• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Detaylı ultrason şart mı?

bu sadece burun kemiğini görme ile alakalı değil. Bebeğinizin böbreklerine, yemek ve soluk borusuna kadar bakıyorlar. Benimki oturup tek tek omur saydı. parmaklarını ve onların hareketlerini inceledik. Hatta bi ara sırtını döndü ara verdik sonra tekrar devam ettik göğsüne bakabilmek için. Detaylı ultrason bunları da görmenizi sağlıyor. Ayrıca ikili taramada ultrasonda bebekte burun kemiğinde bir sorun olabileceği görünse de doktorlar buna yuzde 65 olasılık veriyor. ve o yüzde 65 in de içinde piyango size vurmalı yani. O yüzden bence mutlaka yaptırın. Ben gebelikte doktorumu çok sorgulamamaya karar verdim. Son derece eğitimli ilgili bir insan beni hiç başından savmaya çalışmıyor. O yüzden bir sorun görse önce onun mudahale edeceğine güvendiğim için o ne derse yapıyorum. Mesela şeker yuklemem var. Neymiş Canan Karatay aman yapmayın diyormus. Millete milyonlar kaptırmıs ve artık bir magazin figuru olmus kadına mı guveneyim yoksa her adımda benim yanımda olan adama mı. Doktorunuza güveniyorsanız yaptırmaktan cekinmeyin ama güvenmiyorsanız zaten o doktoru değiştirin. Sağlıkla kucagımıza alalım insallah.
Canan hanımın ne dedigni okursanz iyice anlarsnz bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Yok magazin malzemesiymis. Kadın hem kalp profesörü hem de iç hastalıklar. Toplum sağlığı için çalışıyor magazin için degil. Herkes parasını kaptrablr kiyasldgnz şeye bakın.

Merhaba Kızlar. İlk gebeliğin ve doktorum bana bir dahaki ay gel organ taraması yapacağız dedi detaylı ultrasonmuş ama ben cok korkuyorum çünkü daha önce ablam yaptirdiginda bebegin burun kemiğinin kısa olduğunu down sendromu belirtisi olduğunu söylemişlerdi cok zor gunler yaşadık hamileligi zehir oldu yegenim de saglikli doğdu. Simdi bana da olumsuz bir sey derse hamileliğim zor gecerse diye endiseleniyorum ama doktorum da kesin gerekli görüyor bu durumu ona da anlattım yapalım mutlaka dedi. Bilmiyorum çok karışık kafam siz neler düşünüyorsunuz bu konuda?
Mutlaka yapılması gerekir Allah korusun bazi şeyler var ki bilmeden doğum olunca yemek borusu yokluğu gibi arkdsmnn başına geldi. Doktor sonradan anlamasa yasamzdi

Ben oğlumda yaptırdım.yine hamileyim bu sefer yaptırmadım.çok gerekli birşey olduğunu düşünmüyorum.neden mi? Çünkü 24.haftadan sonra allah korusun bir problem varsa zaten birşey yapamayız ve hamileliğimiz zehir olur tıpkı ablanız gibi.normal kontrollerde bir problem yoksa aslında gerek yok yine de siz bilirsiniz
Bu düşünceye katılmıyorum gerekli evet belki Bi sorun olsa da aldırmayacaksın bu düşünceye saygım sonsuz bende olsam aynı şeyi yaparım ama şöyle diyelim ki detaylı ultrasonda bebegin kalbinde yada beyninde herhangi Bi organda sıkıntı oldugu görüldü bu durumda dogum şekli zamanı belirlenir dogum anında gerekli müdahale için hazırda doktor bulundurulur gerekirse bebegin saglıgı için dogum yapılacak donanımlı bir hastane seçilir bilmeden Bi yolda yürümek daha riskli çünkü bilirsen Bi sıkıntı oldugunu önlem alırsın ve bebegin yaşama ihtimali daha yüksek olur bilmeden dogum yaparsan bebek doğunca kalp vs sıkıntısı varsa kurtarılamaya bilir bu yüzden aldırmayacak olunsa bile detaylı ultrason yapılmalı bunu 2 yada 3 lü test için söylemiyorum çünkü onlarda yanılma payı çok yüksek ama ultrasonda olan sorun net gözüküyor konu sahibinin ablasının yaşadığı olayda burun şekli ailede de böyle küçükse ondan öyle bişey de yaşanmış olabilir genetik olarak küçüktür burun ama doktor bunu bilemediği için down sendromu ihtimalini söylemiştir

Canan hanımın ne dedigni okursanz iyice anlarsnz bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Yok magazin malzemesiymis. Kadın hem kalp profesörü hem de iç hastalıklar. Toplum sağlığı için çalışıyor magazin için degil. Herkes parasını kaptrablr kiyasldgnz şeye bakın.
Bu da benim gorusum. Ben kendisinin akli melekelerinin artik cok da yerinde oldugunu dusunmuyorum. Modern tip ne derse tam tersini soylemek gibi bir iddia icerisinde gibi sanki hep. Sizin uzerinize alinmanizi gerektirecek bisey yok bence. Bu benim gorusum sadece.

Bu da benim gorusum. Ben kendisinin akli melekelerinin artik cok da yerinde oldugunu dusunmuyorum. Modern tip ne derse tam tersini soylemek gibi bir iddia icerisinde gibi sanki hep. Sizin uzerinize alinmanizi gerektirecek bisey yok bence. Bu benim gorusum sadece.
Bu benim görüşüm deyip gomuyorsnz. Modern tıp insana zarar vermektn başka bir şey yapmyr da ondan. Ama bunu araştıran anlar ezbere insanlara güvenen degil. Siz bu kafada rahatsnz önemli olan o zaten.

Bu benim görüşüm deyip gomuyorsnz. Modern tıp insana zarar vermektn başka bir şey yapmyr da ondan. Ama bunu araştıran anlar ezbere insanlara güvenen degil. Siz bu kafada rahatsnz önemli olan o zaten.
Kanser olsaniz kemoterapi ve radyoterapi goreceksiniz hanimefendi. Hayit suyu icmeyeceksiniz veya brokoli iyi etmeyecek. Tabii ki modern tibba guvenecegiz. Yoksa hepimiz doktoa ugramadan 9 ay gecirip evde doguralim. Neden her ay kapilarini asindiriyoruz.

Kanser olsaniz kemoterapi ve radyoterapi goreceksiniz hanimefendi. Hayit suyu icmeyeceksiniz veya brokoli iyi etmeyecek. Tabii ki modern tibba guvenecegiz. Yoksa hepimiz doktoa ugramadan 9 ay gecirip evde doguralim. Neden her ay kapilarini asindiriyoruz.
İste siz olayı çok bSka yerden anlıyorsunuz da boşa demiyorum 🤭 hayıt suyunu kim içiyorsa afiyet olsun. 9 ay tabi ki kontrl.oluyrz siz benim demek istediğimi anlamdnz kendi anladgnza göre yorum yapyrsnz haklsnz.

Kanser olmamak için düzgün besleneceksiniz hanımefendi. İşlenmiş,paketlenmiş gıdalardan uzak duracaksınız. Doğal besleneceksiniz. Hareket halinde olacaksınız toprağa basacaksınız. Sizi mutlu eden şeylerle ilgileneceksiniz. Kanser olmamak için bunları yapmanız kafi. Canan karatay modern tıbbı tabi ki savunmaz çünkü ilaçlarla insanları daha çok hasta ediyorlar. Sizin o çok beğendiğiniz modern tıp hekimleri insanlara dayıyorlar ilaçları, hasta olan kişinin bir hastalığı varsa türlü türlü başka hastalıkları çıkıyor. Bizzat kendim deneyimledim. Bu yüzden ilaç kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yüklemesinin bi zararının olmadığını yazmışsınız. Nerden biliyorsunuz bunun araştırmasını yaptınız mı? Hamilelik boyunca yediklerimize içtiklerimize olabildiğince dikkat ediyoruz tatlı bile yerken. Bu durumda şeker yüklemesine neden güveneyim peki ben? Eskiden şeker yüklemesi mi vardı yahu yapmayın allah aşkına

Back
X