Dert mi değil mi ama Annem!...

yarabandi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
80
13
Merhabalar,
Ben 26 yaşındayım (27ye az kaldı), öğretmenlik yapıyorum. Aynı zamanda üniversite okumaya devam ediyorum. Mükemmel olmasa da iyi bir gelirim var çok şükür. Ailemle birlikte yaşıyorum.
Şu son zamanlarda belki de bana fazla geldi bilmiyorum ama annemin aile fertleri üzerinde otorite kurmaya çalıştığını düşünüyorum kendimi bildim bileli. Neden derseniz örneğin; alacağım bir pantalona bile annem muhakkak müdahale eder, onsuz alışverişe asla çıkamam, çıkılacağı zamanı kendi karar verir ve muhakkak gelir. Hadi geldi diyelim beğendiğim birşeyi eğer o beğenmediyse, alabilirsem dahi sürekli söylenir ne kadar kötü olduğuna dair.
Evin işiyle ben ilgileniyorum o yüzden evde benim sözüm geçer herşey benim istediğim gibi olacak diyor. en ufak bir eşya bile yer değiştirse ortalığı birbirine katıyor istediği yere konulana kadar bağırıyor ısrar ediyor.
Ben maaşımı göremiyorum bile o alıyor bende de kart olmasına rağmen ondan izinsiz 1 lira bile alamıyorum. Halen kendisi bana harçlık veriyor ve bu durum artık zoruma gitmeye başladı. Düzgünde söylesem kavgada etsem olmuyor maalesef.
Ben mi abartıyorum normal mi bu durum ?

Merhabalar,
Ben 26 yaşındayım (27ye az kaldı), öğretmenlik yapıyorum. Aynı zamanda üniversite okumaya devam ediyorum. Mükemmel olmasa da iyi bir gelirim var çok şükür. Ailemle birlikte yaşıyorum.
Şu son zamanlarda belki de bana fazla geldi bilmiyorum ama annemin aile fertleri üzerinde otorite kurmaya çalıştığını düşünüyorum kendimi bildim bileli. Neden derseniz örneğin; alacağım bir pantalona bile annem muhakkak müdahale eder, onsuz alışverişe asla çıkamam, çıkılacağı zamanı kendi karar verir ve muhakkak gelir. Hadi geldi diyelim beğendiğim birşeyi eğer o beğenmediyse, alabilirsem dahi sürekli söylenir ne kadar kötü olduğuna dair.
Evin işiyle ben ilgileniyorum o yüzden evde benim sözüm geçer herşey benim istediğim gibi olacak diyor. en ufak bir eşya bile yer değiştirse ortalığı birbirine katıyor istediği yere konulana kadar bağırıyor ısrar ediyor.
Ben maaşımı göremiyorum bile o alıyor bende de kart olmasına rağmen ondan izinsiz 1 lira bile alamıyorum. Halen kendisi bana harçlık veriyor ve bu durum artık zoruma gitmeye başladı. Düzgünde söylesem kavgada etsem olmuyor maalesef.
Ben mi abartıyorum normal mi bu durum ?
Elbette ki anormal bir durum bu. 27 yaşındasınız ve sanırım ki sessiz birisiniz. Bunları burada yazmak yerine annenizi karşınıza alıp kazanan, yaşayan, tercih eden benim. İstediğimi giyer, istediğimi harcarım demek hakkınız.
elbette evde ihtiyaç varsa bütçeye destek olunur ama kimseye kart verilmez.
Eğer destek oluyorsanız paraya o ev ortaksa sizin de onun kadar istediğiniz yere eşya koyma hakkınız var.
Para alırken ev hepinizin o size bakıyor, eşya koyarken ev onun yok ya! İnsanın annesi de olsa bazı insanlar çekilemiyor herhalde. Bu duruma dur demezseniz yarın bir gün evlenmeye kalktığınızda rezil olursunuz.

22 yaşında memur oldum. Annem hala ne kadar maaşım olduğunu bilmez. Herzaman fikrini almisim dir ama son karar hep benim olmuştur. Bu durum evlendikten sonra da seni rahatsız edebilir. Bence Anneni kırmadan biraz mesafe koymalısin

Bence çok anormal bir durum
aynı yaştayız annem bana müdahaleyi biraz abartsa hemen tepkimi koyuyorum.Sadece fikir alabilirim attığım adımı soramam annem bile olsa!

ya bak benım anne de öle ister hep hayalı,seni tanısa neler eder bıze,vay elin kızları anansından ızınsız pantolon almıyor...lakın bızde kımsneın gelirini parasını daha bılmez,ben ve kardeşlerım başkaldırmış,kendı cumhurıyetını kurmuş insnalarız,bizi okutmadı,mıllete ezdırdı,belkıde o yüzden saymıyoruz onu,lakın öle anneler var,ve ben dehşete düşerim,yarın evlen bı damatla ilişkınıde karışcak,kıskanıp kızını ayıran çok,oğlunu kıskanıp ayıran olduğu gıbı,ama nasıl düzleirsin bışmem,zira çok zor bu annenle...

ha mesela ablam çok zevksiz biri,kızı zevkli,oda daha şimdiden yapıyor,çocuk bana sığınıyor,teyze ne olur yardım et,nasıl gıyerım dıye ağlamaklı,diğer ablamda öle,mağaza çocuklar gözümün için bakar teyzem mudahale et dıye,ağlamaklı kımı zaman,neyseki ablamlar bana bişey demıyor,ama her zaman karışamıyorum,ayyy yeğenlerımın gelecğini gördüm,desene bızımkılerde öle yapacak,vah yeğenlerıme

ev işine dicek sözüm yok çünkü bazı insanlar haddinden fazla titizdir..ama maaş ve birşeyler alma konusunda sonuna kadar haklısın..çalışıyorsun ve istediğini almakta özgürsün...isterse tartışma çıksın annensiz birşeyler al ve sonunda beğendim aldım de..

maaşını neden veriyorsun ki koskoca kadın olmuşsun. kocasına vereni duydum da ailesine maaş kartını vereni ilk defa duydum. en kısa sürede ekonomik özgürlüğünü kazan lütfen. evde eşyanın değişmesinden daha önemli bi sorun

Bir öğretmen olarak kendinize ait geliri olan bi insan olarak hala annenizden harçlık almayı izin almayı tartışma yada güzel konuşmayla halletmek yerine evinizi ayırsanız bence herşey daha iyi olur.Annede olsa bu tür kişilik saldırılarına karşıyım.Asla kabul etmezdim.

Mesela yakın zamanda ablamla bir çanta beğenip aldık ne gerek vardı niye aldınız kaç para verdiniz vb bir sürü soru ve azarlama da cabası. Zamanında maalesef babam kendi maaşını vermiş sorgulamadan, kendi evinde yüzü gülmedi bari birşeyleri kendi yapıyor hissetsin istedim diyor ama maalesef olan bize oldu şimdi istesekte alamıyoruz. Defalarca konuştum dilimde tüy bitti ama maalesef çözüm olmuyor kesin olarak.
Hep anlatıyorum eve katkımız tabiiki olacak ama böyle değil bu katkı değil ben boşa mı çalışıyorum boşa mı yaşıyorum diyorum. Sessiz biri değilimdir ama konuşmak bağırmak kızmak çare olmuyor olmadı.
Hatta en son dün ağlamaktan öldüm bir kez olsun düşün bu kız neden böyle söylüyor haklı yönü hiç mi yok diye, şizofren değilim ben aynı şeyleri neden tekrar edeyim dedim ama nafile.
Allah canımı alsın ben çok yoruldum dayanamıyorum nefes alamıyorum diyorum ama pek umrunda değil, umrunda olsa idi en azından düşünür hak verirdi.

Babama da söylüyorum yanında bir çare olsun diye o da haklı olduğumu biliyor belli ediyor ama söz geçiremiyor

Bir öğretmen olarak kendinize ait geliri olan bi insan olarak hala annenizden harçlık almayı izin almayı tartışma yada güzel konuşmayla halletmek yerine evinizi ayırsanız bence herşey daha iyi olur.Annede olsa bu tür kişilik saldırılarına karşıyım.Asla kabul etmezdim.
Bizim aile yapımızda ev ayırmak ancak evlenince olur.
ve sırf bu yüzden yanlış birine kapılıp evlenmeden geri döndüm (bir iki gün) ama bu bile ders olmadı. Yine benzeri birşey yada gerçekten onlarında rızasıyla kurtulacağımı sanıp yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum

13-14 yaşımdan beri tek Başıma alışveriş yaparım . Ha annemlede çıkarım çokta zevklidir ama kararımı kendim veririm.
Maaş kartını iptal ettir ve annenle konuş ben kazanıyorum ben istediğim gibi harcıycam evin ihtiyacı içinde (örneğin) Heray 300-400 bırakırım onun dışında bişey vermem de.
Kendin için birikim yap araba al ev al yazlık al.

Bizim aile yapımızda ev ayırmak ancak evlenince olur.
ve sırf bu yüzden yanlış birine kapılıp evlenmeden geri döndüm (bir iki gün) ama bu bile ders olmadı. Yine benzeri birşey yada gerçekten onlarında rızasıyla kurtulacağımı sanıp yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum

Bence sen bu evden bi an önce kurtulsam diye yanlış bi evlilik yapma ihtimalini daha çok yükseltiyorsun.Tayin isteyebilirsin şayet devlette çalışuıyorsan.Bizim aile yapımızda yok demişsinde annen seni öttürüyor bildiğin ayıptır söylemesi.Buda hiç normal olağan bişey değilki.

Bence sen bu evden bi an önce kurtulsam diye yanlış bi evlilik yapma ihtimalini daha çok yükseltiyorsun.Tayin isteyebilirsin şayet devlette çalışuıyorsan.Bizim aile yapımızda yok demişsinde annen seni öttürüyor bildiğin ayıptır söylemesi.Buda hiç normal olağan bişey değilki.
Bu hali düzeltmek aslında ilk istediğim şey ama ya ben başaramıyorum ya yanlış yoldayım ya da kabullenmek zorundayım.

Devlette değilim maalesef

13-14 yaşımdan beri tek Başıma alışveriş yaparım . Ha annemlede çıkarım çokta zevklidir ama kararımı kendim veririm.
Maaş kartını iptal ettir ve annenle konuş ben kazanıyorum ben istediğim gibi harcıycam evin ihtiyacı içinde (örneğin) Heray 300-400 bırakırım onun dışında bişey vermem de.
Kendin için birikim yap araba al ev al yazlık al.
Kartı iptal ettirmem demek evde yaygara çıkaracak olay çıkaracak demektir. Olmadık yere sen birşey mi karıştırıyorsuna kadar varır bu konu

X