arkadaşlar herkese merhaba.benim 10 aylık tatlı bir oğlum var.bebeğim emmiyor.devam sütünüde içmek istemiyor 1 aydır.sanırım bıktı.20 ml içip bırakıyor.bende ne yapsam diye çok düşündüm.ve biraz araştırdım.devam sütünün içeriğine baktım.yani protein,karbonhidrat değerlerine ve bebeğimin günlük alması gereken miktarları araştırdım.mesela bebeğim 1 litre devam sütü içmeli ki günde 10 gram protein alsın.ki bebeği olanlar bilir bir bebek asla bu kadar içemez.çok iştahlı olması lazım.günlük alması gerekende 12 gram gibi bir rakam.düşündüm her gün bebeğimin protein ihtiyacı için ne yerdirmeliyim. bir yumurtada 6 gram protein var.bir porsiyon yoğurtta 5 gram.zaten 1 yumurta ve bir kase yoğurtla ben bebeğimin alması gereken protein ihtiyacını karşılıyorum.ki ben daha fazla veriyorum.karbonhidrat,protein,kalsiyum..... bunların hepsinin günlük alınması gerekenleri hesapladım ve bebeğimi devam sütü olmadan bu şekilde besliyorum.peynir,sütlü mahallebi,bol yoğurtla.1 yaşından sonrada süt vericem.keşke emzirebilseydim ama olmadı.devam sütünüde içmiyor.zaten içse yemek yemez biliyorum oğlumu.devam sütünü kesince yemeye başladı.sizce mantıklı mı yaptığım.belki benim gibi emziremeyip devam sütü veren anneler yardımcı olabilirim.özellikle beslenme uzmanı varsa bu yazımı okuyan yardımcı olursa çok sevinirim.