merhaba:)bende girdim dgsye ve bu konu hakkında hiçbir fikrim yok 248 aldım adalet bitirmiştim hukuğa yetmiyor.ama sıralamalar açıklanmamışmı en son kaçla almışlar geçen yılMerhabalar.Malum bugün DGS puanları açıklandı.Aldığım puan 240. İstediğim Üniversite ise Uludağ.Yine Uludağ'ın MYO'sunda okumuştum zaten.
Okulun puanlarına baktığım zaman,idari ve iktisadi bilimler fakültesindeki bütün bölümlerin ikinci öğretimlerini kazanabiliyorum.Birinci öğretimlerinin ise bir çoğunu kazanabiliyorum.Her ne kadar istediğim bölüm Maliye olsada,beni Mali Müşavirlik sınavina götürecek her bölüm mübahtır mantığı ile,başta maliye olmak üzere bütün İİBF bölümlerini yazacağım. (Mali Müşavirlik sınavına girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir İBF bölümü mezunu olmak yeterli)
Fakaaat,derdim şu ki ya aldığım puan görünürde hepsine yetiyor olsa bile başarı sıralamasında çok gerilediysem? Ya millet çok iyi yaptığı için sıralama uçurumu oluştuysa,ya aslında genele göre düşüksem diye kafayı yemek üzereyim resmen.
Bütün bölümlere puanımın yettiğine sevinemedim bile resmen.O yüzden hem biraz dertleşmeye,hem belki sakinleştirilmeye,hemde varsa bilgisi olan onlardan akıl almaya ihtiyacım var...
ben 2009 da DGS sınavına girmiştim, puanım 260 başarı sıramda 1900 lerdeydi. bende uludağ myo mezunuydum fakat o yıl ki puanım için hiç bir üniversitenin iibfsine yetmemişti, ertesi yıl arkadaşım 240 puan ile yerleşmişti. O yıldan sonra puanlar artan kntenjanlar ile düştü. Şuanki durumda dgs ye giren öğrenci sayısıda artığı için puanı değilde başarı sırasını dikkate alın.
bu arada mali müşavir olmak istiyorsanız bana göre dgs ile devam etmek yerine açık öğretimden maliye okuyun, bir yandanda muhasebe bürosunda çalışmaya başlayın. Benim böyle bir çok arkadaşım mali müşavirlik sınavını kazandı.
merhaba:)bende girdim dgsye ve bu konu hakkında hiçbir fikrim yok 248 aldım adalet bitirmiştim hukuğa yetmiyor.ama sıralamalar açıklanmamışmı en son kaçla almışlar geçen yıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?