- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
Kendiniz ifsa olun istemiyosunuz ama beni etmek istiyosunuz neden? :)Şehir plancısımısınız?
Biraz da bulmaca çözelim
Ozelden konusalim mi? :)
Kendiniz ifsa olun istemiyosunuz ama beni etmek istiyosunuz neden? :)
Boyle bir seye gerek duymam ben. Cok fazla muhendis mezun var ama sehir plancisi yok boyle bir sey yazmasaydiniz iyiydi neyse yapacak bir sey yok artikBilmem sizde benim mesleğimi tahmin edebilirsiniz....
Boyle bir seye gerek duymam ben. Cok fazla muhendis mezun var ama sehir plancisi yok boyle bir sey yazmasaydiniz iyiydi neyse yapacak bir sey yok artik
Kurumuzdaki sayi sadece bu. Totale baktiginizda farkli branslarda bir cok muhendis var oyle degil mi planci sayisinin bunu gecmesi mumkun degil . onemli degil sehir plancisiyim ben kendim de soyleyeyim el sallayin kizlar80 kişilik teknik kadrolu bir kurumda iki ODTÜ bir İzmir ekonomi olmak üzere 7 şehir plancısı var bizde.
Ki bu bizdeki birçok mühendislikten fazla bir sayı...
yeni atanan demek istedim canım. işte benim sormak istediğimde her mühendis kendi kurumuna mı atanır yoksa sadece mühendis kadrosu adı altında tüm mühendislik branşları mı alınıyor diyeydi. bi arkadaşta mhendis ayrımı yok demiş :26:
umarım anlatabilmişimdir. ben belediyeye girmek istiyorum aslında bulundugum şehirde :26:
her mühendis kendi kurumuna atanır canım. alım yaparken her kurum ayrı açıklar zaten. senin mühendislik bölümün hangi kurumla ilgiliyse ona müracaat edersin. arkadaşın demek istediği atandıktan sonra ne mühendisi olduğun önemli değil, ünvanın mühendistir, demek istemiş bence
belediyelere genelde torpille giriliyor ama sen neden belediye istedin ki? benim bildiğim 657ye tabi değiller zaten.
yani bunlar gerçekten çok geniş konular. bilmediğim bir konu hakkında yanlış yorum yapmak istemem.
Olur mu oyle sey canim tabiki 657 ye tabiiler. Yakin zamanda herkesi kadroya gecirdiler zaten hepsi 657li oldu sozlesmeli kalmadi denilebilir.her mühendis kendi kurumuna atanır canım. alım yaparken her kurum ayrı açıklar zaten. senin mühendislik bölümün hangi kurumla ilgiliyse ona müracaat edersin. arkadaşın demek istediği atandıktan sonra ne mühendisi olduğun önemli değil, ünvanın mühendistir, demek istemiş bence
belediyelere genelde torpille giriliyor ama sen neden belediye istedin ki? benim bildiğim 657ye tabi değiller zaten.
yani bunlar gerçekten çok geniş konular. bilmediğim bir konu hakkında yanlış yorum yapmak istemem.
Kpss p3 le merkezi atamayla da alabilir. Yine p3 le siralama yapip kendisi yazili sinav ve mulakat da yapabilir.4ju959482 .!.:657 ne oluyo ki canım :26: hakkaten geniş konular ve herkes ayrı yorum yaptıgım için bilgi sahibi olmak pek mümkün olmuyor.
çevre ve şehircilik bakanlıgına da girmek isterim elbet mesleğim zaten bu alanda ama oraya kpssp3 puanıylamı giriliyor yoksa alan puanıyla mı bi bilgim yok
Kpss p3 le merkezi atamayla da alabilir. Yine p3 le siralama yapip kendisi yazili sinav ve mulakat da yapabilir.
Arkadasım olur mu?
O ayrım sadece bordroda yok. Yoksa o tercih döneminde hangi mühendise ihtiyaç varsa onu alırlar.
Yani bir iskan projesine çevreci imza atamadığı gibi, Ced raporuna da inşaatçı imza atamaz.
Benim kastım aynı maaşı alır. Yoksa tercihlerde özellik belirtir. Şu kodlara göre diye.
O kodlardan biri muhakkak bran ötekilerde kurumun ihtiyacına göre sertifika veya dil olabilir.
Ayrıca 2300 alan mühendis devlette yok. Belki özelim kastediyorsunuzdur...
657 ne oluyo ki canım :26: hakkaten geniş konular ve herkes ayrı yorum yaptıgım için bilgi sahibi olmak pek mümkün olmuyor.
çevre ve şehircilik bakanlıgına da girmek isterim elbet mesleğim zaten bu alanda ama oraya kpssp3 puanıylamı giriliyor yoksa alan puanıyla mı bi bilgim yok
Olur mu oyle sey canim tabiki 657 ye tabiiler. Yakin zamanda herkesi kadroya gecirdiler zaten hepsi 657li oldu sozlesmeli kalmadi denilebilir.
Belediyelerde 657 tabi memur alimi yaparlar. Klavuzlarda gormediniz mi hic belediylerde yaziyor. Gectigimiz eylul ayina kadar belediyelerde 657 e tabi memur sayisi azdi ama cikan torba yasayla yaklasik 100000 kisi memuriyete gecirildi. Ben de kpss p3 le belediyeye atanan sehir plancisiyim. Kuzeninizde o yuzden diyodur:)nasıl yani belediyede çalışanlar artık 657 ye mi tabi:44:
ama benim tanıdığım bir kız belediyede çalışıyor, kadro falan yok. mühendilser mi kadroya geçti, benim de kafa karıştı
şimdi kuzenim var benim, mimar. kpss ye hazırlanıyor, belediyeye giricem diyor. o yüzden mi acaba? bende araştırayım kuzenime bi faydam olur belki
hanımlar bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi
her kafadan bi ses çıkıyor ne oldugu belirsiz..
içinizde veya çevrenizde muhakkak bildiginiz vardır yahut duydugunuz..
yeni mezun mühendisin devletteki maaşı nedir ?
kadrolu ve sözleşmeli olarak aradaki fark nedir ?
bazıları diyorki kadrolu 1500le başlar sonra net maaşa yükselir (2800 civarı) 3 ay sonra falan bazılarıda başlar başlamaz net maaş alınır diyor..
birde merak ettiğim bi konu var. devlete mühendis ataması nasıl oluyor.
meseala kadrolarda direk mühendis olarak gözüküyor ne mühendisi oldugunun bi önemi yokmu yani ?
atıyorum inşaat mühendsiyle makine mühendisi aynı mühendis kadrosuna mı atanıyor ?
yoksa sadece kpssp3 puanıyla atananlar mı mühendis kadrosuna giriyor alan sınavına girince nasıl değişiyor işler ?
pufff umarım yardımcı olan birileri çıkar
:44:
Belediyelerde 657 tabi memur alimi yaparlar. Klavuzlarda gormediniz mi hic belediylerde yaziyor. Gectigimiz eylul ayina kadar belediyelerde 657 e tabi memur sayisi azdi ama cikan torba yasayla yaklasik 100000 kisi memuriyete gecirildi. Ben de kpss p3 le belediyeye atanan sehir plancisiyim. Kuzeninizde o yuzden diyodur:)
siz hangi kurumdaydınız pardon :26: Ben çevre mühendisliği okuyorum seneye mezunum inşallah.
Alan sınavına girmeden kpssp3 puanıyla atanmak istiyorum ayrı bi kurum sınavına girmeden
Dayı meselesini bende çok duydum evet ama sanırım sadece belediyelerde değil heryerde dönüyor şansa kaldı biraz işimiz
tercih kılavuzu açıklandığında çevre mühendisi koduna bakarsın o koda göre tercih yaparsın. Hangi kuruma tercih yapacağın sana kalmış tabi tercih ettiğin kurum çevre mühendisi alıyorsa. Ben ziraat mühendisiyim gıda tarım ve hayvancılık bakanlığında çalışıyorum ilk 2700 ile başladım şimdi 3000 tl maaşım. Sözleşmeli atandım sonra kadroya geçtim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?