• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlette taşeronluk mu ? özel sektör mü ?

kumru00115599

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
510
488
33
38
merhaba arkadaşlar.

soruyu eşim için soruyorum.

maaşlar hemen hemen aynı. taşeron olursa 200-250 fazla olabilir.

özel sektörde masa başı iş. çalışan kişiler çok rahat olduğunu söylüyorlar yani çok yoğun değil işler. taşeronlukta ne iş yapılacağı henüz belli değil.

her iki tarafta da hafta sonu ve resmi tatiller mevcut.

özel sektörde yükselme şansı olan bir kurum diye duyduk. sınav açılıp yükselebileceği.

özel sektör olursa şehir değiştirme durumumuz olacak.

her iki yere de başvuracak. olur da ikisi de olursa siz olsanız hangisini seçerdiniz ?

özel sektördeki iş kendi memleketimizde. taşeronluk şu anki bulunduğumuz şehir.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.

soruyu eşim için soruyorum.

maaşlar hemen hemen aynı. taşeron olursa 200-250 fazla olabilir.

özel sektörde masa başı iş. çalışan kişiler çok rahat olduğunu söylüyorlar yani çok yoğun değil işler. taşeronlukta ne iş yapılacağı henüz belli değil.

her iki tarafta da hafta sonu ve resmi tatiller mevcut.

özel sektörde yükselme şansı olan bir kurum diye duyduk. sınav açılıp yükselebileceği.

özel sektör olursa şehir değiştirme durumumuz olacak.

her iki yere de başvuracak. olur da ikisi de olursa siz olsanız hangisini seçerdiniz ?
Taşeronluk daha iyi gibi.. Sağlık sektöründekiler kadroya alındılar.

Kendi memleketinize dönerken nakliye, yeni ev giris masrafları, o şehirdeki genel masraflar, kira olacaksa kiralar arasındaki fark vs gibi şeyleri düsünürdüm. Özel sektòrdeki is bir sure sonra olmazsa memlekette baska is sansi var mi vs...
kendi memleketimiz büyük şehir. antalya diyeyim mesela. şu anda olduğumuz şehre de çorum diyeyim.

şu anda ev kiramız 500 ama bir kaç aya çıkmamız lazım. kira burada da olsa antalya da da olsa 1000-1200 arası bir fiyat olacak gibime geliyor.

Özel sektor masa başı derdim.sonuçta resmi tatiller yine tatil.hayırlı olsun şimdiden
hayırlısı bakalım diyelim.
eşimin bir dava süreci var aslında. asıl kendi mesleğiyle ilgili olan. o dava olumlu olursa daha önce çalıştığı gibi yine bulunduğumuz şehirde işe başlayacak. ama dava kaç sene sürer olumlu mu olur olumsuz mu belli değil tabi ki. kafam çok karışık..

benim arkadaşım torpille vs yaşadığı kasabada belediyeye girdi. 2 sene kadar çalıştı sözleşmeli olarak. kadroya alırlar vs muhabbeti oluyordu. masa başı iş yapıyordu maaşı asgari miydi bir tık üstü müydü emin değilim şu an. kadro hayali kurarken cart diye çıkardılar. belediye başkanı değişmiş, yönetim değişmiş vs. 7 aylık maaşı da içeride kaldı. dava vs açacak ama nasıl ne zaman sonuçlanır belli değil yani. şimdiye kadar özel sektörde çalışmış olsaydı kendini geliştirdiği, deneyim kazandığı bir mesleği, uzmanlık alanı falan olacaktı. yine özelde cv'siyle iş kovalardı. şimdi kız 28 yaşında, elinde bariz bir deneyimi, bilgisi olan mesleği yok. özel sektörde neye nasıl başvuracak bilmiyor diğer devlet işlerine bakıyor.

devlet olsun çamurdan olsun diye düşünmemek lazım. kadrolu girmiş olanlar hariç herkes için geçerli bu tarz riskler.

benim arkadaşım torpille vs yaşadığı kasabada belediyeye girdi. 2 sene kadar çalıştı sözleşmeli olarak. kadroya alırlar vs muhabbeti oluyordu. masa başı iş yapıyordu maaşı asgari miydi bir tık üstü müydü emin değilim şu an. kadro hayali kurarken cart diye çıkardılar. belediye başkanı değişmiş, yönetim değişmiş vs. 7 aylık maaşı da içeride kaldı. dava vs açacak ama nasıl ne zaman sonuçlanır belli değil yani. şimdiye kadar özel sektörde çalışmış olsaydı kendini geliştirdiği, deneyim kazandığı bir mesleği, uzmanlık alanı falan olacaktı. yine özelde cv'siyle iş kovalardı. şimdi kız 28 yaşında, elinde bariz bir deneyimi, bilgisi olan mesleği yok. özel sektörde neye nasıl başvuracak bilmiyor diğer devlet işlerine bakıyor.

devlet olsun çamurdan olsun diye düşünmemek lazım. kadrolu girmiş olanlar hariç herkes için geçerli bu tarz riskler.
özellikle de iş tanımı belli değilse!

devlette ne iş yaptığı belli olmayan, esasen bir iş de yapmayan o kadar çok insan var ki.
sonra -beden işçisi filan değilsen yani- 30 35 40 yaşında kapının önünde bul kendini, neysin? hiç. 0.

Belediye de genelde çıkarmalar olur ama ama hastane üniversite karayolları vs yerlerde kadrolu iş ise garanti iştir. Özel sektörde kriz patladı yada küçülmeye gidiyoruz diye işten çıkarma daha kolay olur. Ama kamu da yüz kızartıcı suç olmadığı sürece işten çıkarma yapamazlar. Bana göre kamu daha sağlam. Pirimi var ikramiyesi promosyonu vs.

Back
X