Dertlere Derman 1.001 Fatiha Listesi

Başak2569 arkadaşımız için okudum. Allah ne muradı varsa hayırlısı ile nasip eder inşallah... Amin...

Esma, rainsun ve purple-timi arkadaşlarımız için okudum. Allah ne muradları varsa hayırlısı ile nasip eder inşallah... Amin...

Son düzenleme:
her turlu hacet ıcın yasın-i serıf olabılır
bebek ıcın yusuf suresi olabılır
izmi azam-ı da duymustum ???yıne hergun bır arkadasa bır kez okuruz sırayla fıkırlerınızı beklıyorum kızlar

İsmi azam da olabilir bak onunda faziletleri çok..

İsm-i a'zam, Kur'an-ı kerimdedir. Hangi âyetler olduğu belli değildir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(İsm-i a'zam ile edilen dua kabul olur ve dileği yerine gelir.) [İ.Mace]
(Allahü teâlânın Esma-i hüsnası ile dua edilirse, kabul olur.) [Şir’a]
(İsm-i a'zam şu üç surededir: Bekara, Âl-i İmrân ve Tâhâ.) [İ.Mace]

Peygamber efendimiz ism-i a'zam hakkında bazı işaretler bildirmiştir:
(“Ya bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram” diye dua edenin duası kabul olur.) [Tirmizi]

(Başına dert ve bela gelen, Yunus Peygamberin duasını [La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzâlimin] okusun! Allahü teâlâ, onu muhakkak kurtarır.) [Tirmizi]

(İsm-i azam, "Ve ilahüküm ilahün vahid, la ilahe illa hüverrahmanürrahim" âyeti ile "Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum" âyeti içindedir.) [Tirmizi] [Bekara 162. ve Al-i İmran 2. âyetleridir.]

(“Allahümme bismikel a'zam ve rıdvânikel ekber” duasına devam edin; çünkü bu, esma-i hüsnadandır.) [Taberani]

(Ya Rabbi, ya Rabbi diyene Allahü teâlâ, “İste kulum, istediğini vereyim” buyurur.) [Deylemi]

(Kabul olması için duayı ihlas ile yapmalı, yiyip içtiği ve giydiği helalden olmalı, odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı dua kabul olmaz.) [Tergibüs-salât]

Peygamber efendimiz dua ederken, “Ya hayyu ya kayyum” derdi. (Tirmizi)

(Allahümme inni es'elüke bi-enne lekel-hamdü la ilahe illâ ente ya hannân ya mennân ya zel-celâli vel-ikrâm) diye dua eden zata da buyurdu ki: (Allah’ın ism-i a'zamı ile dua ettin. Böyle dua edilince, Allahü teâlâ o duayı kabul eder.) [Nesai]

Hz. Âişe validemiz anlatır:
(Resulullah, duanın kabul olmasına sebep olan ism-i a'zamı biliyor musun?) buyurdu. Ben de bilmediğimi söyleyince, (Ya Âişe onu öğretmek ve onunla dünya için bir şey istemek uygun olmaz) buyurdu. Kalkıp abdest alıp iki rekat namaz kılarak, (Allahümme inni edukellah ve edukerrahman ve edukelberrerrahim ve eduke biesmaikelhusna külleha ma âlimetü minha ve ma lem âlem entağfireli ve terhameni) duasını okudum. Gülümseyerek (İsm-i azam, okuduğun duanın içindedir) buyurdu. (İbni Mace)

(Ya zelcelali vel-ikram) diyen birine, (Allah’tan ne istersen iste, kabul olur) buyurdu. (Tirmizi)

(“La ilahe illallahü vallahü ekber, la ilahe illallahü vahdehü lâ şerike leh, lehül mülkü velehül hamdü ve hüve alâ külli şeyin kadir, la ilahe illallahü velâ havle velâ kuvvete illâ billah” diye dua eden, her dileğine kavuşur.) [Taberani]

(Allahümme inni es’elüke bi-enni eşhedü enneke entellahü lâilâhe illâ entel-ahadüs-samadül-lezi lem yelid ve lem yuled ve lem yeküllehü küfüven ehad) diye dua eden bir zata, Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Allah’ın ism-i a’zamı ile dua ettin. Böyle dua edilince, Allahü teâlâ kabul eder.) [Tirmizi

İsmi Azam duası. Enes radıyalahü anh .den rivayet edilen bir hadiste Efendimiz Aleyhisselam adamın birinin dua ederken duasını işitince ona, sen İsmi Azam ile dua ediyorsun.Bu dua ile dua edip okuyan kimsenin mutlaka dilek ve muradı hasıl olur,buyurdu.

“Allahümme inniy es-elüke bi enne lekel hamdü la ilahe illa ente ya hannanü,ya mennanü,ya bediy-as semavatı vel ardı ya zel celali vel ikram.”

Dolunay12 ve sevgilim06 arkadaşlarımız için okudum. Allah ne muradları varsa hayırlısı ile nasip eder inşallah... Amin...

Son düzenleme:
Kaldı son 5 kişi....

Hayırlısı ile adetim başlamadan bitirebilirsem içim rahatlayacak.

Bugün tamamlamam lazım listeyi...

cerol ,denizim85 ve uğurluselin arkadaşlarımız için okudum. Allah ne muradları varsa hayırlısı ile nasip eder inşallah... Amin...

Son düzenleme:
Ömrümüzün hikayesini yazan,en güzel yazıcı olan ALLAH gönlümüzden geçen tüm güzellikleri alnımıza kader diye yazsın inşaAllah..
RABBİME yalvararak ALLAHIM seni sevmeyi,seni seveni sevmeyi,senin sevgine bizi yaklaştıracak kişiyi sevmeyi nasip eyle cümlemize..
İnşaAllah biliyoruzki RABBİMİN hazinesi geniş yeter ki ihlasla istemeyi bilelim..
Dualarınız da kalmak duasıyla dualar ediyor dualarınızı bekliyorum arkadaşlar..

HAYIT OTU FAYDALARI VE KULLANIMI
Hayıt (ayıt) : Mineçiçeğigiller familyasından; batı ve güney Anadolu’da yetişen bir ağaçtır. Haziran – Temmuz aylarında mor renkli çiçekler açar. Dalları ve yapraklarında, uçucu ve sabit yağ, tanen, sineol, şekerleri kristalize maddeler ve bir glikozit vardır.

FAYDALARI:
İdrar söktürür. Sancıları keser. Aybaşı kanamalarını düzenler. anne sütünü artırır. Hazımsızlığı giderir. Karın ağrısını ve ishali keser. Ayak şişlerini indirir. Akrep ve arı sokmalarında faydalıdır.

Açıcı ve söktürücü özeliği vardır. kadınların adet kanamalarını düzeltir. Hazımsızlığa faydalıdır, mide ve bağırsak gazlarını giderir. Karın ağrısını ve ishali keser. Karaciğer ve dalak tıkanıklıklarını giderir, kalp çarpıntısına, baş dönmesine, uykusuzluğa faydalıdır. Ayak şişlerini indirir. Akrep ve arı sokmalarına fayda verir.

Yüksek ateşe, adet sancısına, gaz sorununa iyi gelen ve idrar söktürücü özelliği olan hayıt otu özellikle kadınlar için çok faydalıdır. Özellikle de regl dönemlerinde adet sancısı sorunu yaşayan kadınlar için hayıt bitkisi oldukça yararlıdır. Regl öncesi dönemdeki stres, adet gecikmesi, göğüslerde hassasiyet, ağrılar, adet krampları ve depresyon için etkili bir bitkidir.

Hayıt tohumu hipofiz bezini tetikler ve kadınlık hormonlarının dengeye ulaşmasına yardımcı olur. Ayrıca bu hormon dengeleme işlemini doğal yöntemlerle yaptığından dolayı, sentetik hormon tedavisine maruz kalan kadınlardaki gibi yan etkiler görülmez.

Adet stresi ve adet depresyonu yaşayan kadınların hayıt otu kullanmasıyla sorunları 2 hafta içerisinde azalmaya başlar ancak etkili bir çözüm için hayıt bitkisinin en az 3 ay kadar kullanılması gerekmektedir.

Hayıt adet düzeninizi; ister fazla kısa olsun, isterse hiç olmasın, kanama zamanı çok uzun veya çok kısa olsun, kanamanız çok hafif veya ağır olsun her şeyi normale döndürür. Hayıt aynı zamanda hem kadınlarda cinsel istek arttırıcı hem de cinsel istek azaltıcı özelliğe sahiptir. Yani cinselliğiniz çok fazla ise onu azaltacak, az ise onu yükseltecek ve normale döndürecektir.

Hayıt tohumu ile kısırlık tedavisi
Bilindiği üzere kadınlarda hormon dengesizliği kısırlık sorununa da sebep olabilmektedir. Bu yüzden hayıt otu yumurtlama periyodunu düzenleyerek gebelik şansını arttırmaktadır. doğum kontrol hapı kullanımı sonlandırıldıktan sonra vücudun eski hormon dengesine ulaşabilmesine hayıt bitkisi yardımcı olmaktadır. Bu bitki aynı zamanda hem kadınlardaki hem de erkeklerdeki, hormon bozukluğuna bağlı, tüylenmeler için de faydalıdır.

Hayıt otu erkeklerde cinsel istek azalmasına neden olmaktadır. Bu şifalı bitki çoğu zaman kadınların hormonlarını dengeleme ve adet sancılarının giderilmesi için kullanılmakla birlikte erkeklerdeki depresyona bağlı iktidarsızlık için de faydalıdır. Kanserli hastaların bu bitkiyi kullanmamaları gerekir.

KULLANIMI:
Hayıt çayını evde kendi hazırlamak isteyenler şu şekilde bunu yapabilirler: İlk önce yarım çay kaşığı miktarındaki hayıt tohumu bir miktar ezilir. Daha sonra bu hayıt tohumu 1 su bardağı miktarındaki suyun içinde kaynatılır. 15 dakika boyunca demlenmesi beklendikten sonra süzülüp içilir. Hayıt çayının taze olarak hazırlanması ve bekletilmeden, soğutulmadan içilmesi önerilmektedir.

Hazır hayıt çayı poşetlerini demleme ve hastalıklara göre kullanım miktarı:

Hayıt suyunu, yani hayıt çayını yukarıdaki tarifimize göre evinizde hazırlayabileceğiniz gibi bununla uğraşmak istemediğiniz takdirde hazır hayıt çaylarını da (sallama poşet) kullanabilirsiniz. Bunun için 1 süzen poşet hayıtı 1 fincan kaynatılmış haldeki su içerisinde 5 dakika kadar demlemek yeterli olacaktır.

Hayıt tohumu kullanımı ve miktarı:
Menopoz döneminde kullanmak isteyenlerin sabah ve akşamları olmak üzere günde iki kere içmeleri önerilir.

Adet sancıları için bitkisel çözüm amacıyla içilecekse ki hayıt en çok adet sancıları için etkilidir, adet döneminden birkaç gün evvel içilmeye başlanır (günde 1 süzen poşetlik çay içilecektir).

Adet başladıktan sonra da, regl dönemi sona erinceye kadar, her gün birer süzen poşet içilmeye devam edilir.

kısırlık ve hayıt: kısırlık bitkisel tedavisi için kullanılacaksa, kısırlık sorunu olan kadının 3 ay süresince sabah ve akşamları birer süzen poşet hayıt çayı içmeleri gerekmektedir. Hayıt suyu adet düzene girdikten sonra veya gebe kalındıktan sonra artık içilmez.

Hayıtın diğer kullanım biçimleri ve anne sütünü arttırmak için kullanımı:
Hayıt otunun yaprağı ve çiçeği birlikte dövülüp, lapa yapılır. Bu lapa, zehirli hayvanın sokmuş olduğu yere uygulanırsa, zehrin etkisini yok eder. Aynı karışım, vücudun dışındaki şişler üzerine uygulanırsa, şişleri indirir. 1 su bardağı kaynar suya, 1 tatlı kaşığı hayıt otu konur, 15 dakika sonra süzülür. Günde 1 veya 3 bardak bu çaydan içilir. Çörekotu ile beraber kaynatılıp, tatlandırılarak içilmeye devam edilirse, anne sütünü artırır. Kanserli hastaların bu otu kullanmamaları gerekir.

Hayıt suyunun tadı biraz kötü gelebilmekle birlikte bu çayın adet sancılarına, menopoz dönemi sorunlarına ve hormon dengesizliğine bağlı kısırlık tedavisi için etkili olduğu göz ardı edilmemelidir.

HAYIT OTU ÖMER COŞKUN

doktor Ömer Coşkun hamile kalmak isteyen bayanlar için hayıt suyu sabah öğlen akşam içilmesi faydalı olur diyor.
Bayanlardaki çene altı tüylenmesi için sabah akşam birer bardak içilmesi uygun olur dedi.
Hayıt tohumu beyindeki doyma hissini artırdığından obezite rahatsızlığı olanlarda kullanılmalıdır.
Adet düzensizliği için günde bir fincan içilmesi faydalı olur.

Hayıt tohumu ve hamilelik, cinsellik ile ilişkisi

Tüm bayanlar için etkiler bulunan oldukça faydalı bir bitkidir. Yüksek ateş, baş ağrısı, gaz ve idrar sorunlarına oldukça faydalıdır. Diğer bir önemli özelliği ise kadın hastalıkları üzerindeki olumlu etkileridir. Adet öncesi sorunlarda ve depresyon gibi hastalıklarda oldukça olumlu etkiler gösterir. Kullanımından itibaren etkilerini 2 hafta içinde gösterir fakat en iyi sonucu 2. aydan itibaren verir.

Adet düzeni nasıl olursa olsun, adeti normal düzenini sokarak daha rahat bir regl dönemi geçirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca bayanların cinsel duygularını tetikleyecektir, eğer cinsel isteğiniz fazla ise onu dengeleyici etkiler gösterecektir.

Hayıt bitkisi erkeklerde kullanımında ise cinsel isteği azaltıcı etki gösterir. Genel olarak bayanlar kullansa da erkekler üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Depresyon ve psikolojik sorunlardan kaynaklanan cinsel sorunlar üzerinde olumlu etkileri vardır
Hayıt hormon dengesini düzenleyerek hamile kalma şansını arttırır. Ayrıca doğum yapmış bayanlar ilk haftalar hayıt kullanırsa süt kalitesi ciddi oranda artar. doğum kontrol hapı kullanıp da bırakan bayanların vücudunun eski dengesine kavuşması üzerinde olumlu etkiler sergiler ve hormonları dengeleyerek hormonal sorunlar üzerinde olumlu etkiler sergiler.

Hayıt tohumu faydaları

1. Hormonal veya ergenlikten kaynaklanan tüy ve akne sorunlarında yararlıdır.

2. Regl dönemlerini rahatlatır.

3. Adet düzenini sağlar.

4. Adet düzenini sağlayarak gebe kalma şansını arttırır.

5. doğum kontrol haplarının neden olduğu adet düzensizliklerini giderir.

6. Menopozun etkilerini azaltır.

7. Rahimde ve memede oluşan kistlerde olumlu etkiler sergiler.

8. Genital bölgelerde görülen kanser oluşumlarını engeller.

9. Sindirim sistemini düzenler.

10. Damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

arkadaşlar int buldum bunu yapıp hamile kalan adeti düzene girenler var isterseniz bir araştırın denemek isterseniz ben yapacam yanlız adet görünce bırakılıyor kanamayı çogaltıyormuş.sadece kadınlar içiyor

Bismillâhirrahmânirrahîm

Allâhumme innî es’eluke bienne lekel hamdu lâ ilâhe illâ entel mennânu yâ hannân * yâ mennân * yâ bedîus semâvâti vel ardi yâ zel celâli vel ikrâm * yâ hayyu yâ kayyûmu, lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimin * allâhumme innî es’eluke biennî eşhedu enneke entallâhu lâ ilâhe illâ entel ehadus samedullezî lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehû kufuven ehad * elif lâm mîm * allâhu lâ ilâhe illâ huvel hayyul kayyûm * ve ilâhukum ilâhun vâhidun lâ ilâhe illâ huver rahmânur rahîm * yâ zel celâli vel ikrâm * yâ erhamer râhimîne, allâhumme innî es’eluke bienneke entallâhu lâ ilâhe illâ entel vahidul ehadul ferdus samedullezi lem yelid ve lem yuled ve lem yekun lehû kufuven ehad, lâ ilâhe illâhu * vahdehû lâ şerîke lehû * lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alâ kulli şey’in kadîr * lâ ilâhe illallâhu ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm * es’eluke bismikel eazzul ecellul ekrem * rabbî rabbî rabbî yâ rabbî yâ rabbi yâ rabbî lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh * lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alâ kulli şey’in kadîr * el hamdu lillâhi ve subhânallâhi vel hamdu lillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.

kızlar bu ismi azam duası...ya bunu okuyalım yada yusuf suresıne baktım ben 111 ayet yusuf suresı bebek ıcın okunuyor.kımse fıkrını yazmıyor.okumak ısteyenler yazarsa baslayalım bır kaç gune lıste yapıp

hadiborazan..................
Paris68.........................
Perlonere......................
Egeli............................okudu
ne kadar zor..................okudu
ironik............................okudu
mavimenekşe.................
Nisanbu........................
Blk10............................okudu
bahar85........................
Vck.............................
Umut99........................
Başak2569....................
Esma............................
Rainsun.........................
Purple-timi.....................okudu
dolunay12.....................
Capri...........................
Sevgilim 06...................okudu
ecrin23........................okudu
cerol...........................
Denizim_85...................
Uğurluselin..................
Sevincmerden..............
Nesrin6868.................okudu

arkadaşlar bu listedeki herkes için okudum,allah'ım gönlünüzdeki muradınızı kabul etsin...tez zamanda dilediğiniz her neyse gerçek olsun hayırlısıyla..bana dua eden herkesede ayrı ayrı allah razı olsun diyorum...

[ı]bismillâhirrahmânirrahîm

allâhumme innî es’eluke bienne lekel hamdu lâ ilâhe illâ entel mennânu yâ hannân * yâ mennân * yâ bedîus semâvâti vel ardi yâ zel celâli vel ikrâm * yâ hayyu yâ kayyûmu, lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimin * allâhumme innî es’eluke biennî eşhedu enneke entallâhu lâ ilâhe illâ entel ehadus samedullezî lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehû kufuven ehad * elif lâm mîm * allâhu lâ ilâhe illâ huvel hayyul kayyûm * ve ilâhukum ilâhun vâhidun lâ ilâhe illâ huver rahmânur rahîm * yâ zel celâli vel ikrâm * yâ erhamer râhimîne, allâhumme innî es’eluke bienneke entallâhu lâ ilâhe illâ entel vahidul ehadul ferdus samedullezi lem yelid ve lem yuled ve lem yekun lehû kufuven ehad, lâ ilâhe illâhu * vahdehû lâ şerîke lehû * lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alâ kulli şey’in kadîr * lâ ilâhe illallâhu ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm * es’eluke bismikel eazzul ecellul ekrem * rabbî rabbî rabbî yâ rabbî yâ rabbi yâ rabbî lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh * lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alâ kulli şey’in kadîr * el hamdu lillâhi ve subhânallâhi vel hamdu lillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. [/ı]

kızlar bu ismi azam duası...ya bunu okuyalım yada yusuf suresıne baktım ben 111 ayet yusuf suresı bebek ıcın okunuyor.kımse fıkrını yazmıyor.okumak ısteyenler yazarsa baslayalım bır kaç gune lıste yapıp

sırayla ikisinide okuyalım olmazmı ben listeyi bu akşam bitiririm inşallah 2kişi kaldı zaten ama hergün 1kişiye okunacak değilmi birden fazla okuyamam çünkü

sırayla ikisinide okuyalım olmazmı ben listeyi bu akşam bitiririm inşallah 2kişi kaldı zaten ama hergün 1kişiye okunacak değilmi birden fazla okuyamam çünkü

evet o sekılde ayarlarız hergun bır kısıye bır tane.tabı ısteyen ıstedıgı kadar okusun yıne

kızlar yenı duaya yenı konu acıyorum.hergun bır kısıye bır tane okuyacagız.ismi azam-ı okuyalım olurmu?katılmak ısteyenler yazsın.zaten çok kısa bır dua....

Back
X