Dıdısının Dıdısına Baş Sağlığı

Eyoser

Kaderim buymuş da diyemiyorum,çoğu benim bok yemem
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2022
673
1.848
28
Merhaba kk. sakinleri.

Şimdi yazacaklarım dert değil aslında ama yine de günlerdir kafamı kurcalıyor, ve sizlerin fikirlerinizi de merak ediyorum.

Eşimin kuzeninin, eşinin babaannesi, vefat etmiş, dıdısının dıdısı, yazarken bile zorlandım. Eşim baş sağlığına gidelim diyor. Normalde giderim ama geçen sene de benim dedem vefat ettiğinde, kuzen eşini alıp gelmedi, teyzesi ise telefonla baş sağlığı diledi.

Babaannesi vefat eden kişi de, ben de aileye evlilikle giren, birimiz gelin, diğerimiz damat sıfatında kişileriz, konumumuz aynı.

Teyze ve kuzen gelmemiş dert etmek bu güne kadar aklıma bile gelmemişti aslında, ama şimdi bana ısrar edilince, bana da yapsalardı o zaman diyorum.

Bir şey daha, insanlık sende kalsın diyecek arkadaşlar için ufak bir not, geçmişte arkadaş çevremde ve akrabalarımda, insanlık bende kalsın diye yaptığım çok şey enayilikten başka bir sıfat kazandırmadı bana, şimdilerde kendi akrabalarıma bile, ne kaaa ekmek, o kaaa küfte. Bunu kendi kuzenim yapsa ona da tepkim aynı olurdu, eşimi asla hadi hadi diye darlamazdım.

Bizimkiler ne yapardı diye düşündüm (annem ve babam) telefonda baş sağlığı dileyip bir akşam kuzenine taziyeye gidilirdi. Tabi nasıl bir çevrede yaşadığınız alışkanlıklarınız aile ile ilişkilerinizi bilemem . O da size taziyeye gelmemiş. Ne desen olmuyor hassas konu.

Bende sizin gibi dusunuyorum
Çok samimi filan misiniz normalde onlarla
Niye illa gitmek farz gibi görüyor eşiniz

Size nasıl davranıldıysa siz de öyle davranın. Tavır yapılacaksa siz de gayet sakin ee bende de böyle yapıldı? Dersiniz
Aynı fikirdeyim, çoğu olaya da böyle bakıyorum zaten. Ama eşim boş ver iyilik bizde kalsıngillerden.

Geçtiğimiz sene eşimin ablasının eltisinin (dediginiz gibi dıdının dıdısı yani) amcası vefat etmiş. Eşimin ablasıda eşime niye aramadınız ayıp deyince 'çiçek kizin babannesinin vefatında da onlar aramadı' dedi. Ve aramadık. Cidden bazı şeyler karşılıklı. Ayrıca yakın olsalar neyse de yani hayatımda yerleri yok evde adları bile geçmeyen insanlar bunlar. Sizin yerinizde olsam gitmem

Bana gelmeyene gitmem aramayani aramam net

Öyle çok sıkı fıkı değiliz, bayramdan bayrama ailelerin evinde karşılaşırsak o kadar. Dediğim gibi beklentiye girip, gelmediklerini dert bile etmemiştim şu ana kadar.

Herkesin aile dinamikleri farklıdır.
Benim ailemde didisinin didisi bilinir görüşülür. Gidilir gelinir.

Eşimin dıdısı bile yok
Ablasıyla görüşmek aklına gelmez.

Şimdi düşününce ben eşim benimle her yere gelsin istiyorum, çünkü bizlerde öyle. Ben bir şeyi gerekli görüyorsam eşim buna tamam desin isterim.
Eşim ne gerek var ya off püf derse bozuluyorum mesela .

Kendisinin samimi ilişkileri yok diye benim samimi olduğum ilişkileri de köreltmesini, beni yalnız bırakmasını istemem.
Eşlik bazen hatır gönül bilmeli.

Eşim benden gidelim istiyorsa giderdim iki saat oturmakla kimse aşınmaz.

Mesela demişsiniz ya, daha önce insanlik bende kalsın dediğime pişman ettiler diye . Şimdi gitmezseniz eşiniz gözünde siz hatalisiniz. Ama gider de size bunu pişman ederlerse onlar hatalı olur .

Bin nasihat bir musibet kadar etmiyor ya hani bazen.
Şimdi siz de eşinize ne kadar anlatsanız örnek verseniz de anlamayacak ama gitseniz ve aksi bir durum yaşansa sen istedin sen sebep oldun demeye üste çıkmaya hakkınız olur

Ya boyle o bunu yapti bu bunu yapti hesabina girmem ben zaten cogunu da aklimda tutamam. O an icime sorarım gitmek istiyorsa giderim istemiyorsa gitmem.
Önceden ben de böyle düşünüyordum, mevzu ölüm bir de, ama zaman içinde anladım ki ne kadar verirsen o kadar değersizsin, herkese hak ettiği muameleyi yapınca daha dikkatli davranılıyor. Eşimin akrabaları değil sadece, eşimin kaybı olduğunda kuzenim aynısını yapsa eşimden önce ben otururum yerime gitmem.

Bende sizin gibi dusunuyorum
Çok samimi filan misiniz normalde onlarla
Niye illa gitmek farz gibi görüyor eşiniz
Çok samimi değiliz, bayramdan bayrama karşılaşırsak ama eşimin derdi kuzen de değil sanırım, teyzesini sever teyzesinin hatrına gitmek istiyor, bu durumda onların da kv. nin hatrına gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Gitmeyi düşünmüyorum, acaba yanlış mı hareket ediyorum diyordum, ama yorumlar fikirlerimi gayet netleştirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…