Devlet Memuru Anne Adayları

kumpirella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
643
0
46
İstanbul
merhaba hanımlar,

forumda bir hayli gezinmeme rağmen devlet memuru olarak görev yapan anne adaylarının toplandığı bir grup bulamadım. Türkiye'nin neresinde yaşıyorsak yaşayalım ve gebeliğimizin hangi ay ve haftasında olursak olalım, burada toplanırsak gebeliğin ilerleyen zamanlarında doğum izni, süt izni, ücretsiz izin, varsa çalıştığımız kurumlara ait kreşlerle ilgili paylaşımlarda bulunabiliriz diye düşündüm. ayrıca çocuğunu dünyaya getirmiş ve tekrar çalışmaya başlamış çiçeği burnunda anneler de bizimle olursa bize süreçle ilgili bilgi verebilirler, çok da iyi olur.

ben varımm..şöyleki hamile kalmaya çalışan ve 5 yaşında bir kızı olan devlet memuru olan bir anneyim izinle ilgili veya farklı bir konu yardımcı olabilirim.hamile kalırsam daha süper olacak tabi:9:

ben varımm..şöyleki hamile kalmaya çalışan ve 5 yaşında bir kızı olan devlet memuru olan bir anneyim izinle ilgili veya farklı bir konu yardımcı olabilirim.hamile kalırsam daha süper olacak tabi:9:

Allah hayırlısıyla gönlüne göre versin efsunn :) 5 yaş güzel bi yaş aralığı iki kardeş için, inşallah güzel haberlerini alırız en kısa zamanda :)
ben 2013 şubatında anne olacağım inşallah. bu günlerde merak ettiğim birşey var: doğum sonrasında verilen süt izni toplu olarak kullanılabiliyor mu, bu konuda bir bilgin var mı?

ayrıca bir grup daha açtım, o da çalışan anneler grubunda, "devlet memuru olarak çalışan anneler" olarak açtım, oraya da beklerim.

Bu topic gerçekten iyi oldu. Açan arkadaşıma teşekkür ederim. Bende 15 gün önce rahatsızlık geçirdim. Bir aylık istirahat verdi doktor şu anda evdeyim. Ama kusma ve bulantım devam ediyor inşAllah bu ay sonunda yavaşlar. Çalışarak bu dönemi atlatamazdım herhalde. Rabbim isteyn herkese hayırlısını versin, biz hamilelerede evlatlarımızı sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin inşAllah.

Allah hayırlısıyla gönlüne göre versin efsunn :) 5 yaş güzel bi yaş aralığı iki kardeş için, inşallah güzel haberlerini alırız en kısa zamanda :)
ben 2013 şubatında anne olacağım inşallah. bu günlerde merak ettiğim birşey var: doğum sonrasında verilen süt izni toplu olarak kullanılabiliyor mu, bu konuda bir bilgin var mı?

ayrıca bir grup daha açtım, o da çalışan anneler grubunda, "devlet memuru olarak çalışan anneler" olarak açtım, oraya da beklerim.

şimdi şöyleki genelde çok kabul gören bir şey değil kamuda süz iznini toplu kullanmak özelde daha sık oluyor.çünkü 657 nin son halinde günlük kullanılır diye bir ibare var pek mümkün değil gibi ama istisnalar da olabilir belki

ben de öğretmenim ve önümüzdeki sene bebek sahibi olmayı düşünüyoruz.

bende varım 25 haftalık hamileyim.
ilk bebeğim
Rabbim isteyen herkese nasip etsin
gerçekten faydalı bi başlık olmuş
acan arkadaşa teşekkür ederim

merhabalar ben de öğretmenim hazirandan beri ayda 3 kere olmak üzere çalıştık baktık olmuyor:)) bu ay ful çalışmaya karar verdik, arkadaşlar işin şakası tabi ama gerçekten de ben işten gelinnce çok yorgun oluyorum canım istemiyor üşeniyorum ama bebek de istiyorum 2,5 yıllık evliyiz ne yapacam ben:(((

bende varım 25 haftalık hamileyim.
ilk bebeğim
Rabbim isteyen herkese nasip etsin
gerçekten faydalı bi başlık olmuş
acan arkadaşa teşekkür ederim

merys, aramıza hoşgeldin :)
ben de 25. haftadayım arkadaşım. amin gerçekten Allah isteyen herkese bebek sahibi olmayı nasip etsin.
açtığım grubu beğenmene çok sevindim :) ben de faydalı olacağına inanıyorum.çünkü izin konuları kurumdan kuruma değişiklik gösterebiliyor. bunları paylaşalım istiyorum.

Bu topic gerçekten iyi oldu. Açan arkadaşıma teşekkür ederim. Bende 15 gün önce rahatsızlık geçirdim. Bir aylık istirahat verdi doktor şu anda evdeyim. Ama kusma ve bulantım devam ediyor inşAllah bu ay sonunda yavaşlar. Çalışarak bu dönemi atlatamazdım herhalde. Rabbim isteyn herkese hayırlısını versin, biz hamilelerede evlatlarımızı sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin inşAllah.

nurcom, sen de aramıza hoşgeldin.
öncelikle gebeliğinin 6 ayında olan biri olarak seni temin ederim bulantıların ikinci trimestirde azalacak, yediğin şeylerden yeniden lezzet almaya başlayacaksın. benim de ilk üç ayım bayağı bulantılı geçti, açlık bulantıları daha da tetiklediği için oruç da tutamadım. kilo verdim, et& yumurta yiyemedim. ama sakın endişelenme, bebeğin yine de gelişmeye devam ediyor, içini ferah tut. amin diyorum duaların için de, inşallah bebeklerimiz hayırlı ve sağlıklı bi şekilde dünyaya gelir.
bu arada benim mide bulantıma en iyi gelen şey tuzlu patlamış mısır ve sodaydı, aklında olsun. az da olsa sık yemeye çalış, açlık daha kötü yapıyor. kuruyemiş de iyi geliyor.

merhabalar ben de öğretmenim hazirandan beri ayda 3 kere olmak üzere çalıştık baktık olmuyor:)) bu ay ful çalışmaya karar verdik, arkadaşlar işin şakası tabi ama gerçekten de ben işten gelinnce çok yorgun oluyorum canım istemiyor üşeniyorum ama bebek de istiyorum 2,5 yıllık evliyiz ne yapacam ben:(((

gamzesena, bildiğim kadarıyla ovulasyon zamanlarında yapılan denemelerin başarıyla sonuçlanma olasılığı daha yüksek.bu konuda bu sitede çooook fazla paylaşım var. sanırım bu ovulasyon günlerini eczaneden alınan bazı ürünlerle anlayabiliyorsun. ama tabi bu işi biraz mekanikleştirebiliyor kimi çiftlerde. full çalışmak derken şunu da unutma, erkeklerde sanırım 3 günde bir spermler daha kaliteli oluyor. yani hergün ya da günde birkaç kez o iş olunca başarılı olacak diye birşey yok. özellikle stresin ne anneye ne babaya faydası var, kendine baskı yapma sakın.
herşey bir yana, nasip kısmet neticede, ben buna inanıyorum. içten bir dua et, ihtiyacı olan birine az da olsa sadaka ver,hayırlısını iste. ben kızımın bir kandil gecesi duasının ardından geldiğine tüm kalbimle inanıyorum.

bende öğretmenim. 34. haftamdayım ve doğum iznine ayrılmama 3 hafta kaldı :))

doganom sen izne geç çıkıp 5 hafta geç döneceklerdensin :) rahat bi gebelik geçirdin sanırım, ne güzel. benim evim uzak, önümüz kış. 32. haftada bırakmayı planlıyorum. ne kadar çalışmamayı düşünüyorsun? doğum izninden sonra dönecek misin hemen?

gamzesena, bildiğim kadarıyla ovulasyon zamanlarında yapılan denemelerin başarıyla sonuçlanma olasılığı daha yüksek.bu konuda bu sitede çooook fazla paylaşım var. sanırım bu ovulasyon günlerini eczaneden alınan bazı ürünlerle anlayabiliyorsun. ama tabi bu işi biraz mekanikleştirebiliyor kimi çiftlerde. full çalışmak derken şunu da unutma, erkeklerde sanırım 3 günde bir spermler daha kaliteli oluyor. yani hergün ya da günde birkaç kez o iş olunca başarılı olacak diye birşey yok. özellikle stresin ne anneye ne babaya faydası var, kendine baskı yapma sakın.
herşey bir yana, nasip kısmet neticede, ben buna inanıyorum. içten bir dua et, ihtiyacı olan birine az da olsa sadaka ver,hayırlısını iste. ben kızımın bir kandil gecesi duasının ardından geldiğine tüm kalbimle inanıyorum.

teşekkür ederim arkadaşım haklısın nasip,kısmet ve en güzeli en içten edilen dualar... sanırım artık bebek için hem maddi hem manevi çalışmanın sırası geldi... Rabbim hepimize kolaylık versin inşaallah

doganom sen izne geç çıkıp 5 hafta geç döneceklerdensin :) rahat bi gebelik geçirdin sanırım, ne güzel. benim evim uzak, önümüz kış. 32. haftada bırakmayı planlıyorum. ne kadar çalışmamayı düşünüyorsun? doğum izninden sonra dönecek misin hemen?

yok canım sonrasında bir yıl ücretsiz izin alacağım. en azından bir yaşını doldurasaya kadar bakayım istiyorum. gebeliğim rahat sayılır şimdilik toplam 7 kilo aldım ama şuaralar ağırlaştığımı zorlanmaya başladığımı hissediyorum. benim evde uzak sayılır. şehirlerarası hatta :) ama arabayla yarım saat sürüyor okul-ev arası. şimdilik iyiyim. haftalık ders sayımda az (16 saat). beklenmedik bir sorun yaşarsam anca öyle erken bırakacağım :(. yoksa 37. haftaya kadar çalışıp sonra o 5 haftayı kullanmak istiyorum.. Sende 32. haftanda zor olacağını düşünüyorsan bırakman tabi en mantıklısı.

Ben de öğretmenim ama henüz hamile değilim. Umarım en kısa zamanda katılırım aranıza. Doğru düzgün uğraşarak ancak 2 aydır denedik. Bu ay ovulasyon testi aldım. Çalışıyoruz bakalım. Umarım rabbim "ol" der de olur hayırlısı ile. Benim veliler de çocukları bırakıp gideceğim diye korkularından sürekli soruyorlar "hocam hamile misiniz?" falan diye. Her hafta bu sorularla muhatap oluyorum. Artık çocuğum olmasın diye dua ettiklerini falan düşünmeye başladım. Her ay yumurtlama günlerimde birşeyler çıkıyor. Ya eşim hasta oluyor, ya ben oluyorum. Bir şeyler oluyor yani. Umarım buradaki tüm arkadaşlarımız da kolayca hamile kalır. Hamile olanlara da hayırlı, uğurlu, rahat doğumlar diliyorum. Rabbim sağlıkla bir avazda kurtarsın inşallah kızlar. :emir_bebek:

Arkadaşlar topic çok iyi olmuş, ben de öğretmenim Ocak ayında hamile kalmayı planlıyorum şuan folik asit içiyorum.. Hayırlısı bakalım Rabbim tüm isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebişler nasip etsin inşallah..

Ben de öğretmenim ama henüz hamile değilim. Umarım en kısa zamanda katılırım aranıza. Doğru düzgün uğraşarak ancak 2 aydır denedik. Bu ay ovulasyon testi aldım. Çalışıyoruz bakalım. Umarım rabbim "ol" der de olur hayırlısı ile. Benim veliler de çocukları bırakıp gideceğim diye korkularından sürekli soruyorlar "hocam hamile misiniz?" falan diye. Her hafta bu sorularla muhatap oluyorum. Artık çocuğum olmasın diye dua ettiklerini falan düşünmeye başladım. Her ay yumurtlama günlerimde birşeyler çıkıyor. Ya eşim hasta oluyor, ya ben oluyorum. Bir şeyler oluyor yani. Umarım buradaki tüm arkadaşlarımız da kolayca hamile kalır. Hamile olanlara da hayırlı, uğurlu, rahat doğumlar diliyorum. Rabbim sağlıkla bir avazda kurtarsın inşallah kızlar. :emir_bebek:

Kelebek inşallah bize güzel haberler vereceğin günler çok yakındır. Veliler şimdi öyle derler ama Allah korusun bi tatsızlık yaşasanız " aman onun çocuğu yok, ne anlayacak halimizden" derler :) istedikleri kadar dua etsinler, biz de burada bastırırız biz de senin bebişin için dua ederiz hehehe :) her işte bir hayır vardır, en hayırlı zamanda ve sağlıklı şekilde olsun inşallah, geç de olmasın güç de olmasın :)

Back
X