detaylı ultrasonda tek böbreğin görünmemesi

baharta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2023
6
3
6
30
merhaba anneler ve anne adayları
21+3 iken girdiğim detaylı ultrasonda bebişimin herşeyi normal sadece sol böbreğimizi göremedi doktor ve 3 hafta sonra tekrar kontrol önerdi. daha önce başına gelen var mı bebeğim tek böbrekle doğucak olabilir mi :(

Sanmiyorum ya gorememistir bazen gorunmuyor benim arkadasima da dort parmakli bebegin demisti doktor sne korkma ama kontrolune de git kuzum

merhaba anneler ve anne adayları
21+3 iken girdiğim detaylı ultrasonda bebişimin herşeyi normal sadece sol böbreğimizi göremedi doktor ve 3 hafta sonra tekrar kontrol önerdi. daha önce başına gelen var mı bebeğim tek böbrekle doğucak olabilir mi :KK43:
Merhaba benim de yarın var detaylı, acaba bebek tek böbrekli mi doktor mu göremedi. 😟

3 gün oldu yaptıralı o günden beridir eşimde bende dünya başımıza yıkılmış gibi işe gidip geliyoruz. yapan doktor perinotolog idi doopler şeklinde bakarken sol tarafa giden arter ve böbrek yok dedi ama bilmiyorum, bizde 24. haftaya istanbulda bir profesöre randevu aldım umarım yanlış görmüştür

Merhaba bende 22+4 deyim.dün ayrıntılı ultrasonda bebeğimin sağ böbreğini göremediler.kendi doktoruma gittim sonra oda göremedi.ankarada bir profsr önerdi ona muayene olcam yarın ☹️

Merhaba bende 22+4 deyim.dün ayrıntılı ultrasonda bebeğimin sağ böbreğini göremediler.kendi doktoruma gittim sonra oda göremedi.ankarada bir profsr önerdi ona muayene olcam yarın ☹️
bende bu pazartesi istanbulda bir profesöre muayene olacağım tekrardan. diğer böbreğini sağlıklı gördüler ama değil mi sizde de. İnşallah bebişleimizi sağlıkla alırız kucağımıza

Evet evet herhangibir sorun yok dedi.ama insan yinede üzülüyo işte.inşalh vardır ama görünmemiştir🙏

Evet evet herhangibir sorun yok dedi.ama insan yinede üzülüyo işte.inşalh vardır ama görünmemiştir🙏
biliyorum bilmez miyim hala kahroluyorum aklıma geldikçe ama elimizden gelen bişey de yok umarım vardır da dediğiniz gibi görememişlerdir. yarın ultrasondan sonra yine yazarsanız çok sevinirim.

biliyorum bilmez miyim hala kahroluyorum aklıma geldikçe ama elimizden gelen bişey de yok umarım vardır da dediğiniz gibi görememişlerdir. yarın ultrasondan sonra yine yazarsanız çok sevinirim.
Biz muayne oldk.durumlar aynı .sağ böbrek yok.ama doktorumuz hiç endişe etmememiz gerektiğini söyledi.sapa sağlam doğum büyüdüğünde siz bile unutcaksnz bu bilgiyi diyor.rabbim beterinden korusun sağ sağlim kucğmza alalım inşlh 🙏

Biz muayne oldk.durumlar aynı .sağ böbrek yok.ama doktorumuz hiç endişe etmememiz gerektiğini söyledi.sapa sağlam doğum büyüdüğünde siz bile unutcaksnz bu bilgiyi diyor.rabbim beterinden korusun sağ sağlim kucğmza alalım inşlh 🙏
merhaba bizde dün başka bir profesörde muayene olduk. Bizde de sol böbrek yok ama sağlıklı bir bebek ona da ilerleyen hayatında sorun olmaz sizede olmaz yeter ki diğer böbreğine bir zarar gelmesin dedi. Şu mübarek günde Allahım yavrularımızı korusun inşallah sağlıkla alalım kucağımıza.

Çok geçmiş olsun. Umarim sonraki kontrollerde çıkar.
Benim sevgilim de tek bobrekli doğmuş, 33 yaşında. Triatlon koşar, tırmanır, yüzer .. hayatında hiç bir sorun teşkil etmiyor bu durum. Sadece günde bir galon su içiyor , bir de askere gitmekten kurtulmuş 😅 yani umarım öyle değildir ve görünür ama tek böbrek de sizi korkutmasin

P pnr37
B baharta

Konu hakkında yorum yapmak için ben de özelden mi yazsam diye düşündüm ama aynı durumda olan başka kişlere de faydası olur. O yüzden konuyu buradan takip etmek daha mantıklı. İkinize de Allah sağlıkla bebeklerinize kavuşmayı nasip etsin. Ben 25 Eylül'de dün detaylı ultrason randevum sırasında; öğrendim. İki önemli husus var dedi doktor. Bağırsakları belirgin dedi. (Bunun tıkanmalarda olduğunu belirtti.) Haftası 23+5 ve Cinsiyeti erkek çıktı. Diğer organları temiz.
fakat sizin durumlarınız gibi 40 dk. inceleme sonunda; bir böbrekte bir sıkıntı olmadığını söyledi. Ancak diğer böbrek yerinde görünmüyormuş. Benim böbreklerime de baktı. 2 hafta sonra tekrar gelin dedi. Bazen kasıkta diğer böbreğin yerleşebildiği de görünebiliyor diye ifade etti. Tek böbreği bu haftalarda görünmesi lazımdı dimi diye sordum. Evet dedi. Kontrollerine gidince yine yazacağım. Allah herşeyin hayırlısınıa en güzel şekilde nasip eylesin dua etmekten başka bir yolu yok olacak olan olucaktır. İnşallah güzel bebeklerimize sağlıklı olarak kavuşuruz. Herşey insanlar için, biz ne kadar bebeklerimize olumlu mesaj verirsek riskli olasılıklardan o kadar uzaklaşırız. Endişe etmemeye gayret ediyorum. Hepimizin bebekleri dünyaya iyi gelecek inşallah .. Sevgiler..

Back
X