Dert oldu :( Başına daha önce gelen oldu mu?

dutturudunya

B.K:88.9 G.K:62.3 H.K:60
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2016
407
537
23
35
Merhaba arkadaşlar.

Ayın 10nda adetimin ilk günü dk hapı kullanmaya başladım.Yan etkilerine dayanamayıp 4 gün snra bıraktım.Fakat bıraktığımdan beri 1 gün 2 gün arayla sürekli ara kanama yada lekelenme oluyor.Adet sancısına benzer sancı da oluyor tabi kanama ve lekelenme olduğu zamanlarda.

Bu durum bayağı canımı sıktı.Çünki bu zamana kaďar düzenli olan bir adet döngüm vardı.Arada adetimden bir gün evel kahverengi akıntım oluyordu ama pek umursamadım açıkçası.Bu ilaç 4 günde bünyemi bu kadar bozabilir mi başına gelen var mı?İzinli günümde doktora gitmeyi düşünüyorm fakat içim içimi yiyor nolur bi yardım :(

Evet bazı insanlara iyi gelmiyor benim çevremdede kullanan vardı hatta 1 ay kanamadı sürdü zaten hapı da bırakmıştı

Doktor vermedi mi dogum kontrol hapini.Bende yillardir kullaniyorum benimki dismonereden dolayi simdide koruma amacli;)Hap vermeden once test yaparak veriyorlar doktorlar tiroid testi falan ona gore uygun hapi veriyorlar.Kimine yaramiyor iste ama ara kanama yapar hepsi ilk basladiginda bu da yan etkilerinden biri sonra alisiyor vucut.Benim 3.hap degisikligi simdi gayet iyi mutlaka doktora gorunun.Tum duzenin degisiyor yoksa.

Evet lekelenme yada adet görülür ben bir rahatsızlığımda adet olmam için dört gün kullanmamı söylemişti
Ama beni yerle bir etmişti o hap j....n
Halbuki başka bir hapı yıllarca kullanıyorum yan etkisini görmemiştim

Dk hapı kullanımında ilk bir ay düzensiz kanama olması normal. Bırakmış olsanız bile... Prospektüsü okursanız orada da yazıyor

Doktor vermedi mi dogum kontrol hapini.Bende yillardir kullaniyorum benimki dismonereden dolayi simdide koruma amacli:KK66:Hap vermeden once test yaparak veriyorlar doktorlar tiroid testi falan ona gore uygun hapi veriyorlar.Kimine yaramiyor iste ama ara kanama yapar hepsi ilk basladiginda bu da yan etkilerinden biri sonra alisiyor vucut.Benim 3.hap degisikligi simdi gayet iyi mutlaka doktora gorunun.Tum duzenin degisiyor yoksa.

Evet cnm malesefki doktora gitmeden kullandım.Savunmasını bile yapamam bunun tam bir cahillik.Leblebi gibi reçetesiz satılabilen bir ilaç dahi olsa doktora gidilmeden asla alınmaması gerekiyor.Bu da ders oldu bana birdaha tövbe.Yani öyle böyle değil kanama ve lekelenme düzensizliğini bırakın göğsüm ağrıyor ara ara,karnım ağrıyor,başım ağrıyor tüm dengem bozuldu sadece 4 gün kullanmanın sonucu bu ise daimi kullansam ne olurdu kimbilir

Dk hapı kullanımında ilk bir ay düzensiz kanama olması normal. Bırakmış olsanız bile... Prospektüsü okursanız orada da yazıyor

Evet prospektüsünde yazıyor ama insan yine de endişeleniyor ne yazıkki.Çünki ortada bir yanlış var.Doktor tavsiyesi ile alsaydım bu şekilde korkmayacaktım.Artık kesinlikle reçetesiz satılmaması gerektiğini düşünüyorm bu tarz ilaçların.

Evet lekelenme yada adet görülür ben bir rahatsızlığımda adet olmam için dört gün kullanmamı söylemişti
Ama beni yerle bir etmişti o hap j....n
Halbuki başka bir hapı yıllarca kullanıyorum yan etkisini görmemiştim

Bende y.....n kullandım 4 gün.Eczacı yan etkisi en az ilaç diye vermişti.İyiki yan etkisi fazla değilmiş:110::110:

iyide sen bünyeni dogum kontrol hapına göre ayarlıyorsun sonra yarıda kesıyorsun tabikii böyle ara kanamalar yapar , bence hemen dr görün bu 1 ay sürer bence

iyide sen bünyeni dogum kontrol hapına göre ayarlıyorsun sonra yarıda kesıyorsun tabikii böyle ara kanamalar yapar , bence hemen dr görün bu 1 ay sürer bence

Kesinlikle gidicem.İzinli günümü bekliyorm malesef iş verenim pek anlayışlı değil.Doktora gitmem lazım diyorum adam kalkmış bana haftasonu hasta olsaydın diyor.Hadi gel birde açıklama yap elin adamına.Mecburiyetten bekliyorum:bicak:

Doğum kontrol hapına başlayınca o kutu bitmeden birakmamaniz gerekiyordu, gidip doktora danışın madem biraktiniz

Doktor tavsiyesi ile de alsan aynı şey olacaktı sıkma canıno. Ben de kullandım 2 ay. Tüm süre boyuncca adet olamadım, ara kanamalarım oldu ki doktor önermişti. Sonra bıraktım normal düzene girdi çok şükür

Ben On seneden fazla kullandım y...n. Korkmanıza gerek yok. Lekelenme çok normal. Haplara devam etseniz de ilk Ay leke devam eder. Ikinci Ay düzelir. Şimdi de hormonlar eski Haline dönmeye çalışıyor. Sabrederseniz düzelecektir. Korkulacak bir şey yok. Bende yan etki olarak mide bulantısı ve hafif depresyon yapmıştı. 35 yaşından sonra kullanılmıyor. Bu yüzden bıraktım.

Back
X