Kızlar merhaba ıspartada detaylı ultrason yaptırdım doktor içeri girer girmez bebekte bir problem olursa ne yapacağımızı sordu ve bende hiç düşünmediğimizi söyledim eşimle ikimiz birbirimize bakakalmıltış. Sonrasında bağırsak parlaklığı olduğunu ve bebeğin ya zeka geriliği ya da down sendromlu olabileceğini söyledi ve biZden bir an önce karar vermemizi zamanın geçtiğini söyledi sonrasında burun kemiği normal fakat kafasında koroid pleksu kisti olduğunu geçebileceğini söyledi bebeğimizde başka bir şey çıkmadı fakat bizi o kadar endişelendirdi ki kesin gözüyle bebeğimizin sağlığında problem olduğunu düşünmeme başlamıştık ya yurt dışı kanı ya da karından sıvı almayı söyledi fakat onda da 300/1 bebek ya da anne ölümü olabilir dedi buna karşılık sıvı aldırmayı reddettik ve bize bir numara verdi anlaşmalıymış yurt dışı kanı verebilirmişiz o hastaneye fiyatı ise 15.000 TL imiş . Kaynar suyu başımdan aşağı dökülürken hissetmiştim sanki öyle çıktık odadan. Sonra biraz araştırdım tek doktora bağlı kalmayıp başka görüşler de almaya karar verdik. Bu arada internette okuduğum kadarıyla bebeğimde gözüken şeyler olabilesi ve düşük ihtimalli şeylerdi. Ve bir bebeğe kromozom hastalığı koymak için bir çok teşhis koyulması gerek olduğunu okudum. Sonrasında bizde Antalya’da özel bir hastanede tekrar detaylı usg yaptırdık. Ve hiç bir şey söylemedik doktora o kisti gördü ama çok küçük olduğunu ve zamanla geçeçeğini önemli bir şey olmadığını söyledi onun dışında her şeyinin normal olduğunu bir problem olmadığını söyledi ve bizde diğer doktorun dediklerini ve bağırsakta parlaklık gördüğünü söyledik. Fakat o böyle olmadığını normal olduğunu özellikle burun kemiğinin olmasının bunda önemli bir etken olduğunu söyledi. Evet bir nebzede olsa içim çok rahatlamıştı fakat o doktorun söylediklerini de unutamıyordum yarın normal bir doktorla görüşeceğim. Benim gibi bir durum yaşayan varsa yazarsa çok mutlu olurum