Devlet Memuru Anne Adayları

Merhabalar, ben 6 haftalık hamileyim. 2012'de KPSS sınavına girmiştim önümüzdeki Kasım atamalar var ve büyük bir ihtimalle atamam olacak. Ancak çok korkuyorum hamileliğim atamama engel olur mu diye? Veya aday memurken doğum izinlerinde problem çıkar mı diye? Tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen bilgilendirir misiniz?
Merhaba, memur olduktan ve görevine başlangıcını yaptıktan sonra istersen bir gün sonra doğur, hakların kazanılmıştır, asla atanmana ve doğumla elde edeceğin haklara engel olmaz. Eğer sözleşmeli memur olursan sözleşmeli memurlara verilen haklardan, kadrolu olarak atanırsan kadrolu haklarından yararlanırsın. Bunların neler olduğunu nette araştırabilirsin, ama en akılda kalıcı olanlar; kadrolu memurun süt izninin üç saatken sözleşmeli memurun 1,5 saat olması, ücretsiz izin hakkının sözleşmeli memurda en fazla bir yılken kadrolu memurlarda iki yıl olması diyebilirim. Aday memurlukta da sıkıntı yaşamazsın, çünkü aday memurluk başka bir konu, doğum konularıyla hiç ilgisi yok, tayin gibi konuları ilgilendiriyor sanırım. Şimdi hamileliğinin tadını çıkar. Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Son düzenleme:
merhabalaar bende memur anne adayıyım daha doğum izni uzatılmadı niyetleride yok galiba:(
taa ben hamileyken çıktı bu söylentiler, hatta hastanede kaç kişi ne şanslı bebek sizinki filan laflarını duydum ama kızım 5 buçuk aylık oldu, Allah inşallah sizlere nasip etsin arkadaşlar. En sinir olduğum bakanlığın bile uzatılacak diye çıkıp açıklama yapmasına rağmen sonradan bir şekilde hala üzerinde çalışıyoruz filan deyip çark etmeleri. O zaman ne diye açıklama yapıyorsunuz ki.

Merhaba, memur olduktan ve görevine başlangıcını yaptıktan sonra istersen bir gün sonra doğur, hakların kazanılmıştır, asla atanmana ve doğumla elde edeceğin haklara engel olmaz. Eğer sözleşmeli memur olursan sözleşmeli memurlara verilen haklardan, kadrolu olarak atanırsan kadrolu haklarından yararlanırsın. Bunların neler olduğunu nette araştırabilirsin, ama en akılda kalıcı olanlar; kadrolu memurun süt izninin üç saatken sözleşmeli memurun 1,5 saat olması, ücretsiz izin hakkının sözleşmeli memurda en fazla bir yılken kadrolu memurlarda iki yıl olması diyebilirim. Aday memurlukta da sıkıntı yaşamazsın, çünkü aday memurluk başka bir konu, doğum konularıyla hiç ilgisi yok, tayin gibi konuları ilgilendiriyor sanırım. Şimdi hamileliğinin tadını çıkar. Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Çook teşekkür edeim içimi ferahlattınız. Güle güle büyütün minik kızınızı :nazar:

merhaba kumpirella ben de aday memurum, memurluga baslayalı 7,5 ay oldu acaba hamileliğim asalet tasdikine engel olusturur mu? yada kurum bu durumu bahane ederek onaylama yapmama yapabilir mi? bana da bu konuda yardımcı olabilirmisin? tesekkurlerrrr :7:

Back
X