Dert değil. Sadece kendimi kötü hissettim

Keşke bende sizin gibi olsam gülüp geçsem. Maalesef öyle biri değilim. Geçen gün bi kelimenin sonuna fazladan bir harf koydum diye baya güldü. Gücendim yani ne yalan diyim. Bende gülüp geçsem evet eşimle konuşabilirim ama yapamıyorum :KK43:
Siz biraz kasiyorsunuz.. tabi zor yabanci bir memlekete gitmissiniz ne dil biliyonuz ne cevre ... kimseniz yok anliyorum sizi ama bunu bir sekilde atlatmaniz gerekiyor yoksa bu cok engeller sizi.. misal ingilizceyi okulda gördünüz deyilmi arkadaslarla ne gülüsmüssünüzdür bu sunu diyemiyo ben bunu böyle diyom gibicesine öyle düsünün.. biraz rahat olunki daha cabuk ve zahmetsiz ögrenebilesiniz.. kv veya görümce fln yokmu onlarla konussaniz veya esiniz arkadasinin hanimlariyla tanisip konussaniz?

merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene evlenip yurtdışına geldim. Geldiğimde dil için sadece 2 ay kursa gittim. Sonra kurs bitti. Benimde burda yabancı arkadaşım olmadığı için haliyle dili geliştiremedim hatta çoğu şeyide unuttum. Eşim çok iyi konuşuyo dili ama onunla konuşmaya çekiniyorum. Dalga geçecekmiş gibi hissediyorum. Neyse asıl konuya geçeyim. Tekrar kursa yazıldım. Bugün görüşmeye gittim. Seviyemi ölçmek için bi odada kadınla konuşma yaptım. Çok heyecan yaptım bildiklerimi de unuttum. Normalde haftanın 3 günü gidilecekse sen 5 gün gel dedi. Kendimi salak gibi hissettim. Hem yenisin hemde bilgileri unutmuşsun dediler. Bi kötü oldum. Haftaya kurs başlıyo kendimi nasıl motive etmeliyim. Çok hırslı bi insan değilim. Hırsım 2 saniye sürüyo. Bu dili kurs dışında dili öğrenmek için ne yapmalıyım. Uzun yazdım kusura bakmayın:KK16:
Eşinizle Türkçe konuşmayı bırakın dili öğrenene kadar başka yolu yok. Ancak böyle pratik yapabilirsiniz. Ayrıca neden çekiniyorsunuz ki yanlışınız olursa düzeltir, bu şekilde daha kalıcı olur. Ayrıca film ve kitap demiş arkadaş, kesinlikle katılıyorum.

Siz biraz kasiyorsunuz.. tabi zor yabanci bir memlekete gitmissiniz ne dil biliyonuz ne cevre ... kimseniz yok anliyorum sizi ama bunu bir sekilde atlatmaniz gerekiyor yoksa bu cok engeller sizi.. misal ingilizceyi okulda gördünüz deyilmi arkadaslarla ne gülüsmüssünüzdür bu sunu diyemiyo ben bunu böyle diyom gibicesine öyle düsünün.. biraz rahat olunki daha cabuk ve zahmetsiz ögrenebilesiniz.. kv veya görümce fln yokmu onlarla konussaniz veya esiniz arkadasinin hanimlariyla tanisip konussaniz?
Çok haklısınız. Kasmasam daha kolay olur. Rahat olmaya çalışıyorum ama bakalım. Görümcemle konuşmaya çalışıyorum. Nedense ondan çekinmiyorum o yüzden onda daha rahatım

Çok haklısınız. Kasmasam daha kolay olur. Rahat olmaya çalışıyorum ama bakalım. Görümcemle konuşmaya çalışıyorum. Nedense ondan çekinmiyorum o yüzden onda daha rahatım
O zaman sık sık görümcenizle bulusun pratik yaptikca ögrenir insan Allah kolaylik versin

2 yıldan beri yurtdisinda yasiyorum, hic dil altyapım yoktu. Hic kursa gitmedim. Online kurslarla seviyemi B1-B2ye kadar ilerlettim. Su anda C1 aliyorum. Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama online kurslari arastirin. Gunde 5-6 saat calistigim oluyor. Dinleme dersleri de var , otobuste, yolda yururken , temizlik yaparken kulaklikla dinliyorum. Ayrica online bir ogretmenden yazi dersi aliyorum. Caba gostermeden yapulacak bir is degil. Tv falan da yardimci olmuyor. Bir dil cok kapsamli, atasozleri, deyimler metoforlar isin icinden cikamiyorsunuz. Bence online kurslari da arastirin, bende normal kurstan daha rahat ve kullanisli. Gece uykum kacinca bile bir iki video izleyp yatiyorum. Esim tv izlerken ben kulaklikla ders videolari izliyorum. Dil ogrenmek cok zorlu ve uzun bir surec, 5-6 yilinizi alabilir, kendinizi strese sokmayin.

2 yıldan beri yurtdisinda yasiyorum, hic dil altyapım yoktu. Hic kursa gitmedim. Online kurslarla seviyemi B1-B2ye kadar ilerlettim. Su anda C1 aliyorum. Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama online kurslari arastirin. Gunde 5-6 saat calistigim oluyor. Dinleme dersleri de var , otobuste, yolda yururken , temizlik yaparken kulaklikla dinliyorum. Ayrica online bir ogretmenden yazi dersi aliyorum. Caba gostermeden yapulacak bir is degil. Tv falan da yardimci olmuyor. Bir dil cok kapsamli, atasozleri, deyimler metoforlar isin icinden cikamiyorsunuz. Bence online kurslari da arastirin, bende normal kurstan daha rahat ve kullanisli. Gece uykum kacinca bile bir iki video izleyp yatiyorum. Esim tv izlerken ben kulaklikla ders videolari izliyorum. Dil ogrenmek cok zorlu ve uzun bir surec, 5-6 yilinizi alabilir, kendinizi strese sokmayin.
Siz hangi dili öğrendiniz online olarak

Back
X