Dert değil :)

Fena değilsiniz.
Ben olsam cevap vermezdim, siz vermişsiniz ama yine de fena değilsiniz:)
Herkes kendi evinin işini yapsın, ileride gelinime benim evimi temizlemiyor diye laf sokmaktan Allaha sığınıyorum!
Hele muhtaç değilsem.

Benim de kayınbabam laf sokar böyle konularda, kayınvalidem de kendi yemek yapar ama temizliği yapmaz. Ya temizlikçi alır ya kayınbabam süpürür evi. Evde bekar 22 yaşında görümcem olmasına rağmen.
Asla ama asla duymuyorum duymamazlığa vuruyorum. İşim varda çıkıyorum, aniden telefon gelmiş gibi yapıyorum.
Eşim diyecek olursa da kendi evime bir gün ancak yetişiyorum. Kardeşin yapabilir ki zaten temizlikçi gelebilir istersen derim.
Sizinki hepten saçma olur evde 22 yaşında kız var siz mi gidiceksiniz bir de

Fena değilsiniz.
Ben olsam cevap vermezdim, siz vermişsiniz ama yine de fena değilsiniz:)
Herkes kendi evinin işini yapsın, ileride gelinime benim evimi temizlemiyor diye laf sokmaktan Allaha sığınıyorum!
Hele muhtaç değilsem.
Yeni yeni başladım diyebilirim :) normalde bende söyleyemem pek bu nasıl çıktı bilmiyorum iyi ki çıkmış yoksa cevap vermedim diye kendimi yerdim :)

Bence siz biraz fevrisiniz bende sizin gibiydim ama sonra anladimki bana bir faydasi yok bende nabza gore serbet verip bildigimi yapiyorum yaslı yaşlı insanlar idare etmek lazim siz bidahakine daha guzel tatli bir dille anlatirsiniz durumu sıkmayın canınızı
Aslında yaparım nolucak diyip kenara çekilsem nolucak sanki yapıcam mı ama yapamıyorum öyle işte :)

Çok fena gelin miyim diye merak ediyorum o yüzden size de sormak istedim :)
Geçen gün kayınvalidemlerde yemek yiyoruz.Kayınvalidem kızıma takıldı büyüyünce babannene temizliğe gelirsin diye bu arada kızım 1.5 yaşında öylesine takıldı yani.Kayınpederimde o arada laf soktu kendi kızınıda öne koydu ama tek bana yüklenmiş olmasın diye bence kızını da söyledi.İşte x ile y gelmiyo sanada torununmu gelicek dedi.
Bende ayaktaydım kp duydumu bilmiyorum kv duydu valla benimde evime temizlikçi geliyo fln dedim öyle deyince kv öyle sizinde bir haftasonunuz var yetiştiremiyosunuz dedi.
Kv genç ve de çalışıyor.Aslında eli ayağı tutuyoki çalışıyor dicektimde sert olur diye demedim.Yengemle muhabbet esnasında bu konudan bahsettimde insan öyle demez sert konuşmusun bir gün gelirim deseydin fln dedi.Zamanında gitmişliğim oldu zaten birde gecen yıl bazı olaylar yasadıgımızdan açıkçası temızlıge gitmek ıstemem kv temızlık konusudna insanları kullanan biri iş yaptırmasını bilir yani evine gitsem o evden çıkamam ben çünkü temiz değil dolaplar vs kalıplaşmıs yağ.

Çok uzatmayayım bana bunumu dert ettin diyecekler vardır dert etmedim ama bazen düşüncelerimi sorguluyorum gerçekten çok mu fenayım.Bu arada çevremde sakinliğimle b,linirim sinirli bir yapım yoktur sadece bir şeye kızdıysam sert söyleyebilirim.Burda kv-kp o kadar şey yapıyor cevap vermeyen insanlara hayranım
Bana ole dediğinde sizede cagiriyim diyorum benimde 1 günüm var zaten size gelmekle geciyor illa yapamıyorsanız temizlikci size de gelsin ben oderim diyorum yada utu diyor camasir diyor bizim evde oğlun yapiyo o isleri diyorum şok oluyor. Olcak bisi de goremiyorum gerçi de. Sonucta bende 6gun calisiyorum evde de yardim aliyorun

Geçen gün kayınvalidemlerde yemek yiyoruz.Kayınvalidem kızıma takıldı büyüyünce babannene temizliğe gelirsin diye bu arada kızım 1.5 yaşında öylesine takıldı yani.Kayınpederimde o arada laf soktu kendi kızınıda öne koydu ama tek bana yüklenmiş olmasın diye bence kızını da söyledi.İşte x ile y gelmiyo sanada torununmu gelicek dedi.
Bende ayaktaydım kp duydumu bilmiyorum kv duydu valla benimde evime temizlikçi geliyo fln dedim öyle deyince kv öyle sizinde bir haftasonunuz var yetiştiremiyosunuz dedi.
Kv genç ve de çalışıyor.Aslında eli ayağı tutuyoki çalışıyor dicektimde sert olur diye demedim.Yengemle muhabbet esnasında bu konudan bahsettimde insan öyle demez sert konuşmusun bir gün gelirim deseydin fln dedi.Zamanında gitmişliğim oldu zaten birde gecen yıl bazı olaylar yasadıgımızdan açıkçası temızlıge gitmek ıstemem kv temızlık konusudna insanları kullanan biri iş yaptırmasını bilir yani evine gitsem o evden çıkamam ben çünkü temiz değil dolaplar vs kalıplaşmıs yağ.

Çok uzatmayayım bana bunumu dert ettin diyecekler vardır dert etmedim ama bazen düşüncelerimi sorguluyorum gerçekten çok mu fenayım.Bu arada çevremde sakinliğimle b,linirim sinirli bir yapım yoktur sadece bir şeye kızdıysam sert söyleyebilirim.Burda kv-kp o kadar şey yapıyor cevap vermeyen insanlara hayranım
Siz iyi ki de o lafı söylememişsiniz yoksa çok ayıp olurdu. Aslında bunlar masumca geçişirilebilirdi, espiri yapmış kv'niz kp de size laf sokmak için dememişir onu, ama siz de ayıp olacak bir şey dememişsiniz " benim evime de yardımcı geliyor" demişsiniz yani yetişemiyorum kendi evime yoksa gelirdim demeye getirmişsiniz, kayınvalideniz de sizi onaylamış zaten "öyle bir hafta sonlarınız var, yetistiremiyorsunuz" diye Bunda bir şey yok; kv'nizin evine temizliğe giymek zorunda da değilsiniz eğer eli ayağı tutuyor veya bir temizlikçi çağırabiliyorsa. Hayır siz kötü gelin değilsiniz ama siz yine de kırıcı olacak laflar söylememeye dikkat edin mesela "eli ayağı tutuyor" deseydiniz çok kırıcı ve ayıp olurdu.

Aliskanlik haline getirmezseniz arada olur.Ben sizi anlayabildim.ben hic altta kalan biri degildim .bazen de iyi birsey yaptigimi zannediyordum ta ki (ben hic siniri aşmam,ben yapmadim bu kadarini)..benden daha sivri dilli birinin pervasizca kendinden buyuk bir kisiye saydirdigini gorunce,disaridan ne kadar kotu gorundugunu anladim...aslinda ben de bana dokunmayana dokunmam ..hassas konular ..

e kotu bırsey dememıssınız kı bana da temızlıkcı gelıyor valla demıssınız yanı ben kendım yapamıyorken yetısemıyorken benden zaten beklemeyın demıssınız kotu bırsey yada uslubu bozuk bırsey dememıssınız kı . kendı kızı varken sıze dusmez zaten bu ısler . evınızde ıyı agırlıyorsunuz gıttıgınızde yardım edıyorsunuz daha ne olsun

Kızım(torunum) sana söylüyorum gelinim sen anla
Öylemi yaptı diyorsunuz :) valla hiç anlamam daha genç biri benim babannem 70 yaşında iki büklüm olsa da yapıyor.Zaten ben ona diyorum sen evde yatmaktan hastaydın şimdi çalışırken hiç oram agrıyo buram ağrıyo demiyosun dedim o da evet öyle dedi.

Aliskanlik haline getirmezseniz arada olur.Ben sizi anlayabildim.ben hic altta kalan biri degildim .bazen de iyi birsey yaptigimi zannediyordum ta ki (ben hic siniri aşmam,ben yapmadim bu kadarini)..benden daha sivri dilli birinin pervasizca kendinden buyuk bir kisiye saydirdigini gorunce,disaridan ne kadar kotu gorundugunu anladim...aslinda ben de bana dokunmayana dokunmam ..hassas konular ..
Aslında hiç öyle biri değildim önceden olsa gülümser geçerdim şimdi bu lafı demeseydim içime otururdu.Birkaç olaylar yaşadığımızdan dolayıda belki söylemeye başladım.Kendisi yapıp yetiştiremese neyse hiç canı istemiyor hatta sırf temiz değil diye gitmek dahi içimden gelmiyor.

Siz iyi ki de o lafı söylememişsiniz yoksa çok ayıp olurdu. Aslında bunlar masumca geçişirilebilirdi, espiri yapmış kv'niz kp de size laf sokmak için dememişir onu, ama siz de ayıp olacak bir şey dememişsiniz " benim evime de yardımcı geliyor" demişsiniz yani yetişemiyorum kendi evime yoksa gelirdim demeye getirmişsiniz, kayınvalideniz de sizi onaylamış zaten "öyle bir hafta sonlarınız var, yetistiremiyorsunuz" diye Bunda bir şey yok; kv'nizin evine temizliğe giymek zorunda da değilsiniz eğer eli ayağı tutuyor veya bir temizlikçi çağırabiliyorsa. Hayır siz kötü gelin değilsiniz ama siz yine de kırıcı olacak laflar söylememeye dikkat edin mesela "eli ayağı tutuyor" deseydiniz çok kırıcı ve ayıp olurdu.
Evet haklısınız bazen sinirlenince sert kelimeler çıkıyor.Arkadaşım hatta der normalde sakin bir insansın dışarıdan da öyle görünürüüm bilinirim :) fakat sinirlenince sert sözler çıkabiliyor bazen

Fenasin ne olacak,ödül mü verilecwk hayır,fakat yengenizin dediği gibi yapıp gönülleri hoş etseydiniz bunun bir mükafatı mutlaka vardı. Neyse fena olmaya devam edin,belli ki elinize çok şey geçiyor kendinizden soğutmak gibi.

Fenasin ne olacak,ödül mü verilecwk hayır,fakat yengenizin dediği gibi yapıp gönülleri hoş etseydiniz bunun bir mükafatı mutlaka vardı. Neyse fena olmaya devam edin,belli ki elinize çok şey geçiyor kendinizden soğutmak gibi.
Zamanında çok iyiydim hatta onların yazlık olarak kullandığı evide temizlemiştim kayınvalidem ilk defa bu ev böyle temizlik gördü demişti.Ama lohuısalık zamanım hiç iyi geçmedi ve hep iyi olarak gördugum kaynanam evden kaçma derdindeydi ve beni aglattığından dolayı eskisi gibi olamıyorum onlara

Şu kurgu şu diyalaog keşke benim önüme de gelse bi ya..ama gelmez işte :))
Ortalama iyi sayılabilcek bir ilişkim olsaydı politik bi cvp verir kırmadan kapattırırdım kimsede anlamazdı bile..Kalp kırmak bile büyük vebal.
Gelgelelim yaşanmışlıklar biriken olaylar varken kimse bana bu topu atmaz.. bilir çünkü işiteceğini, bizimkiler kurnazdır yapmazlar yani...keşke yapslar aslında :))

Bide çalışıyormuş, yardımcı alsın arada ne var bunda.....ona da mı acıyacağız? nedir yani?
Hadi iyice yaşlanmış da hizmete muhtaç olsa anlarım...ki ozman bile ben yine yapmam yardımcı birini ayarlarız oğluyla düzenli temizliğini yemeğini yapar ücretini biz karşılarız ,İş güç yapmayınca O'na da geçmiş yılları düşünmesi için çook zaman bırakılmış olur hem....

Böyle konuşanlar fenalık görmemişler.
Ben gördüm mesela ''fenalık'' ve ''fenalıklar'' işte böyle unutulmuyor.

Fenalık senin değil onların yaptığında. Evine yetişemeyip yardımcı aldığını biliyolar, buna rağmen kendi evlerini trmizkemeni bekliyolar. Olması gereken cevabı vermişsin. Gönülleri olsun diye alttan alınacak bi durum yok.

Kayınpederiniz boş yapmış siz de saygısızlık etmeden cevap vermişsiniz. Bir fenalık yok yani ortada. Yengenizin de bir gün gelirim deseydin lafına bakmayın bence. Gidemeyecekseniz/gitmeyecekseniz neden gelirim diyesiniz ki sanki.

Back
X