• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert mi değil mi bende anlamadım :)

mrvkys

Hiç sevmemişsin beni aşk...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
805
38
318
Kızlar nereye açacağımı bilmediğim için buraya açmak zorunda kaldım.

Derdime gelelimmm :34:

Ben 19 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç zeytin,peynir,yumurta,yoğurt yemedim. Yiyemiyorum yani. Kokuları bile benim midemi kaldırmaya yetiyor. Artık yemeyide düşünmüyordum ama geçen yıl dizimi kırdım bağları koptu. 6 ay önce ameliyat oldum. yanlış teşhis yüzünden gecikmeli oldu ameliyatım. ve hala iyileşmedim. çünkü uzun süre alçıyla yattığım için kaslarımda erime olmuş. kaslarda güç kaybı ve hareket kısıtlılığı var. bağla artık ne alaka dediğinizi duyuyorummm sankiii :) demek istediğim o kadar futbolcular falan yılda kaç kere diz kapakları dönüyor çıkıyor kırılıyor ama kaslarına bir şey olmuyor. acaba ben bu yoğurt peynir falan yemediğim için mi kalsiyum protein falan eksikliğinden mi böyle iyileşmedim hala :(

Lütfen yardımcı olun :( ne yapıyım yemeye başlasam mı ama çok zor ya kokusu bile rahatsız ediyor. peki yemezsemde böyle iyileşmem zor mu olacak ?

Son düzenleme:
sağlığın için bi şekilde aşacaksın yememeyi.. bende hamileyken sevmediğim bi çok şeyi bebeğime yarasın die yerdim.. sende kendi sağlığın için yemelisin.. burnunu tıka.. sütünü iç kokusunu mideni bulandırıosa.. peyniri direk değil de ne bilim böreğin gözlemenin içinde ye..yoğurtla ayran yap.. geçmiş olsun

sağlığın için bi şekilde aşacaksın yememeyi.. bende hamileyken sevmediğim bi çok şeyi bebeğime yarasın die yerdim.. sende kendi sağlığın için yemelisin.. burnunu tıka.. sütünü iç kokusunu mideni bulandırıosa.. peyniri direk değil de ne bilim böreğin gözlemenin içinde ye..yoğurtla ayran yap.. geçmiş olsun

Ayranda içemiyorum ki yoğurt yüzünden. sütü arada sırada içtim ama diğerlerini hiç yemedim valla. sadece sütle dizim için gereken vitamin sağlanır mı ? diğerlerine gerek kalmaz umarım bi doktorada sormam lazım bunu. teşekkür ederim canım sağol.

süt içebiliyosan kalsiyum eksikliğini onla telafi edebilirsin

süt içiyorum hazır sütleri ama o köyden falan geliyor bazen onları içemem kokuyo diye. sütle olacaksa tamam diğerlerini hiç yiyemiyorum. sanada teşekkür ederim cevapladığın için :)

Yeme bozukluğuna bağlı şikayetler sebebi ile hastaneye yattığın gün o saydıklarının hepsini zorla yedirirler o zaman. Kusura bakma sert oldu biraz ama hastanede çalışınca böyle oluyor en son hayatı boyunca sebze yememiş bir adamın geldiği son durumu gördüm ben ve diyetisyenlerin bu adamı nasıl destek tedavileri vererek bir yandan da menulerine sebze eklediklerini....

Saydıklarını belli ölçüde yemen gerektiğini, yemediğinde oluşabilecek problemleri herkes bilir, bu yüzden git bi hastaneye testlerini yaptır durumunu gör derim.

Not: Fazla süt alımı demir bağlama sorunu yaratır, peynir ve yoğurt özellikle de yoğurt günde en az bir kase alınmalıdır.

Son düzenleme:
Yeme bozukluğuna bağlı şikayetler sebebi ile hastaneye yattığın gün o saydıklarının hepsini zorla yedirirler o zaman. Kusura bakma sert oldu biraz ama hastanede çalışınca böyle oluyor en son hayatı boyunca sebze yememiş bir adamın geldiği son durumu gördüm ben ve diyetisyenlerin bu adamı nasıl destek tedavileri vererek bir yandan da menulerine sebze eklediklerini....

Saydıklarını belli ölçüde yemen gerektiğini, yemediğinde oluşabilecek problemleri herkes bilir, bu yüzden git bi hastaneye testlerini yaptır durumunu gör derim.

Not: Fazla süt alımı demir bağlama sorunu yaratır, peynir ve yoğurt özellikle de yoğurt günde en az bir kase alınmalıdır.

Haklısın çok teşekkür ederim yorumun için. hangi durumda hastaneye yatma gereği oluyor peki ? hangi bölüme gidecem endokrine falan gitsem hangi vitamin eksik test yaparlar mı ? nereye gideyim en uygun yani? hiç önemli değil sert olmadı iyi oldu gerçekten.

eğer protein eksikliği varsa bunu kırmızı et tavukla da telafi edebilirsin ama yumurtadaki kadar cok vitamin hiçbir seyde yok alısabilirsen yumurtadan basla derim

eğer protein eksikliği varsa bunu kırmızı et tavukla da telafi edebilirsin ama yumurtadaki kadar cok vitamin hiçbir seyde yok alısabilirsen yumurtadan basla derim

Hiç sanmıyorum başlayabileceğimi :( en son 5 yaşımdaydım sanırım annem zorla yoğurt verdi yemin ederim bir saattlerce istifra ettim ayıptır söylemesi. şuan 19 yaşındayım 14 yıldır elimi sürmedim yumurta hiç yemedim sanırım. ben nasıl iyileşicem bilmiyorum. o dizim iyileşmezse ben naparım :(

Haklısın çok teşekkür ederim yorumun için. hangi durumda hastaneye yatma gereği oluyor peki ? hangi bölüme gidecem endokrine falan gitsem hangi vitamin eksik test yaparlar mı ? nereye gideyim en uygun yani? hiç önemli değil sert olmadı iyi oldu gerçekten.

Hormon, diyabet vb. sorunun olmadığından endokrin uygun olmaz gibi, başlangıç noktan dahiliye olmalı o seni ilgili bölümlere yönlendirecektir.

Hormon, diyabet vb. sorunun olmadığından endokrin uygun olmaz gibi, başlangıç noktan dahiliye olmalı o seni ilgili bölümlere yönlendirecektir.

Tamam çok teşekkür ederim. dahiliyeye gidip konuşacam bakalım bir sorun var mı? inşallah yoktur.

Back
X