Dertleşmek istiyorum mutsuzum

Ben tanımadığım kişilerle çok zor iletişim kuran biriyim çok çekingenim ve çok soğuk duruşum yanıma da kimse kolay yaklaşamıyor yani. tek başıma gitsem de keyif alamam spora giderken bile yanına arkadaş arayan biriyim o iş benlik değil hiç keşke öyle biri olsaydım ama çok isterdim
Gerçekten arkadaş mı arıyorsunuz yoksa yalnız olduğunuzda insanların size garip bakması ya da yargılaması ihtimalinden mi rahatsız oluyorsunuz?
Ben uzun süre sizin söylediğiniz gibi olduğumu düşündüm ama sonra bizim toplumumuzun bir zorlaması olarak acayip sıcak, güleryüzlü olmak zorundaymışım gibi hissettiğimi farkettim😂 30’dan sonra kurtuldum çok şükür bu fikirden
Uzun yıllar çalışmış insan için evde kalmak gerçekten çok zor ya.

Evet evliyim. Bu benim çok özenip asla yapamadığım bir şey. Tek başıma yürüyüşe bile gidemiyorum canım sıkılıyor. Hep bir insan arıyorum konuşcak. Tek başıma markete gitsem telefonda birini ararım hemen. Bir cafede kahve içiip kitap okuycaksam evimde okurum diyorum. Ya da dışarda tek başına yemek yemek mesela sanki çok yalnızmışım herkes bana üzülüyormuş gibi hissediyorum. Bu arada dışarda tek başına bunu yapan insanları da çok cool buluyorum 😭😭😭
Kendini insanlara hapsetme her şey gerçekten de senin elinde tek başına olmak kötü bir şey değil. Bunu biz düşünüyoruz sadece çevremizdekilerin umrunda bile değil bu durum

Kendini insanlara hapsetme her şey gerçekten de senin elinde tek başına olmak kötü bir şey değil. Bunu biz düşünüyoruz sadece çevremizdekilerin umrunda bile değil bu durum
Ahhh bunlar bnim kanayan yaram ya ,ciddi çaba sarfettiğim konular o kadar üzülüyorum ki kendime ama içten gelen bir şey tek çıktığımda yalnız hissediyorum susturamıyorum ki o sesi. Psikologa yetiştirilme tarzından mıdır dedim çünkü aşırı korumacı ailem vardı üzerime titrerlerdi belli bir yaşa kadsr tek gitmemi istemezlerdi bir yere başıma bir şey gelirse falan diye. Ama psikolog tamamen bundan kunaklı olamaz dedi etkisi yok da diyemem ama sizin de yapınız böyle dedi. Ben hatta anneme hep kzıyordum siz böyle yetiştirdiniz diye annemde çok üzülürdü ama başka birini örnek verdi komşu kızı için o kadar baskıyla büyüdü ama çok rahat diye ailesinden gizli bile yapacağını yapardı olacağından demekki derdi

Gerçekten arkadaş mı arıyorsunuz yoksa yalnız olduğunuzda insanların size garip bakması ya da yargılaması ihtimalinden mi rahatsız oluyorsunuz?
Ben uzun süre sizin söylediğiniz gibi olduğumu düşündüm ama sonra bizim toplumumuzun bir zorlaması olarak acayip sıcak, güleryüzlü olmak zorundaymışım gibi hissettiğimi farkettim😂 30’dan sonra kurtuldum çok şükür bu fikirden
Gerçekten arkadaş arıyorum tek başıma canım sıkılıyor aman çıkıp ne yapcam ki diyorum. Hatta kendimi mi sevmiyorum dedim ama hayır kendimi de seviyormuşum uzman görüşü öyle diyor. kendimle tek başıma dışarı çıkıp bir cafeye oturdugumda evet insanların ne düşüneceğini düşünüyorum ama yürüyüşe çıksam düşünmüyorjm mesela insanların ne düşündüğünü sadece bir arkadasımla birlikte yürüyüp sohbet edelim istyirm tek basıma dısarı cıkıcaksam evde de tek basınayım o zaman evde kalıyım diyorum tuhaf dimi 😭

Ben toplum için değil de kendim için istiyorum bunu. Daha doğrusu isterdim diyeyim. Eşim güleryüzlü ve sempatik biri mesela yapısı öyle. Yolda teyzeler bile bir şey sorcak olsa eşime soruyor bana değil😬Eşime diyorum niye beni değil de seni durduruyorlar acaba? Senden çekiniyorlardır diyor🫣 yapay zekaya bilemsordum yüzümün nötr halinin ciddi olduğunu söyledi bazılarının normal duruşta gözlerinin içi gülüyor mesela çok özeniyorum. Eşim cool olduğunu söylüyor keşke ben de senin gibi olsam der ama tanımayan biri de benim için kasıntı havalı kendini beğenmiş diyor 🤷🏻‍♀️

Ahhh bunlar bnim kanayan yaram ya ,ciddi çaba sarfettiğim konular o kadar üzülüyorum ki kendime ama içten gelen bir şey tek çıktığımda yalnız hissediyorum susturamıyorum ki o sesi. Psikologa yetiştirilme tarzından mıdır dedim çünkü aşırı korumacı ailem vardı üzerime titrerlerdi belli bir yaşa kadsr tek gitmemi istemezlerdi bir yere başıma bir şey gelirse falan diye. Ama psikolog tamamen bundan kunaklı olamaz dedi etkisi yok da diyemem ama sizin de yapınız böyle dedi. Ben hatta anneme hep kzıyordum siz böyle yetiştirdiniz diye annemde çok üzülürdü ama başka birini örnek verdi komşu kızı için o kadar baskıyla büyüdü ama çok rahat diye ailesinden gizli bile yapacağını yapardı olacağından demekki derdi
İnsan bir şeyi istesin yeterki inan her şeyi yapar. Bak bu halinden sıkılmışsın artık aşamayacağımız hiç bir şey yok bazen arkadaş bana külfet geliyor. Yalnızlık daha konforlu geliyor dışarıya çıkarken ya da bir yere giderken kendi halimde olmak kafamı toparlamamı sağlıyor.

Kızlar çok canım sıkılıyor sadece dertleşmek istiyorum. Bu aralar kendimi çok yalnız hissediyorum. Bir hobi bul dalan demeyin soyalleşmek istiyorum ama çok arkadaşım yok yeni arkadaşlık da bence belli bir yaştan sonra zor. Kursa gdiyordum bitti 10 kişiydik ve hiç kafa dengi biri yoktu. Arkadaşlarımında bu ara hepsi yoğun genel olarak da bir yoğunlukları var zaten bir benim mi canım sıkılıyor anlamıyorum çünkü çalışırken de böyleydi iş bitince sosyalleşme ihtiyacı hissediyordum.
Normalde temizlikten nefret ederim ama evde sürekli kafam dağılsın diye temizlik yapıyorum bu ara. Camları sildim bütün evi sildim perdeleri yıkadım tozları aldım bütün dolapları sildim kapıları sildim dolapları indirdim baştan aşağı düzenledim iyi geldi kafam dağıldı kaç gündür. Ama neden canım sürekli sıkılıyor bunun önüne nasıl geçebilirim. Kendimi mi sevmiyorum diycem ama kendime bakarım kendime her gğn yemekler yaparım göze hoş gelen sunumlu falan. Theta healing yaptırmıştım orda da kendini seviyor çıkmıştı bilmiyorum mutlu değilim ama.
Mutsuz oluşunuzun sebebini biliyorsnuzdur aslında.Eşimle tartıştığım da çok mutsuz oluyorum mesela..Ya da annemlerin bir sıkıntısı olsa mutsuz oluyorum.Okulda bir sorun yaşasam canım sıkılıyor.Yani illaki farkındayızdır neye canımızın sıkkın olduğunu.

Kızlar çok canım sıkılıyor sadece dertleşmek istiyorum. Bu aralar kendimi çok yalnız hissediyorum. Bir hobi bul dalan demeyin soyalleşmek istiyorum ama çok arkadaşım yok yeni arkadaşlık da bence belli bir yaştan sonra zor. Kursa gdiyordum bitti 10 kişiydik ve hiç kafa dengi biri yoktu. Arkadaşlarımında bu ara hepsi yoğun genel olarak da bir yoğunlukları var zaten bir benim mi canım sıkılıyor anlamıyorum çünkü çalışırken de böyleydi iş bitince sosyalleşme ihtiyacı hissediyordum.
Normalde temizlikten nefret ederim ama evde sürekli kafam dağılsın diye temizlik yapıyorum bu ara. Camları sildim bütün evi sildim perdeleri yıkadım tozları aldım bütün dolapları sildim kapıları sildim dolapları indirdim baştan aşağı düzenledim iyi geldi kafam dağıldı kaç gündür. Ama neden canım sürekli sıkılıyor bunun önüne nasıl geçebilirim. Kendimi mi sevmiyorum diycem ama kendime bakarım kendime her gğn yemekler yaparım göze hoş gelen sunumlu falan. Theta healing yaptırmıştım orda da kendini seviyor çıkmıştı bilmiyorum mutlu değilim ama.
Somut ve ciddi bir problem yoksa, hormonsal ve dönemsel olarak böyle süreçler olabiliyor. Neden böyleyim diye aşırı sorgulayıp kendine yüklenmemek gerek. Duygular gelir ve geçer, akışa izin vermek lazım.
Kurslar, sanat spor vs faaliyetleri çok güzel ama oralara gidince kesin çok güzel arkadaşlıklar kurulacak, kafa dengi birileri denk gelecek diye bi şey yok. Kendiniz için, hareket ve tebdil-i mekan olsun ve yeni bi şeyler katsın diye gidin gidecekseniz, birileri denk gelir ve uyuşursanız ne âlâ.

Back
X