Kekler - Pastalar DESPO nun 5 dakkada beşiktaş pastası:))FOTOLU

DESPO

HATALIYSAM editöre bildir
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
1.910
2
116
Diğer
sırasıyla,yumurtalar çırpılır.şeker ilave edilir.un ve kakao ilave edilir.kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.

elde edilen kek hamuru 25 cm. çapındaki yuvarlak margarinlenmiş ve hafif unlanmış tepsiye dökülür.120 derece fırında pişirilir.ılınınca ortadan büyük bıçak yardımıyla kesilir.
iki tarafta sütle hafif ıslatılır.
arasına bolca krem şanti sürülür.
damla çikolata serpilir.
ve diğer parça üzerine kapanır.
üstüne hazır kakaolu pasta kreması sürülür.
kenarlara ise krem şanti sürülür.
üstüne damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
NOT:HAZIRLADIĞIM KEK HAZIR PASTA TABANLARINA FARK ATAR BİLGİNİZE...:)))

3 yumurta
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
3 kahve fincanı şeker
k.tozu(1 paket)
vanilya

URL=http://img32.imageshack.us/i/fotoraf0000014.jpg/]
fotoraf0000014.jpg
[/URL]

URL=http://img148.imageshack.us/i/fotoraf000015.jpg/]
fotoraf000015.jpg
[/URL]

URL=http://img301.imageshack.us/i/fotoraf000018.jpg/]
fotoraf000018.jpg
[/URL]

URL=http://img301.imageshack.us/i/fotoraf000022.jpg/]
fotoraf000022.jpg
[/URL]

Son düzenleme:
harikasın cnm
benim 5 dk alırda çırpması pudingi şantisi süslemesi derken 1,5 ssati buluyor. kekin pişmesi mi 5 dk cnm
burda 8 dk pasta verdı pişme süresi8 dk
buda öyleyse süperrrrrrr
ellerine sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

canım bende buna benzer pasta yapıyorum ama 5 dk kesinlikle sürmüyor 1 saati buluyor yani ama çok lezzetli gözüküyor bunuda deniyecem...cokacimcoook

harikasın cnm
benim 5 dk alırda çırpması pudingi şantisi süslemesi derken 1,5 ssati buluyor. kekin pişmesi mi 5 dk cnm
burda 8 dk pasta verdı pişme süresi8 dk
buda öyleyse süperrrrrrr
ellerine sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

yok bebem 5 dakka işin esprisi:))hani pasta siyah beyaz yaa beşiktaş geldi aklıma akşam yaparken:)sonra bide çok çabuk yaptığımı fark ettim ee hadi 5 dakkada beşiktaş olsun adı dedimhihoyyyt
kekin pişmesi 10-15 dakika.tepsinin çapı 25 cm.hazır pasta tabanlarına denk geliyor büyüklüğü.ama hazır pasta tabanları halt etmiş bu kekin yanında.
bunda puding yok hayatım.hazır kakaolu pasta kreması.sütle 2 dakka çırpıyorsun.krem şantiyide 2 dakkada çırpıyorsun işte bu kadar pratik.dene tavsiye ederim çok hafif ve lezzetli oldu:))bitti bile..damla çikolata ayrı bir güzel durdu bu pastada...:1hug:

canım bende buna benzer pasta yapıyorum ama 5 dk kesinlikle sürmüyor 1 saati buluyor yani ama çok lezzetli gözüküyor bunuda deniyecem...cokacimcoook

bak yukarıyada yazdım cnm.çok pratik hiç öle 1 saati bulmadı.çünki krem şantisi kreması hazır.tırrtt diye çırptım sürdüm bitti gitti.kek 15 dakikaya yakın bir zamanda pişti.

oy oy tatlım harika görünüyor.. zaten tariflerinin hastasıyım.. bir pasta canavarı olarak bunu da denicem mutlaka..
ELlerine kollarına sağlık canım..

güzel tariflerinden mahrum bırakma bizi.. öpüyorum kocaman....

meldam
MATMAZEL87
ozlemim
oy oy tatlım harika görünüyor.. zaten tariflerinin hastasıyım.. bir pasta canavarı olarak bunu da denicem mutlaka..
ELlerine kollarına sağlık canım..

güzel tariflerinden mahrum bırakma bizi.. öpüyorum kocaman....
saolun kızzzlarrr yok yok emekliye ayrılacam ben:)))

bu muhteşem pastayı yaptım.. hayatımda yaptığım ilk en güzel pastayı senin tarifinle (8 dakikada pasta) yapmıştım.. herkes tarifinin peşine düşmüştü.. şimdi de ikinci en güzel pastayı yaptım.. güvenerek, acaba olurmu diye hiç çekinmeden.. :) sayende hem çok güzel pasta tariflerim oldu hemde temiz kalpli, becerikli, maharetli bir arkadaşım :1hug:

pasta hakkında ki yorumlarıma gelince; tadı harika..
keki aynı browni gibi.. ıslak ve bol kakaolu.. keki biraz fazla tutmuşum fırında.. 30-32 dakika kaldı ama yanmadı :) 20 -25 dakika kafi.. benim fırınm için..
ben baton kalıbımda yaptm.. çilekli - çikolata parçalı krem şanti ve ahududu sosu kullandım.. ahududu reçelini sütle sulandırırak ıslattım pastamı.. bu arada pasta süsleme özürlüyüm.. bu krema torbalarını acilen kullanmayı öğrenmem gerek (: fotoğrafı da yükleyip hemen paylaşıyorum..
az önce işyerinde ki arkadaşımlarm da lezzet denemesi yaptılar ve hepsi çook çok beğendi (:

Son düzenleme:

ay pasta süslemeyi biri bana öğretsin... beceremedim krema torbasını..

Son düzenleme:
canımm arkadaşım güzel yazılarından ötürü çok teşekkürler.çok duygulandım.inan duygularımız karşılıklı...
şimdiii pastaya gelince çok güzel görünüyor ellerine sağlık.keki gerçekten tam kıvamında olmuş.tabi bu pastayı değişik krema,puding,çikolata ve meyvelerle yapabiliriz.süsleme mevzusu ise`; krem şantiyi biraz katı tut.krema torbasıyla minik minik sık kenarlarına.

eneee valla 5 dakkada beşiktaş olmuş
kız ben galatasaraylıyım bunun 5 dakkada gs olanı yok mi:hulya:
ellerine sağlık çok nefis görünüyooŞeniz

canımm arkadaşım güzel yazılarından ötürü çok teşekkürler.çok duygulandım.inan duygularımız karşılıklı...
şimdiii pastaya gelince çok güzel görünüyor ellerine sağlık.keki gerçekten tam kıvamında olmuş.tabi bu pastayı değişik krema,puding,çikolata ve meyvelerle yapabiliriz.süsleme mevzusu ise`; krem şantiyi biraz katı tut.krema torbasıyla minik minik sık kenarlarına.

çok teşekkür ederim canım.. yahu keki hazır mı aldın bunu nasıl tutturdun diyorlar.. marifet keki tutturmak gerçekten ve bu pastanın pandispanyası muhteşem.. inan gece yaptım ertesi gün akşam kalmamştı.. bir günde tükendi hepsi.. son dilim tabağını reklamlarda ki gibi çekiştirdik :)
krem şantiyi daha katı tutayım bir dahakine.. yahu ben bunu yaptım.. kremayı sıktım ama krema kaydı kenarlardan aşağı.. üstünde ki şekilli şantisi.. bi türlü süsünü beceremedim.. ama durmak yok denemeye devam :)

sevgiler canım benim..

çok teşekkür ederim canım.. yahu keki hazır mı aldın bunu nasıl tutturdun diyorlar.. marifet keki tutturmak gerçekten ve bu pastanın pandispanyası muhteşem.. inan gece yaptım ertesi gün akşam kalmamştı.. bir günde tükendi hepsi.. son dilim tabağını reklamlarda ki gibi çekiştirdik :)
krem şantiyi daha katı tutayım bir dahakine.. yahu ben bunu yaptım.. kremayı sıktım ama krema kaydı kenarlardan aşağı.. üstünde ki şekilli şantisi.. bi türlü süsünü beceremedim.. ama durmak yok denemeye devam :)

sevgiler canım benim..

evet cnm tariftede belirttim bunu özellikle.kek hazır pasta tabanlarına 10 basar.hemde çok pratik ve kolay vede ucuz ...

kıs alemsin valla
süper görünüyo sende bendensin şipşak
ne varsa onu çırpar koyarım arasına üstüne
pata küte kapatırım keki koyarım masaya
maşallah canım ellerine sağlık

kıs alemsin valla
süper görünüyo sende bendensin şipşak
ne varsa onu çırpar koyarım arasına üstüne
pata küte kapatırım keki koyarım masaya
maşallah canım ellerine sağlık
hehe:)))sağol canım....paldır küldür yaptığın zaman daha güzel oluyo:)))özenince tutmuyor ne hikmetse.yapyakıştır tak takıştır şekerimzemuszemus

Back
X