Devlet hastaneleri hep böyle mi ?

ciko07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
5.901
817
Iyi geceler :)
Direk konuya gireyim biraz uzun olabilir.
30 haftalik hamileyim dün karnimin cok sertlesmesinden ve kasik agrimdan dolayi ozel hastaneye gttik acile .
Sansima doktor dogumdaymis nstye bagladilar doktor geldi muayne etti 1 cm acilmam oldugunu erken dogum riskimin oldugunu daha oncede erken dogum yaptigim icin bunda riskin daha yuksek oldgunu falan soyledi. Ama ultrasnda bakmadi neyse yatirmam lazim seni dedi bikac gun en az kontrl altinda ol dedi bende yatamam evde cocugum var dedim ve ciktim hastaneden.
Eve geldim dinlendim hic bisi yapmadim yattim vs.
Bugun biraz korkttular iste kordon dolanmasi vs cocuk skısırmıs ondan sertlik olurmus diye ve 2 gundur normale gore bebegin hareketleri azaldi haftasonu oldugu icin doktorda yok birtek devlet hastanesinin dogumhanesi var esim illa gidelim baksinlar ultrasnda diye diretti ben oraya gitmek istemesemde.

Devlete gitmek istememin sebeplleride şunlar.
Daha once normal acile gttim bikac kez ayakta saatlerce sira bekledigimi biliyorum girdgimdede bak suna ya bunun icinmi geldin diye tersledikleri oldu.
Dogumhanenin acilinede gttim bikac defa ve ordaki muamelede doktor kapatin su isiklari isigi goren geliyo dedi ilkinde kopek gbi tersliyolar .
Digerinde manyak stajyer doktorun her hastayi catal masaya yatirma istegi hamile olanindan olmayanina ben yatmam deyince imza atmak zorundasin diye cikismasi .
Ben atarim imza yatmm dedigmde bozulmasi ve imza falan istemedikleri kendi uydurmasi oldugu falann.
doktorlara dogumda deyip uyumalari uykulu uykulu gelmeleri vs..
Daha aklima gelmeyen okadar seyyy.
( ayrica bugun devleti aradim gitmeden acan adam beni dovecekti sanki haaa diye acti hastane telefonunu küt diye bir kapatti en son ben sok oldum yani )

Neyse esimin israri uzerine gttik hastaneye esim cocukla disarda kantinde kaldi ben dogumhaneye gtttim iceriye grdim giris yapilan yer bos yanda bi oda var kapisi acik giris yapandan ebeye hepsi oturmus cekirdek yiyor dedikodu yapiolar ben grdim oturdum orda karsimda odadalar beni goruyolar ama gelen yok seslenmedm bekledim.
bitanesi cikti geldi yanima eli belinde bayannn neyiniz var sikayetimi soyledim eliyle karsiyi gostererek git surda kosede bekle dedi bende ayakta ordami beklicem dedim nst odasinda bekle ozman dedi orasi doluydu dedim dolu degil dedi gttim nst odasina 3 yatak var ucundede 3 er kisi dizilmis bekliyolar bana zaten yer.yok geri dondum yer yok orda dedim burda otursam dedim bak bakalim burda bekleyen hasta falan varmi git disarda bekle kocan mocan yokmu onun yanina git dedi.bana .
Sizinde hastanenizinde dedim ciktim.

Ama nasil sinir oldum saydira saydira ciktim esime kizdim bana bidaha buraya gelelim deme sakin diye cok sinir oldum allah kimweyi dusurmesin mecbur kalmasam asla gelmem ama insan gbi de davranmiyolar resmen kopek gibiler.
bigun once gttim ozelde okdar ilgililerdiki yurumeme bile musade etmeyp zorla tekerlekli sandalyeye bndirdiler burda ayakta bekle diye azarliyo beni.
bidaha devletmi aslaaaaa .
rabbim düsürmesin kimseyi
merak ettigim sey her devlet boylemi gercekten yoksa burdakilerin hepsimi sorunlu merak ediyorum sizce haksizmiyim?

çok acı ama gerçek. illaki tersini savunanlar çıkacaktır ama ben böyle sebeplerden bir doktordan şikayetçi oldum. hatta ortalığı birbirine katıp güvenlikleri başıma topladım. allah kimseyi sağlık sebeplerinden istemediği şeylere mecbur etmesin. bir doktor soru sordum diye sanki anlatsam anlayacaksın demişti bana:) düşününki vücudumda olanı bana anlatma gereği duymuyor. hani etik? hani hastayla empati kurma? ben doktor başarısını sadece tıbbi bilgiyle ölçmüyorum. eğer kendindi tanrı benide kulu sanıyorsa o doktordan afedersiniz ama bi b.k olmaz..
birde ekleme yapayım. devlet hastanalerinde doktorlar yine iyi asıl sınavımız orada çalışan memurlarla. dünyanın en mutsuz insanları olduklarını tahmin ediyorum yoksa neden bu kadar negatif enerji saçsınlar. terslesinler insanları değil mi?

Bu resmen skandalmis ya. Hangi sehir cok merak ettim. Ben yurtdisinda yasiyorum, cuma gunu kopek isirdi bacagimi hastaneye gittik acil servise. Inanin koridorda sedyede yatan uzeri kapali olu bile vardi. Yaslilar bagiriyor, trafik kazalari geliyor, yerlerde kan, eli kelepceli genc cocuklar yanlarinda polisler. Ki saat daha 9 falandi esas alkol vakalari, kaos saatleri baslamamisti. Uzerine buradan sigortam olmadigi icin oyle bir para istediler ki ucaga binip gelsem daha ucuz.

En azindan cok sukur ki durumunuz var, ozel hastaneye gidebiliyorsunuz. Olmayanlar icin zor esas. Dunyanin heryerinde boyle. Parasi olmayanin hayati da ucuz oluyor malesef.

çok acı ama gerçek. illaki tersini savunanlar çıkacaktır ama ben böyle sebeplerden bir doktordan şikayetçi oldum. hatta ortalığı birbirine katıp güvenlikleri başıma topladım. allah kimseyi sağlık sebeplerinden istemediği şeylere mecbur etmesin. bir doktor soru sordum diye sanki anlatsam anlayacaksın demişti bana:) düşününki vücudumda olanı bana anlatma gereği duymuyor. hani etik? hani hastayla empati kurma? ben doktor başarısını sadece tıbbi bilgiyle ölçmüyorum. eğer kendindi tanrı benide kulu sanıyorsa o doktordan afedersiniz ama bi b.k olmaz..
birde ekleme yapayım. devlet hastanalerinde doktorlar yine iyi asıl sınavımız orada çalışan memurlarla. dünyanın en mutsuz insanları olduklarını tahmin ediyorum yoksa neden bu kadar negatif enerji saçsınlar. terslesinler insanları değil mi?

Bir doktor da annemin röntgen filmini alıp neyiniz var diye sormuştu.
Biz de onu siz söyleyeceksiniz demiştik de bozulmuştu

Hepsi birbirinden sorunlu hastalar kendilerine mecburlar ya havalari ondan
Tabiki o kadar insanla ugrasmak kolay degildir elbet ama ben canimin derdine dusup sana mecbur olmusum bi zahmet guleryuz gostermesen de ilgileniver

Haklisin canim bende dusundum olay cikarmayi ama degmez ordakilere inan degmezdi yani.
O konudan bende gecen muzdarip oldum boyleleri beni bulur devleti degil hepsi cins bebegin bobreginde buyume goruldugu icin riskli gebeye bakan profosre gttik normalde kendi doktoruma 30 50 tl arasi mauyne ucreti verirken 250 tlye neyse cins cins aglamadin demi bak aglama sakin haa diye psklojimle oynamaya calismasi sknra soru sordugmda napcaksin demesi arastiricam dedmde tamm bdkine cok arastir sunum yaptrcm sana vs neyse 15 gn sonra yine gttik gece 11 bucukda randevuyu surekli ileri saate atmalari her gidisjmzde mtlaka arayp saati ileri atmalari gene aglamadn demi demesi bobrekde buyumyi sordugumda aciklama yapmayip iyi iyi deyip basindan atmasi falan .
Hatta 3. Kez de cagrdi esime dedim gtmicem 250 250 para tuzagi 15 gnde bir 250 veriyoruz kendi doktorma 30 veriyorum bundan iyi bakiyo dedm onceden randevu almstk randeevu gnu aradilar gene saati ileri atmak.icin ben gelmicem zaten iptal edin dedim aa baska bigune yazalim dedi yok istemiyorum deyip kapadim :)
Bazilari devlet diye asagilar bazilariysa paradan napcani sapitir istee

Devlet özele göre daha kötü ama bu kadar kötüsü kaldımı yahu o_O hangi şehirdesiniz merak ettim arada gıcıklar çıksada şimdiki drlar hemşireler gayet iyi o_Ohepside size denk gelmişler sanki geçmiş olsun üzme kendini bebişine yazık :KK51:

Antalya canim evet cekiyorum sanki ben .
Bana denk geliyo her biri ama devlette gordugum muamale hep hep ayniiii

Hepsi birbirinden sorunlu hastalar kendilerine mecburlar ya havalari ondan
Tabiki o kadar insanla ugrasmak kolay degildir elbet ama ben canimin derdine dusup sana mecbur olmusum bi zahmet guleryuz gostermesen de ilgileniver

Ben guleryuz beklemiyorum en azindan bi ufak ilgilense veya guzel dille istersen dsarda bekle biz cagirirz vs dese gene bisi yok kovmaktan beter surda kosede bekle diye eliyle hareket yapmasi cok iticiydii

Evet hala eksik çok devlet hastanelerinde ama doktorlar bayağı düzeldi sanki, geçen üniversite kaydı için heyet raporu almam gerekti. Sıra bekleme haricinde personel ve doktorlar çok samimi ve ilgiliydi ben de şaşırdım genelde uzak olduğu için devlet hastanesine çok gitmem. Belki benim gittiğim hastane böyledir şanslı olabilirim. Siz nerede gittiniz?

Ben bu sebeplerden dolayı korkuyorum hastaneye gidecek kadar hasta olmaya, rahatsızlanmaya falan. Birkaç kez gitmiştim, ağzıma s*çtılar. Hasta halimle arkama bakmadan kaçmıştım.

Allah sağlık versin.

Valla canim inan bende oyle oldum resmen artik son raddeye gelmeden doktora gidesim gelmiyor ilk hamilelimde develte muayne olmak icin gttik esimle tabi pek bisey blmiyorm ozman hasta kabulda kiz vardi muayne olcam dedim randevu aldnmi dedi hayir dedim hic bisey yapmadan mi geldin buraya diye ses tonunu ykseltti yurdum gttim .
Ben onlar gibi terbiyesizlik yapack olsam bak bisey yapmisimki gelmisim hamileyim demeyi de blirdim ama degecek insan degiller muhattap olunmaz yanii ugrastina degmezlerrr .

Evet hala eksik çok devlet hastanelerinde ama doktorlar bayağı düzeldi sanki, geçen üniversite kaydı için heyet raporu almam gerekti. Sıra bekleme haricinde personel ve doktorlar çok samimi ve ilgiliydi ben de şaşırdım genelde uzak olduğu için devlet hastanesine çok gitmem. Belki benim gittiğim hastane böyledir şanslı olabilirim. Siz nerede gittiniz?

Siz sansliymissiniz demekki antalyada gttim ben bana hep boylesi denk geliyor valla daha dedgnz gbi guler yuzlusu hicc denk gelmediii :))
Bidaha da devlete gtmicegim icin gene rabbim dusurmesin diyimmm denk gelicegni sanmam

Ben Hamile olduğumu koridorda gelip geçen insanların arasında temizlik görevlilerinin kovalarını döke saça götürdükleri yerde sedye üzerinde hastaların taşındığı kimisinin doğum yapıp iki büklüm yürümeye çalıştığı bir ortamda öğrendim. Tiksindim bulunduğum yerdeki devlet hastanesinden!! Allah sağlık sıhhat versin size düşürmesin hiç.

Dr.lardan ziyade yanlarindaki sekreterler gicik ya gicik da ne dr.dan havali acayip bi kafadalar. Ayrica dr.un kotusu ozelde de kotu denk gelmisligim var sanirim karakterle de ilgili. Adamin mizaci sert biraz da tersse ozel falan kar etmiyo.

Şu an yatsam yatamıyorum, kalksam kalkamıyorum migrenden dolayı.
Telefon ışığı beter ediyor ama bir şeyle ilgilenmeyince de kendimi dinliyorum hepten.

Acile gitsem devlete gitmeye bu muamelelerden ötürü çekiniyorum, özele gitsem bi 3 liralık kıytırık iğne olacağım diye 50 lira vermeye acıyorum.

Öyle yani.

Valla canim inan bende oyle oldum resmen artik son raddeye gelmeden doktora gidesim gelmiyor ilk hamilelimde develte muayne olmak icin gttik esimle tabi pek bisey blmiyorm ozman hasta kabulda kiz vardi muayne olcam dedim randevu aldnmi dedi hayir dedim hic bisey yapmadan mi geldin buraya diye ses tonunu ykseltti yurdum gttim .
Ben onlar gibi terbiyesizlik yapack olsam bak bisey yapmisimki gelmisim hamileyim demeyi de blirdim ama degecek insan degiller muhattap olunmaz yanii ugrastina degmezlerrr .
Gerçekten terbiyesizce davranıyorlar, hadi doktorların egosu yüksek diyelim ki, hadi adamlar 6 sene okudu etti diyelim de çalışanları genel anlamda kaba davranıyor insanlara, yani resepsiyon mudur nedir orada oturan çalışanından tut hemşiresine kadar hepsi kaba. Stresli bir iş olabilir, gergin vs olabilir ama hiçbir şey vatandaşa, hasta insana terbiyesizce ve kabaca davranma hakkını kimseye vermez. Vatandaşı yerin dibine sok, ondan sonra yapılan iş çok stresli, çok gerginiz, çok yoğunuz deyip arkasına sığın, oldu canım.

İnsan hasta olmaya korkuyor bu ülkede.

Allah bunlarin eline dusurmesin hele o ebeler yokmuu cellat gibiler

işini ehliyle yapmayan her yerde aynı malesef. Bende gecen senelerde 40 derece Ateşle özele gittim, domuz gribi diye araştırma hastanesine yani devlete gönderdiler. Ne özeldeki doktor, nede devlet hastanesindeki bakmadı bile, Ağrı kesici ateş düşürücü bile vermediler. Üstelik alerjim oldugunu sormadan Penisilin vurup ekstradan bide onun yan etkilerini çektim. 40 derece Ateşle titriyorum diye bide azar işittim hemşireden :KK53: cünkü benim hobim titremek ya :63: Velhasıl kelam, ne özelden memnun kaldım, nede devletten, Allah düşürmesin öyle doktorların eline ne diyelim. Sizede gecmis olsun

edit: domuz gribi değilmişim :KK49:

Devlet hastanesine birkac kez gittim Turkiye'ye geldigim zamanlarda. Ustune, arkadaslarimin yaninda onlar icin gittigim de oldu. Hic basima gelmedi kotu muamele. Ama herkesten bolca skandal denilebilecek muameleler duyuyorum. Basima gelirse kendimi kaybetmekten korkarim. Ben cabuk sinirlenirim, oyle bagirmalar, kopek gibi davranmalar filan beni delirtir yani. Bir de bu islerin nasil olmasi gerektigini goren, yasayan bir saglik calisani olarak... Bunlarin kotusu de genellikle sessiz insanlara denk geliyor galiba.

X