Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Boşanman konusunda tüm çevrenin seni ghostlaması peki……..Çocukluk arkadaşım evlenip baska sehire tasındı yıllar önce beni arayıp ağlayarak bosanıyoruz demişti üstünden 10 yılı aşkın bir süre geçti o erken yaşta evlenmişti ben evli değildim o dönem. Geçen gün mesaj attım bu arkadasıma boşanıyorum diye bir mesaj yazdım duygu durumumu da içeren bir medajdı. hakkında hayırlısı olsun cnm diye 4 kelimelik bir mesaj attı ve bir daha hiç sormadı. Kendisi de bu dönemlerden geçmiş ve o dönemlerinde beni aramış birisi,haliyle içten içe kırıldım bu mesajına. Ben direkt kşmseyi arayamıyorjm cünkü rahatsız ederim vs diye düşünüyorjm ama bana biri bu mesajı yazsa direkt arardım. Bu süreçte beni en çok zorlayan şeylerden biri de yakın arkadaslarımdan ilgi görememek. Kendime neden insanlardan beklenti içine giriyorsun diye kızıyorjm yine kendime yükleniyorum bir şekilde.. çok sancılı bir süreçmiş boşanma il çok yalnız ve umutsuz hissediyorum kendimi sadece dertleşmek için yazmak istedim.
Ben önce devlet hastanesinde psikiyatriye gittim ilaca başladım sonra doktor psikoloğa yönlendirdi. Odaları yan yanaydı. Birçok devlet hastanesinde psikolog da var. Oradan beni arayan olmadı ama bu bahsettiğim e devlet başvurusu belediyeye bağlı bir kurum. Umarım yeniden randevu bulabilirsiniz. Gönül ister ki herkes özel bir yerde, uzman doktora gidip psikolojik destek alma imkanı bulsun ama bazen şartlar uygun olmuyor. Ben şimdi bu süreci ilaçla devam ettiriyorum ileriki zamanda birikim yapabilirsem alanında uzman bir psikologtan terapi almak istiyorum.Ben yıllar önce belediyeye bağlı bir hizmet almıstım. Sizinki hastane hizmeti mi cünkü arkadasım hastanelerden randevu cok zor alnıyor demişti memnun kalmamıstı sürecten. Benim gittiğim yer cok iyiydi ama o dönem bir tanıdık ayarlamıstı randevumu hiç hatırlamıyorum süreci su an kendim alamıyorjm randevu malesef. Ama bir baslayınca haftalık ayarlıyorlardı cok rahattı
Ahh canım.Bizi daha çok üzerlerÇocukluk arkadaşım evlenip baska sehire tasındı yıllar önce beni arayıp ağlayarak bosanıyoruz demişti üstünden 10 yılı aşkın bir süre geçti o erken yaşta evlenmişti ben evli değildim o dönem. Geçen gün mesaj attım bu arkadasıma boşanıyorum diye bir mesaj yazdım duygu durumumu da içeren bir medajdı. hakkında hayırlısı olsun cnm diye 4 kelimelik bir mesaj attı ve bir daha hiç sormadı. Kendisi de bu dönemlerden geçmiş ve o dönemlerinde beni aramış birisi,haliyle içten içe kırıldım bu mesajına. Ben direkt kşmseyi arayamıyorjm cünkü rahatsız ederim vs diye düşünüyorjm ama bana biri bu mesajı yazsa direkt arardım. Bu süreçte beni en çok zorlayan şeylerden biri de yakın arkadaslarımdan ilgi görememek. Kendime neden insanlardan beklenti içine giriyorsun diye kızıyorjm yine kendime yükleniyorum bir şekilde.. çok sancılı bir süreçmiş boşanma il çok yalnız ve umutsuz hissediyorum kendimi sadece dertleşmek için yazmak istedim.
Yok neredeyse hiç dert anlatmadıgım bir arkadasım cünkü ben biri bana sormadan kolay kolay dert anlatabilrn biri değilim zaten dediğim gibi uzaktayız sık sık telefonla görüşmüyorduk ama görüştüğümüzde uzun uzun konuşurduk. Kendi içinde ne düşünüyor bilemem ama bu tarz insanlar kendi canları istediginde seni sabah akşam arayıp senin ihtiyacın oldugunda aramıyorlar ve soğuk yapıyorlar bir şekilde.Çok yakın bir zamanda bir arkadaşım bosanacagini söyledi, ben de hemen hemen aynı bir cevap yazdım. Sebebini de şöyle anlatayım;
Bu arkadaşım eşinden sürekli şikayet ederdi zaten. Anlata anlata beni zaten adamdan soğumuştu. Yani gitmiş kendi eliyle seçmiş, hem işin icinde mutsuz hem sürekli şikayet ediyordu. Yine de karakter olarak da ayrılsa şimdiki hayatindan daha zor bir hayat geçirecekti. Biraz da başkalarının lafından çok etkilenen birisi, mesela belki yarın geri barışacak adamla ama ben konusurken ay senin eşin de şöyle böyle yapmıştı desem birden fikri değişir. Yarın bir gün sorumluluk bana kalır falan ben yapamam. Zaten kimseye dert anlatmayı da sevmem, cozumsuz ya da bin kere ayni seylerin olduğu sorunları dinlemeyi de sevmem.
Size özel konuşursak, bundan önce birkac kez aranızdaki sorunları anlattıysanız ciddiyeti azalmış olabilir, sizin ilişki başındaki nazlarinizi biliyorsa sizin de suçunuz olduğunu düşünüyor olabilir, eşinizin karakterini anladıysa ne demeye bunla evlenmiş diye dusunuyor olabilir, fazla şikayet eden biriyseniz canı sıkılmasın diye uzatmamış olabilir, gazla iş yapan biriyseniz gaza getirmemek istemiş olabilir. Belki sadece eskisi gibi yakin değilsiniz diye vakit ayırmak istememiş de olabilir tabii ama boyle seyler de olabiliyor.
Ya evet salağa yatmış kuzenin. Dert dinlemek istemiyorlar cünkü dertleri yokken. Acaba bizim de onlar gibi işimiz düşünce ısrarla aramamız mı gerekiyor. Ne biliyim ben şimdi bu mesaj üzerine arasam yüzsüz gibi hissederim kendimi. Ama boşta kalınca, canı sıkılınca, derdi olunca beni müsait olmasam bile ısrarla ertesi gün bir daha bir daha arayan arkadaslarım olmuştuKuzenime geçen bayram çattım ciddi ciddi..Kendisi benden önce boşandı.O süreçte gün aşırı arar dert anlatırdı..Süre geçti rahatladı..Ben boşanma sürecine girdim bildiği halde arayıp sormadı..Ben de özellikle derdimi anlatmak için kimseyi aramam..Hal hatir sorarlarsa içinde olduğum durumu biliyorlarsa onunla ilgili soru sorarlarsa az buçuk anlatırım işte yormamak icin.Dedim ne o kız derdin varken sabah akşam ariyordun artık işin bitti naber demek için bile aramiyorsun..Olur mu öyle dertlerimle sizi çok bunalttim daha da sıkarım diye aramadım diyor..La dert anlatmaya arama ozaman nasılsın de dert dinle varsa tavsiye ver kapat dimi ama..![]()
Kırgınlığımı yazdıgım hiç bir mesajın sonu daha iyi bitmedi. Çünkü karşı taraf hemen savunmaya geçiyor sen kendi düşünceni duygunu yazıyorsun o hep bir savunmada oluyor kendini haklı çıkarmaya çalışıyor derken tartışmaya varıyor iş. Şu an onu hiç kaldıramam biriyle tartışmak enerjimi daha da kötü yaparBen olsam böyle bırakmam bu konuyu
“Aramanı bekledim. Sen aynı şeyleri yaşadığında ben yanında olmuştum, seni dinlemiştim. Ama senin şu yazdığın dört kelime beni çok üzdü” yazardım
İnsanlara kırgınlığı açıkça söylemek lazım
Çok uzatmadan
Arkadaşlığı kesecekseniz de bunu söyleyip kesin
Öncelikle geçmiş olsun. Boşanma kararınız için de şimdiden hayırlı olsun dilerim. Bence doğru kararı verdiniz.
Eşinizi anlatıyordunuz. Anlattığınız kadarı ile zaten sadece alışkanlık kalmıştı ev arkadaşı gibi olmuştunuz. Hatta hiçbir duygusal paylaşım yoktu. Bu sizi üzüyordu.
Arkadaşlık konusuna gelirsem de ben insanlardan beklentiye girmemelisin olayına katılmıyorum. Özellikle vefa gerektiren durumlarda bana az ya da çok manevi destek vermesi lazım.
Ben en zor gününde başım çatlayana kadar ona destek oluyorsam o da bir telefon açıp en azından benim halimi hatırımı sormalı, bana destek olmalı..
Ama siz destek istediğinizi belli ettikten sonra size destek olmuyorsa o arkadaşlığın bitmesi gerektiğini düşünüyorum.
Benim de geçenlerde başıma geldi. Bir tanıdık arkadaşımı aradım. Bana ertesi gün geri dönüş yapacağını söyledi. Ama 6 gün geçti hiç dönüş yapmadı. Bende onu bir daha aramayacağım. Eğer beni ararsa ve hiçbir şey olmamış gibi davranırsa kusura bakma bile demezse de konuşmayı kısa kesip bir daha iletişim kurmayacağım.
İnsanların çevresinde güvenilir kişiler olmalı. İş kendi işine, kendi derdine gelince sizden full paket destek ister ama iş sizin sorununuza gelince çok yoğundur, 5 saniyesi bile yoktur. Kimse kimseyi kandırmasın..
Bence tavrınızı koyun. Boşanma zaten zor bir süreç.. size destek olan insanlara ihtiyacınız var. Bir de böyle çer çöp insanlarla uğraşmaya değmez.
Ama bir de siz dert anlatmayı sevmem demişsiniz. Ben zaten birisi kendi derdini anlatmadan durup dururken kimseye dert anlatamam. Bu arkadasım derdi olunca anlatan biri kücük bir şehirde oturuyor bir sürü eş ailesi kaynaklı sorunlar yaşadı bunların hepsini de dinlemişliğim varÇok yakın bir zamanda bir arkadaşım bosanacagini söyledi, ben de hemen hemen aynı bir cevap yazdım. Sebebini de şöyle anlatayım;
Bu arkadaşım eşinden sürekli şikayet ederdi zaten. Anlata anlata beni zaten adamdan soğumuştu. Yani gitmiş kendi eliyle seçmiş, hem işin icinde mutsuz hem sürekli şikayet ediyordu. Yine de karakter olarak da ayrılsa şimdiki hayatindan daha zor bir hayat geçirecekti. Biraz da başkalarının lafından çok etkilenen birisi, mesela belki yarın geri barışacak adamla ama ben konusurken ay senin eşin de şöyle böyle yapmıştı desem birden fikri değişir. Yarın bir gün sorumluluk bana kalır falan ben yapamam. Zaten kimseye dert anlatmayı da sevmem, cozumsuz ya da bin kere ayni seylerin olduğu sorunları dinlemeyi de sevmem.
Size özel konuşursak, bundan önce birkac kez aranızdaki sorunları anlattıysanız ciddiyeti azalmış olabilir, sizin ilişki başındaki nazlarinizi biliyorsa sizin de suçunuz olduğunu düşünüyor olabilir, eşinizin karakterini anladıysa ne demeye bunla evlenmiş diye dusunuyor olabilir, fazla şikayet eden biriyseniz canı sıkılmasın diye uzatmamış olabilir, gazla iş yapan biriyseniz gaza getirmemek istemiş olabilir. Belki sadece eskisi gibi yakin değilsiniz diye vakit ayırmak istememiş de olabilir tabii ama boyle seyler de olabiliyor.
Ya tahminimi söyleyeyim mi? Bence arkadaşınız sizin muhtemelen biraz uyumsuz ve evlilikte zor biri olduğunuzu düşündüğü için ve size bunlari söylemek istemedigi için geçiştirmiş. Eski konularinizdan böyle bir çıkarım yaptım ama bilemem tabii.Ama bir de siz dert anlatmayı sevmem demişsiniz. Ben zaten birisi kendi derdini anlatmadan durup dururken kimseye dert anlatamam. Bu arkadasım derdi olunca anlatan biri kücük bir şehirde oturuyor bir sürü eş ailesi kaynaklı sorunlar yaşadı bunların hepsini de dinlemişliğim var
İyi de size yazdıgım şeyleri anonim olmanın verdiği rahatlıkla yazıyorum. herkese böyle anlattığımı düşünmeyin. ilk yorumunuzda anladım zaten benden bahsettiğinizi ama arkadasımla sık konusmuyoruz ve bir kere konusmamızda bahsettim diğer hiç bir konusmada bahsetmemiştim mesela işler düzelir bs diye özel hayatımı cok anlatmayan biriyim çevreme. Ben gerçektn dert anlatabilen biri değilim ama hep dert dinleyen kişiyimdir sanırım benim de artık sınır çizip ay kimsenin derdini dinleyemem demem gerekiyor.Ya tahminimi söyleyeyim mi? Bence arkadaşınız sizin muhtemelen biraz uyumsuz ve evlilikte zor biri olduğunuzu düşündüğü için ve size bunlari söylemek istemedigi için geçiştirmiş. Eski konularinizdan böyle bir çıkarım yaptım ama bilemem tabii.
Yok ilk yorumda yazdığım kişi benim yakin bir arkadaşım. Sizinle de aşırı benzemiyor bence çünkü ondaki sorun esinin muazzam sorunlu olmasi ve kendisinin muazzam özgüvensiz olması. Sizdeki sorun bence maddiyat sadece bu günlerde.İyi de size yazdıgım şeyleri anonim olmanın verdiği rahatlıkla yazıyorum. herkese böyle anlattığımı düşünmeyin. ilk yorumunuzda anladım zaten benden bahsettiğinizi ama arkadasımla sık konusmuyoruz ve bir kere konusmamızda bahsettim diğer hiç bir konusmada bahsetmemiştim mesela işler düzelir bs diye özel hayatımı cok anlatmayan biriyim çevreme. Ben gerçektn dert anlatabilen biri değilim ama hep dert dinleyen kişiyimdir sanırım benim de artık sınır çizip ay kimsenin derdini dinleyemem demem gerekiyor.
Enayi miyiz acaba? Beni de canı isteyince sırf dert anlatmak işin arayabiliyorlar. Acaba böyle mi olmak gerekiyor. Bir de olayın diğer tarafındaki kişiler yazsa onların görüşünü de merak ediyorum açıkçası.Senin duygunu çok iyi anlayabiliyorum. Zamanında karsındakinin derdinin her detayını dinleyip dostluk yaparsın sonra boyle msj alınca insanın hayalkırıklıgı yasamaması mümkün değil...Benim de ünv den bir arkadaşım vardı yakın, ünv bitince koptuk yıllar sonra gecen sene beni aradı ve arada konusalım dedi ve o gunden sonra sürekli arayıp erkek arkadasının tuhaf davranıslarını masaya yatırdı ve ben de dinledim fikirleri soyledim. Kendisi sorunlu bir bosanma ve travma yasamıs onlardan da konusuyorduk. Bu sürekli hale geldi her gun 2-3 kere en az yarımşar saat arıyordu ve ciddi vaktim gidiyordu...Tek konu kendisiydi..Tam o donem ben evlilik yoluna girdim nişanıma çağırdım, nişana gelmediği gibi benle konusmayı da kesti biranda...Ben sorarım yani direkt sordum bişey mi oldu aramaz oldun dedim; tek kelime yok yazmış..Düşündüm en son ne dedim hiçbişey de yok.
Yani demem o ki bu tür insanlar hayatında olmasa daha iyi en azından böyle negatif enerji vermez...Senin yanında kimseyi bulamasan bile Allah var zaten insanlardan ne fayda geliyor ki neyi değiştirebilir senle ilgili?
Ben hayatım süper olduğu, Allah bana dert vermediği için değil çözülmesine katkısı olmayacak kişileri boğmamak icin dert anlatmıyorum. 5 ay önce geçirdiğim hastalık sebebiyle hem 9haftalik hamilelikte kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldim, hem aylardir tuvalete bile tek başıma gidemiyorum, yürüyemiyorum, kalkip tuvalete gidemedigimde üstüme başıma kustum, ağrılarım yüzünden hamileyken bile ya bunlar gecsin ya da sabaha çıkmayayım diye dua ediyordum, ağzıma tek lokma sokamadim aylarca zorla yedirdiler, annem hastaneye kaldırıldı ona bile kalkıp Türkiyeye gidecek enerjim yoktu. Ben bunu anlatsam kimin bana hangi lafının tek faydası olacak? Bana sorunuz çok kibirli geldi mesela, korkmuyor musun derdini anlatmadın dinlemedin diye allahin dert vermesinden. Yani hayir korkmuyorum da bu benim kendimi beğenmişliğimden değil. Arkadaşımın bile bile yaptığı yanlis evliliğinin sonuçlarini da o kadar derdimin arasında bin kere dinlemek istemiyorum açıkçası. Sizin ilk anlatisiniz olacaksa da genel yazımınıza bakarak devamının geleceğini düşünmüştür arkadaşınız.@kerkenes Mesela dert anlatmayı dert dinlemeyi sevmem diyorsunuz ya, böyle konuşmaya ben çok korkuyorum mesela. Birine bunu söyleyip sonra allah bir dert verir de ben bu kişilere ihtiyac duyarım diye falan düşünce oluyor mu sizde?
Hiç kibirle sormadım farklı düşünen kişilerin düşünce yapısını merak ettiğim için sordum sad ce teşekkürler cvp için.Ben hayatım süper olduğu, Allah bana dert vermediği için değil çözülmesine katkısı olmayacak kişileri boğmamak icin dert anlatmıyorum. 5 ay önce geçirdiğim hastalık sebebiyle hem 9haftalik hamilelikte kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldim, hem aylardir tuvalete bile tek başıma gidemiyorum, yürüyemiyorum, kalkip tuvalete gidemedigimde üstüme başıma kustum, ağrılarım yüzünden hamileyken bile ya bunlar gecsin ya da sabaha çıkmayayım diye dua ediyordum, ağzıma tek lokma sokamadim aylarca zorla yedirdiler, annem hastaneye kaldırıldı ona bile kalkıp Türkiyeye gidecek enerjim yoktu. Ben bunu anlatsam kimin bana hangi lafının tek faydası olacak? Bana sorunuz çok kibirli geldi mesela, korkmuyor musun derdini anlatmadın dinlemedin diye allahin dert vermesinden. Yani hayir korkmuyorum da bu benim kendimi beğenmişliğimden değil. Arkadaşımın bile bile yaptığı yanlis evliliğinin sonuçlarini da o kadar derdimin arasında bin kere dinlemek istemiyorum açıkçası. Sizin ilk anlatisiniz olacaksa da genel yazımınıza bakarak devamının geleceğini düşünmüştür arkadaşınız.
Cok ilginç mesela ben bi başınız sagolsun ya da gecmis olsun demeyen birisinin de baskasinin derdini dinlemeye bu kadar meraklı olmasını beklemezdim. Ben bu sözleri beklediğim icin değil de sürekli çok iyi niyetli, verici olduğunu ve bu yüzden kaybettiğini düşünen insanların aslında ne kadar da öyle olmadığını gösterdiği için dikkatimi çekti.Hiç kibirle sormadım farklı düşünen kişilerin düşünce yapısını merak ettiğim için sordum sad ce teşekkürler cvp için.