Doğum için devlet hastanesi mi özel hastane mi?

ikizler0606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2024
81
39
3
33
uzun zamandır arada kaldığım konu. eşim de ben de beyaz yakalıyız. ve beyaz yakalı olarak özel hastaneye 100 bin tl para verebiliriz belki ama bir yandan saçma geliyor. mesela ailelerimiz için bu durum çok lüks algılanıyor. birimizin aylık maaşı 100 bin değil neticesinde.
bir de ankarada bir arkadaşım erken doğum yaptı. kontrollere özel muayeneye gidiyordu. doktoru özellerle anlaşmalı olmasına rağmen onu doğrudan şehir hastanesine yönlendirdi.
bir yandan da devlet hastanelerindeki durum malumunuz. kanamam oldu, devlete acile gittik, yanımda doğum sancısı çeken kadın, diğer yanımda her yerini gördüğüm doğuma çok az kalmış kadın.. babalar doğumdan sonra bile odaya alınmıyor falan..
siz ne tercih ediyorsunuz?

Benim buludugum yerde bebek yogunbakimi olduuu için devlette yaptım ,çok şükür pişman olmadım. Başka refakatcim yok dediğim için de eşim yanımda kaldı boş odayı bize verdiler.O yüzden hastanenin özelliğine göre siz de kararınızı verin sağlık sıhhatli bir avazda olsun dogumunuz.

Benim buludugum yerde bebek yogunbakimi olduuu için devlette yaptım ,çok şükür pişman olmadım. Başka refakatcim yok dediğim için de eşim yanımda kaldı boş odayı bize verdiler.O yüzden hastanenin özelliğine göre siz de kararınızı verin sağlık sıhhatli bir avazda olsun dogumunuz.
bebek yoğun bakımına dikkat et diye arkadaşlardan da tavsiye almıştım. teşekkürler inşallah tüm hamilelerin öyle olsun

Şehir hastanesinde yaptım ilkini, tam teşekküllü olması benim için artiydi, çok güzel de bı süreç geçirdim, şimdi yine doğuma az kaldı aynı yere gidiyorum, sende kendin için artıları eksileri çıkar sana hangisi uyacak bakarsin

Şehir hastanesinde yaptım ilkini, tam teşekküllü olması benim için artiydi, çok güzel de bı süreç geçirdim, şimdi yine doğuma az kaldı aynı yere gidiyorum, sende kendin için artıları eksileri çıkar sana hangisi uyacak bakarsin
ankara şehir hastanesi mi

Siz nerde doğum yaptınız?

özel. ben makul bir fiyata yaptım doğumumu ama yüz bin de isteseler verirdim buntecrübe için.

özelde doğumhaneye dahi girdi esim muayeneler sırasında.. doğuma girmesini zaten ben iztemedim. 3 ebe ilgilendi benimle. hiç yalnız bırakmadılar. Doğumhanede herkese saydırdığım halde (doktorum dahil 😂) hepsi çok anlayışlı ve tatlıydı. hele ebelerden biri bildiğiniz ıkınmam için yalvarıyordu bana 🥰

her sey özeldi ve çok güzeldi. yenidoğan çekimi de hediye ettiler üstelik. doğumla ilgili bir çok anı verdiler. ilk ayak izini printleyip hediye ettiler mesela gibi gibi.. güzeldi.. gece boyunca da bebeğim her ağladığında orda bulunan ebeler gelip kontrol ettiler. saat bası gelip ağrım var mı diye sordular. hepsi çok çok çok tatlıydı..

devlet kötü demiyorum ama doğum yapan arkadaslarımdan yola çıkarak söyleyebilirim ki asla o anın büyüsünü yakalayamıyorsunuz.. kendinizi özel hissetmiyorsunuz. bunu şımarık bir yerden söylemiyorum. ama doğum anında ve sonrasında inanın tüm ilgi sizde olsun istiyorsunuz.. siz kaçırsanız da birileri sürekli boşlukları doldursun istiyorsunuz. güvenebilmek ve iyi bir doğum yasayabilmek için.

arkadasınız özel kliniğe gitmiş. özel klinikteki doktorlar zaten özel hastanede doğum yaptırırsa ücret mantıksız yüksek çıkıyor. kaldı ki her özel hastane de buna kolay kolay izin vermez. mesela benim doğum yaptığım hastanede müsaitlik yoktu. beni bile ilk doğumhanenin içerisindeki sancı odasında beklettiler. öğleden sonra ancak normal odaya gecebildim.

benim doğum yaptığım hastene yenidoğan yoğun bakımı olan ve hem kadın doğumcusuna hem de çocuk doktoruna güvendiğim bir hastaneydi. doğumdan önce de bebeğimle ilgilenmesini istediğim doktoru bildirdim. sabah gelip muayene etti. gala daha bebeğimin doktoru aynı doktor 🥰

devlette böyle bir sansınız yok. kadın doğumcu da, çocuk doktoru da şansa kim çıkarsa 🙄 doğumda mesela ben hiç “sezaryen yapalım” demedim. çoğu kadın diyor. ben demedim cünkü kadın doğumcuma tam güvenim vardı. doğuramayacağımı düsünse kendi söylerdi diye düsündüm hep. ki doğum anında doktoruna güvenmek çok önemli. benim kendime inancım %30, doktoruma inancım %70di 😂😂 hani ben yapamasam da doktorum bu cocugu bi sekilde çıkaracak düsüncem vardı 😂

Benim gebeliğim de doğumum da riskliydi o sebeple gittiğim özeller de tam teşekküllü bir devlet hastanesinde doğum yapmamı tavsiye ettiler. Kimse kabul etmedi beni diyebilirim. 😂
Bebeğim de erken doğdu zaten, devletteki perinatologum yaptırdı doğumu acil sezaryenle. Benimki travmatik bir doğumdu ama hastane ya da doktor kaynaklı değil, ölümcül kanamayla erken doğum olduğu için öyleydi. Tekrar gebelik düşünmüyorum ama düşünseydim devleti tercih ederdim. Gerekli durumda yapılabilecek müdahaleler her şeyden önemli. Yenidoğan yoğun bakım mutlaka olmalı mesela. Özel hastaneniz tam teşekküllü ise, gebeliğiniz sağlıkla ilerliyorsa özelde yapmanızda bir sorun yok tabii.

Sağlıkla kucağınıza alın.

İki doğumumu da özelde yaptım. Mahremiyet, temizlik, ilgi, tavır, sundukları hizmet vb. sebeplerle benden önce eşim istedi zaten özeli, ailelerimiz de hiç yadırgamadı. Şu hayatta kaç kere doğum yapacağım zaten, onu da veririz kafasındaydık hep. 100 bine değil de daha uygun fiyata mutlaka hastaneler vardır. Diğer alternatiflere bakın. Hemşire arkadaşım kendi çalıştığı şehir hastanesinde doğum yaptı, bin pişman. Bir daha asla diyor. Ama memnun olan da çok. İyi araştırmak lazım. Şans ve beklenti meselesi sanırım.

uzun zamandır arada kaldığım konu. eşim de ben de beyaz yakalıyız. ve beyaz yakalı olarak özel hastaneye 100 bin tl para verebiliriz belki ama bir yandan saçma geliyor. mesela ailelerimiz için bu durum çok lüks algılanıyor. birimizin aylık maaşı 100 bin değil neticesinde.
bir de ankarada bir arkadaşım erken doğum yaptı. kontrollere özel muayeneye gidiyordu. doktoru özellerle anlaşmalı olmasına rağmen onu doğrudan şehir hastanesine yönlendirdi.
bir yandan da devlet hastanelerindeki durum malumunuz. kanamam oldu, devlete acile gittik, yanımda doğum sancısı çeken kadın, diğer yanımda her yerini gördüğüm doğuma çok az kalmış kadın.. babalar doğumdan sonra bile odaya alınmıyor falan..
siz ne tercih ediyorsunuz?
Ben gebeliğin başından beri özeldeyim zaten. 2-3 ay önce doğum fiyatı 30k idi. Şuan nedir bilmem ama orada olacak

Back
X