• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlette çıkan tüp bebek raporu özelde ne işe yarar

balbade06

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
18
Puanlar
3
Forumda bu tarz şeyler okudym ama tam anlayamadım. Amh düşük aşılama gerekmeden devlette rapor çıkar dediler.
Bu rapor özel hastanelerdeki tüp bebek tedavisinde ne işe yarıyor tahliller mi ücretsiz oluyor yardımcı olur musunuz

Ama devlette 1 kere işlem yaptırmadan o rapor ile özelde işlem yaptıramazsın
Yaptırdın diyelim işlem orda olmadığı için devlet seni kabul etmez Birdaha

Ama devlette 1 kere işlem yaptırmadan o rapor ile özelde işlem yaptıramazsın
Yaptırdın diyelim işlem orda olmadığı için devlet seni kabul etmez Birdaha

.
Hımm yani şöyle mi devlette rapor çıktı bir kere tedavi oldum. Olumlu veya olumsuz
Sonra özelde tedavi olduğumda reçete edilen ilaçları indirimli alabiliyorum doğru mu. Bu raporun bi geçerli olma süresi var mı

Rapordan sonra özelde Tahlilleri ücretsiz olma ya da indirimli fiyst ile tedavi olduğumuz bilgisi yanlış mı. Sadece ilaçlarda mı işe yarıyor

Burda özel hastane veya özel klinik fark ediyor mu.

Ben devlette rapor çıksa da devletteki tedavide reçete edilen ilaçları her türlü tam ücret ödeyerek alacağım sanıyordum. Bu yanlış sanırım.

İşlemler şöyle
Devlette bi kere rapor çıkarttın ve ‘işlem yaptırdın’

Olumlu olmadı diyelim 2. Yi yaptırmak istiyorsun özele gittin

Özel senin o raporunu gördüğün için o raporun üzerine sadcee ilaçlarını yazıyor ve sen örneğin 60-70 bin verecekken 3-4 bin ödüyorsun ilaçlara

Ama o raporun herhangi özel bir klinikte başka indirimi vs yok

Sadece şöyle bir durum olabilir yaptıracağınız klinik paket halinde işlem yapıyorsa çoğu zaman içindeki tetkikler fiyata dahil oluyor

İşlemler şöyle

Özel senin o raporunu gördüğün için o raporun üzerine sadcee ilaçlarını yazıyor ve sen örneğin 60-70 bin verecekken 3-4 bin ödüyorsun ilaçlara

Sadece şöyle bir durum olabilir yaptıracağınız klinik paket halinde işlem yapıyorsa çoğu zaman içindeki tetkikler fiyata dahil oluyor
Çok teşekkür ederim. Kimseden devlette bi kere işlem yapma şartını duymamıştım. Bana biraz mantıksız da geldi açıkçası. Emin misiniz bu şarttan

İlaçlar için çok mantıklıymış o zaman.
Ben düşündüğüm özel kliniğe sordum sgk ile anlaşmamız yok dedi.

Ama ilaçlarda indirim olacaksa kesin raporumu alırım. Yarın bi eczaneye danışayım.

Çok teşekkür ederim. Kimseden devlette bi kere işlem yapma şartını duymamıştım. Bana biraz mantıksız da geldi açıkçası. Emin misiniz bu şarttan

İlaçlar için çok mantıklıymış o zaman.
Ben düşündüğüm özel kliniğe sordum sgk ile anlaşmamız yok dedi.

Ama ilaçlarda indirim olacaksa kesin raporumu alırım. Yarın bi eczaneye danışayım.
Evet eminim aynı aşamaları ben sırf bu yüzden yaptırdım çünkü örneğin 105.000₺ ye tüp bebek için konuştuk (tetkikler içinde) fakat ilaçlar 86.000₺ tutuyordu
Bende gidip devlette işlemimi oldum raporumu çıkarttım.

Sizin eczaneyle değil yaptıracağınız yer ile görüşmeniz gerekiyor hiç biri sgk ile anlaşmalı değil zaten direkt ücretlerini alıyor fakat önemli olan çıkartacakları ilaçları sizin raporunuza yansıtıp yansıtmamaları bunu baştan konuşmanız lazım.
O çıkan rapor da ortalama 6-12 aylık ve 3 deneme için zaten

Evet eminim aynı aşamaları ben sırf bu yüzden yaptırdım çünkü örneğin 105.000₺ ye tüp bebek için konuştuk (tetkikler içinde) fakat ilaçlar 86.000₺ tutuyordu

Sizin eczaneyle değil yaptıracağınız yer ile görüşmeniz gerekiyor hiç biri sgk ile anlaşmalı değil zaten direkt ücretlerini alıyor fakat önemli olan çıkartacakları ilaçları sizin raporunuza yansıtıp yansıtmamaları bunu baştan konuşmanız lazım.
Çok teşekkür ederim ya.
Yaptırmayı düşündüğüm özel kliniğe tam olarak nasıl sormam gerekiyor :( çıkartacakları ilaçları sizin raporunuza yansıtıp yansıtmamaları demişsiniz. Özür dilerim tam anlayamadım.

İlaçların 86 bin tutacağını konuştuk demişsiniz. Bunu hesaplamak önceden mümkün mü. Çünkü nereye muayene olsam ilaç protokolü şimdi belli olmaz. Başlayınca duruma göre şekillenir diyor

Siz hangi klinikte devam ediyorsunuz bu arada. Devlet raporunu nerde çıkardınız özel değilse merak ettim

Çok teşekkür ederim ya.
Yaptırmayı düşündüğüm özel kliniğe tam olarak nasıl sormam gerekiyor :( çıkartacakları ilaçları sizin raporunuza yansıtıp yansıtmamaları demişsiniz. Özür dilerim tam anlayamadım.

İlaçların 86 bin tutacağını konuştuk demişsiniz. Bunu hesaplamak önceden mümkün mü. Çünkü nereye muayene olsam ilaç protokolü şimdi belli olmaz. Başlayınca duruma göre şekillenir diyor
Evet belli olmaz çünkü ilk önce devlette yaptırmanız gerekiyor ki belli olsun örneğin size gonal f 450 kullandı 4 kutu 1 kutu ovitrelle ilk işlemde bu 2. İşlemde de aynı olacaktır dolayısıyla fiyatı da özel ve sgklı olarak bilmiş oluyorsunuz.
(İlaç dozajlarını örnek için söyledim ama ilaçlar hep aynıdır)

Nasıl soracağınıza gelecek olursak gayet net bi şekilde ben size tüp bebek ücretni ödedim bi deneme de devlette yapıp raporumu çıkarttım
Yazılan ilaçları da bu rapor üzerinden indirimli aldım
Sizin firmanızında ilaçlarımı raporumun üzerine çıkarıp çıkarmama ihtimali nedir bu kadar 🙏🏻

Yanaşmak istemezler çoğu zaman ama bilinçli olduğunuzu görünce de sizi kaybetmemek adına yapabileceklerini söyleyip yada işlemleri anlatıp o şekilde yaklaşırlar

Forumda bu tarz şeyler okudym ama tam anlayamadım. Amh düşük aşılama gerekmeden devlette rapor çıkar dediler.
Bu rapor özel hastanelerdeki tüp bebek tedavisinde ne işe yarıyor tahliller mi ücretsiz oluyor yardımcı olur musunuz
Ben 2023 de başladım tedaviye rapor çıkarttım üni Hastanesi'nde ve özel hastanede tedavi oldum ilaslarin yüzde 70ini karşıladı tedavinin ise yanlış hatırlamıyorsam yüzde 20 di gapiba

Ben 2023 de başladım tedaviye rapor çıkarttım üni Hastanesi'nde ve özel hastanede tedavi oldum ilaslarin yüzde 70ini karşıladı tedavinin ise yanlış hatırlamıyorsam yüzde 20 di gapiba
Merhaba raporu hangi hastaneden çıkarttınız

İşlemler şöyle

İlaçlar sadece 1 kez ödeniyor her deneme için ayrı rapor gerekiyor ilk raporu 2.denemede kullanamaz

Ssk gecen tup bebek merkezinde raporu çıkardım üniversite hastanesi oluyor devlletteki gibi ugrasmiyorsunuz ozel tup bebek merkezlerine gore fiyat daha uygun devlete odenen ucretten daha fazla ama ilaclar epey uyguna geldi ama her tedaviden ye i rapor cikarmak gerekli

Amh düşükse eğer prosedürlere takılmadan devlette direkt rapor çıkartabiliyorsunuz bu rapor zaten ilaçları indirimli alabilmeniz için raporla dışarıda bir merkezde tüp bebeği yaptırabiliyorsunuz 6 ay geçerliliği var 6 aydan sonra tekrar heyete girip rapor çıkartmanız gerekir

Benim hastane sadece 1 ay veriyor raporu yaa

Back
X