• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devletin yolunu sahiplenmek (otopark problemi)

Ankaradan bildiriyorum burada gelenektir apartman önüne devamlı parkedilmez.

Evler eski, otopark zaten yok, zaten apartmanların önünde 2-3 araçlık yer var. Apartmanda minimum 9 daire var nereye parkedecek bu insanlar? 3 sokak ötesine parkedip yürüyoruz.

Devamlı kavga ettiğinize göre ısrarla aynı binanın önüne parkediyorsunuz demektir, aynı apartmanın sahipleri sizlerin misafiri yüzünden devamlı yürüyor.

Eğer 15 dakikalık bir işse misafir arabasının önüne kağıt koysun, kimse laf etmez. Ya da farklı apartmanı seçin rotasyon yapsınlar.

Devletin yolu demek çözüm değil, otopark yokluğunda bir sınır çizerek yetersiz alanını korumaya çalışıyor insanlar.

Bir de apartman kapısını kapatmadığınıza emin misiniz?

Mesela apartman kapısına yoldan tekerlekli sandalyeli bir insan giriş yapabiliyor mu? Yoksa devamlı başımıza geldiği gibi “arabaların etrafından sıkışın sandalyeyi elinizle taşıyın ne yapayım hastaysan” mı deniyor?

Devamlı yer buldum diye misafirleriniz arabayı aynı yere koyabiliyorsa aslında apartman sakinlerinin özellikle boş bıraktığı bir yere sıkışıyor olabilirsiniz.
Misafir bu ansızın geliyor. Gelmeden önce oraya park etme buraya part etme deme fırsatım olmuyor dediğiniz gibi binalar eski 1 değil bu sokakda 100 kişi yasiyorsak 99 boyle .

Bu arada ambulans giriş çıkışını engelliyorsanız, sedye giremiyorsa telefon açıyorsunuz çektirilebiliyor. Devletin yolu diyip hastaları engelleyemezsiniz.
Bildiğimiz yol 2 şeritli ambulans gecememe durumu varsa misafir çıkarıp kendi koyuyor aynı şekilde

Of eskiden bi sokakta 2 bina varkenmiş o kapı önü mevzuları ya. Aşmak lazım bişeyleri. Şimdi bi binada 10 haneden fazla var ve neredeyse hepsinde çift araba var. Milletin tam kapısının önüne(çıkışı girişi engelleyen) hariç her bulduğum yere koyuyorum. Hatta köşe kapmaca oynuyoruz milletle. 😀

Otopark sıkıntısı olan yerlerde yer geliyor araçlar çift park ediyorlar. İnsanlar arasında bir gizli sözleşme gibi bir durum gelişiyor. Erken çıkacaklar dış tarafa park ederken geç çıkacaklar içe park ediyorlar.
Mesela saat 17:00 de misafir gelip 20:00 de çıkmak istiyorsa çift park nedeniyle içte kalıyorlar ve herkes ayaklanıyor. Elbette kimse kimsenin yerini işgali edemez yA da sahiplenmez. Yer yok diye 15-20 dakika dolanıp üç dört sokak uzağa park ettiğim çok olmuştur zamanında. Yapacak birşey yok. Ancak evinize çok sık misafir geliyor ve aracı her seferinde küt diye evin önüne çekebiliyorsanız sinirden kudururdum. Kudurduğumla kalırdım kendi kendime a
söylenirdim ama:)

Bizim burda bir ruh hastası var kim evinin oraya park etse yemek vs atıyor arabaya. Bilmiyorduk hiç bir gün kp park etmis tencere dolu pirinç pilavını dökmus hasta ruhlu. Ondan sonra ogrendikte bir daha oraya park etmedi.

bizim binamızın sokağı normalde planda yokken arsa halindeyken adam arsaya birşeyler yapıp oraya sokak yapmış çıkmaz sokak şeklinde. Kolaylık olsun diye de ufak dar bir geçiş yapılmış arka sokağa, bakkala vs kolaylık olsun diye. 2 insan yan yana yürüyecek mesafede yani.
Haliyle bina önümüz sokak olsa da tapulu olarak daire sahiplerine ait, otoparkımız var ancak giremeyen büyük araçlar olduğu için bizim binadakiler sokağı kullanıyor. Bizimde peydah oldular 2 3 haftadır farklı sokaklardan insanlar büyük turizm arabalarını otopark önüne, bina önüne, çocukların oyun alanlarına bırakıyorlar. En son bizim binadan birisinin bir vitoya zarar vermesi ile birkaç gündür gelmiyorlar. Yani bazen dışardan aman sokak altı üstü diye gözükmüş olsa da öyle olmayabilir. Ben yabancı yerde de arabayı uzakta olsa otoparka götürme taraftarıyım. Bir başkasının kapısına araba bırakmaktanda hoşlanmıyorum bırakılmasından da
Sizin durumunuz bir istisnası temsil ediyor. Yapılması gereken durumu anlatan bir uyarı levhası/yazısı koymak. İnsanlar nereden bilsin gerçek sokak olmadığını. İnsanların gittikleri her yerde otopark bulmasını beklemek fazla absürt bir düşünce.

Bizim burda bir ruh hastası var kim evinin oraya park etse yemek vs atıyor arabaya. Bilmiyorduk hiç bir gün kp park etmis tencere dolu pirinç pilavını dökmus hasta ruhlu. Ondan sonra ogrendikte bir daha oraya park etmedi.
Bizim sokaktaki bir kadında balkondan arabanın üstüne kuş yemi atıyordu. Kuşlar yem yedikten sonra pislesin diye. Manyak çok.

Bizim sokakta belalı bir aile var. Kapısına park edince kavga çıkarıyorlardı. Benzer şekilde bir aile daha türemiş bu şekilde. Onlar işin ilginç yanı kapı önlerine engel koymuşlar ki kimse park edemesin.

Ne mi oldu?
Polis bir gün geldi. Tüm sokağa ayar çekti. "Kimse kapısının önüne engel koyamaz. Bir daha şikayet gelirse işlem yapacağız." dedi. O günden beri park kavgası olmuyor 😄

Tamam da o apartmanda oturanlar ne yapsın?

O apartmanda oturan hasta var,yaşlı var,bebekli var. O kendi evinin önüne park edemeyecek,misafir yüzünden yürümek zorunda kalacak.

Bizim otoparkımız var,böyle bir sorunumuz yok. Ama bir yere park ederken hiç kimsenin evinin önünü işgal etmem.

merhabalar:
Apartman dairesinde oturuyoruz otoparkımız yok. Burda genelikle eski yapı evler olduğundan ötürü hemen hemen hiç bir binanın otopark yok. Herkes devletin yolununa yani apartmanını önüne park ediyor. Ne zaman misafir gelse , her seferınde silecek kaldırıyorlar ne bileyim arıyorlar otopark gırısıne park etmişsiniz halbukü öyle bir şey yok tamamen bahane orayı sahiplenmişler. Bunu genelikle aynı insanlar yapıyor ne yapmam gerekıyor anlam veremedım biraz arastırdım otopark olmadığı icin binaların kapısının önü otopark sayılıyormus.Bu problemi yaşayıp çözebilen birisi var mı teşekkürler
Bunu çözeceğiniz yer bulunduğunuz il veya ilçenin bld imar müdürlüğü.Oraya gidin sorun.
Apt.giriş kapısı önünde aslında kimsenin park etmemesi gerekir.Aptr dan çıkan çocuk arabalı olur, yaşlı olur vb.nasıl yola çıkacak.Aslında apt önüne park edilmeyi engelleyen dubalar var onlardan yapın veya yaptırın.
Orası op girişi değil ama aprt girişi sonuçta.

Bunu çözeceğiniz yer bulunduğunuz il veya ilçenin bld imar müdürlüğü.Oraya gidin sorun.
Apt.giriş kapısı önünde aslında kimsenin park etmemesi gerekir.Aptr dan çıkan çocuk arabalı olur, yaşlı olur vb.nasıl yola çıkacak.Aslında apt önüne park edilmeyi engelleyen dubalar var onlardan yapın veya yaptırın.
Orası op girişi değil ama aprt girişi sonuçta.
dedıgım yer ne apartman girişi ne otopark girişi sadece apartmanın önü yada yanı her ne ise

Tamam da o apartmanda oturanlar ne yapsın?

O apartmanda oturan hasta var,yaşlı var,bebekli var. O kendi evinin önüne park edemeyecek,misafir yüzünden yürümek zorunda kalacak.

Bizim otoparkımız var,böyle bir sorunumuz yok. Ama bir yere park ederken hiç kimsenin evinin önünü işgal etmem.
Ama her yer birinin evinin ya da işyerinin önü. Sadece otopark olan yerlere mi gidiyorsunuz? Başka şehirleri bilmiyorum ama Ankara’da böyle bir lüksümüz yok bizim. Park yasağı yoksa ve otopark giriş-çıkışı değilse her yere park edilir. Zaten apartman önüne en çok 3 araç sığar. 8-10 daireli apartman sakinlerinin çoğu kapısının önüne park edemez

Sizin durumunuz bir istisnası temsil ediyor. Yapılması gereken durumu anlatan bir uyarı levhası/yazısı koymak. İnsanlar nereden bilsin gerçek sokak olmadığını. İnsanların gittikleri her yerde otopark bulmasını beklemek fazla absürt bir düşünce.
çevredeki herkes bu durumdan haberdar olmasına rağmen inatla koyarım ne yapabilirsiniz ki diyerek tartışmaya giriyor. Kimi kısma laf anlatamıyorsun da. Polis geliyor çekiyor ertesi gün inadına bu sefer 5 6 adet koyuyorlar. Az da değil bina önümüzü tamamen kapatıyorlar en az 9-10 vito ile

Back
X