Dev Yönetmen Tim Burton ve Filmleri

En sevdiğim yönetmenlerden biridir Tim Burton; yarattığı mekanlar ve çizdiği absürd karakterlerle kendi tarzını ortaya koyan ve filmlerinin nitelik farkı olsa da her yapımında kendine has üslubunu kullanan; çizgisi, duruşu belli bizi gündelik yaşamın sıradanlığından koparan ve bilinmeyenin yolculuğuna çıkaran bir yönetmen.

Edgar Allan Poe'dan etkilenmiş bir yazardır; Edgar Allan Poe'nun şiir ve öykülerini okuyanlar Tim Burton'un yapımlarında izlerine de rastlar. Sanki Poe'nun karanlık dünyasının dışavurumudur Burton filmleri.

En sevdiğim filmlerinden birkaçını sıralamak istedim ayrıca ama hiçbir seçim yapamadım=)))

Ed Wood sanırım az duyulan filmlerinden onu tavsiye edeyim henüz izlememiş Tim Burton severlere.

Ed Wood Tim Burton'un en sevdiğim filmlerinden bir tanesi izlemeyen arkadaşlara bende şiddetle tavsiye ediyorum .

American_McGee_Alice_box.gif

Ya izleyemedim bir türlü oysaki aylar öncesinden planlamıştım izlemeyi en son 3-4 gün önce sinemaya gittim vizyondan kalkmış çok üzüldüm 3d li ve sinemada izlemek istiyordum halbuki, bu filmle ilgili beklentilerimi çok yüysek izleyenlerin yorumlarını merak ediyorum umarım hayal kırıklığına uğratmaz beni

Ya izleyemedim bir türlü oysaki aylar öncesinden planlamıştım izlemeyi en son 3-4 gün önce sinemaya gittim vizyondan kalkmış çok üzüldüm 3d li ve sinemada izlemek istiyordum halbuki, bu filmle ilgili beklentilerimi çok yüysek izleyenlerin yorumlarını merak ediyorum umarım hayal kırıklığına uğratmaz beni

Sanırım yanlış alana yazdım Alice harikalar diyarında^'dan bahsediyorum , atyrıca bütün tim burton filmlerine bayılırım üstelik johnny depp'lede çokuyumlu bir ikili oluyorlar, ama işte dedim ya Alice'i izleyemediğim için çok üzgünüm :a015: :a015: :a015:

Alice in Wonderland

Geç olsada izleyebildim. Çevremden aldığım kötü yorumlar nedeniyle beklentimi alçak tuttuğumdan mı bilemiyorum filmi sevdim. iyi vakit geçirdim ve Tim Burton yine benim masal ihtiyacımı giderdi . Evet çok daha iyi olabilirdi , konusu klişeleri barındırmasaydı , şaşırtsaydı , biraz gothic olsaydı ... Helena Bonhem Carter yine mükemmel bir oyunculuk sergilemiş , Johhny için fazla söze gerek bile yok :) Anna Hathaway için aynı şeyi söyleyemeyeceğim , ztn Tim Burton'un oyuncu kadrosunda gördüğümde bile hayalkırıklığına uğramıştım.

wp-on-screen-alice-in-wonderland-tim-burton.jpg

buda yürekten bir yorum :)))

Johhny bu garip görüntüsüyle bile harikaydı yahuuu , Alice in yerinde olsam . Harikalar diyarında bir ömür kalırdım boshayallersmile bazı insanlar şanslarının farkına varamıyor

Kesinlikle en büyük eksiği gotik unsurlardı. ( bu arada ben filmi çok kötü şartlarda izledim, berbat bir sinema salonu, Türkçe dublaj)

Sonu da hayal kırıklığı yaratıyordu. Sen kalk harikalar diyarında yolculuğa çık sonra geri dön babanın işlerini üstlen, onları yönet( yanılmıyorum değil mi öyle bitiyordu:D )

Lewis Caroll'un epilepsi krizleri esnasında harikalar diyarını yarattığı rivayet edilir ( doğru değilse bile sağlıklı bir zihnin ürünü olmadığı açık:D ). Masal her ne kadar çocuklara yönelik görünse de altında psychedelic bir ruh hali vardır. Tim Burton bu malzeme ile çok daha karanlık, gotik bir yorum katabilirdi masala fakat sanırım o da çocukları mutlu etmeyi tercih etmiş.

türkçe dublaj izlemene üzüldüm öncelikle , sinemada gösterilecek filmlerin dublajını çok iyi yapıyor olsalar bile yinede orjinal sesleriyle izlemek apayrı.
evet sonu tam bir hayalkırıklığıydı , gitti iş başı yaptı :)))))
Masalın nasıl ortaya çıktığını bilmiyordum ama dediğin gibi sağlıklı bir zihnin ürünü olamamalı . Ztn Alice in Wonderland bende hep bir ürkütücülük barındırmıştır, küçükken oynadığım vahşet dolu bilgisayar oyunundan olması muhtemel :)
çocuklarıda mutlu edememiş bence, ne büyüklere ne küçüklere tam anlamıyla hitap etmemiş ne yazıkki film .

Masalın yazımı da Lewis Caroll hakkındaki söylentiler de ilginç ve ürkütücüdür aslında:D

Lewis Caroll aslında matematikçidir belki biliyorsundur; bir arkadaşının kızının isteği üzerine kitabı yazar ve kıza ithaf eder yalnız bu Caroll efendi küçük kızları da fotoğraflamayı çok sever aynı zamanda; kendisi hakkında pedofili suçlamaları da henüz aydınlanamamıştır:D

Bir diğer söylenti de afyon içtiği ve afyonun etkisi ile gördüğü halisünasyonların o alemi yaratmasına katkı sağladığıdır. ( romanların içeriği kadar yazarla ilişkisi de , yazarın yaşamı da ilgimi çeker, bazı yazarlar roman karakterlerinden bile daha karmaşık ve ilgi çekici yaşam öykülerine sahiptir:D )

gerçektende öyleymiş , araştırmak hiç aklıma gelmemişti. bilgiler için çok teşekkür ederim atlantis.
ztn normal insanlardan böyle yaratıcılık beklememek gerekir. hangi yönetmen , hangi yazar , hangi şair çok normal ki :)

Back
X