Deviasyon ameliyatı olacağım, tecrübeli arkadaşlardan destek rica ediyorum:)

Vuvuzela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
2.683
3.911
373
37
Burun kanallarımda darlık olduğu için yıllardır nefes problemi çekiyorum.
Özellikle soğuk algınlığı vb durumlarda nefes almam iyice güçleşiyor.
Yıllar önce basketbol oynarken burnuma aldığım darbeden sonra iyice kötüleşti.
Öncelikle bu ameliyatı daha önce geçirenler varsa beni bilgilendirebillir mi??
Birkaç doktorla konuştum tampon falan takılacakmış estetik operasyonlardaki gibi.
Bazıları diyor kbbde olma ameliyatı, burnunun şeklinde bozulma olabilir plastik cerrahide ol
bazıları da zaten sağlık probleminden dolayı bu operasyonu geçireceğim için kbbde ol bu konuda daha iyi sonuç alırsın diyor.
Diğer sorunum da şu, aslında ben yıllardır şekil olarak burnumdan memnun biriydim. Görüştüğüm bir plastik cerrah bu operasyonu rahatlıkla yapabileceğini aslında düzgün sandığım burnumda da şekil bozukluğu olduğunu söyledi.
burnun sırtıyla ucu orantısızmış, burnumun ucunu daraltmak gerekirmiş.
kafam karıştı, çünkü estetik operasyon geçirmiş ve burun ucu daraltılmış insanların burnunu sivri ve yapay buluyorum. hande yener, funda arar gibi.
tabii burda bazı arkadaşlarımız bu konularda tecrübeli daha iyi bilirler ondan dolayı fikir almak istedim.
özetle, bu operasyonu amacına uygun olarak kbbde mi olmalıyım?
yoksa plastik cerrahide mi ve ucuyla oynatmalı mıyım??

yok mu hiç deviasyon ameliyatı geçiren? bilmiyorumkismile

ben plastik de oldum 2 sorunum da çözüldü.. benim bu burun tıkanıklığım başka biçok hastalığa da sebep olmuştu ve ilk etapta bunu göz önüne aldım.. kbb cilerle görüştüm.. ama en güzel done abim idi..çünkü o kbb de oldu , kemik aldırdı ve burnu köfte gibi.. ona yakışıyor o erkek ama bu işlem bayanda hoş olmaz diye düşündüm ve plastik cerrahiyi tercih ettim..
bence de iyi yaptım
plastik cerrahi sadece şekille sınırlı değil arkadaşlar

ben plastik de oldum 2 sorunum da çözüldü.. benim bu burun tıkanıklığım başka biçok hastalığa da sebep olmuştu ve ilk etapta bunu göz önüne aldım.. kbb cilerle görüştüm.. ama en güzel done abim idi..çünkü o kbb de oldu , kemik aldırdı ve burnu köfte gibi.. ona yakışıyor o erkek ama bu işlem bayanda hoş olmaz diye düşündüm ve plastik cerrahiyi tercih ettim..
bence de iyi yaptım
plastik cerrahi sadece şekille sınırlı değil arkadaşlar

aynen ben de abindeki gibi örnekler duyunca kbbde olmaya korktum.
var olan burnumun şekli bozulur dediler ve aynen bu şekilde örnekler söylediler.
ben de alıştım sınırlı nefes almaya gibi bakıp sürekli erteliyordum ama aynen başka rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor.
sorununun çözüldüğüne sevindim canım. şu an eskiye göre nefes alabilmen de baya fark oldu mu? eskiden nasıldı bazen hiç burundan nefes alamadığın zamanlar olur muydu?

Burun kanallarımda darlık olduğu için yıllardır nefes problemi çekiyorum.
Özellikle soğuk algınlığı vb durumlarda nefes almam iyice güçleşiyor.
Yıllar önce basketbol oynarken burnuma aldığım darbeden sonra iyice kötüleşti.
Öncelikle bu ameliyatı daha önce geçirenler varsa beni bilgilendirebillir mi??
Birkaç doktorla konuştum tampon falan takılacakmış estetik operasyonlardaki gibi.
Bazıları diyor kbbde olma ameliyatı, burnunun şeklinde bozulma olabilir plastik cerrahide ol
bazıları da zaten sağlık probleminden dolayı bu operasyonu geçireceğim için kbbde ol bu konuda daha iyi sonuç alırsın diyor.
Diğer sorunum da şu, aslında ben yıllardır şekil olarak burnumdan memnun biriydim. Görüştüğüm bir plastik cerrah bu operasyonu rahatlıkla yapabileceğini aslında düzgün sandığım burnumda da şekil bozukluğu olduğunu söyledi.
burnun sırtıyla ucu orantısızmış, burnumun ucunu daraltmak gerekirmiş.
kafam karıştı, çünkü estetik operasyon geçirmiş ve burun ucu daraltılmış insanların burnunu sivri ve yapay buluyorum. hande yener, funda arar gibi.
tabii burda bazı arkadaşlarımız bu konularda tecrübeli daha iyi bilirler ondan dolayı fikir almak istedim.
özetle, bu operasyonu amacına uygun olarak kbbde mi olmalıyım?
yoksa plastik cerrahide mi ve ucuyla oynatmalı mıyım??

Yettim canım yettim, ben 22 gün önce oldum, ama tek başına septoplasti olmadım, hazır olmuşken rinoplasti de yaptı yani septorinoplasti oldum, zaten mecburen rinoplasti de olmam gerekiyormuş burun kanatlarım darmış, tek başına deviasyondan dolayı değil burun deliklerimden dolayı da nefes alamıyormuşum, benim ameliyatımı KBB'ci yaptı, kendisi aynı zamanda estetiğimi de yaptı, çok memnun kaldım, resimlerime bakabilirsin canım arkadaşlık teklif edersen, bence KBB'ci yapmalı derim ben çünkü burnunun içini onlar kadar kimse iyi bilemezler, adamlar o konuda uzmanlaşmışlar.

Yettim canım yettim, ben 22 gün önce oldum, ama tek başına septoplasti olmadım, hazır olmuşken rinoplasti de yaptı yani septorinoplasti oldum, zaten mecburen rinoplasti de olmam gerekiyormuş burun kanatlarım darmış, tek başına deviasyondan dolayı değil burun deliklerimden dolayı da nefes alamıyormuşum, benim ameliyatımı KBB'ci yaptı, kendisi aynı zamanda estetiğimi de yaptı, çok memnun kaldım, resimlerime bakabilirsin canım arkadaşlık teklif edersen, bence KBB'ci yapmalı derim ben çünkü burnunun içini onlar kadar kimse iyi bilemezler, adamlar o konuda uzmanlaşmışlar.

benim de problem burun sırtındaki kanallar darmış. ve detaylı bir operasyon lazım dedi görüştüğüm birkaç doktor.
üstteki msjımda kbbden korkumu yazmıştım sen de şimdi kbbde güzel oldu dedin
ve kbbye olumlu bakmama sebebimi söyledin evet ben de burun içini onların daha iyi bilebileceğini düşünüyorum.
off kafam karıştı iyicekafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
ekledim bu arada seni benim de öylesine albümüm vardı bakarsın sen de düzelttirme olayına girsem mi diye
o konuda da çok kararsızım genel anlamda burnumdan memnunum ama insanı ya daha iyi olursa fikri düzellttirme için cesaretlendirirken
çok yapay kötü bişey olursa korkusu da uzaklaştırıyor

rüyarüya fotoğraflarına baktım daaa burnun gerçekten harika olmuş
eski halinde daha olgun bir havan varken şimdiki fotoğraflarında liseli çıtırlar gibi olmuşsun:)
nefes problemin de tamamen düzeldiyse kbb için daha bir olumlu bakmaya başladım şimdi:)
sen hangi şehirde oldun ameliyatını bir de ne kadar tuttu?

rüyarüya fotoğraflarına baktım daaa burnun gerçekten harika olmuş
eski halinde daha olgun bir havan varken şimdiki fotoğraflarında liseli çıtırlar gibi olmuşsun:)
nefes problemin de tamamen düzeldiyse kbb için daha bir olumlu bakmaya başladım şimdi:)
sen hangi şehirde oldun ameliyatını bir de ne kadar tuttu?

Canım ben ameliyattan sonra anladım ki daha önce ben nefes almıyormuşum, şimdi ciğerlerim bayram ediyor, geceleri artık ağzım kapalı uyuyabiliyorum, ameliyat olduktan sonra faranjit dahi olmadım, sürekli olan geniz akıntımda şak diye kesildi, halbuki ben daha önce herkeste oluyor zannediyordum geniz akıntısını, bilmiyorum ki daha önce hiç normal olmamışım ki, sürekli sinüzit oluyordum valla yanlış biliyorum ama geçen gün mecburiyetten kafam nemli dışarı çıktım bişeycik olmadı, halbuki geçen senelerde sinüzitten başımı kaldıramıyordum bu mevsimlerde, ben çok memnun kaldım vallahi, doktorumun da ellerine sağlık, zaten kendisine de çok güveniyordum daha önce yaptığı başarılı işleri görmüştüm zaten hiç tereddüt etmedim açıkcası. Ankara Gata da, Doç.Dr.Timur Akçam'a oldum canım, zaten yurtdışında estetikle ilgili çalışmalarda da bulunmuş kendisi o bakımdan hiç şüphem olmadı kendisinden. Hakkında hayırlısı olsun canım, inşallah sağlığına tez zamanda kavuşursun. Aaa bak şunu demeden geçemeyeceğim geçen gün bir bayan başlık açmıştı, daha önce deviasyon ameliyatı olmuş şimdi estetik yaptırmak istiyordu sordum keşke birlikte yaptırsaydın ikisi bir arada çıkardı ve o şekilde daha kolay oluyormuş dedim, o zaman yaptırmak aklıma gelmedi ama şimdi düzelttirmek istiyorum ama korkuyorum dedi, bence kararını ii ver, vallahi ben doktoruma dedim olabildiğince ben kalayım ama bütün sorunlarım gitsin dedim :)) sağolsun aynen istediğim gibi yaptı.

Canım bu arada resimlerine baktım, zaten estetikli gibi güzel bir burnun var, o plastik cerrah halt etmiş :)) kavisin falan çok güzel, ha en fazla hazır açılmışken ucunu biraz değiştiririm diyebilirsin ama bence ona bile gerek yok dediğim gibi estetikli gibi duruyor çok güzel burnun var. opuyorumnanaktan

Canım ben ameliyattan sonra anladım ki daha önce ben nefes almıyormuşum, şimdi ciğerlerim bayram ediyor, geceleri artık ağzım kapalı uyuyabiliyorum, ameliyat olduktan sonra faranjit dahi olmadım, sürekli olan geniz akıntımda şak diye kesildi, halbuki ben daha önce herkeste oluyor zannediyordum geniz akıntısını, bilmiyorum ki daha önce hiç normal olmamışım ki, sürekli sinüzit oluyordum valla yanlış biliyorum ama geçen gün mecburiyetten kafam nemli dışarı çıktım bişeycik olmadı, halbuki geçen senelerde sinüzitten başımı kaldıramıyordum bu mevsimlerde, ben çok memnun kaldım vallahi, doktorumun da ellerine sağlık, zaten kendisine de çok güveniyordum daha önce yaptığı başarılı işleri görmüştüm zaten hiç tereddüt etmedim açıkcası. Ankara Gata da, Doç.Dr.Timur Akçam'a oldum canım, zaten yurtdışında estetikle ilgili çalışmalarda da bulunmuş kendisi o bakımdan hiç şüphem olmadı kendisinden. Hakkında hayırlısı olsun canım, inşallah sağlığına tez zamanda kavuşursun. Aaa bak şunu demeden geçemeyeceğim geçen gün bir bayan başlık açmıştı, daha önce deviasyon ameliyatı olmuş şimdi estetik yaptırmak istiyordu sordum keşke birlikte yaptırsaydın ikisi bir arada çıkardı ve o şekilde daha kolay oluyormuş dedim, o zaman yaptırmak aklıma gelmedi ama şimdi düzelttirmek istiyorum ama korkuyorum dedi, bence kararını ii ver, vallahi ben doktoruma dedim olabildiğince ben kalayım ama bütün sorunlarım gitsin dedim :)) sağolsun aynen istediğim gibi yaptı.

nefes alabileyim daha ne isterim :))
aynı sorunları ben de yaşıyorum mesela denizde biraz derine dalsam kafam patlıcakmış gibi oluyor.
bu operasyonla sinüzitten de kurtulcaksam ohh ohh ne güzel yanizemuszemus
bide konuştuğum doktorlardan biri ses tonunda bile değişiklilk olacak dedi genizden konuşuyorsun şuan dedi sende ses tonunda bir değişiklik oldu mu mesela?
ama burnunu falan beğendim özellikle sağlık kısmıyla ilgili anlattıkların hoşuma gitti
internette bulabilir miyim senın doktorunla ilgili iletişim bilgilerini?
bir görüşmeyi isterim, gerekirse ankarada olurum operasyonu yeterki kurtulayım şu nalet durumdan:)))

Canım bu arada resimlerine baktım, zaten estetikli gibi güzel bir burnun var, o plastik cerrah halt etmiş :)) kavisin falan çok güzel, ha en fazla hazır açılmışken ucunu biraz değiştiririm diyebilirsin ama bence ona bile gerek yok dediğim gibi estetikli gibi duruyor çok güzel burnun var. opuyorumnanaktan

sağol canımmmm ben de kavis yerine hep burun sırtımın düz olmasını isterdim ama sanırım ona yapılabilecek birşey yok varsa da o derece bi ameliyatı gözüm yemez:))
bakalım belki açılmışken ucunda bişeyler ben de düşünüyorum ama yok çok yapay olursa diye korkuyorum.
eğer doktor doğal ama daha güzel görünüm için ikna edebilirse yaptırabilirm belki:)
anladığım kadarıyla operasyonun daha yeni olmasına rağmen pek şişlik morluk göremedim, pek olmadı sanırım:)
en çok da ondan korkuyorum çünkü

nefes alabileyim daha ne isterim :))
aynı sorunları ben de yaşıyorum mesela denizde biraz derine dalsam kafam patlıcakmış gibi oluyor.
bu operasyonla sinüzitten de kurtulcaksam ohh ohh ne güzel yanizemuszemus
bide konuştuğum doktorlardan biri ses tonunda bile değişiklilk olacak dedi genizden konuşuyorsun şuan dedi sende ses tonunda bir değişiklik oldu mu mesela?
ama burnunu falan beğendim özellikle sağlık kısmıyla ilgili anlattıkların hoşuma gitti
internette bulabilir miyim senın doktorunla ilgili iletişim bilgilerini?
bir görüşmeyi isterim, gerekirse ankarada olurum operasyonu yeterki kurtulayım şu nalet durumdan:)))

Canım bazı arkadaşlarım konuşman biraz düzelmiş gibi diyor çünkü ben de genzimden konuşuyordum ama halen konuşurken alışkanlıktan burnumu tıkayarak konuştuğumu farkediyorum bazen ve o arada ağzım yerine burnumdan nefes almaya çalışıyorum, ama dediğim gibi yıllardan beridir alışkanlık olmuş artık birden bire vazgeçilmiyor ama diyen arkadaşlarım oldu, eşime bir sorayım gelince :) canım google a Timur Akçam diye yazarsan kendine ait bir sitesi var, ben de ilk olarak kendisine mail aracılığıyla ulaşmıştım o siteden, ayrıca sitesinde faydalı bilgilerde var işine yarar. Canım benim doktorum sen istesen dahi yapmacık bir burun yapmaz çünkü kendisi bana doğallıktan yana olduğunu hasta istediği için yüzüne gitmeyecek bir burnu yapmayacağını söylemişti. Ben de kendisine kaynımın arkadaşının burnunu gördükten sonra ulaşmıştım, o çocukta da deviasyon vardı ve olmuşken rinoplastiyle düzelttirmişti, o çok memnun olduğu için ve bende çocuğun burnunu çok beğendiğim için hemen kendisiyle irtibata geçmiştim, ben de Amasya'dan gittim kendisine. İnşallah Allah'ın izniyle sen de kurtulursun da rahat nefes alır sağlığına kavuşursun. opuyorumnanaktan

sağol canımmmm ben de kavis yerine hep burun sırtımın düz olmasını isterdim ama sanırım ona yapılabilecek birşey yok varsa da o derece bi ameliyatı gözüm yemez:))
bakalım belki açılmışken ucunda bişeyler ben de düşünüyorum ama yok çok yapay olursa diye korkuyorum.
eğer doktor doğal ama daha güzel görünüm için ikna edebilirse yaptırabilirm belki:)
anladığım kadarıyla operasyonun daha yeni olmasına rağmen pek şişlik morluk göremedim, pek olmadı sanırım:)
en çok da ondan korkuyorum çünkü

Canım morluğumda şişliğimde oldu ama şükür ki hızlı bir iyileşme seyri yaşıyorum. Kaldı ki burnumdan 2 cm kalınlığında kemik kırdığını söyledi doktorum, ama sen yaptıracak olursan şişme ve morarma fazla olmaz çünkü sende en fazla törpüleme yaparlar kırılacak bir yerin yok gibi görünüyor, yapılan işleme göre morluklar şişlikler artıyor canım.

canım burnunun ihtiyacı yoksa bence hiç estetige girme, hem sen memnunmussun sana sekil bozuklugun var diyen doktorda para için demiş bu bi kesn... sen memnunsan hiç önemli dgl kafanı bulandırma bende ameliyatımı kbb ye oldum ve memnunum seninde burnunun içinde problem var kbb uzmanına olman daha dogru sekil bozukluguda olmaz dogru bi doktor secersen

ben 20 gün önce hospital türk te burun ameliyatı oldum erdinç bey yaptı hiç agrım olmadı kesinlikle tavsiye ederim harika bir doktor

valla canım plastık cerrahı ıle kbb uzmanı aynı anda gırsınler amelıata en saglamı o bence

arkadaşlar deviasyon ameliyatı sonucunda burun şekli değişir mi. bazı kişiler değiştiğini ve burnun güzelleştiğini söylüyor. bazı kişler değişmez diyor. deviasyon ameliyatı olan arkadaşlar cevap verebilir mi.....

Back
X