dert gibi dert

annemiolcamben

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2018
669
328
18
30
kizlar bayadir konu acmiyodum ama hayatimda baya degisiklikler oldu en son galiba bebegim 3 aylikken konu acmistim şuan fındığım 5 aylık oldu ve yeni yeni farkediyorum ki anne olmak beni cok degistirdi.
şöyle ki,önceden esime surekli alinan sessiz sessiz agkayip beni kirdigini anlamasini bekleyen,rahatsiz edici boyutlarda alttan alan fedakarlik yapan ve bunun getirdigi beklentiyle esinden memnun olmayan anlasilmadigini hisseden bi kadindim.beni ota boka azarlardi sesini yukseltirdi ve surekli kötü hissettirirdi.bu durumdan sikayetciydim sikayetci olmasina ama genelde aglayip icime kapanirdim anlamasini beklerdim.bir sure sonra aglamalarim da tesirini kaybetti ve karsinda aglasam bile orali olmuyodu.kısacasi bu zorbaligin farkindaydim ama cirkeflik de yapamiyodum.pasif biriydim diyelim.

gel gelelim şimdi ne degisti.dogumdan sonra nedense bana bi sinir bi tahammülsüzlük geldi.yani aslinda sadece esime karsi boyleyim bebegime cevreme karsi cok sabirliyim ama esim gık dese bogasim geliyodu.sanirim gecmisin birikimi.zamanla bu tavrim biraz yumusadi ama suan eskiden yapamadigim her seyi yapiyorum bana haksizlik yaptigi an dur diyorum.karsisinda aglamak yerine lafi agzina tikiyorum.tartisma esnasinda daha cok laf cevirip daha az icime atiyorum.simdi diyeceksiniz ki bu nasil dert vicdansiz diye ama herkesin derdine kimse karisamaz :)
aslinda o pasif halimdense bu halimi yeglerim.hoş esime göre suan cirkef biriyim amao benim eski pamuk seker kivamindaki sabrima alisik oldugu icin benim gosterdigim bu normal tepkiler ona cok fazla geliyo.sanirim artik tek onceligim bebegim oldugu icin esime endeksli yasamiyorum o yuzfen de eyvallahim olmuyo.ama bu sefer de baya memnuniyetsiz oldum.aslinda durduk yere kavga cikarmiyorum ama kavga esnasinda catir catir konusuyorum ve buna asla engel olamiyorum yeri geliyo bagiriyorum da.sizce esim benden sogurmu ne yapmaliyim falan diye sormuyorum yanlis anlamayin acaba ben bu sekilde ondan sogumaya baslarmiyim cunku karsimdaki adam haksizsa agzima geleni soyluyorum ve bana yaptigi haksizlik yuzunden de uzaklasiyorum onceden daha ılımlı acaba tekrar eskisi gibi bazen bazi zamanlarda haksizliklari gözardi etsem mi yoksa bravo kızım dogru yörüngedesin mi diyosunuz simdiden teşekkürler

Bir cok kadina bu his gelir dogumdan sonra. Aslinda esiniz hak ettiğini yaşıyor, ama sizin için yine de bir uzmanla görüşmenizi öneririm. Fazla öfke ve sinir sizide yıpratır. Ama esinize gram acimadim
valla eski konularimi bilen bilir esim tam bi hödük az bile ona bu yaptiklarim.zaten ben de esime iyi mi yapmisim kotu mu yapmisim merakinda degilim sadece kendini duygumu kestiremiyorum acaba kendimi bu kadar guclu hissedersem ve bu duygumu surekli percinlersem zamanla ondan sogurmuyum

bu zihniyette olmaniza üzüldüm umarim siz yerinizi saglamlastirmak icin bebek yapip bi cocugun yanlis yetismesine sebep olmazsiniz

Çocuğum yok, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz. :KK70: Ben neysem oyum konuşmaktan korkmadim hic.
Susup susup çocuktan sonra bu derece derece degismeniz bana bunu düşündürdü. Hakkınızı savunmanız güzel bişey ama neden çocuktan sonra o garip geldi.

valla eski konularimi bilen bilir esim tam bi hödük az bile ona bu yaptiklarim.zaten ben de esime iyi mi yapmisim kotu mu yapmisim merakinda degilim sadece kendini duygumu kestiremiyorum acaba kendimi bu kadar guclu hissedersem ve bu duygumu surekli percinlersem zamanla ondan sogurmuyum

Bence önceden bir soğuma vardı. Bence iyice düşünün tartin. Böyle güçlü olmak kalıcı mi belli olmaz, ama ilerde ilişkinizin böyle devam etmesini istemiyorsaniz hangi adimlar gerekli onu düşünün. Bazi yerlerde çocuklu ilk sene nasıl gecerse evlilik öyle devam eder diye iddia ediyorlar, ama sizinde böyle bir ilişki istemediginizi düşünüyorum

Karşınızda bir ömrü paylaşacağız insan var yani eşiniz, bağırıp çağırıp aranızdaki saygıyı yitirirsiniz sonunda, eşiniz belki bu tavrınızı hakediyor olabilir ama, bu hal hem farketmeden sizi yorar hem uzun vadede ilişkinizi laçkalandırır. Ne çok sabırlı ne çok sinirli ,orta yolu bulursunuz inşallah :)

Güçlü hissederseniz sogumazsinizda,surekli hır gür,kavga olursa ve ofkenizi kontrol altında tutmayi basaramazsaniz, karşılıklı birbirinizden sogursunuz.

Çocuğum yok, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz. :KK70: Ben neysem oyum konuşmaktan korkmadim hic.
Susup susup çocuktan sonra bu derece derece degismeniz bana bunu düşündürdü. Hakkınızı savunmanız güzel bişey ama neden çocuktan sonra o garip geldi.
önceliklerimin degismesine bagliyorum ben.korkmamak en iyisi sevdim siz :D ama yerini saglamlastirmak kirici bi benzetme bence :)

Bence önceden bir soğuma vardı. Bence iyice düşünün tartin. Böyle güçlü olmak kalıcı mi belli olmaz, ama ilerde ilişkinizin böyle devam etmesini istemiyorsaniz hangi adimlar gerekli onu düşünün. Bazi yerlerde çocuklu ilk sene nasıl gecerse evlilik öyle devam eder diye iddia ediyorlar, ama sizinde böyle bir ilişki istemediginizi düşünüyorum
ben suanki halimden cok memnunum acikcasi ama zamanla daha cok memnuniyetsizlik yasarmiyim onu merak etmistim acikcasi.gerci siz nerden bileceksiniz yahu bunu zaman gosterecek biraz da sacma bi soru sormusum :D

Karşınızda bir ömrü paylaşacağız insan var yani eşiniz, bağırıp çağırıp aranızdaki saygıyı yitirirsiniz sonunda, eşiniz belki bu tavrınızı hakediyor olabilir ama, bu hal hem farketmeden sizi yorar hem uzun vadede ilişkinizi laçkalandırır. Ne çok sabırlı ne çok sinirli ,orta yolu bulursunuz inşallah :)
şöyle söylim asla kendi kendime durduk yere kavga cikarmiyorum ve ufak şeyleri tolere ediyorum degisen sey su oldu onceden beni azarladiginda uzulup aglardim niye boyle yaptin uzuluyorum derdim ozur diler gene yapardi ama simdi beni azarladigi an hayirdir ben senin usaginmiyim sen benim velim misin beni niye azarlayip duruyosun ayni seyi bidaha yaparsan ayni sekilde karsilik alirsin demedi deme diyorum bastiriyorum.örnekleyince daha iyi oldu sanirim

Bebeğinin huzurunu kaçırma yeter.Kavga etmeden kendini ezdirmemeyi öğrenmen lazım bir de.Bi' uçtan bi' uca geçmişsin doğumdan sonra.Önceden çok alttan alman sonra böyle delirmene sebep olmuş.Ölçüyü kaçırma ne alttan almada ne de kavgada.

Bebeğinin huzurunu kaçırma yeter.Kavga etmeden kendini ezdirmemeyi öğrenmen lazım bir de.Bi' uçtan bi' uca geçmişsin doğumdan sonra.Önceden çok alttan alman sonra böyle delirmene sebep olmuş.Ölçüyü kaçırma ne alttan almada ne de kavgada.
peki sence karsimdaki adam bagirip cagirip deli deli hareketler taparken kavga etmeden kendimi nasil ezdirmeyebilirim bi önerin varmi?bu arada bebegimi de dusundugun icin tesekkur ederim :)

peki sence karsimdaki adam bagirip cagirip deli deli hareketler taparken kavga etmeden kendimi nasil ezdirmeyebilirim bi önerin varmi?bu arada bebegimi de dusundugun icin tesekkur ederim :)
Eşini sen tanırsın.Nelere ne sebeple kızıyorsa belirle.Ne diye bağırıyor ki hem o kadar? Ne diye evlenirsiniz şöyle adamlarla , üstüne bir de çocuk.Kesin çalışmıyosundur da.

Back
X