Devlet hastanesinde doğum yapan var mı?

birbaktim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
258
-297
13
33
Göbek kordonunun geç kesilmesi, anneyle ten tene temas gibi şeylere dikkat ediyor mu devletteki doktorlar?

Şehir hastanesinde doğum yapmıştım, geç kesme olayı yok, çocuk doktorlari anlık muayene yapip verdiler gogsume dikişim bitince giyinmek için kalkacaktim giydirmek için aldilar, yikama olayı yoktu orada, giyinince geri verip odaya çıkarıyorlar

özelde de kordon işlemi aynı. devlette nasıl olduğunu yazmışlar zaten. ben özelde doğurdum. kordon hemen kesiliyor. zaten bebek doğduktan sonra kordondan bebeğe bir akış kalmıyor. instagramda bazı ebelerin çıkardığı saçma bir sey bence. gebeyken de soğumda da asla bu konuda bir talebim olmamıştı. ten teme temas konusunda benim bebeğimin temizliği baş cevresi ölçümü vs gübi şeyler benim üzerimdeyken yapıldı. sonra istersen alıp kilosuna vs bakalım dedi ebe. ben de alın dedim. zaten o an onu düsünecek durumda değildim 😂😂

ama devlette bebeğin kordonu kesilene kadar kucağınızda kalıyor. sonrasında alıyorlar

Sizi birileri yanlış bilgilerle korkutmuslar sanırım. :işsiz:
Yooo. Bunlara dikkat ediliyor mu diye sordum sadece. Normalde göbek kordonunun
özelde de kordon işlemi aynı. devlette nasıl olduğunu yazmışlar zaten. ben özelde doğurdum. kordon hemen kesiliyor. zaten bebek doğduktan sonra kordondan bebeğe bir akış kalmıyor. instagramda bazı ebelerin çıkardığı saçma bir sey bence. gebeyken de soğumda da asla bu konuda bir talebim olmamıştı. ten teme temas konusunda benim bebeğimin temizliği baş cevresi ölçümü vs gübi şeyler benim üzerimdeyken yapıldı. sonra istersen alıp kilosuna vs bakalım dedi ebe. ben de alın dedim. zaten o an onu düsünecek durumda değildim 😂😂

ama devlette bebeğin kordonu kesilene kadar kucağınızda kalıyor. sonrasında alıyorlar
En azından 2,3 dakika beklenmesi gerekiyor. Kan akımı durana kadar. Devlette buna dikkat etmezler bence.

Back
X