Kekler - Pastalar DESPO nun 5 dakkada beşiktaş pastası:))FOTOLU

Tarif icin tskler bugün bende denedim neyi yanlis yaptim acaba olmadi :gitme:
üstü pisti, ici cig kaldi, ne kadra beklediysem pismedi sonra söndü gitti kekim :gitme:
yarin tekrar denicem, bu kahve fincanlari bildigimiz kücük türk kahve fincani degilmi?

Tarif icin tskler bugün bende denedim neyi yanlis yaptim acaba olmadi :gitme:
üstü pisti, ici cig kaldi, ne kadra beklediysem pismedi sonra söndü gitti kekim :gitme:
yarin tekrar denicem, bu kahve fincanlari bildigimiz kücük türk kahve fincani degilmi?

slm hilal cim.pastana üzüldüm.ama tarifte bir yanlışlık yok.evet fincanlar bildiğimiz türk kahvesi fincanı.belki yarım fincan arttırabilirsin ununu.tepsiyi yağla ve hafif un serp.(daha kolay çıkar)çok aşırı ısınmış fırına atarsan keki,kek kavrulur aynen dediğin manzara oluşur.150 dereceye ısıt 6-7 dakika.daha sonra kekini fırının orta katına sür.dereceyi 120-100 arasına indir.inan 15 dakikaya yakın bir zamanda pişiyor.kürdanla kekin tam ortasından kontrol et.kürdana hamur bulaşırsa az daha duracak demektir.sıcakken yuvarlak bir tabağa ters çevir az beklesin çıkmazsa kenarlarını bıçakla sıyırır gibi yap.yani kekin kenar kısımlarını bıçakla tepsiden ayır ve ters çevir ve süsle .afiyet olsun hilal cim.umarım bu defa olur.

slm hilal cim.pastana üzüldüm.ama tarifte bir yanlışlık yok.evet fincanlar bildiğimiz türk kahvesi fincanı.belki yarım fincan arttırabilirsin ununu.tepsiyi yağla ve hafif un serp.(daha kolay çıkar)çok aşırı ısınmış fırına atarsan keki,kek kavrulur aynen dediğin manzara oluşur.150 dereceye ısıt 6-7 dakika.daha sonra kekini fırının orta katına sür.dereceyi 120-100 arasına indir.inan 15 dakikaya yakın bir zamanda pişiyor.kürdanla kekin tam ortasından kontrol et.kürdana hamur bulaşırsa az daha duracak demektir.sıcakken yuvarlak bir tabağa ters çevir az beklesin çıkmazsa kenarlarını bıçakla sıyırır gibi yap.yani kekin kenar kısımlarını bıçakla tepsiden ayır ve ters çevir ve süsle .afiyet olsun hilal cim.umarım bu defa olur.

cevabin icin tskler ablacim tekrar yapicam...
basarana kadar da birakmicam hihoyyyt

HıLAL ıN PASTASI:))ABLACIM BAK BEN KOYUYORUM FOTOLARINI...ELLERıNE SAĞLIK.

dsc02132j.jpg

dsc02134.jpg

dsc02135e.jpg

afferim sana işte başardın bak.

kızım sordu hilal cim.o kalp şekerleri nerden buldun.çook cicilerrr

kızım sordu hilal cim.o kalp şekerleri nerden buldun.çook cicilerrr

Ablacim öncelikle yardimlarin ve tavsiyelerin icin cok tesekkür ederim....:1hug:
ins. en kisa zamanda öbür kekide yapmayi denicem kaydirigubbakcemile2

ben almanyada yasiyorum, o kalp süslerini edeka diye bir market var, ordan aldim..
isterseniz alim yollim sizede ablacim, söz konusu olmaz :1hug:

oyoyoyyy sende o kalp şekerler gibi çook tatlısın bitanem.sağol cancazım yollamış kadar oldun inan.canım ya ne kadar iyi niyetlisin.bu arada kasımda annemi almanyaya ablamın yanına yolcu ettik.frankfurta gitti.ocak 20 de dönecek inşallah.
ben esas 8 dakikada pastamı tavsiye ediyorum.o olay yarattı adeta kk da.hem pratik hemde çok güzel bir pasta.içine bütün muz koymanı ve o şekilde rulo yapmanı tavsiye ediyorum.üzerine sürdüğün krem santinin üzerinede bool hindistan cevizi serp.yenide yaptım ve çok güzel oldu.şunu unutmaki yaptığın her türlü yaş pastayı akşamdan yapmanı ve buzdolabında 1 gece bekletmeni öneririm.dinlenince çok daha güzel oluyor.hadi bakalım yeni pastalar ve fotolar bekliyorum.sen linki at ben eklerin fotoları.koccamannnn öptüm seni.bu arada doktor yardımcısımı olacaksın sen?bnm ablamın kızı doktor yardımcısı.

oyoyoyyy sende o kalp şekerler gibi çook tatlısın bitanem.sağol cancazım yollamış kadar oldun inan.canım ya ne kadar iyi niyetlisin.bu arada kasımda annemi almanyaya ablamın yanına yolcu ettik.frankfurta gitti.ocak 20 de dönecek inşallah.
ben esas 8 dakikada pastamı tavsiye ediyorum.o olay yarattı adeta kk da.hem pratik hemde çok güzel bir pasta.içine bütün muz koymanı ve o şekilde rulo yapmanı tavsiye ediyorum.üzerine sürdüğün krem santinin üzerinede bool hindistan cevizi serp.yenide yaptım ve çok güzel oldu.şunu unutmaki yaptığın her türlü yaş pastayı akşamdan yapmanı ve buzdolabında 1 gece bekletmeni öneririm.dinlenince çok daha güzel oluyor.hadi bakalım yeni pastalar ve fotolar bekliyorum.sen linki at ben eklerin fotoları.koccamannnn öptüm seni.bu arada doktor yardımcısımı olacaksın sen?bnm ablamın kızı doktor yardımcısı.

Allah kavustursun ablacim az kalmis annenin gelmesine :1hug:
Biz münihte kaliyoruz, frankfurt bize baya uzak...
8 dakikalik kekinede inan cok heveslendim, yapmak istiyorum su önümüzdeki günlerde, abim cok seviyor muzu, o da dört gözle bekliyor kaydirigubbakcemile3 yapinca resimlerini cekip yollarim sana yine..
ben hemsire olucam abla, ama daha var 2012 yilinda mezun olucam insAllah..
ama dedigin gibi almanyada cok doktor yardimcisi yapanda var, gayet de güzel bir meslek..
bende öpüyorum seni kocamannnŞeniz tekrar tesekkürler yardimlarin icin....

akşama annemin doğum günü için denicem ama ben kakaosuz yapıcam umarım güzel olur bilmiyorumkismile

teşekkür ederim cnm

harıka gorunuyor,elinize saglık.. birsey sorucam yalnız araya koydugunuz krem santı cok kalın gorunuyor,benım hıc oyle olmadı daha hep incecık olur ne kadar cok koymak ıstesem de ,acaba daha az sutle mı cırpıyorsunuz ?yardımcı olursanız sevınırım..

super gorunuyo, ellerine saglik, pasta yapmak benim bir kac saatimi alir her zaman :1: boyle cabucak hazir olan bi pastayi denemem lazim diye dusunuyorum

Bende geçen denedim harika oldu
Yarın misafirlerim gelecek onlarada yapacaĞım inşallah
Tarif için çok teşekkürler

Back
X