Dertleşme

Misafirrr

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.584
Puanlar
658
Yer
İstanbul
Çocukluk arkadaşım evlenip baska sehire tasındı yıllar önce beni arayıp ağlayarak bosanıyoruz demişti üstünden 10 yılı aşkın bir süre geçti o erken yaşta evlenmişti ben evli değildim o dönem. Geçen gün mesaj attım bu arkadasıma boşanıyorum diye bir mesaj yazdım duygu durumumu da içeren bir medajdı. hakkında hayırlısı olsun cnm diye 4 kelimelik bir mesaj attı ve bir daha hiç sormadı. Kendisi de bu dönemlerden geçmiş ve o dönemlerinde beni aramış birisi,haliyle içten içe kırıldım bu mesajına. Ben direkt kşmseyi arayamıyorjm cünkü rahatsız ederim vs diye düşünüyorjm ama bana biri bu mesajı yazsa direkt arardım. Bu süreçte beni en çok zorlayan şeylerden biri de yakın arkadaslarımdan ilgi görememek. Kendime neden insanlardan beklenti içine giriyorsun diye kızıyorjm yine kendime yükleniyorum bir şekilde.. çok sancılı bir süreçmiş boşanma il çok yalnız ve umutsuz hissediyorum kendimi sadece dertleşmek için yazmak istedim.

zor ama yolun sonu aydınlık demeye geldim 🙏🏻 boşanma süreci bir yas süreci kim destek olursa olsun o yası yaşayacaksınız sonra yine çiçek açacaksınız 🙏🏻 kaç yaşındasınız ve çocuk var mı?
Ne güzel ferahlatıcı bir mesaj bu. Çocuk yok yaş yolun yarısını çok oldu geçeli

Dost dediğin kötü gününde belli olur. Böyle yaparak hayatınızda olan yerini belli etmiş. Ben de böyle çok insan eledim
Gerçekten eleye eleye insan kalmadı hayatımda. Sonra dönüp bende mi sorun var diye kendimi sorguluyorum. Bir de bu insanlar beni işleri düşünce grce fündüz demeden arayan kişiler ama ben kimseyi rahatlıkla arayamıyorum hadi bi cesaret arasam kendi aradıkları zamanki gibi istekle konuşmadıklarını farkedip pişman oluyorum.

Beklenti içine girmeniz normal.
İnsan insana lazımdır, insan insana şifadır.
Lakin 'insan'..
Anlıyorsunuz değil mi?

Siz sana ihtiyacım var demek istemişsiniz esasen. Görmek istemeyeni siz de görmez olun gitsin.

Kolaylıklar ve mutluluklar dilerim.

Çocukluk arkadaşım evlenip baska sehire tasındı yıllar önce beni arayıp ağlayarak bosanıyoruz demişti üstünden 10 yılı aşkın bir süre geçti o erken yaşta evlenmişti ben evli değildim o dönem. Geçen gün mesaj attım bu arkadasıma boşanıyorum diye bir mesaj yazdım duygu durumumu da içeren bir medajdı. hakkında hayırlısı olsun cnm diye 4 kelimelik bir mesaj attı ve bir daha hiç sormadı. Kendisi de bu dönemlerden geçmiş ve o dönemlerinde beni aramış birisi,haliyle içten içe kırıldım bu mesajına. Ben direkt kşmseyi arayamıyorjm cünkü rahatsız ederim vs diye düşünüyorjm ama bana biri bu mesajı yazsa direkt arardım. Bu süreçte beni en çok zorlayan şeylerden biri de yakın arkadaslarımdan ilgi görememek. Kendime neden insanlardan beklenti içine giriyorsun diye kızıyorjm yine kendime yükleniyorum bir şekilde.. çok sancılı bir süreçmiş boşanma il çok yalnız ve umutsuz hissediyorum kendimi sadece dertleşmek için yazmak istedim.
Aradan 10 yıl bile geçse eğer arada samimiyet ve yılların hatrı varsa ben arayıp dinlerdim açıkçası. Arkadaşımın nasıl olduğunu merak ederdim. Eski arkadaş bile olsa fark etmez yine dinlerdim. Ama insanlardan bir şey beklemek sizi yorar. Bu süreçte psikolojik destek almanızı öneririm. Yazmak da çok iyi geliyor bence. Sahilde kayalıklara oturup manzarayı izlemek bana çok iyi geliyor mesela. Zihin bir süre resetlenir gibi oluyor. Size iyi gelecek şeyleri yapmayı deneyin. Kendinizi yalnız hissetmeyin lütfen. En kısa sürede iş bulup maddi gücünüzü elde edip hayırlısıyla kendinize ait güzel bir hayat kurmanızı diliyorum. 🍀

Beklenti içine girmeniz normal.
İnsan insana lazımdır, insan insana şifadır.
Lakin 'insan'..
Anlıyorsunuz değil mi?

Siz sana ihtiyacım var demek istemişsiniz esasen. Görmek istemeyeni siz de görmez olun gitsin.

Kolaylıklar ve mutluluklar dilerim.
Öyle yapıyorum burada yeri geliyor hiç tanımadığım insanlar mesajnatıp dinliyor soruyor sürekli. İnsanın cocukluk arkadasım dediği ve kendisi de aynı süreci yaşayan birinden destek görememesi cok üzücü

Bazen ben de düşünüyorum ama kendime bile iyi gelmiyorum ki başkası nasıl gelsin diyorum. Sen kendin ayağa kalkacaksın kimseden hayır yok. 2+2=4
Gece boyu ağla ama sabah kalk makyajını yap,giyin,süslen çık dışarı. Kuyruğu dik tut.

Öyle yapıyorum burada yeri geliyor hiç tanımadığım insanlar mesajnatıp dinliyor soruyor sürekli. İnsanın cocukluk arkadasım dediği ve kendisi de aynı süreci yaşayan birinden destek görememesi cok üzücü
Bu dönem keyfi yerindedir, unutmuştur sıkıntılı zamanlarını empati yapamamıştır belki. Kim bilir..
Bu ayrıntılar önemsiz elbette.
Vefa sahibi insan değilmiş hepsi bu.

Gerçekten eleye eleye insan kalmadı hayatımda. Sonra dönüp bende mi sorun var diye kendimi sorguluyorum. Bir de bu insanlar beni işleri düşünce grce fündüz demeden arayan kişiler ama ben kimseyi rahatlıkla arayamıyorum hadi bi cesaret arasam kendi aradıkları zamanki gibi istekle konuşmadıklarını farkedip pişman oluyorum.
Yani yapacak bir şey yok ben kaliteli yalnızlığı tercih ederim. Kendilerine gelince destek isterler dert anlatırlar ama biz derdimizle gidince kulak kapıyorlar. Olmaz olsun öyle dostluk. Yalnız kalırım daha iyi

Öncelikle geçmiş bitmiş olsun diyelim. Ben insanlardan beklentiye girmemeliyiz diye düşünmüyorum. Şimdi sizin konunuzda mesela zamanında zor süreçten geçen arkadaşınıza destek olmuşsunuz. Aradan zaman geçmiş ve aynı zorluğu siz yaşarken, aynı davranışı ondan beklemeniz en doğal hakkınız. Ama maalesef insanlar sadece kendi hayatlarını ve kendi çıkarlarını düşündükleri için artık şaşırmıyoruz. Bence bir daha konuşmaya, arkadaşlık etmeye ve terapi vermenize gerek yok. Kötü bir arkadaşlıktı deyip geçmek en doğrusu gibi geldi bana. Umarım herkes kendi gibi birisi ile arkadaşlık eder ya kendim için de ediyorum bu duayı 🤗

Bazen ben de düşünüyorum ama kendime bile iyi gelmiyorum ki başkası nasıl gelsin diyorum. Sen kendin ayağa kalkacaksın kimseden hayır yok. 2+2=4
Gece boyu ağla ama sabah kalk makyajını yap,giyin,süslen çık dışarı. Kuyruğu dik tut.
Dostluk biraz da şans işi çevresinde birçok dostu olan herkes iyi kalpli değil ki. Nasıl ilişki şanssa arkadaşlık ilişkisi de şans...

Öyle oluyor maalesef sen herşeylerinde yanında olurken onlar olmuyor. Kimsenin derdini dinleme.

Aradan 10 yıl bile geçse eğer arada samimiyet ve yılların hatrı varsa ben arayıp dinlerdim açıkçası. Arkadaşımın nasıl olduğunu merak ederdim. Eski arkadaş bile olsa fark etmez yine dinlerdim. Ama insanlardan bir şey beklemek sizi yorar. Bu süreçte psikolojik destek almanızı öneririm. Yazmak da çok iyi geliyor bence. Sahilde kayalıklara oturup manzarayı izlemek bana çok iyi geliyor mesela. Zihin bir süre resetlenir gibi oluyor. Size iyi gelecek şeyleri yapmayı deneyin. Kendinizi yalnız hissetmeyin lütfen. En kısa sürede iş bulup maddi gücünüzü elde edip hayırlısıyla kendinize ait güzel bir hayat kurmanızı diliyorum. 🍀
10 yıl önce kendi boşanma sürecini bana anlattığı dönemdi iletişimimiz var yani kendisi boşanmadı 2 çocuk yaptı sonrasında. Belki de unutmustur o gğnlerini bilemiyorjm.
Bu arada yazmak bana hiç iyi gelmiyor ben sonra açıp tekrar okuduğumda neler yaşamışkm diye bir kere daha üzülüyorum yaşadıklarıma. Terapiler çok pahalı malesef ben şu süreçte para biriktirmeye çalışıyorum bir yandan yoksa güzel olurdu terspi almam ve evet iş bulmam tek kilit nokta.

Ben onu yapamıyorum ya deniyorum ama olmuyor. aynaya baktım yaşlanmışım bana herkes yaşımı göstermiyorsun derdi ama şu sn o kadsr çöktüğümğ hissediyorjm ki. İçim neyse direk yüzüme yansıyor benim😭

Benim de öyle bir arkadaşım vardı bana yediğini içtiğini anlatır ama hastanede kaç ay yattım durumumu bir kere olsun sormadı. Onun yerine bir ay kadar sonra yapay zeka ile bir gönderi hazırlamıştım komutu verir misin diye mesaj atmış 🤣 anında iletişimi kestim. İnsan bi "selam nasıl oldun" falan yazar da bari öyle sorar.

Böyle bir davranışın sebebi tam olarak ne olabilir diye düşünüyorum.
Uzun süredir görüşmediyseniz araya soğukluk girmiş olabilir.
Kadın arkadaşlıklarında gözlemlediğim bir durum var: Arkadaşlıkta bir problem gördüklerinde bazen karşı tarafı haberdar etmeden kırılıp sizi silebiliyorlar. Belki zamanında bu kişi için böyle bir şey yaşanmıştır ve sizi artık arkadaşı olarak görmediğine karar vermiştir.
Ne kadar içten ve samimi yazmış olursanız olun baş edebileceğinizi düşünüp empati kuramamış da olabilir.
Ya da belki de karşı tarafın da çok yoğun bir hayatı vardır, size vakit ayıramamış olabilir.
Bir sürü olasılık var, böyle afaki bir belirsizlik için senaryolar kurup canınızı sıkmayın.
Bu arkadaşınıza değer veriyorsanız suçlayıcı olmadan yanıtına üzüldüğünüzü, konuşmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
Başkalarının bize karşı olan duygularını ve davranışlarını değiştiremeyiz ancak bunların üzerimizdeki etkisini yönetebiliriz.
Zor bir süreç, her şey gönlünüzce gelişsin...

Öncelikle geçmiş bitmiş olsun diyelim. Ben insanlardan beklentiye girmemeliyiz diye düşünmüyorum. Şimdi sizin konunuzda mesela zamanında zor süreçten geçen arkadaşınıza destek olmuşsunuz. Aradan zaman geçmiş ve aynı zorluğu siz yaşarken, aynı davranışı ondan beklemeniz en doğal hakkınız. Ama maalesef insanlar sadece kendi hayatlarını ve kendi çıkarlarını düşündükleri için artık şaşırmıyoruz. Bence bir daha konuşmaya, arkadaşlık etmeye ve terapi vermenize gerek yok. Kötü bir arkadaşlıktı deyip geçmek en doğrusu gibi geldi bana. Umarım herkes kendi gibi birisi ile arkadaşlık eder ya kendim için de ediyorum bu duayı 🤗
Amin 🙏🏼 insan eleye eleye insan kalmayacsk hayatımda artık. Ben de aynı fikirdeyim karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Bekelntiye girmeden olmuyor malesef yalnızlık allaha mahsus demişler. Ama kimse de kimsenin umrunda değil başa çıkmaya çslışıyorum bir şekilde.

Back
X