Dert degilde bir iç döküş...

Az önce hasta ,kimsesiz çocuklara masaj yaptım gönüllü olarak. İçim acıdı sevgiye mıhtaçlıklarını gördüğümde. Bir arkadaşımız önermiş evlat edinmeyi düşünmezmisiniz diye. Lütfen düşünün. Hem siz mutlu olursunuz hemde bir hayatı kurtarmış olursunuz. O kadar sevgiye muhtaçlar ki anlatmak mümkün değil. Küçücük bir çocuğun nefesi,neşesi,hayatı,herşeyi olabilirsiniz.

sevgili tweety hamile birinin bunu yazması kolay diyeceksin belki bana kızacaksın ama bence çocuk çok şart bişey değil
henüz doğmadı ama eskiden de böyle düşünürdüm halen böyle düşünüyorum
yani bir insanın mutlu olması için, iç huzurunu bulması için, tamamlanıp kendini gerçekleştirmesi için elzem değil gibi geliyor bana
farklı bir deneyim ama insanın hayatını ipotek ettirmesi gibi bişey aslında
akıllı işi değil yani. sadece mantık ile karar verilirse çok da yapmak istediğim bir şey olmazdı. benim ve eşimin uyduruk genleri diğer bi nesle aktarılınca başımız göğe mi eriyor? sanırım tamamen hormonların kontrol ettiği bir süreç şu üreme isteği.
ama bir şey diyeyim mi ben içimde büyütmediğim bir şeye de büyük bağlılık ve aşk duyabilirim bence
evde bir kedim var yavruyken sokaktan aldım. miyavlamasının tonundan bakışından duruşundan derdini anlarım 3 senedir. kendimi onunla zaten anne gibi hissediyorum. bazı duyguları çok abartıp fazlaca yüceltiyoruz bence. önemli olan bir şeye emek vermek
neye emek verirsen onu seviyorsun, ona bağlanıyorsun.
sağı solu bırak dinleme elalem asla asla asla susmaz
çocuk istememek bir tercih de olabilir insanların anlamasını beklemiyorum sen de bekleme
her şey gönlünce olsun daha çok çok gençsin,hayatın neler getireceğini bilemeyiz, hep pozitif kal sevgiler :KK200:

Seda Diker diye bir kadin var.Bir kitabinda bahsediyordu bu yillarca sakladigi gelecegin cocuk odasini calisma odasina cevirdikten sonra hic umudu yokken hamile kaldigini.Söylemesi basit biliyorum.Netten aratin belki ulasirsiniz yazilarina.Okumak iyi gelir belki.

Ne güzel olurdu. Çocuk isteyip olmayanlar zorlu tedaviler yerine evlatlık edinse, hatta hamile kalmakta zorlanmayalar bile bir tane doğurup bir tane de evlatlık alsa.
Dünya çok adaletsiz bir yer
Bebeğim olmasaydı çok isterdim.bi tane minnacık bi bebek.konu sahibine inşallah rabbim anneliği tattırsın.ama bence annelik sadece bi bebeği biyolojik olarak dünyaya getirmek değil.ona emek vermek bana göre.

Allah'tan umut kesilmez... en kısa zamanda inşallah bir evladınız olur. yürekten diliyorum...

Rabbim inşallah bizlerinde yüzünü güldürür, bizimde evlermizde bi çocuk odamız olur :dua: Allah hayırlısını versin

Evlat edinseniz? Şart mı illa çocuk doğurmak?

herkesin sınavı farklı allah kimine verir sırar kimine vermez sınar hepimizin hakkında hayırlısı

ya lütfen gizlemeyin. kötü niyetli fesat bi insan değlseniz hamileliğinizle nispet yapmıcaksanız üzülür diye gizlemeyin. aynısını bende yaşadım en yakınım tarafından. üzülürüm diye söylememişler ama beni daha çok üzdüler. nasıl gizlenebilirki böyle bişey. doğunca söyleseydiniz diye çok kızdım. bebek daha doğmadı ama benim bütün hevesimi heycanımı kırdılar.
ben şu an ne düşünsem bilmiyorum benim iyiliğimi düşünmüşler diyip geçsemmi, yoksa tavırmı almalıyım beni hiçe saydınız diye. karmakarışığım sanki biraz kin doluyum :KK43:
zaten kötü niyetli insan gizlemek yerine gider gözüne sokar nispet yapar

Çok üzüldüm okuyunca
İnş en kısa zamanda Rabbim gönlüne gire verir

İnsanlar hep konuşur hic anlamak dinlemek bilmezler onlar konussun dursun sen umudunu bitirme yinede

Olayin tibbi yonune bir yorum yapamam. Zaten verilecek her oneriyi dusunmus arastirmissindir.

Ama elalem icin bir oneridr bulunabilirim. Suan 7 aylik bir bebem var. 32 yasindayim. 40 mevlutunde akraba demeye dilimin varmadigi ama malesef bu sifati tasiyan bir organizma oldukca kalabalik olan o ortamda bana eee 2 yi ne zaman dusunuyorsunuz dedi. Lan valla saka yapti sandim eki eki dur bi bu buyusun filan derken demez mi zaten yasin geckin artik iyice biz cocugun olmuyor saniyorduk 2. Yide beklemeden yap beraber buyusunler. La valla kan beynime bi sicradi o zaman siz gidinde ben kocami çağırayım 2.yi denemeye baslayalim yada az musade edin bi iceri gidip tur atalim dedim. Tabi diyen ali al moru mor sonrasi ters ters bakan annem kikir kikir ulen kendi yas grubum cik ciklayan yasli grup filan. Lohusayim ben ayagina yirttim ama icimde sogudu.
Isin ozu o agzi buzusesice elalemin agzi buzusmuyor. O yuzden agzinin payini ver gec. Takma kim kırılıyor kim uzukuyir kime ayıp oluyor. Onlar seni kirarken düşünmüyorsa sende dusunme..

30 A merdiven dayamışsın
Ben 40 a merdiven dayadım
38 yaşındayım benim de olmadı çocuğum

5 senelik evliyim.

birkaç gün içinde transfer olacağım
bakalım hayırlısı

olursa olur olmazsa olmaz napalım
herşey değil yani, dünyanın sonu değil

sen de böyle düşün

bazen bu kadar kötü bir dünyaya cocuk getırmek istememin de cok akıl dısı oldugunu düşünuyorum

Seni çok iyi anlıyorum, bu foruma benim de üye olma sebebim, "anne" olmaktı..
Evet oldum , bir meleğin annesi oldum..
Bebeğimi, erken doğumda kaybettim..
Zor hamile kalmıştım, ve oda elimden uçup gitti.

Şimdi kardeşi gelsin diye uğraşıyoruz, ben de senin gibi evlenmeden önce
"bebek yapma" olayını çok basit bir şey zannediyodum, yanılıyormuşum - geç de olsa anladım..

Yaklaşık 2 yıldır evliyim.
Bize aşılama bile bosuna denemeyin, tüp bebekte de ya tutar ya tutmaz demişti doktor. Tedaviyi bıraktık.
Bir gün kaynım durup dururken "beslediğiniz kuş acaba çocukları olmasın diye dua ediyor da ondan mı olmuyor çocuğunuz?" Dedi. Ben şaşkınlıktan cevap bile veremedim doğru düzgün.
Aynı ay hamile olduğumu öğrendim.
Rabbim çok büyük bunu unutma.
Sana laf söyleyenlere en iyi cevabı Allah verecektir.
Hamile olunca da susmuyorlar ki. Örnek olarak kaynımın eşi olan eltim "şimdi iyi zamanın,doğunca keşke içimde kalsaydı da sadece midem bulansaydı diyeceksin" dedi.
Karı koca fesatlar yapcak bir şey yok :) ikisinin de kalbine göre versin Allahım diyorum ve zaten olanları görüyorum.Şükürler olsun ki Allah haklının rızkıyla haksızın rızkını bir tutmuyor...

Rahmin olduğu sürece hamile kalma ihtimalin hep vardır. Ben şu hayatta öğrendim ki Allah nasip etmedikçe ne yaparsak yapalım olmuyor. Hayırlısı olsun diyorum. Ben de umudu kestiğim bir anda olmadı peki siizn sebep kimden kaynaklı?

Eşim de öyledir hep espri yapar onun altında bir sürü acı biriktirir

30 a merdiven dayadim diyorsun ama cok gec degilki. Her gun yeni yontemler cikiyor, bazen en imkansiz kisilerin bile kendiliginden oluyor. Birde elalem susmaz hicbirzaman. Senin hayatini yonetmeyi, karismayi kendilerine vazife edinmis tipler hepimizin cevresinde var.

Bende cok bekledim, cok agladim. En cok cevremdekilerin laflari yaraladi beni. Evliligimin 10. yilinda ve 36 yasimda aldim bebegimi kucagima.
Simdide ikinci nezaman diyorlar.
Rabbim sanada yakin zamanda versin insallah.

Tatlım sabır .pes ettiğin an yeter dediğin an o küçücük pıtırcık eller sana anne diye gelecek

Az önce hasta ,kimsesiz çocuklara masaj yaptım gönüllü olarak. İçim acıdı sevgiye mıhtaçlıklarını gördüğümde. Bir arkadaşımız önermiş evlat edinmeyi düşünmezmisiniz diye. Lütfen düşünün. Hem siz mutlu olursunuz hemde bir hayatı kurtarmış olursunuz. O kadar sevgiye muhtaçlar ki anlatmak mümkün değil. Küçücük bir çocuğun nefesi,neşesi,hayatı,herşeyi olabilirsiniz.

sevgili tweety hamile birinin bunu yazması kolay diyeceksin belki bana kızacaksın ama bence çocuk çok şart bişey değil
henüz doğmadı ama eskiden de böyle düşünürdüm halen böyle düşünüyorum
yani bir insanın mutlu olması için, iç huzurunu bulması için, tamamlanıp kendini gerçekleştirmesi için elzem değil gibi geliyor bana
farklı bir deneyim ama insanın hayatını ipotek ettirmesi gibi bişey aslında
akıllı işi değil yani. sadece mantık ile karar verilirse çok da yapmak istediğim bir şey olmazdı. benim ve eşimin uyduruk genleri diğer bi nesle aktarılınca başımız göğe mi eriyor? sanırım tamamen hormonların kontrol ettiği bir süreç şu üreme isteği.
ama bir şey diyeyim mi ben içimde büyütmediğim bir şeye de büyük bağlılık ve aşk duyabilirim bence
evde bir kedim var yavruyken sokaktan aldım. miyavlamasının tonundan bakışından duruşundan derdini anlarım 3 senedir. kendimi onunla zaten anne gibi hissediyorum. bazı duyguları çok abartıp fazlaca yüceltiyoruz bence. önemli olan bir şeye emek vermek
neye emek verirsen onu seviyorsun, ona bağlanıyorsun.
sağı solu bırak dinleme elalem asla asla asla susmaz
çocuk istememek bir tercih de olabilir insanların anlamasını beklemiyorum sen de bekleme
her şey gönlünce olsun daha çok çok gençsin,hayatın neler getireceğini bilemeyiz, hep pozitif kal sevgiler :KK200:

Seda Diker diye bir kadin var.Bir kitabinda bahsediyordu bu yillarca sakladigi gelecegin cocuk odasini calisma odasina cevirdikten sonra hic umudu yokken hamile kaldigini.Söylemesi basit biliyorum.Netten aratin belki ulasirsiniz yazilarina.Okumak iyi gelir belki.

Bebeğim olmasaydı çok isterdim.bi tane minnacık bi bebek.konu sahibine inşallah rabbim anneliği tattırsın.ama bence annelik sadece bi bebeği biyolojik olarak dünyaya getirmek değil.ona emek vermek bana göre.

Benimde çocuğum olmayacak... Niye yazfım bilmiyorum

Hepinizin yorumlarını okudum,
Allah hepinizden razı olsun,
Benim durumumda olanlar Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah,
Uzun süre bekleyip, yada hiç beklemeden anne olanlar Rabbim saglıklı hayırlı ömürler versin evlatlarınıza,
Evlat edin diyen arkadaslar,kendimi buna hazır hissetmiyorum ama belki ileride hayat ne gösterir bilemiyorum herşeyin hayırlısı.
Hepinize çok teşekkürler. :KK200:

Hepinizin yorumlarını okudum,
Allah hepinizden razı olsun,
Benim durumumda olanlar Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah,
Uzun süre bekleyip, yada hiç beklemeden anne olanlar Rabbim saglıklı hayırlı ömürler versin evlatlarınıza,
Evlat edin diyen arkadaslar,kendimi buna hazır hissetmiyorum ama belki ileride hayat ne gösterir bilemiyorum herşeyin hayırlısı.
Hepinize çok teşekkürler. :KK200:
Tatlım bize de çok diyorlar ilk önce soruyorlar çocuğumuz yok diyoruz
Sonra evlat edinin diyorlar evet buda bir seçenek bunu bizde eşlerle konuşuruz ama mesela biz sorsak çocuğum var dese evlat edinin desek arkadaş olur çocuğunuza kardeş olur hoş değil bence
çünkü; biz tüm yönlerini düşünüyoruz o çocuğa iyi bir aile olabilirmiyiz onu mutlu edebilirmiyiz biz ya da eşimiz buna hazır mı?
Bize eğitimlerde insanlar dertlerini anlatırsa dinleyin yönlendirmeyin diye anlatmıştı bir eğitimci
Çocuğun olmuyorsa al yuvadan bu kadar basit değil bu söz beni de eşimi de yaralıyor aslında

Ne kadar mümkün bilmiyorum ama ta içimde hissettim yazdiklarini cocuk meselesi olur veya olmaz ama sonuç her ne olursa olsun umarım cok mutlu olursun hayat sana hep güzellikler sunsun.

Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Ömrümüz saglıgımız yeterde bize uygun bir tedavi bulunursa tadından yenmez.
Öncelik çevremdeki eş, dost, akrabanın bana olan tavrı,
Ben ilk zamanlar çok üzülüyor aglıyor içime atıyordum,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
( Tabiki doktorlarada gittik üzerinde durduk )
Sonra sonra duruma alıştım ve çocuk meselesini hedef noktamdan kaldırdım.
Karşıdan bakınca umursamayan,ugraşmayan laylaylom bi insan oldum.
Böyle olmasan oynatmaya az kalacaktı biraz oynatmışta olabilirim :dondurma:
Ben defteri iyi kötü kapattımda,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,
Herkes olmuş tüp bebek uzmanı:deli:
Biz tabi bilmiyoruz yöntemleri sayelerinde ögrendik :deli:
Tişikkirlir sipirminler :işsiz:

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...
Deme öyle olmayacak falan umut her zaman vardır

Annemlerin Mahalleden bi ablamız vardı defalarca denediler olmadı bebekleri
sonra bi evlad edindiler ona tutundular çocuk 6 yaşındayken ve kadın 40’lı yaşlarındayken Allah’ın hikmeti işte kendiliğinden hamile kaldı sonra bir daha :)

Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Ömrümüz saglıgımız yeterde bize uygun bir tedavi bulunursa tadından yenmez.
Öncelik çevremdeki eş, dost, akrabanın bana olan tavrı,
Ben ilk zamanlar çok üzülüyor aglıyor içime atıyordum,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
( Tabiki doktorlarada gittik üzerinde durduk )
Sonra sonra duruma alıştım ve çocuk meselesini hedef noktamdan kaldırdım.
Karşıdan bakınca umursamayan,ugraşmayan laylaylom bi insan oldum.
Böyle olmasan oynatmaya az kalacaktı biraz oynatmışta olabilirim :dondurma:
Ben defteri iyi kötü kapattımda,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,
Herkes olmuş tüp bebek uzmanı:deli:
Biz tabi bilmiyoruz yöntemleri sayelerinde ögrendik :deli:
Tişikkirlir sipirminler :işsiz:

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...
Neden olmayacakmış,inşallah senin.de bir yavrun olur ve odasının duvarlarını baştan başa boyar,sen de kalem alır ona katılırsın:))
Sen iste ve çare ara,elbet verecektir rabbimiz,sana ve isteyen herkese...

ben seni hatırlıyorum
ilk buraya üye olduğum zamanlarda çocuk istiyordun,sohbet topiği miydi yoksa başka bir yerde miydi denk gelişimiz hatırlamıyorum ama sevdiğim bir üyesin
hayatta çoğu şey bizim isteğimiz dışında gelişiyor,keşke istediğimiz herşeyi elde edebilsek
dualarım seninle,umarım birgün senin eses07nin ve pinkbutterfly92nin burdan hamileyim başlıklı konularını okuruz hepimiz
aktif dualarımda yer vermeye çalışıyorum sizlere,herşey gönlünce olsun:KK200:

Tatlım bize de çok diyorlar ilk önce soruyorlar çocuğumuz yok diyoruz
Sonra evlat edinin diyorlar evet buda bir seçenek bunu bizde eşlerle konuşuruz ama mesela biz sorsak çocuğum var dese evlat edinin desek arkadaş olur çocuğunuza kardeş olur hoş değil bence
çünkü; biz tüm yönlerini düşünüyoruz o çocuğa iyi bir aile olabilirmiyiz onu mutlu edebilirmiyiz biz ya da eşimiz buna hazır mı?
Bize eğitimlerde insanlar dertlerini anlatırsa dinleyin yönlendirmeyin diye anlatmıştı bir eğitimci
Çocuğun olmuyorsa al yuvadan bu kadar basit değil bu söz beni de eşimi de yaralıyor aslında
Ben zaten kendimden çok karşıdaki çocugu düşünürüm,
Gerçekten kabul edebilirmiyim benimsermiyim onu,
Onun hayatı benim annelik istegimden önce gelir,
Bu yüzden gerçekten kendimi hazır hissetmeden,
Böyle bir yola giremem girmem.

Ne kadar mümkün bilmiyorum ama ta içimde hissettim yazdiklarini cocuk meselesi olur veya olmaz ama sonuç her ne olursa olsun umarım cok mutlu olursun hayat sana hep güzellikler sunsun.
Çok teşekkür ederim tanımadıgım insanların hayır duasını almak en güzeli sanırım Allah razı olsun.
Deme öyle olmayacak falan umut her zaman vardır

Annemlerin Mahalleden bi ablamız vardı defalarca denediler olmadı bebekleri
sonra bi evlad edindiler ona tutundular çocuk 6 yaşındayken ve kadın 40’lı yaşlarındayken Allah’ın hikmeti işte kendiliğinden hamile kaldı sonra bir daha :)
Çok teşekkür ederim inşallah bizim içinde hayırlısı olur.Allah razı olsun.
Neden olmayacakmış,inşallah senin.de bir yavrun olur ve odasının duvarlarını baştan başa boyar,sen de kalem alır ona katılırsın:))
Sen iste ve çare ara,elbet verecektir rabbimiz,sana ve isteyen herkese...
Amin, İnşallah çok teşekkür ederim.
Allah razı olsun.

ben seni hatırlıyorum
ilk buraya üye olduğum zamanlarda çocuk istiyordun,sohbet topiği miydi yoksa başka bir yerde miydi denk gelişimiz hatırlamıyorum ama sevdiğim bir üyesin
hayatta çoğu şey bizim isteğimiz dışında gelişiyor,keşke istediğimiz herşeyi elde edebilsek
dualarım seninle,umarım birgün senin eses07nin ve pinkbutterfly92nin burdan hamileyim başlıklı konularını okuruz hepimiz
aktif dualarımda yer vermeye çalışıyorum sizlere,herşey gönlünce olsun:KK200:
Bende nickine aşinayım,
Cok teşekkür ederim, Allah razı olsun,
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin :KK200:

Benim cok uzun bir hikayem yok bu konuda ama iste herkes kendi yasadigini bilir. 3 senelik evliyken cocuk istedik, bir sene gecti birsey yok, Allah`tan ben o bir sene icinde cok kafayi takmadim, hicbir sey arastirmadim, sonra doktora gittik, hersey guzel hersey cok normal, sebebsiz infertilite dendi, ilac tedavisine baslandi, birkac ay olmayinca asilamaya gecildi, iki kere olmayinca artik tup bebege gectik. Tam bu tedaviler surecinde internette arastima yaparken kadinlar kulubunu buldum, o gun bugundur takip ediyorum. Cok guzel yumurtalarim oldu, toplandi, bunlardan 22 tane embriyo elde edildi, esim dalga gecerdi iki futbol takimi kurduk diye. Sukurler olsunki transferim de basariliydi ve oglumu sag salim kucagima aldim. Kalan 21 taneyi dondurtmustuk, oglum dogduktan birkac ay sonra imha etmelerini istedik, cok pismaniz simdi bu kararimizdan. Yurtdisinda oldugumuz icin Turkiye`ye doneriz ya da baska bir eyalete geceriz diye dusunmustuk. Bana en zor gelen esim haric kimsenin yanimda olmamasiydi, esime de cok kizardim, benim kadar dert etmiyorsun beni anlamiyorsun diye, oysa ki her animda yanimdaydi, ignelerimi esim yapardi, transfer sirasinda yanibasimda elimi tutuyordu ama bir anne destegi, kardes destegi de istiyordum. Evet Turkiye`den uzaktim ama annem haberleri yetistirirdi, yok su soyle dedi yok bu hala cocugu yok mu diye soruyor falan filan, annem de sikistiriyor artik olsun sizin de diye, hamilelik haberleri veriyor, artik dayanamadim bir duygusal animda anlattim. Tabi benim kafasini herseye takan annemin en buyuk sorunu bu oldu, ama ben de ice kapandim ve tedavi oluyoruz dedim ama detay vermedim, hala bilmezler oglum tup bebek mi degil mi. En cok zoruma giden de daha bir senelik evli dahi olmayip hamile olan canim kardesimin bana sen de cok hirs yapiyorsun demesiydi.
Neyse cok uzattim, icim hala cok dolu demek ki. Ben zaten dualarimda evlat sahibi olmak isteyenlere hayirli evlatlar ver diye dua ederim, simdi de siz ve buradaki anne olmak isteyen butun kadinlar icin tum kalbimle dua ettim, Allah hayirli sihatli evlatlar nasip etsin hepinize.

Benim cok uzun bir hikayem yok bu konuda ama iste herkes kendi yasadigini bilir. 3 senelik evliyken cocuk istedik, bir sene gecti birsey yok, Allah`tan ben o bir sene icinde cok kafayi takmadim, hicbir sey arastirmadim, sonra doktora gittik, hersey guzel hersey cok normal, sebebsiz infertilite dendi, ilac tedavisine baslandi, birkac ay olmayinca asilamaya gecildi, iki kere olmayinca artik tup bebege gectik. Tam bu tedaviler surecinde internette arastima yaparken kadinlar kulubunu buldum, o gun bugundur takip ediyorum. Cok guzel yumurtalarim oldu, toplandi, bunlardan 22 tane embriyo elde edildi, esim dalga gecerdi iki futbol takimi kurduk diye. Sukurler olsunki transferim de basariliydi ve oglumu sag salim kucagima aldim. Kalan 21 taneyi dondurtmustuk, oglum dogduktan birkac ay sonra imha etmelerini istedik, cok pismaniz simdi bu kararimizdan. Yurtdisinda oldugumuz icin Turkiye`ye doneriz ya da baska bir eyalete geceriz diye dusunmustuk. Bana en zor gelen esim haric kimsenin yanimda olmamasiydi, esime de cok kizardim, benim kadar dert etmiyorsun beni anlamiyorsun diye, oysa ki her animda yanimdaydi, ignelerimi esim yapardi, transfer sirasinda yanibasimda elimi tutuyordu ama bir anne destegi, kardes destegi de istiyordum. Evet Turkiye`den uzaktim ama annem haberleri yetistirirdi, yok su soyle dedi yok bu hala cocugu yok mu diye soruyor falan filan, annem de sikistiriyor artik olsun sizin de diye, hamilelik haberleri veriyor, artik dayanamadim bir duygusal animda anlattim. Tabi benim kafasini herseye takan annemin en buyuk sorunu bu oldu, ama ben de ice kapandim ve tedavi oluyoruz dedim ama detay vermedim, hala bilmezler oglum tup bebek mi degil mi. En cok zoruma giden de daha bir senelik evli dahi olmayip hamile olan canim kardesimin bana sen de cok hirs yapiyorsun demesiydi.
Neyse cok uzattim, icim hala cok dolu demek ki. Ben zaten dualarimda evlat sahibi olmak isteyenlere hayirli evlatlar ver diye dua ederim, simdi de siz ve buradaki anne olmak isteyen butun kadinlar icin tum kalbimle dua ettim, Allah hayirli sihatli evlatlar nasip etsin hepinize.
Allah oglunuzu size bagışlasın saglıklı hayırlı uzun ömür versin inşallah,
Bazen işte en yakınımızda olsa lafın nereye gittigini bilmiyor,
Duaların için Allah razı olsun,
İnşallah sanada tekrar anne olmayı nasip etsin Rabbim.

Back
X