Aile Planlaması Dıana35 hakkında bilgi ve tecrübelerinize acil ihtiyacım var

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

cigdemcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
11
0
ağustos 2 si itibariyle erkek arkadaşımla çıktığım 1 haftalık tatil boyunca düzenli olarak d.kontrol hapını kullandım diana35 ismini sıklıkla duyduğum için almayı tercih ettim daha sonra tatil bitiminde 1 kutu bitene kadar devam ettim 22 sinde son hapımı aldım ve regl olmayı bekliyorum ancak bu hap ile ilgili acaip duyumlar alınca canım çok sıkıldı öncelikle d.kontrol haplarının ilk ay korumadığı oldu yani ilk ay kullanım esnasındaki koruma etkisi bir hiçmiş bu doğrumu ? daha sonra bu diana35 d.kontrol hapı olarak değilde piyasada adet düzenleyici olarak veriliyor korumuyor deniyor bununla ilgili bilgisi olan var mı? artı regl hala olmadım test yaptım geçen hafta negatif çıktı ama yine yapacağım regl olduktan sonra hap kullanmasam eski yöntemlerimize geri dönsek yani çnk düzenli bi ilişki yokken hap kullanıp dengemi bozmak bide tam bilgiye sahip olmadan göğüslerde kist fln ortaya çıkıyor diyorlar yani bana bilgi verin hapı bırakmakla önceki ilişkilerden sebep bi risk hamilelik riski içermiyorum değil mi ? :uhm:
 
son 2 ay bende diane 35 kullandım. kullandığın andan itibaren korunuyorsun. ama unutmamak gerekirki %100 bir koruyuculuk asla yok.
ben 2. kutuya başladığımda ilişki sonraları kanamam olmaya başladı. dokrorum ilacı bırakmamı söyledi hatta, gebe kalmış olabileceğimi söyledi.neyseki öyle bişey yokmuş,ultrason sonuçlarım temiz. 2. kutudan sonra ilacı kestik. önümüzdeki ay yasmine başlayacağım.
diane 35 inanılmaz şişirmişti beni, özellklede gögüslerimi. eğer düzenli bir ilişkin yoksa, niye kullanasın ki hap? evli insanların bile kullanması taraftarı değilim. benim özel durumum olduğu için gerçekten korunmam şart. (eşimde bende talasemi taşıyıcısıyız.)

bence bu kutu bitince bırak güzelim hapı falan.
 
evet göğüslerim büyüdü yani öncekine nazaran ama işte kullanmak istemiyorum zaten istemeye istemeye kullanmıştım sonuçta ezbere yaptığım bişi oldu peki bu d.kontrol hapını işte adetin bilmem kaçıncı gününden itibaren kullanmak gerekiyor felan deniyor ama ben öle yapmadım ilişkinin akşamına kullandım artı bide adeti çok geciktirir mi ?
 
Aslında adetin 3.günü başlaman gerekirdi birde gerçekten duyduğun gibi ilk ayda d.kontrol hapı ilk ayda etkisini tam gösteremez.Keşke başka bir yöntem deneseydin.
 
2.ayda korumaya başlıyor canım doğum kontrol hapları..
test yaptı isen ve negatif çıktı ise sanırım stresten hala adet olmuyorsundur.
korunma yöntemleri hakkında ezbere korunmamanı öneriyorum doktor kontrolünde olmalısın.
 
ya dediğim gibi istemedim aslında bu yöntemide oldu testi dün yaptım negatif çıktı idrar testi ne kadar sağlıklı bilmiyorum kan testi için biraz daha beklesemmi diyorum bu akıntı ile ilgilide ilacın yan etkisi oluyormuş galiba umarım strestendir ölücem zaten rahatlamaya çalışıyorum ama olmuyor hani bakıyorum adet öncesi sivilcelenmeler var baş ağrısı tabiki oruçtan değilse bu akıntı yoğunluğu dışında ise oda adet öncesi belirti göğüslerim acıyor ama halen tık yok :KK43: en azından bi kaç gün daha beklesem mi kaç çeşit idrar testi yaptım hepsi negatif napim ya kan testide tırstırıyor
 
X