Devlet Teşviği

La Que Sabe

Atanamamış Kapıönüteyzesi
Pro Üye
22 Ocak 2010
7.158
19.669
Merhaba arkadaşlar.
4,5 yaşında bir oğlum var. Önümüzdeki yıl için bir özel okulla görüştüm fiyat aldım. Bugün Meb'in sitesine baktığımda görüştüğüm okulun devlet teşviği verilenler listesinde olduğunu gördüm. Lakin görüşmede bundan bahsetmedi okul müdiresi. Bu teşvikten yararlanan arkadaşlar ya da özel okulda görev yapanlar yararlanma durumuyla ilgili bilgi veririlerse çok sevinirim.

Merhaba arkadaşlar.
4,5 yaşında bir oğlum var. Önümüzdeki yıl için bir özel okulla görüştüm fiyat aldım. Bugün Meb'in sitesine baktığımda görüştüğüm okulun devlet teşviği verilenler listesinde olduğunu gördüm. Lakin görüşmede bundan bahsetmedi okul müdiresi. Bu teşvikten yararlanan arkadaşlar ya da özel okulda görev yapanlar yararlanma durumuyla ilgili bilgi veririlerse çok sevinirim.
E-okul üzerinden yapılıyor diye biliyorum başvuru,geçen sene sanırım Ağustos gibi yapılmıştı.

Hmm yani ağustos gibi oğlum için başvuru yapmam gerekiyor değil mi?
Evet başvuru yapabilirsiniz,geçen sene Ağustos gibi olmuştu haber sitelerinde okumuştum sonra kazananlar açıklanmıştı kısa bir sürede.Meb sayfasını takip edin sürekli yeni tarihi orada duyururlar,ama gittiğiniz okul size niye bu destekten bahsetmemiş etmesi gerekmez mi siz tesadüf eseri görmeseniz belkide bu destekten haberiniz olmayacaktı.

Evet başvuru yapabilirsiniz,geçen sene Ağustos gibi olmuştu haber sitelerinde okumuştum sonra kazananlar açıklanmıştı kısa bir sürede.Meb sayfasını takip edin sürekli yeni tarihi orada duyururlar,ama gittiğiniz okul size niye bu destekten bahsetmemiş etmesi gerekmez mi siz tesadüf eseri görmeseniz belkide bu destekten haberiniz olmayacaktı.
Benim de aklımı o karıştırdı. Oğlum bu yıl devlet okulunda öğrenim gördü. Bugün şöyle bir araştırdım, kendi okulumuzdan başvuru yapabilecekmişiz. Lakin biz 3 taksit üzerinden konuştuk ve bunu da yaz döneminde bitirmemiz istendi. Şimdi bu teşvik bize çıkarsa hem biz ödemiş olacağız hem de devletten almış olacaklar.

Merhaba canım peki bu kazananlar falan neye göre belirleniyor bir fikrin var mı? Ben de kardeşimi seneye göndermek istiyorum 6.sınıfa özel okula..

Özel okulda devlet teşviği mi oluyormuş kızlar ? Nasıl yani bir şey anlamadım.

Merhaba canım peki bu kazananlar falan neye göre belirleniyor bir fikrin var mı? Ben de kardeşimi seneye göndermek istiyorum 6.sınıfa özel okula..

İşte MEB'in özel okul teşvikinin ayrıntıları

Özel okula devlet teşviği ile kayıt yaptırmak isteyenler, 8 Ağustos'tan 18 Ağustos tarihine kadar okul müdürlüklerine başvuru yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 eğitim-öğretim yılında uygulanacak olan özel okula geçiş teşvikine ilişkin ayrıntıları yayımladı.

MEB'in yayımladığı kılavuza göre özel okullara başvurular bugün itibarıyla başladı.

Destek alacak öğrenciler 28 Ağustos’ta ilan edilecek. Özel okul kontenjanları 4 Eylül'de duyurulacak. Destek alacak öğrencilerin tercihleri 5-9 Eylül'de alınacak. Kesin kayıtlar 10 Eylül'de belli olacak ve bu tarihten itibaren 18 Eylül'e kadar kayıt alınacak. 19 Eylül'de ilan edilecek olan yedek öğrenci kayıtlarıysa, 22–30 Eylül'de yapılacak.

Okul öncesi

Okul öncesi kurumlar için 48-66 aylık çocukların velileri, teşvik için resmi okullardan e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü’nden başvuru yapacak.

Çocukları henüz herhangi bir okula kayıtlı olmayan öğrencilerin velileri okul öncesi eğitim yapılan resmi okullara aday kayıtlarını yaptırarak eğitim ve öğretim desteği için e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü’nden başvuru yapacak.

İlkokul ve ortaokul

İlkokul, ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüğüne başvuracak.

Azınlık okullarında okuyan öğrencilerin velileri ise öğrencilerin kayıtlı olduğu veya tercih edeceği azınlık okul müdürlüklerinde başvuracak.

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananların desteği öğrenim süresi boyunca sürecek.

Başvuru şartları neler?

Eğitim öğretim desteği almak isteyenler 16 Mart 2009 ile 15 Eylül 2010 tarihleri arasında doğmuş olmalı,

İlkokul birinci sınıflar ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına 15 Eylül 2014 itibariyle kayıt yaptırmış olmalı,

Ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirmiş olanların 15 Eylül 2014 itibariyle 18 yaşını doldurmamış olması,

Sağlık raporuyla uzun süre tedavi olduğunu belirtenler dışında sınıf tekrarı yapmamış olanlar,

Başvuracakların, resmi ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında veya azınlık okullarında kayıtlı olması, eğitim ve öğretim desteği alma şartlarına uygun olması gerekiyor.

Veliler hangi işlemleri yapmalı?

Velilerin MEBBİS’te yer alan Özel Öğretim Kurumları Modülü üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Veliler e -Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaklar.

Veliler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan, olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere ait belgelerin bir örneğini belirtmek suretiyle müracaatta okul müdürlüklerine teslim edecek.

2014 yılı haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren resmi belge müracaat esnasında okul müdürlüğüne teslim edilecek. Üniversitede eğitim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu gösteren belgeler de okul müdürlüklerine teslim edilecek.

http://www.istanbulajansi.com/haber...okul-tesvikinin-ayrintilari.html#.VSooZBi3yK0

Herkes başvuru yapabiliyor ama haberden Anladığım kadarı ile ortaokul kısımı için 5. Sınıfa kayıt yaptırmaları gerek kardeşin seneye 6. Sınıf olacak senin.

Herkes başvuru yapabiliyor ama haberden Anladığım kadarı ile ortaokul kısımı için 5. Sınıfa kayıt yaptırmaları gerek kardeşin seneye 6. Sınıf olacak senin.

Canım ben baktım göndermek istediğim okula, bu sene 6. sınıf almışlar. Ama burda 2009 ve 2010 tarihlerinde doğmuş olmalı diyor yani çocuk 5 ya da 6 yaşında olacak o zaman nasıl kayıt yaptıracağız ortaokula saçma değil mi :KK70:

Canım ben baktım göndermek istediğim okula, bu sene 6. sınıf almışlar. Ama burda 2009 ve 2010 tarihlerinde doğmuş olmalı diyor yani çocuk 5 ya da 6 yaşında olacak o zaman nasıl kayıt yaptıracağız ortaokula saçma değil mi :KK70:
Onu anasınıfı için yazmışlardır.

X