• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertler derya olmuş dewrilmek üzereyim

İşde aynen babanızım durumu benim eşimde war peki ne zaman bırakmış para göndermeyi
valla dedem rahmetli olana kadar belli aralıklarla yolladı
ama çok sık değil...
hani bizim hayatımızı etkileyecek kadar değil
napsın anneciğim acıyordu onlara, onlar hayvancılıkla geçimlerini sağlıyorlardı canım. hani senin eşinin ailesi gibi rahat değildi koşulları... dayım ve ailesi de köyde onlarla yaşıyordu ve içki içiyordu sürekli, dedemin elindeki avuncundakini alıyordu, dedem de çaresizce annemden istiyordu.

valla dedem rahmetli olana kadar belli aralıklarla yolladı
ama çok sık değil...
hani bizim hayatımızı etkileyecek kadar değil
napsın anneciğim acıyordu onlara, onlar hayvancılıkla geçimlerini sağlıyorlardı canım. hani senin eşinin ailesi gibi rahat değildi koşulları... dayım ve ailesi de köyde onlarla yaşıyordu ve içki içiyordu sürekli, dedemin elindeki avuncundakini alıyordu, dedem de çaresizce annemden istiyordu.
Hımm o zaman o durumda tabi yapılacak birşey yok böyle bir durumda tabikide gönderilir sıkıntı olmaz ve ben bugün görümcemede söyledim benim eşim kiralarını ödeyecekse toplanıp gelsin bizimle yaşasınlar çünkü ben nereye kadar kaldırabilirim bilmiyorum helede çocuğum olacakken sinirleniyorum. We hala bu durum üstüne görümcem bana nasıl diyebiliyor vicdanını rahatlatmak için gönderiyor diye yaw neyin wicdanı bu ya böyle birşey olamaz kabullenilir bişey değil

Hımm o zaman o durumda tabi yapılacak birşey yok böyle bir durumda tabikide gönderilir sıkıntı olmaz ve ben bugün görümcemede söyledim benim eşim kiralarını ödeyecekse toplanıp gelsin bizimle yaşasınlar çünkü ben nereye kadar kaldırabilirim bilmiyorum helede çocuğum olacakken sinirleniyorum. We hala bu durum üstüne görümcem bana nasıl diyebiliyor vicdanını rahatlatmak için gönderiyor diye yaw neyin wicdanı bu ya böyle birşey olamaz kabullenilir bişey değil
evet durum vahim...bir an evvel çözüm bulmak lazım. eşin de yumuşak yüzlü galiba. hadi çok ihtiyaçları olsa neyse ama bu aç gözlülük yani. onlar size yardım edeceklerine siz onlara yardım ediyorsunuz

evet durum vahim...bir an evvel çözüm bulmak lazım. eşin de yumuşak yüzlü galiba. hadi çok ihtiyaçları olsa neyse ama bu aç gözlülük yani. onlar size yardım edeceklerine siz onlara yardım ediyorsunuz
Aynen öyle canım ya ama bu durumdan nasık kurtulucaz bilmiyorum we eşime karşıda kin dolular ama sorsan hepside çok sewiyor

Nasıl aileler var ya sizden nasıl isteyebiliyorlar bu parayı aklım almıyor. Bence artık yüzünüzü karartın vermeyin parayı. Alışmış onlar artık vazgeçmezler bu gidişle.

Bence eşine çocuğunun rızgını ailesi de olsa onlara göndermemesini söyle. Yazık değil mi o doğmamışın ihtiyacına harcanacak parayı onlara göndermesi. O bebeğin daha ne masrafları olucak. Benim yeğenim var 2 tane,beziydi mamasıydı derken abim ve yengem inanılmaz zorlanıyorlar,2si de çalıştığı halde.

bu kocanın daha beteri bende var. son çare olarak herkese her şeyi yüzlerine vurmaya başladım. mesela sana biz oğlumuzu evlendirmeyi düşünmüyoduk dediklerinde sen de biz de evlenirken sürekli size para göndermeyi düşünmüyoduk de

bu kocanın daha beteri bende var. son çare olarak herkese her şeyi yüzlerine vurmaya başladım. mesela sana biz oğlumuzu evlendirmeyi düşünmüyoduk dediklerinde sen de biz de evlenirken sürekli size para göndermeyi düşünmüyoduk de
Bu çok güzel bir cewap geçen görümceme söyledim zaten ben bilseydim böyle olacağını ewlenmezdim dedim

Nasıl aileler var ya sizden nasıl isteyebiliyorlar bu parayı aklım almıyor. Bence artık yüzünüzü karartın vermeyin parayı. Alışmış onlar artık vazgeçmezler bu gidişle.
Önemli olan benim eşimin buna son wermesi bakalım şimdi çok merak ediyorum bu ay da yine isteyeceklermi

Bence eşine çocuğunun rızgını ailesi de olsa onlara göndermemesini söyle. Yazık değil mi o doğmamışın ihtiyacına harcanacak parayı onlara göndermesi. O bebeğin daha ne masrafları olucak. Benim yeğenim var 2 tane,beziydi mamasıydı derken abim ve yengem inanılmaz zorlanıyorlar,2si de çalıştığı halde.
Anlamıyorlar şimdi ama bu böyle dewam etmeyecek patlak vericem

eşiniz oğlak veya ikizler burcu mu? veya yükseleni? (: aslında görümcenizin "abim evlenmicekti öyle söz vermişti" demesinden durum ortaya çıkıyor... bazı aileler maalesef çoğu zaman fark da etmeden çocuklarını yatırım olarak görüyor ve sömürüyorlar... eşinizin sizinle yaptığı kavga ve kimse beni düşünmüyor demesi de aslında burada güzel bir ip ucu. verici bir tip belli ki ve ailesine karşı belki de sizin dahi bilemeyeceğiniz bir takım travmalardan ötürü zaafı var gibi. aslında kızmak üzülmek kendinizi heder etmek yerine ilk paralandığınızda terapiste gidin derim. çünkü eşiniz kendi sınırlarını muhafaza etmek konusunda sıkıntı yaşıyor ve bu anlayışı başkalarından bekliyor. oysa insanın annesi dahi olsa, bu iş bir yere kadar işler. siz dur demedikçe insanlar sınırlarınızı ihlal ederler. eşiniz artık tek kişilik olmadığını, dolayısıyla istese dahi tüm hayatını ailesine vakfedemeyeceğini bilmeli... benim de annemin durumu yok, evlenince üç gün sonra ya da evlenmesem de ben de ona hep yardım edeceğim. ablamlar da edecekler... böyle durumlarda hep bir tane daha fazla veren( bizde o büyük ablam) bir tane de sorumluluktan kaçmaya çalışan ( biz de ortanca ablam sizde görümce gibi) vardır. bu yüzden eşiniz yardım edecekse dahi bir limit belirlemeli ve ona göre davranmalı. önceliği artık çocuk da aynı zamanda çünkü... dediğim gibi kişilik sınırı problemi bu çözülmez tarafı da yoktur. profesyonel yardım alarak HAYIR da demeyi bilmeli kimi zaman.

Bu akşam yine kawga eettik sebebi ise beni çıldırtmaya yetti ve yinee ağlayyan ben oldum geldi eewe bugün kafam allak bullak deedi hayırdır dedim annem hastaneye yatmış dedi eminolun duygu sömürüsüdür oğluna yapt ığı içimden Allah ım sen buüyüksün dedim sonra benim babamın kredi çekmesini isticekmişiz utanmaza bakarmısınız ya hemde 3bin tl eee dedim sebep yine sıkıntıya girmek istemiyorum bu ay dedi bende 2bin tl yi vermeden önce düşünecektin dedim vermiceksin dedin yok demeyi bileceksin dedim yapamazdım vermek zorundaydım dedi o zaman yapıcak bişey yok yine sıkışıcaz dedim nereye kadar gidicek peki bu diyorum sürekli dewam edecek diyor 2günsonra çocuğumuz olunca ne olucak diyorum yani hep onlar isticek sende göndericeksin o zamanda bağırıp çağırdı yoruldum artık dedim yıllardır para gönderiyorsun dedim sonrada neymiş babam krediyi çekince bu kendi babasına dicekmişş ki sen 2binin hepsini bana ödeyeemiceksin bana aylık gönder yaw dedim ki o adamı sen benden daha iyi tanıyosun hiçbirşekilde para göndermez we dedim Allah aşkına ya bu insanlar hiçmi sormuyor ya oğlum nasıl ay sonunu getirebildin mi bana ikidebir aynı soruyu sorma diyor sonra tabi ben ağlıyorum geldi yanıma kızımı üzme diye karnımı sewiyor bana trip atma lütfen dedi ya dedim sana dicek bişey bulamıyorum ve şimdi ne yapmalıyım ????bu ewlilik dewam edermi etsede ben we çocuğum ne halde oluruz kafam çok karışık

Üzüldüm canım ama gecmiyr duzelmiyor.bir sure sonra bu boyle diyip kabulleniyorsun.ayni durumdayim ve artik banane naparsa yapsin diyorum.is esimde bitiyor çünkü. Ben konuştukça dahada düşkün oluyo ailesine karsi.bebegimiz olunca.duzelir sanmistim ama hala ayni.bir paket bez bile getirmeyen ailesine hala cok düşkün...

canim keyfine bak otur ve icindeki mucizeyi buyut keyifle.. esinin ailesi, maddiyat ivir zivir bunlar hep hayatta olan sorunlar, gozunun onunde bloke etmeye calis ben oyle yapiyorum. insan baska turlu kafayi siyirir, sinir mi ediyorlar duymazdan gel. Bebegin rizkiyla geliyor sen bunu unutma. Zaten dogum yaptiktan sonra vaktin olmayacak onlara esinde butceyi daha cok size gore bebegin ihtiyaclarina gore ayarlayacaktir bundan emin ol.

Üzüldüm canım ama gecmiyr duzelmiyor.bir sure sonra bu boyle diyip kabulleniyorsun.ayni durumdayim ve artik banane naparsa yapsin diyorum.is esimde bitiyor çünkü. Ben konuştukça dahada düşkün oluyo ailesine karsi.bebegimiz olunca.duzelir sanmistim ama hala ayni.bir paket bez bile getirmeyen ailesine hala cok düşkün...
Peki bu şekilde ewliliklerimiz nereye kadar gidicek

canim keyfine bak otur ve icindeki mucizeyi buyut keyifle.. esinin ailesi, maddiyat ivir zivir bunlar hep hayatta olan sorunlar, gozunun onunde bloke etmeye calis ben oyle yapiyorum. insan baska turlu kafayi siyirir, sinir mi ediyorlar duymazdan gel. Bebegin rizkiyla geliyor sen bunu unutma. Zaten dogum yaptiktan sonra vaktin olmayacak onlara esinde butceyi daha cok size gore bebegin ihtiyaclarina gore ayarlayacaktir bundan emin ol.
Yok canım ne bebeğime göre nede bana göre ayarrlama yaapmayacak dün bunu açıkça söyledi

Hangi günahımın bedelini ödüyorum yada kime kötülük ettimde bu şekilde sınanıyorum salak ben kocamın her dediğine inanıyorum işde 2milyar artı 6milyar daha para göndermiş ailesine oda bugün sabah 8de ortaya çıktı bundan 2ay önce eşim prim almıştı 7bin maaşıyla birlikte 9milyar tabi buda doğruysa neyse bana dediki paradan 5bin var ok dedim o sırada da benim annem arabamı satıcam dedi arabanın fiyatı 9bin ama dedi ben bunu kızım size 5bin e veriyim çok güzel düşünmüşsün anne dedim eşimi aradı annem oda ok dedi arabayı aldık şiödi bugün sabah annemi arıyor ki ben arabayı satıcam sonra beni aradı meğersem bu annesine bu bütün parasını gönderdiği için hep içeri girmiş ve borç almış şimdide acil 3bin e ihtiyacı warmış babam yazık aradı o arabayı biz sana bişeyler sahibi olun diye verdik annenlerin yüzünden borca girip sat diye değil dedi tamam dedi ne kadar ihtiyacın warsa kredi çekip vericem dedi sonra kız kardeşim ben çekerim krediyi dedi bu akşam babam son kez konuşacak yarında ailesini çağıracaklar söyleyin Allah aşkına ben nasıl dewam ettireyim karnımda onub çocuğunu taşımak istemiyorum ölüyorum ben nefes alamıyorum ewlendiğimden beri yüzüm gülmedi biliyorum rızkımızı Allah veriyor ama ailesine para vermeye dewam ettiği sürece ben hep zorluk çekeceğim gözündeki yaş dinmeyecek

Hayatımın ilk berbat yılbaşısıydı sabah 6ya kadar kawga gürültü ve tek suç kayınwalidem ve kayınpederim denilen insanlarda o kadar ruhsuzlar onlar rahat rahat otururlarken biz burda ne acılar yaşıyoruz Allahım a hawale ettim tabikide ama benim çektiğim acıların bedeli çıksın onlardan

Back
X