- 26 Mayıs 2014
- 109
- 72
- 98
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Birazda öyle oluyo açıkcası bir iki püf noktası öğrenince işler dahada kolaylaşıyo birr iki yanlış olur sonra doğrusunu yaparsınızayyy inş gerçi iş başa kalıncamecbur
Nişanlınız ne durumda yardımcı olur mu size o ışık var mı :)Selam canlar ;
yani sizde de oldumu bilmiyorum böyle anlar.. Evlenmeden evlilik sendromuna yakalandım sanırım . Böyle bir sendrom var mıdır yok mudur bilemem ama şuan aklıma geldi :)
2 ay önce nişanlandım . Nisan da nikahım olacak.. Ailem tarafından pek destek görmem her bakımdan . Bir tek annem var arkamda olan(yeter aslında da ). Geri kalan abi hala vs saymıyorum hem bana durumları maddi açısından
Nişanlandıgım hayatımdaki adamı sevıyorum bana yardımcı olur ne dersem yapar yani ben ne dersem o olur sever dusunur şanslıyım bu konuda sevıyorum onu..Şuan nerede oturacagımız belli değil belirsiz Bandırmayı ayarlamaya calıstgndan olmazsa İst bi yer .. Ama bazen evlensem acaba yapabilir miyim diye de dusunuyorum.. Yemeğiydi , Ev işleri idi falan misafir ağırlamasıydı falan yapar mıyım acaba korkuyormuyum ne ? Evde hala anne yenge oldugundan ben pek mutfak tarafına hiç girmedim gecen pilav yapayım dedim netten bakarak yaptım olduda aslında yani kendi yaptgmı begendım .. Yabancı bir aileye gidicm nişanlmn kardesi ile en baslarda ufak bi sorun yasamıstık ama sonra uzatılmadı kapatıldı , Şimdi iyiyz yani en azndan benm açımdan bir problem yok.. Zaten evlendiğimz de her 2 aileye de uzak oturucaz.. Siz de de oldu mu böyle ? yani tuhaf hissettıgınız anlar .. bocaladıgınız anlar oldu mu?
tabiki benmki de biliyor dörtluk dörtluk olmadıgımı yemek konusunda sıkıntılı oldugumu o benden daha iidir hatta ..Evlenirken yapabilir miyim diye dusunmedim. Ben de evlenene kadar mutfaga pek girmemistim, annem temizlikte yaptirmazdi. Eşime bunlari başta söyledim. 4 4 lük birşey beklemedi hiç benden, kendisi de yan gelip yatmaz evde zaten hiç aç ve açikta kalmadik. Madem karsindaki kişi her istedigini yapiyor buna mi takildin?
Ben duymadim ama evlilik için elbette bazi insanlar endişe duyabilir, yeni bir hayat vs ama kalkip evlenince gelecek misafirin agirlanmasini dusunmekte nebileyim. İyi agirlayamadin diyelim ne olacak yani????? Bosanacak misiniz, evlilik birliginiz mi sarsilacak?
ayyy aminnn darısı basımaaa..Rahatlıktan kaynaklı oluyor en azından benimki öyleydi
Evde ne yemek yapardım ne temizlik dedigin gibi
Ama evlenince erkek ne kadar istedigi kadar yardımcıda olsa ana yük kadında oluyor erkegin yapacagı seylerin yönetmesini bile kadın yapıyor
Hazırmıydım eminmiydim sevgilik ekmek elden su gölden cok rahattı evlenince aynı rahatlık olucakmıydı sorumluluk almak bana göre değildi vs vs
İlk ikinci ay hergün eşime agladım ben evliliği sevmiyorum seni cok seviyorum ama evliliği sevmiyorum diye (birinci ay balayındaydık gelince dank etti gercekler)
Sonra eşim dediki tamam elini sıcak sudan soguk suya sokmuyorsun yemek bulasık alısveriş herşey bende (temizlik ütü yardımcı geliyor) hic bişey yapmayacaksın işten gel uzat ayagını otur sadece
Tamam dedim neredeyse bir ay elimi hic bişeye sürmedim
Baktım böylede olmuyor evlilik bir olmak birlik olmak ben gayet eşimi hizmetci yerine koyuyorum dur dedim kendi kendime :)
Simdi camasırmı yıkıyoruz birlikte asıyoruz, yemek mi yapıyoruz ben soganı dogruyorum o salcayı kavuruyor, bulasık mı yıkıyoruz ben sudan geciriyorum o diziyor vs vs
Sizde umarım böyle bi ritimle sorumlulugu ikiye böler hayatı müşterek yaşarsınız
size de kocaman maşallah anlayışlı insanlar bir baska oluyor..Bende evlenmeden önce mutfağa girip soğan bile doğramamış biriydim misafir gelir çayı bile annem koyardıokuldu, sınavlardı, derslerdi sonra iş hayatıydı derken yaptırmak istemezdi annem ben zaten evdeyim sen yoruluyorsun derdi evlenmeden önce de hem eşime hem kayınvalideme benim kızım yemek yapmayı bilmiyor baştan söyleyeyim ilk aylar idare edin sonra kızımın canını sıkmayın bu konu yüzünden demişti
ama sağolsun eşim de kayınvalidem de çok anlayışlı davrandılar evleneli 1.5 yıl oldu yaprak sarma bile yapıyorum tavuklu pirinç pilavından tut evde açık pideye kadar hatta kaynım geliyor bize yenge yaa annem böyle güzel yapamıyor diyor bazı yemeklerim için
dert etme insan herşeye alışıyor çalışan biri için ev işi ve işyeri aynı anda biraz fazla sorumluluk ama haftasonu çalışmazsanız herşeyi halledersiniz sıkıntı olmaz zaten eş adayınız da anlayışlı biriymiş :)
çok şükür o ii anlayışlı .Nişanlınız ne durumda yardımcı olur mu size o ışık var mı :)
Bir de hiç kendinizi mükemmel göstermeyin. yapamayacağınız şeyler olduğunu bilsin beklentiye girmesin nişanlınız. herşey olduğu kadar, zamanla.... önemli olan anlayış ve sevgi-saygı. geri kalan herşey hallolur bi şekilde endişelenmeyin :)
sokmadılar hiç işten geldin yorgunsun zaten abim erken geldiğinden yemek hazır oluyordu genelde ben olmuş yemege gdiyordum haftasonları da 1 gun gezerdım 1 gun ytardım .. çamaşır fln annem kendilerinn kini yıkarken yıkanıyor sen git yat derdi.. zor olarak değil de illa ki olur sadece bi an böyle hepsi sana binecek.. hani şimdide yapsam en azından annen var fln yardm eder yada sen edersn bilirsin ama diğer turlu komple hpsiüstünde aman allahım..Kusura bakmayın ama neden mutfak işlerini hep anneniz ve yengeniz yapıyor. Yetişkin insanların evdeki işleri paylaşması gerekir. Ayrıca inanın hiç zor değil, sorun ettiğinize değmez.
Amin daha iyisini sen yaşa inşallah:)tabiki benmki de biliyor dörtluk dörtluk olmadıgımı yemek konusunda sıkıntılı oldugumu o benden daha iidir hatta ..
boşanırız yada sarılırız diye bakmadım
ayyy aminnn darısı basımaaa..
Allah bozmasın masallah
heh haklısın bak bunlar taktikAmin daha iyisini sen yaşa inşallah:)
Nasıl baslarsa öyle gider bastan herseye yardım isteben yaparım ben ederim ne olacak deme
İçeri gittiginde bi bardak su bile bazen iste erinmemeyi öğrensin
Valla bazı genc kızlar evlenince ay kocam yorgunsun uzat ayagını dur meyveni getireyim aman cayını demleyeyim sen uzan vs vs diyip ilk evlendikleri zaman adamı rahata alıstırıyorlar onlarında işine gelip elini etegini herseyden cekiyorlar veya aman o yapamaz aman o beceremez aman o kirletir pisletir girmesin mutfaga daha iyi diyip adamı uzaklastırıyorlar iştenheh haklısın bak bunlar taktiktşk ederim..
çok mantıklı boşuna demıyorlr neye alıştırırsan öyle devam ederValla bazı genc kızlar evlenince ay kocam yorgunsun uzat ayagını dur meyveni getireyim aman cayını demleyeyim sen uzan vs vs diyip ilk evlendikleri zaman adamı rahata alıstırıyorlar onlarında işine gelip elini etegini herseyden cekiyorlar veya aman o yapamaz aman o beceremez aman o kirletir pisletir girmesin mutfaga daha iyi diyip adamı uzaklastırıyorlar işten
İlk zamanlar ot gibi yemekler yedik eşimin yaptıkları bi kere ay bu ne berbat demedim bi dahakine nanede koy bak nasıl yakısıyor oo buna birde sarımsak ekleyelimmi bak masıl tadı değişecek diyip hevesini kırmadan yemeklerini adam ettik
yada etrafı mı pisletti bişey yaparken gık demedim git temizle demedim kocam sunu vakumlarmısın sunu makineye atarmısın sunu dolaba koyarmısın diye diye aldım yardımı
Sende calısıyorsan en kücük yardıma bile o kadar cok ihtiyacın olacakki