detaylı ultrason da bebeğimin kalbi delik olduğunu öğrendim:((

mehtapumut57

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
8
1
35
Slm arkadaşlar 22. Haftamda detaylı ultrasona girdim Dr herşeyin yolunda gittiğini bebegin gayet sağlıklı olduğunu fakat kalbinde 1.7 mm büyüklüğünde delik olduğunu söyledi ne kadar kapanır desede çok üzgünüm ve bu olay down sendromunda da görülebileceğini söyledi iyice korktum lütfen yasayan duyan arkadaşlar yardımcı olun

Kaç yaşındasın ? Bebekte kalbin delik olması durumu olağan bazı hastalarda görülüyo doğumdan sonra kapanabilir, arkadaşımın bebeğinde kapanmıştı.

Slm arkadaşlar 22. Haftamda detaylı ultrasona girdim Dr herşeyin yolunda gittiğini bebegin gayet sağlıklı olduğunu fakat kalbinde 1.7 mm büyüklüğünde delik olduğunu söyledi ne kadar kapanır desede çok üzgünüm ve bu olay down sendromunda da görülebileceğini söyledi iyice korktum lütfen yasayan duyan arkadaşlar yardımcı olun

Canım ben kendimden bahsedeyim o zaman sana ben anneciğimin karnındayken doktor bu çocuğun kalbi delik aldırmanız gerekli aldırmazsanız eğer engelli olarak dünyaya getirirsiniz demiş annem ve babam ne olursa olsun beni aldırmamışlar dünyaya getirmişler doğduktan sonra sıklıkla doktor kontrolünden geçmişim kalbimde delik yokmuş belki de doktorunun dediği gibi kapanmış da olabilir :KK68: doktor kapanada bilir diyorsa demek ki bir ihtimal var onu geç ben canlı örneğim mesela sana :KK51:

Canim bende 25 yasindayim ilk bebegim 19. Haftada banada dediler kalbinde delik war diye ama ne kadr buyukligu oldugunu soylemediler. Fetal eko yapildi dr sana soylemedimi yaptrdim ordada goruldu ama dr henuz kucuk dedi 25. Haftada tekrar bakalim dedi. Ultrason esnasinda kalbinde ritim bozuklugu olustu gozumle gordum cok kotu bi durum. Ama rabbime inanmaktan baska caremiz yok sende sikma caninuanini. Banada herkes kapanir dedi insallah kapanir sende korkma

kızlar bende detaylı ultrasona girdim ama kalbi normal dedi.malesef doğumdan sonra kalp anomalisi varmış.bu yüzden kaybettim kızımı.ama senin olay tamamen farklı.çünkü kalbindeki deliğin tabikide kapanma olasılığı çok fazla.benim kızımda büyük arther trasnpozisyonu varmış.yani kalp damarlarının yapısı tamamen tersmiş.temiz kan yine akciğere gidiyormuş.malesef bu olayda sadece fetal ekoda görünüyormuş.ama detaylıda bişey görmediği için fetal eko yapılmadı.

size tavsiyem doğumunuzu muhakkak donanımlı bi hastanede yapın.benim doktorum bu hastalığı farketseydik ege üni.ye gönderirdik dedi.doğar doğmaz müdahale edilirdi dedi.ama malesef fark etmediler....

İkili taramada risk oranı ne çıktı
10000\1 çıktı ben kalbi delik olmasini hic kafama takmiyorum çünkü Dr çok minik delik dedi hatta zor görülecek kadar küçük dedi doğuma kadar %99 kapanır dedi ama devamında bu durum down sendromunun riskinde de olağan durum dedi ben bu kısmına üzülüyorum ve çok saçma geliyor bu down sendromu ikili testte çıkmadı sadece kalbi delik die olasılık var dedi %3 down sendromlu bebeklerin kalbi delikmis

10000\1 çıktı ben kalbi delik olmasini hic kafama takmiyorum çünkü Dr çok minik delik dedi hatta zor görülecek kadar küçük dedi doğuma kadar %99 kapanır dedi ama devamında bu durum down sendromunun riskinde de olağan durum dedi ben bu kısmına üzülüyorum ve çok saçma geliyor bu down sendromu ikili testte çıkmadı sadece kalbi delik die olasılık var dedi %3 down sendromlu bebeklerin kalbi delikmis
canım benim ikizlerimden kızımın kalbinde gördüler geliştikçe kapanır dendi, Allah a şükür doğumdan sonraki kontrollerde sorun çıkmadı.
bebeğinin ense kalınlığı normalmiydi peki ordanda anlaşılabilir down sendromu

Canim bende 25 yasindayim ilk bebegim 19. Haftada banada dediler kalbinde delik war diye ama ne kadr buyukligu oldugunu soylemediler. Fetal eko yapildi dr sana soylemedimi yaptrdim ordada goruldu ama dr henuz kucuk dedi 25. Haftada tekrar bakalim dedi. Ultrason esnasinda kalbinde ritim bozuklugu olustu gozumle gordum cok kotu bi durum. Ama rabbime inanmaktan baska caremiz yok sende sikma caninuanini. Banada herkes kapanir dedi insallah kapanir sende korkma

Canım bana direk büyüklüğünü söyledi 1.7 mm ve kocaman büyütüp renkli resim verdi ritim bozukluğu felan yok kalp çok sağlıklı çalışıyormuş tek tek baktı hicbir bozukluk yokmuş ama anlamıyorum sana Dr bu durumun down sendromu riski olabilir felan dedimi bide şuan kacinci haftandasin

canım benim ikizlerimden kızımın kalbinde gördüler geliştikçe kapanır dendi, Allah a şükür doğumdan sonraki kontrollerde sorun çıkmadı.
bebeğinin ense kalınlığı normalmiydi peki ordanda anlaşılabilir down sendromu

İnan herşey çok normal ilerliyor ense kalinligi ensedeki su oranı normal çıktı sana doktorun kalpteki delikliğin ne kadar olduğunu soylemismiydi ve down sendromundan bahsetmismiydi

İnan herşey çok normal ilerliyor ense kalinligi ensedeki su oranı normal çıktı sana doktorun kalpteki delikliğin ne kadar olduğunu soylemismiydi ve down sendromundan bahsetmismiydi
delik boyutunu söylemedi, beyaz bir nokta küçük dedi o kadar.
down sendromundan hiç bahsetmedi. detaylı ultrason için üni nin çok iyi profu var onun özeline gittim.
ense kalınlığını kendi dr um ilk ölçtü , ikizlerde ikili test tavsiye etmiyoruz pek normal çıkmaz sonuç ikizlerde yanıltıcı olur dedi, birde ense kalınlıkları normal % 50 çocuklar normal kabul ediliyor dedi, Allah ıma şükürler olsun 1,5 yıl takiplerimiz sürdü ünide bi sorun çıkmadı.
hamileyken okunacak dualar var net de Allah a ssığının dualarınızı okuyun, bana hiç bahsedilmedi o sendromdan.
oğlumun p..p..sinde sorun var ve ayak parmağında biraz üst üstelik var. dr un biri bana demesinmi bunlar bilmemneli (unuttum o hastalığı şimdi 3 yıl oldu) çocuklarda olur , gelişim uzmanına gidin dedi. ben şooook. psıkologta kontrolumuz var ona sordum yok canım çocuğunuzun hareketleri önden bile gidiyor dedi. Allah ım akıl ve vücut sağlığı versi hepimizin çocuklarına. sakın endişelenmeyin sadece dua edin, bebeğiniz bütün endişelerinizi emiyor, ben bunu doğumdan sonra çok iyi anladım.

yaşın genç risk oranın düşük sanmıyorum down sendromlu olacağını strese girme gönlünü ferah tut

Canım bana direk büyüklüğünü söyledi 1.7 mm ve kocaman büyütüp renkli resim verdi ritim bozukluğu felan yok kalp çok sağlıklı çalışıyormuş tek tek baktı hicbir bozukluk yokmuş ama anlamıyorum sana Dr bu durumun down sendromu riski olabilir felan dedimi bide şuan kacinci haftandasin

Ben suan 22. Haftadayim canim ama dr down sendromuyla alakali hic bisey demedi bana. E senin bebeginin burun kemigi ve ense kalinligi normalse bence hic stres yapma. O kadar cok kisi taniyorum ki kalbinde delik olan ve normal olan insanlar. Hatta bunu ilk senden duydum korkma bence canm

Ben suan 22. Haftadayim canim ama dr down sendromuyla alakali hic bisey demedi bana. E senin bebeginin burun kemigi ve ense kalinligi normalse bence hic stres yapma. O kadar cok kisi taniyorum ki kalbinde delik olan ve normal olan insanlar. Hatta bunu ilk senden duydum korkma bence canm

Bu ay sonu seker yüklemem var Dr degistirdim başka Dr gitcem ona down sendromuyla ilgili birşey soylemiycem bakalim Dr kalpteki deliği oraya yoracakmi sabırsızlıkla bekliyorum ve inanmak istemiyorum bi alaka kuramiyorum

Bu ay sonu seker yüklemem var Dr degistirdim başka Dr gitcem ona down sendromuyla ilgili birşey soylemiycem bakalim Dr kalpteki deliği oraya yoracakmi sabırsızlıkla bekliyorum ve inanmak istemiyorum bi alaka kuramiyorum

Hic dusunme canim rabbime emanet kuzularimiz. Mewlam gorelim neyler neylerse guzel eyler. Her iste bi hayir wardir sen sakin uzulme kuzunuda strese sokma

Cnm bende 21 haftalikken izmirde bir prf gittim cunku 2li testim yasiminda etkisiyle riskli cikti.banada hersey normal ama kalbinde delik vsd var dedi ama birkac ay sonra tekrar bakalim dedi.acikcasi tedirginim ama duadan baska ne yapaboliriz.gelismelerden lutfen beni haberdar et cnm.

uzerinden baya zaman geçmiş ama merak ediyorum, yavrularınız ne durumda durumda hanımlar, ben 22 haftalık gebeyim ve son 2 haftadır aglıyorum, bebegimin hem kalbi degil hem bagırsaklarında parlaklık var,hem suyu az,.:KK43:

X