Devlette mühendis maaşı ?

Boyle bir seye gerek duymam ben. Cok fazla muhendis mezun var ama sehir plancisi yok boyle bir sey yazmasaydiniz iyiydi neyse yapacak bir sey yok artik

80 kişilik teknik kadrolu bir kurumda iki ODTÜ bir İtü olmak üzere 7 şehir plancısı var bizde.
Ki bu bizdeki birçok mühendislikten fazla bir sayı...

Son düzenleme:
80 kişilik teknik kadrolu bir kurumda iki ODTÜ bir İzmir ekonomi olmak üzere 7 şehir plancısı var bizde.
Ki bu bizdeki birçok mühendislikten fazla bir sayı...
Kurumuzdaki sayi sadece bu. Totale baktiginizda farkli branslarda bir cok muhendis var oyle degil mi planci sayisinin bunu gecmesi mumkun degil . onemli degil sehir plancisiyim ben kendim de soyleyeyim el sallayin kizlar

her mühendis kendi kurumuna atanır canım. alım yaparken her kurum ayrı açıklar zaten. senin mühendislik bölümün hangi kurumla ilgiliyse ona müracaat edersin. arkadaşın demek istediği atandıktan sonra ne mühendisi olduğun önemli değil, ünvanın mühendistir, demek istemiş bence
belediyelere genelde torpille giriliyor ama sen neden belediye istedin ki? benim bildiğim 657ye tabi değiller zaten.
yani bunlar gerçekten çok geniş konular. bilmediğim bir konu hakkında yanlış yorum yapmak istemem.

657 ne oluyo ki canım :26: hakkaten geniş konular ve herkes ayrı yorum yaptıgım için bilgi sahibi olmak pek mümkün olmuyor.
çevre ve şehircilik bakanlıgına da girmek isterim elbet mesleğim zaten bu alanda ama oraya kpssp3 puanıylamı giriliyor yoksa alan puanıyla mı bi bilgim yok

Olur mu oyle sey canim tabiki 657 ye tabiiler. Yakin zamanda herkesi kadroya gecirdiler zaten hepsi 657li oldu sozlesmeli kalmadi denilebilir.

Kpss p3 le merkezi atamayla da alabilir. Yine p3 le siralama yapip kendisi yazili sinav ve mulakat da yapabilir.

Bi sonraki yorumum da bahsettim o ayrimdan :) sınava girerken bi ayrım yok ondan bahsettim muhendislere özel bi alan olmadığından yani gky haricinde bi sınava giriş yok ondan bahsettim.

657 devlet memurlar kanunu. yani bildiğin has devlet memuru
mühendisliklerde alan yoktur, kpss 3 puanıyla girilir (yanlışımız varsa düzeltsinler lütfen)
iktisat, işletme, maliye.. vs bölüm sınavları onlarda var

Olur mu oyle sey canim tabiki 657 ye tabiiler. Yakin zamanda herkesi kadroya gecirdiler zaten hepsi 657li oldu sozlesmeli kalmadi denilebilir.

nasıl yani belediyede çalışanlar artık 657 ye mi tabi:44:
ama benim tanıdığım bir kız belediyede çalışıyor, kadro falan yok. mühendilser mi kadroya geçti, benim de kafa karıştı

şimdi kuzenim var benim, mimar. kpss ye hazırlanıyor, belediyeye giricem diyor. o yüzden mi acaba? bende araştırayım kuzenime bi faydam olur belki

:44: Belediyelerde 657 tabi memur alimi yaparlar. Klavuzlarda gormediniz mi hic belediylerde yaziyor. Gectigimiz eylul ayina kadar belediyelerde 657 e tabi memur sayisi azdi ama cikan torba yasayla yaklasik 100000 kisi memuriyete gecirildi. Ben de kpss p3 le belediyeye atanan sehir plancisiyim. Kuzeninizde o yuzden diyodur:)

merhaba bizim kurumda mühendisler 4000-4500 civarı alıyor (devlet havameydanları) kadrosu mühendis oluyor ama ünvanı atıyorum inşaat mühendisi şeklinde
399a tabiyiz kpss ile alım oluyor

Son düzenleme:

ben sadece kendi kurumuma başvurduğumdan belediye görmedim.
tamam o zaman şimdi anladım neden belediyeye giricem dediğini, sağolun

tercih kılavuzu açıklandığında çevre mühendisi koduna bakarsın o koda göre tercih yaparsın. Hangi kuruma tercih yapacağın sana kalmış tabi tercih ettiğin kurum çevre mühendisi alıyorsa. Ben ziraat mühendisiyim gıda tarım ve hayvancılık bakanlığında çalışıyorum ilk 2700 ile başladım şimdi 3000 tl maaşım. Sözleşmeli atandım sonra kadroya geçtim.

Son düzenleme:

meslektaşıımm, aynı kurumda çalışıyoruz aynı zamanda.. tanıştığıma memnun oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…