Dert degilde bir iç döküş...

Keşke benimde sebepsiz olsaydıda bekleseydim bende,
İnşallah Allah razı olsun,
Bizimde çaremiz bulunurda burda çocuk uyutmuyor diye konular açarım.

Imkansiz diye bir sey yoktur klasik bir laf ama gercek..

Hz.Musanin hadisesi var bir cift goruyor cocuk sahibi olmak istiyorlar ve ogreniyor ki cocuklari olmicak kader defterinde yazili ve yillar sonra ellerinde bir bebek sasiriyor soruyor cocuklari olmus.
Allaha danisiyor Allah da olmiyacakti ya Musa fakat dualarinda israr ettiler diyor

Amacim umut vermek yanlis anlasilmasin onemli olan umudu yitirmeyebilmek mucadelede yorulmamak ama o da kolay is degil tabi ki..

Ne kadar sevimli baslamissiniz anlatmaya..
Yuzumde gulunsemeyle okuyordum ki son kisimda icim burkuldu.
Kendinizi farkli kisisel gelisim, egitim, spor,dans vs hangi alana ilginiz varsa yonlendirin;o soran meraklilara da su an cok yogunum zirlak bi bebeyle ugrasamam deyin :)) (NOT: zirlak dedim ama su an ben de 2nciyi istiyorum deli gibi ama kimseye anlatmiyorum, sormasinlar deyü:)) )
Allah hakkimizda hayirlisini versin canim.
Aglanacak halime gülüyorum işte :)
Şimdi öyle yapmaya çalışıyorum dedigim gibi hedef noktamdan cıkardım kendimle baska hedeflerle ugrasıyorum,
Amin inşallah :KK200:
Ben genelde hayırlısı inşallah diyip susuyorum:işsiz:

Imkansiz diye bir sey yoktur klasik bir laf ama gercek..

Hz.Musanin hadisesi var bir cift goruyor cocuk sahibi olmak istiyorlar ve ogreniyor ki cocuklari olmicak kader defterinde yazili ve yillar sonra ellerinde bir bebek sasiriyor soruyor cocuklari olmus.
Allaha danisiyor Allah da olmiyacakti ya Musa fakat dualarinda israr ettiler diyor

Amacim umut vermek yanlis anlasilmasin onemli olan umudu yitirmeyebilmek mucadelede yorulmamak ama o da kolay is degil tabi ki..
Çok teşekkür ederim,
Umutsuz degilim ama cok umutluda degilim,
Hayırlısı inşallah bizede bişey vesile olsun:KK200:

Yanlis yere mesaj yazmisim

Son düzenleme:
Rabbim inşallah bizlerinde yüzünü güldürür, bizimde evlermizde bi çocuk odamız olur :dua: Allah hayırlısını versin

Evlat edinseniz? Şart mı illa çocuk doğurmak?

herkesin sınavı farklı allah kimine verir sırar kimine vermez sınar hepimizin hakkında hayırlısı

Bir arkadasim var tedavi artik istemiyoruz dedikten sonra ben artik bebek konusundan konusmuyorum.
Hamile oldugumu bile uzulur diye 5 ay gizledim.
Ozenmesin uzulmesin benim neden olmuyor demesin diye.

Sen cogu kisinin sesi olmussun.
En azindan bu konuyu okuyan bilmis kisiler , artik bebek icin yillarca ugras verenlerle ugrasmaktan vazgecerler.

Benim de uzun zaman olmadi ve son zamanlarda bana hamilelikten ve bebekten bahsedenlere dusman gozuyle bakmaya baslamistim.insanin bir zaman sonra yasadigi durum degilde insanlarin surekli cok bilmis tavirlari zoruna gidiyor.
ya lütfen gizlemeyin. kötü niyetli fesat bi insan değlseniz hamileliğinizle nispet yapmıcaksanız üzülür diye gizlemeyin. aynısını bende yaşadım en yakınım tarafından. üzülürüm diye söylememişler ama beni daha çok üzdüler. nasıl gizlenebilirki böyle bişey. doğunca söyleseydiniz diye çok kızdım. bebek daha doğmadı ama benim bütün hevesimi heycanımı kırdılar.
ben şu an ne düşünsem bilmiyorum benim iyiliğimi düşünmüşler diyip geçsemmi, yoksa tavırmı almalıyım beni hiçe saydınız diye. karmakarışığım sanki biraz kin doluyum :KK43:
zaten kötü niyetli insan gizlemek yerine gider gözüne sokar nispet yapar

Çok üzüldüm okuyunca
İnş en kısa zamanda Rabbim gönlüne gire verir

İnsanlar hep konuşur hic anlamak dinlemek bilmezler onlar konussun dursun sen umudunu bitirme yinede

Olayin tibbi yonune bir yorum yapamam. Zaten verilecek her oneriyi dusunmus arastirmissindir.

Ama elalem icin bir oneridr bulunabilirim. Suan 7 aylik bir bebem var. 32 yasindayim. 40 mevlutunde akraba demeye dilimin varmadigi ama malesef bu sifati tasiyan bir organizma oldukca kalabalik olan o ortamda bana eee 2 yi ne zaman dusunuyorsunuz dedi. Lan valla saka yapti sandim eki eki dur bi bu buyusun filan derken demez mi zaten yasin geckin artik iyice biz cocugun olmuyor saniyorduk 2. Yide beklemeden yap beraber buyusunler. La valla kan beynime bi sicradi o zaman siz gidinde ben kocami çağırayım 2.yi denemeye baslayalim yada az musade edin bi iceri gidip tur atalim dedim. Tabi diyen ali al moru mor sonrasi ters ters bakan annem kikir kikir ulen kendi yas grubum cik ciklayan yasli grup filan. Lohusayim ben ayagina yirttim ama icimde sogudu.
Isin ozu o agzi buzusesice elalemin agzi buzusmuyor. O yuzden agzinin payini ver gec. Takma kim kırılıyor kim uzukuyir kime ayıp oluyor. Onlar seni kirarken düşünmüyorsa sende dusunme..

30 A merdiven dayamışsın
Ben 40 a merdiven dayadım
38 yaşındayım benim de olmadı çocuğum

5 senelik evliyim.

birkaç gün içinde transfer olacağım
bakalım hayırlısı

olursa olur olmazsa olmaz napalım
herşey değil yani, dünyanın sonu değil

sen de böyle düşün

bazen bu kadar kötü bir dünyaya cocuk getırmek istememin de cok akıl dısı oldugunu düşünuyorum

Seni çok iyi anlıyorum, bu foruma benim de üye olma sebebim, "anne" olmaktı..
Evet oldum , bir meleğin annesi oldum..
Bebeğimi, erken doğumda kaybettim..
Zor hamile kalmıştım, ve oda elimden uçup gitti.

Şimdi kardeşi gelsin diye uğraşıyoruz, ben de senin gibi evlenmeden önce
"bebek yapma" olayını çok basit bir şey zannediyodum, yanılıyormuşum - geç de olsa anladım..

Yaklaşık 2 yıldır evliyim.
Bize aşılama bile bosuna denemeyin, tüp bebekte de ya tutar ya tutmaz demişti doktor. Tedaviyi bıraktık.
Bir gün kaynım durup dururken "beslediğiniz kuş acaba çocukları olmasın diye dua ediyor da ondan mı olmuyor çocuğunuz?" Dedi. Ben şaşkınlıktan cevap bile veremedim doğru düzgün.
Aynı ay hamile olduğumu öğrendim.
Rabbim çok büyük bunu unutma.
Sana laf söyleyenlere en iyi cevabı Allah verecektir.
Hamile olunca da susmuyorlar ki. Örnek olarak kaynımın eşi olan eltim "şimdi iyi zamanın,doğunca keşke içimde kalsaydı da sadece midem bulansaydı diyeceksin" dedi.
Karı koca fesatlar yapcak bir şey yok :) ikisinin de kalbine göre versin Allahım diyorum ve zaten olanları görüyorum.Şükürler olsun ki Allah haklının rızkıyla haksızın rızkını bir tutmuyor...

Rahmin olduğu sürece hamile kalma ihtimalin hep vardır. Ben şu hayatta öğrendim ki Allah nasip etmedikçe ne yaparsak yapalım olmuyor. Hayırlısı olsun diyorum. Ben de umudu kestiğim bir anda olmadı peki siizn sebep kimden kaynaklı?

ya lütfen gizlemeyin. kötü niyetli fesat bi insan değlseniz hamileliğinizle nispet yapmıcaksanız üzülür diye gizlemeyin. aynısını bende yaşadım en yakınım tarafından. üzülürüm diye söylememişler ama beni daha çok üzdüler. nasıl gizlenebilirki böyle bişey. doğunca söyleseydiniz diye çok kızdım. bebek daha doğmadı ama benim bütün hevesimi heycanımı kırdılar.
ben şu an ne düşünsem bilmiyorum benim iyiliğimi düşünmüşler diyip geçsemmi, yoksa tavırmı almalıyım beni hiçe saydınız diye. karmakarışığım sanki biraz kin doluyum :KK43:
zaten kötü niyetli insan gizlemek yerine gider gözüne sokar nispet yapar

Insan o durumda hangisinin daha dogru oldugunu kestiremiyor.

Ben kendimden yola cikarak oyoe bir karar almistim.
Biri hamileyim dese uzuluyordum.bu duygulari yasadigim icin baskasina yasatmak istemedim.
Kirilmayin gucenmeyin.

Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Ömrümüz saglıgımız yeterde bize uygun bir tedavi bulunursa tadından yenmez.
Öncelik çevremdeki eş, dost, akrabanın bana olan tavrı,
Ben ilk zamanlar çok üzülüyor aglıyor içime atıyordum,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
( Tabiki doktorlarada gittik üzerinde durduk )
Sonra sonra duruma alıştım ve çocuk meselesini hedef noktamdan kaldırdım.
Karşıdan bakınca umursamayan,ugraşmayan laylaylom bi insan oldum.
Böyle olmasan oynatmaya az kalacaktı biraz oynatmışta olabilirim :dondurma:
Ben defteri iyi kötü kapattımda,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,
Herkes olmuş tüp bebek uzmanı:deli:
Biz tabi bilmiyoruz yöntemleri sayelerinde ögrendik :deli:
Tişikkirlir sipirminler :işsiz:

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...
Eşim de öyledir hep espri yapar onun altında bir sürü acı biriktirir

30 a merdiven dayadim diyorsun ama cok gec degilki. Her gun yeni yontemler cikiyor, bazen en imkansiz kisilerin bile kendiliginden oluyor. Birde elalem susmaz hicbirzaman. Senin hayatini yonetmeyi, karismayi kendilerine vazife edinmis tipler hepimizin cevresinde var.

Bende cok bekledim, cok agladim. En cok cevremdekilerin laflari yaraladi beni. Evliligimin 10. yilinda ve 36 yasimda aldim bebegimi kucagima.
Simdide ikinci nezaman diyorlar.
Rabbim sanada yakin zamanda versin insallah.

Sevgili Pink, sizler de zaten bir ailesiniz emin olun. Çocuk sadece ailedeki üye sayısını arttıran bir durum. Sizin yazdıklarınız dikkatimi çekti, sanki siz biraz fazla savunma mekanizmalarınızı kullanıyorsunuz. Bu yüzden olur olmadık yerde sinirlenip patlarsınız. Lütfen kendinizi rahat bırakın ve bu tarz konularla yüzleşmekten korkmayın, insanlardan kaçmayın.. İnanın hepimiz çok zayıf ve savunmasız göründüğümüz durumların içine düşüyoruz hem de her an olabiliyor bu. Tek fark sadece konular değişiyor o kadar.

Eger onlari kullanmasam çok kisiyle kavga ederdim. Ama düsünün ki bir ortamda 15 -20 kisi var. Ve bir kadin cikip " Pink sen cocuk dusunmuyormusun artik yapsaniza ne tembel ciktiniz bak X ( eltim) hemen yapti doguracak bile sizde iş yok diyor. Normal sekillerde bunu hos gorup sinirlenmeyebilirim. Ama bu kadin benim cocugumun olmadigini biliyor...

Şimdi bu ortama tekrar girermiyim asla.. Bosuna sinir yipratmaya gerek yok.

Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Ömrümüz saglıgımız yeterde bize uygun bir tedavi bulunursa tadından yenmez.
Öncelik çevremdeki eş, dost, akrabanın bana olan tavrı,
Ben ilk zamanlar çok üzülüyor aglıyor içime atıyordum,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
( Tabiki doktorlarada gittik üzerinde durduk )
Sonra sonra duruma alıştım ve çocuk meselesini hedef noktamdan kaldırdım.
Karşıdan bakınca umursamayan,ugraşmayan laylaylom bi insan oldum.
Böyle olmasan oynatmaya az kalacaktı biraz oynatmışta olabilirim :dondurma:
Ben defteri iyi kötü kapattımda,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,
Herkes olmuş tüp bebek uzmanı:deli:
Biz tabi bilmiyoruz yöntemleri sayelerinde ögrendik :deli:
Tişikkirlir sipirminler :işsiz:

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...
Tatlım sabır .pes ettiğin an yeter dediğin an o küçücük pıtırcık eller sana anne diye gelecek

Back
X