devlet hastanelerinde doğum yapanlar...

sorgunlu66

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
482
3
318
35
Rize
şuan da 32. haftamdayım. devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünüyorum.fakat bazı endişelerim var.gece olursa nasıl olur?hastane ortamı nasıl olur?ebelerin tutumu nasıl olur?doktor hemen gelir mi(hastanede 1 doktor var sadece)?vs..
devleti tercih etmemin sebebi bulunduğum ilçede ki en iyi doktor ve cok memnunum.başka bir doktora gitmek istemiyorum.bu doktorla başladım bununla bitirmek istiyorum ve cok güveniyorum..

tecrübesi olanlardan yorum beklıyorum.

bende devlet hastanesinde yapacam doğumumu kısmetse ama bende korkuyorum aynı şeyleri düşünüyoruz nasıl davranacaklar die
birde normal doğumda olsa 1 gün yatırıyorlarmış nasıl olacak die korkuyorum yanına kimseyide almıyorlarmış:((

bir bucuk ay önce devlet hastanesinde doğum yaptım inanılmaz memnun kaldım ama ben sezeryan oldum. dr.umun özeline de gidiyodum o yüzden biraz da paşa muamelesi gördüm. bir de hastanemiz yeni yapıldı hem personel hem temizlik hem de bina açısından özelden farkı yoktu..
bunların hepsini düşünerek karar verebilrisin, dr.her yerde var ama hastanenin temizliği, personel davranışı çok önemli.

bir bucuk ay önce devlet hastanesinde doğum yaptım inanılmaz memnun kaldım ama ben sezeryan oldum. dr.umun özeline de gidiyodum o yüzden biraz da paşa muamelesi gördüm. bir de hastanemiz yeni yapıldı hem personel hem temizlik hem de bina açısından özelden farkı yoktu..
bunların hepsini düşünerek karar verebilrisin, dr.her yerde var ama hastanenin temizliği, personel davranışı çok önemli.

çok haklısın canım.beni endişelendiren en cok onlar zaten ebelerin tutumu falan.sürekli nasıl olur diye düşünüyorum.allah yardımcımız olsun inşallah.

bende devlet hastanesinde yapacam doğumumu kısmetse ama bende korkuyorum aynı şeyleri düşünüyoruz nasıl davranacaklar die
birde normal doğumda olsa 1 gün yatırıyorlarmış nasıl olacak die korkuyorum yanına kimseyide almıyorlarmış:((

:((hakkımızda hayırlsı olsun artık.tamamen calışanların insafına kaldık yani:((rabbim yardım eder inşallah:))

şuan da 32. haftamdayım. devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünüyorum.fakat bazı endişelerim var.gece olursa nasıl olur?hastane ortamı nasıl olur?ebelerin tutumu nasıl olur?doktor hemen gelir mi(hastanede 1 doktor var sadece)?vs..
devleti tercih etmemin sebebi bulunduğum ilçede ki en iyi doktor ve cok memnunum.başka bir doktora gitmek istemiyorum.bu doktorla başladım bununla bitirmek istiyorum ve cok güveniyorum..

tecrübesi olanlardan yorum beklıyorum.

cnm hangi şehirdesin birde hangi doğum yöntemini düşünüyosun epidural olmayı düşünüyomusun

ben rize'deyim.küçük bi ilçesinde yaşıyorum:))normal doğum istiyorum.epudural düşünmüyorum.neden bilmiyorum inan.tabi durum neyi gerektirir onu bilemem.bide devlette isteğin oluyormu ki?gerçekten bilmiyorum yani.
doktorum cok yönlendirmiyor.doğum şeklini bile söylemedi.herşey doğum olacak zaman belli olur diyor.net bişey söylemiyor.tam muamma yani...

ne güsel canım Rabbim bebeğini sağlıkla byütmeyi nasib etsin darısı başımıza inşalah bizde senin gibi memnun kaldığımızı yazarız burdan
:((hakkımızda hayırlsı olsun artık.tamamen calışanların insafına kaldık yani:((rabbim yardım eder inşallah:))

amin canımm inşalahh
Rabbim iyilerle karşılaştırsın

zeynep kamil de doğum yapıp memnun kalan var mı arkadaşlar?? herkes normal dogum istiyorsan devlete git diyor aklım çok karışık ... özelde doğum yapan bircok tanıdıgım var hepsi de sezeryan oldu normal dogum yapan yok ben de medical e gidiyorum ama dogum konusunda çok kararsızım

ben de geçen sene devlet hastanesinde normal doğum yaptım akşam olduğu için bir gece yattım sabah çıktım.yanımda refakatçi de vardı.çok memnun kaldım ebelerde çok iyiyiydi.

çapa bana çok uzak anadolu yakasında oturuyorum ben ne zor bi karar verebilmek 31.haftadayım ve hala doğumu nerede yapacağımı bilemiyorum

ben hamılelıgım boyunca sureklı kartal devlet hst. gıttım ama orda dogurmak kısmet degılmıs hst. yatak yokmus zamanın var ıstersen baska hst. gıdebılırsın demıslerdı bende öyle yaptım zeynep kamıl ve gostepe hst. tadılatdaymıs o yuzden numune hst. gıttım doktorlar cok ama cok ıyıydı bagırana da bagırmıyorlar ben bagırmadım gercı ınledım durdum ama cok fazla bagıranlar vardı onlar bagırdıkca sankı sancım daha cok artıyordu hele eylul adında bı doktor vardı cok hosuma gıtmıstı senı anlıyorum dayan dıyordu yalnız refakatcı kabul etmıyorlar persembe gunu yattım cumartesı bıraktılar normal dogumdu refakatcı onemlı ben cok zorlandım dıkıslerımde fazlaydı.buarada ben dogum yapalı 1 sene oldu.

buarada kartal devlet hst. de ıyı gorumcem orda dogum yaptı doktorlar ıyı davranmıs kızma bagırmaları olmamıs bırde refakatcı kabul edıyorlar ve 1 gece kalıyorsun yınede arastırın tabı.

bende 14 haftalık hamileyim çapa ya başladım testlerim tahlillerim yapıldı ikili testimide orada yaptırdım ama bana 3 ay sonraya randevu verdiler bende vaz geçtim hemen özel e başladım kısmet değilmiş.. bide tabi özel gibi değil sana hiç bir açıklama yapmıyorlar yaa sorarsan bi zahmet zoraki cevap veriyor her şey ayak üstü sanki doktorun yanına girmenle çıkman bir oluyor...

eğer doktorunuzdan memnunsanız bence doktorunuzdan hastane hakkında bilgi alın ve ona göre tercihinizi yapın. bazı devlet hastaneleri inanın özeli aratmıyor. doktorunuzun çalıştığı hastanede doğum yapmanın mutlaka avantajı vardır (kendisine ulaşma, danışma gibi)
ben doktorumdan memnundum (paragözlülüğü dışında) o yüzden devlet hastanesini seçtim (bolu kadın doğum) ve hastaneden de memnun kaldım.
hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşaallah...

Daha önce de benzer bir konuya yorum yapmıştım,canım senin doktorun ordaysa tabi düşün ama doktorunla önceden pazarlığını yap,mutlaka olsun yanında.Normalde acaba nerde yapsam diyenlere hep özel hastane diyorum çünkü benim devlette yapan tüm tanıdıklarım kötü anılarla ayrıldı.Şurası bir gerçekki insan doğum olayında aşırı hassas oluyor ve ufacık bi ters bakış bile çökertiyo insanı.Çok fazla merhamet ve ilgi bekliyosunuz,bu anlamda özel hastane diyorum.Özel hastane süper mi oluyor,tabi ki orda bile sinirleriniz bozulabiliyor ama tepki verebiliyorsunuz.Mesela benim çarşafım lekelenmişti ve kimse ilgilenmedi diye koridoru birbirine katmıştım o dikişlerle kalkıp:))Aslında gayet mülayim biriyimdir ama o durum bi başka yaaa,çok agresiftim:2:

Back
X