Dertler bitmiyor

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Selam herkese iyi akşamlar.
Eşimin işine yakın yere taşınma kararı aldık şükür ev tuttuk, haftaya taşınmış olacağız, herşey gözümde büyüyor, bir yandan içinde bulunduğumuz salgın durum psikolojimi bozuyor, ailemden uzaktayım yardıma gelemiyorlar, eş ailesiyle görüşmüyorum. Kimse yardım etmek zorunda değil elbette ama insan istiyor yanında birilerini işte, birde taşınacağımız bina yeni ve internet altyapısı yokmuş dilekçe verip 5-6 ay sürüyormuş şaka gibi acilen beğendik tutuldu bakmadık ki internet alt yapısına sormakta aklımıza gelmedi çok kişi oturuyor sitede diye. İnternetsiz nasıl olacak? Hangi devirdeyiz diyorum :(
Dualarınızı bekliyorum kızlar

Hayırlı olsun
Gözünüzde büyütmeyin öncelikle. Taşıma firması taşır muhtemelen ve yavaş yavaş dezenfekte ede ede yerleşirsiniz.
İnternet alt yapısının 5 6 ay süreceğini sanmam kim söyledi bunu?
Bizimde aynı durumdaydı 1 ayda bağlanmıştı 4 yıl önce.

Hayırlı olsun
Gözünüzde büyütmeyin öncelikle. Taşıma firması taşır muhtemelen ve yavaş yavaş dezenfekte ede ede yerleşirsiniz.
internet alt yapısı yokmuydu sizinde? Hangi firma yaptı, kazı yapılıyormuş çünkü belediyelerden izin falan

Yeni eviniz hayırlı olsun o zaman 💐İnternet alt yapısına gelince bunun için topluca imza verilirse hemen dikerler direği ama ortalıkta şu virüs gezerken olur mu onu bilemedim 🤷🏻‍♀️

ellediğiniz taşıdığınız her şeye dikkat edin , yapabilirseniz kutuları eve sokmayın pek dezenfekte dezenfekte taşının:KK200: tam ev yerleştirmelik dönem aslında.internet altyapısı olmayan yerler için alternatifler var bölgede turkcell mi vodafone mu artık hangisi daha iyi çekiyorsa onlarla konuşun eskiden flash belleğe benzer modemler vardı onun yeni versiyonu gibi şeyler veriyorlar.bu tarz alternatiflerle idare edebilirsiniz.şimdi ortalık bu haldeyken altyapı işi ne zamana hallolur bilemiycem ama hemen dilekçenizi verin siz.

Sagliginiz yerinde olsun digerleri hallalur Allahin izniyle.Tasinmada gozunuzde buyumesin,kucuk coluk cocuk yoksa maksimum bir haftanizi alir.Internette simdi varmi bilmiyorum stick seklinde kotali paketlerden alin,bir kac ay idare edersiniz.Zaten artik akilli telefonlarin bile internet paketleri oldukca fazla, idareli kullanirsiniz olur biter sikmayin caninizi

Instagram'da Takip ettiğim Rus bir kadın var, yabanci yenge diye. Bu ay apar topar eşi iş buldu diye Türkiye'deki her şeylerini satıp Almanya'ya taşındılar. Birkaç gün otelde kalıp şehre epey uzak ama eşinin işine yakın yerde ev tuttular,ikeadan alışveriş yapıp boş eve taşındılar.
Ama koronadan dolayı Ikea kapanmis, eşyaları gelmedi. Yetmedi, eşinin ise başlayacağı firma ithalat ihracat firmasi- su olaylardan sonra kapanmış. Adam başka iş bulsa bile evleri şehre uzak/bir sürü zararla tasinacaklar. O da yetmedi, kadının ve çocuğunun oturum izni yok/iş olmazsa oturum izni alamazlarmis. Yani bunca şeyin üzerine artık hiç bir seylerinin olmadığı Türkiye'ye gidip sıfırdan ev dizme ihtimalleri var. Ki şu durumda ülke virüs yuzunden kilit- istese bile belki aylarca gelemeyecek
Bugün bununla ilgili bir paylaşımını gördüm.
Yazıyı okuyunca aklıma geldi,beterin beteri var demeye geldim:))
Öğrenciyken ben de iki defa yalnız taşınmistim. Tabii ki koca ev benim bir odama benzemez ama bir şekilde halloluyor. Zaten artık nakliye firmaları her şeyi kendileri taşıyor. Evin içini de kendinizi yormadan oda Oda dizersiniz.
Tadını cikarmaya çalışın. Bütçeniz varsa taşınma temizliği için birini tutun.
İnternet meselesine gelince. Hattınıza ait yüksek/sinirsiz GB bulabilir misiniz bir bayiiye gidip sorun. Ya da çağrı merkezini arayıp.
Sonuçta ev interneti de en az 70 lira. Piyasasını bilmiyorum ama belki ekonomik fiyata telefonuna sınırsız paket yükleyebilirsin.
İnternet paylaşımını açarsın, Eşin de ona bağlanır,laptop da ona bağlanır...binevi adsl görevi görür.
Ya da eskiden vınn ' lar satilirdi, flash bellek gibi internet. Belkı de hala vardır. Bir sorusturun bakalım. En doğru bilgiyi çağrı merkezleri verir.
Hayırlı olsun şimdiden yeni eviniz

Son düzenleme:
Hayat İnternet mi eğer öyle ise bile telefon var panik olmuşşun sen sakin. Evde gereken eşyalarını al minimal ol. Az eşya çok huzur yaparsın ufak ufak

Eşimin işine yakın yere taşınma kararı aldık şükür ev tuttuk, haftaya taşınmış olacağız, herşey gözümde büyüyor, bir yandan içinde bulunduğumuz salgın durum psikolojimi bozuyor, ailemden uzaktayım yardıma gelemiyorlar, eş ailesiyle görüşmüyorum. Kimse yardım etmek zorunda değil elbette ama insan istiyor yanında birilerini işte, birde taşınacağımız bina yeni ve internet altyapısı yokmuş dilekçe verip 5-6 ay sürüyormuş şaka gibi acilen beğendik tutuldu bakmadık ki internet alt yapısına sormakta aklımıza gelmedi çok kişi oturuyor sitede diye. İnternetsiz nasıl olacak? Hangi devirdeyiz diyorum :KK43:
canm taşınma içn bir şirketle anlaştınz sanırm.O şirkete söyleyn biz yardm istiyoruz taşımaya indirmeye diye yardm edecek birilweini gönderirker elbet ama tabi ıfak bi meblağ karşılığında

Gecen ay 2.5 ve 10 yaşında iki çocukla ev taşıyıp yerleştim.Tasinacagim evin mutfak fayanslari bile dökülmüştü...Fayanslari yenilendi,yerler laminant kaplandı ..O arada hergece on iki-iki arasında koli yapip sabah 6:30 da kalkıp büyük çocuk okula ben ise evden çıktık.Ben eşyaları topladıktan sonra iki gün izin aldım işyerinden bu süreçte yerlesirsiniz zaten yeni evinize de

İnternet için "superbox" diye yazıp aratın. Normal internetten pahalı ama herhangi bir hat altyapı kablo vs gerektirmediği için hattınız çekilene kadar kullanırsınız.

internet alt yapısı yokmuydu sizinde? Hangi firma yaptı, kazı yapılıyormuş çünkü belediyelerden izin falan
Bizimde alt yapi yoktu 1 ay surdu mu surmedi mi bilmiyorum baglandı dediginiz gibi kazı vs yapiliyor aynen.

Geçtiğimiz sene taşındım bende, tek başımaydım malesef. İlk gün mutfağı halledin gecede yatakları yapıp yatacak şekle getirin. Sonrası geliyor zaten.

Toplanırken düzeni korursanız yerleşmesi daha kolay oluyor. Kıyafetlerin katlama şeklini bozmadan temiz kutulara dizin. İnanın abartmıyorum, gömlekleri bile ütüsü bozulmadan getirdim. Dolapları bir su silip tıkır tıkır yerleştirirsiniz. Yataklarınızı, koltuklarınızı büyük boy streç edinip kendiniz sarın, temizleme gereği duymadan kullanıma geçersiniz.
Fırından ekmek aldığımızda ekmeği saman rengi kağıda sarıp verirler ya, kilo ile o kağıttan alıp mutfak eşyalarını sardım. Böylece yıkamak zorunda kalmadım, direkt yerleştirdim. Bu şekilde yerleşirkende kolaylık olur size. Herşeyi sararsanız virüs riskinide en aza indirirsiniz.
Birde küçük bir tavsiye daha vermek isterim. Boş bir sprey şişesine sirke, su, limon karışımı yapın. Hijyen amaçlı yataklara, koltuklara, kapı kollarına, lavabolara vs sıkmak için. Kolay gelsin

Ha bu arada evim katlı olduğu için bir bölümünde superrbox kullanıyorum memnunum. Fişten çıkarıp istediğin yere taşıyabiliyorsun.

Bu dediğiniz fiber internet için. Normal internet bağlanıyor. Benim annemlerde de böyle mesela. Marka vermem doğru olur mu bilmiyorum. Biz tv + kullanıyoruz. Annemler de kardeşimle aynı intenrte geçiş yapacaktık ttnet var ama Turkcell fiber alt yapı olmayan hiç bir yere yapmıyor malesef çok üzücü.

Evet alt yapı yoktu apartmanıb önünde kazı yapıldı yeri hazırlandı vs . Süper online bizimkisi gayet memnunuz başından beri
Arada gelip müşteri memnuniyetini sağlıyorlar üstelik

İnanın bunlar en son dert etmeniz gereken hususlar korkutmak istemem ama sokağa çıkma yasağı ilan edilecek büyük ihtimalle haftaya kadar. Erteleyebiliyorsanız erteleyin hastalığın en pik yapacağı süreçte hiç mantıklı değil taşınma kararınız .

Hayırlı olsun
Bir tanıdığımin oturduğu 2016 da yapilan binaya 2019 sonunda geldi internet. Bazen cok uzun sürüyor.

Bundan 9 yıl önce koca mahallede alt yapı yok dediler bize Türk Telekom TTNet firmasıydı. Bende yerin altını kazıp hat çekicekler sandım baya sürer diye korkuyordum ama 2 hafta içinde oldu. Telefon hatları var yerin altından geçirilen onlara bağlantı yapıp getirmişler. Şimdi daha kolay olur bence.

Eşimin işine yakın yere taşınma kararı aldık şükür ev tuttuk, haftaya taşınmış olacağız, herşey gözümde büyüyor, bir yandan içinde bulunduğumuz salgın durum psikolojimi bozuyor, ailemden uzaktayım yardıma gelemiyorlar, eş ailesiyle görüşmüyorum. Kimse yardım etmek zorunda değil elbette ama insan istiyor yanında birilerini işte, birde taşınacağımız bina yeni ve internet altyapısı yokmuş dilekçe verip 5-6 ay sürüyormuş şaka gibi acilen beğendik tutuldu bakmadık ki internet alt yapısına sormakta aklımıza gelmedi çok kişi oturuyor sitede diye. İnternetsiz nasıl olacak? Hangi devirdeyiz diyorum :KK43:
Benim oturduğum yerde de internet alt yapısı çok sıkıntılı süperbox aldık çok rahat ettik biraz pahalı ama yapacak birşey yok

Back
X