film değil, haber, talkshow
Şehrinizdeki etkinliklere katılın.
Alışverişe yalnız çıkın, herkesle konuşun.
Komşularınızla selamlaşmaya başlayın.
Üniversitelerin etkinlikleri oluyor, onlara katılmaya çalışın. Sergi, sanat galerisi gezin, orada birilerine merak ettiklerinizi sorun. En önemlisi çekinmeyin.
Alışverişi kendim yapıyorum çıkıyorum ama böyle bi ortamda direk tıkanıyorum

Ya insan eşinden çekinir mi? eş bu, bir tık daha yakını var mı?

1 sene de nasıl hiç gelişmez bu dil hem, hiç tv de mi seyretmediniz, internette o kadar bedava kaynaklar, bloglar, app'ler oluyor. Evde nasıl vakit geçiriyorsunuz ki, hiç dile zaman ayırmıyorsunuz?
Evde elimden geleni yapıyodum. Bugün kadın yazmamı çok beğendi. Hatasız yazıyosun ama konuşma pratiği yapman lazım dedi.

Alışverişi kendim yapıyorum çıkıyorum ama böyle bi ortamda direk tıkanıyorum
E İngilizce az çok biliyordum, Anadolu lisesi İngilizcesi :) ama yurtdışında konuşmayı öğrenmemde en etkili olan, her sabah metroda gazete okumak ve bir şey almasam bile alışverişe çıkmak oldu.
Bir de biraz yırtık olmak gerekiyor, laf atın, sorun, konuşun. Devamı gelmiyorsa kusura bakma, dilinizi yeni öğreniyorum diyin. Başka bir şey konuşun. Kimse anasının karnında öğrenmiyor :)

dil dile değecek yani konuşma pratiği olmadan öğrenemezsiniz. mutlaka konuşma grupları vardır. onlara katılın.

Back
X