Dıdısının Dıdısına Baş Sağlığı

Dıdısının dıdısına da gidilmeli diye düşünürüm. Ama sizin kaybınızda gelmemişler. Ben olsam gitmezdim.
Benim yetiştiğim ailede biri vefat ederse annem babam sülaleyi gezerdi. Ölen kişinin çocuklarına tek tek gittikleri gibi, yeğenlerine bile amcası dayısı diye giderlerdi. Samimi olunmayan komşulara bile gidilirdi, ama onlar da bize gelirlerdi. Bana gelmeyi gerek görmemiş biri beni de beklememeli.

Ben aramazdim bile, esime sen ara yeter derdim. Bi de soz konusu damatmis yakin bir iliskiniz bile yoktur saniyorum ki hatri olsun sizde...
Ben de aramayı düşünmüyorum, eşim arayabilir, cenaze sahibi de benim gibi dışarıdan sülaleye girmiş biri, gidilmeli ama aynı konumdauyken bana niye gelinmedi diye düşünüyor insan. Dedemden önce olsaydı hiç düşünmez giderdim.

Oldukça herşeyin farkında aklı başında birisin bizim tsvsiyelerimize ihtiyacın bile yokmuş 🌺 bildiğini oku 😍
Teşekkür ederim, kararım belliydi ama tavsiyelerinize ihtiyacım vardı, abartıyor muyum, yoksa doğru mu düşünüyorum bilmek istedim. Çoğunluk da benimle aynı fikirde, eşime karşı vicdan yapmamam gerektiğini öğrendim bu sayede.

Merhaba kk. sakinleri.

Şimdi yazacaklarım dert değil aslında ama yine de günlerdir kafamı kurcalıyor, ve sizlerin fikirlerinizi de merak ediyorum.

Eşimin kuzeninin, eşinin babaannesi, vefat etmiş, dıdısının dıdısı, yazarken bile zorlandım. Eşim baş sağlığına gidelim diyor. Normalde giderim ama geçen sene de benim dedem vefat ettiğinde, kuzen eşini alıp gelmedi, teyzesi ise telefonla baş sağlığı diledi.

Babaannesi vefat eden kişi de, ben de aileye evlilikle giren, birimiz gelin, diğerimiz damat sıfatında kişileriz, konumumuz aynı.

Teyze ve kuzen gelmemiş dert etmek bu güne kadar aklıma bile gelmemişti aslında, ama şimdi bana ısrar edilince, bana da yapsalardı o zaman diyorum.

Bir şey daha, insanlık sende kalsın diyecek arkadaşlar için ufak bir not, geçmişte arkadaş çevremde ve akrabalarımda, insanlık bende kalsın diye yaptığım çok şey enayilikten başka bir sıfat kazandırmadı bana, şimdilerde kendi akrabalarıma bile, ne kaaa ekmek, o kaaa küfte. Bunu kendi kuzenim yapsa ona da tepkim aynı olurdu, eşimi asla hadi hadi diye darlamazdım.
Eşinizle sakince konusun ve gitmek istemediğinizi söyleyin. Siz gitsenizde onlarin hayatlarında onlara göre yine bişey degismicek.

Iyy en nefret ettiğim aile yapısı. Hic gelemem oyle seylere. Ben annemden gordugum uzere, kuzenden öte bir akraba dugunune bile gitmemis bir insan olarak hic isim olmaz. Esimin sulalesi bu kafada. Basbaya o ne sacmalik ya siz kafayı mi yediniz diye diye esimi de mantiksizligina ikna ettim. O da baya elini etegini cekti. Arkadaslar boyle hayat gecmez. Karsi gelin boyle seylere

Eşimin kuzeninin eşinin babannesi kim ya. Bende bi karşılığı yok. Gitmem.

Benim de babannem vefat etti mesela, dıdının dıdısını geç eşimin kuzenleri dahi aramadı çünkü görüşmediğimiz için bilmiyor insanlar hem nasıl arayacaklar telefonlarımız da yok birbirimizde. 😀 1.5 sene olacak hala babannemin vefat ettiğini bildiklerini sanmıyorum. 😀

Benim için fazla yorucu akrabalıklar. Ne giderim ne gelsinler isterim. Eşiniz çok uzatmış gerçekten.

Benim akraba prensibim şu; bana ne yapılırsa onu yapıyorum. Siz de benim gibi düşünüyorsunuz. Bence gitmeyin. Telefonla baş sağlığı da dilemeyin. Eşiniz çok istiyorsa telefonla baş sağlığı dilesin. Akraba ilkem şudur, bana kim ne kadar yaparsa o kadar yaparım fazlasını katiyen yapmam..

Son düzenleme:
Dıdısının dıdısına gitmem ama eşim rica ediyorsa ve yanında olmamı istiyorsa giderdim sanırım.

Iyy en nefret ettiğim aile yapısı. Hic gelemem oyle seylere. Ben annemden gordugum uzere, kuzenden öte bir akraba dugunune bile gitmemis bir insan olarak hic isim olmaz. Esimin sulalesi bu kafada. Basbaya o ne sacmalik ya siz kafayı mi yediniz diye diye esimi de mantiksizligina ikna ettim. O da baya elini etegini cekti. Arkadaslar boyle hayat gecmez. Karsi gelin boyle seylere
Yok zaten böyle şeylere prim veren biri değilim. Bana bir adım gelene anca bir adım giderim, koşmam. Eşim de bilir bu huyumu aslında, destekler de ama buna takıldı. Haklı olduğumu düşünse de ölüm üzerinden inatlaşma olmaz, o onların terbiyesizliği biz yapmayalım, insanlık bizde kalsın istiyor. Ben de bu güne kadar çizgimi korudum, bu meselede bozarsam sonrasında ipin ucu kaçar diye taviz vermek istemiyorum.

Benim de babannem vefat etti mesela, dıdının dıdısını geç eşimin kuzenleri dahi aramadı çünkü görüşmediğimiz için bilmiyor insanlar hem nasıl arayacaklar telefonlarımız da yok birbirimizde. 😀 1.5 sene olacak hala babannemin vefat ettiğini bildiklerini sanmıyorum. 😀

Benim için fazla yorucu akrabalıklar. Ne giderim ne gelsinler isterim. Eşiniz çok uzatmış gerçekten.
Bizim kv. ile teyze sürekli görüştükleri için onların da bizim de haberimiz oluyor. Ben bana gelmediler diye takmamıştım zaten, geçen bir senede beklentim de olmadı, onların da olmamalı.

Benim eşimin kuzen eşlerinden görüştüklerim var ama böyle bir şey için kapısına gitmem. Bir telefon veya mesaj yeterli bence. Onu da eşim söylediği için değil kendim istediğim için yaparım.

Benim akraba prensibim şu; bana ne yapılırsa onu yapıyorum. Siz de benim gibi düşünüyorsunuz. Bence gitmeyin. Telefonla baş sağlığı da dilemeyin. Eşiniz çok istiyorsa telefonla baş sağlığı dilesin. Akraba ilkem şudur, bana kim ne kadar yaparsa o kadar yaparım fazlasını katiyen yapmam..
Aynı düşüncedeyiz, kendi kuzenim olsa da aynısını yapardım.

Gerekaiz olur evlerine ziyarete gitmeniz gercekten uzak kaliyo yani ne alaka

Yani gerçekten dıdısının dıdısı. O kişiyle hayatım boyunca karşılaşmış bile olamam biz akrabalarla çok sıkı fıkı değiliz ama bu kişi akraba bile değil muhtemelen haberim bile olmazdı o kişinin ölümünden. Eşim de gitmek istemezdi bu durumda ben de. Bence gitmeye gerek yok, gerekli bir yakınlık olsa onlar konu sahibinin dedesi öldüğünde gelirdi.

ben bunu kişisel bakış açısına yoruyorum bende gitmem ama benim annem falan gider mesela dıdısının dıdısı ama dediğim gibi kişisel görüşe bağlı

Herkesin aile dinamikleri farklıdır.
Benim ailemde didisinin didisi bilinir görüşülür. Gidilir gelinir.

Eşimin dıdısı bile yok 🤷🏻‍♀️
Ablasıyla görüşmek aklına gelmez.

Şimdi düşününce ben eşim benimle her yere gelsin istiyorum, çünkü bizlerde öyle. Ben bir şeyi gerekli görüyorsam eşim buna tamam desin isterim.
Eşim ne gerek var ya off püf derse bozuluyorum mesela .

Kendisinin samimi ilişkileri yok diye benim samimi olduğum ilişkileri de köreltmesini, beni yalnız bırakmasını istemem.
Eşlik bazen hatır gönül bilmeli.

Eşim benden gidelim istiyorsa giderdim iki saat oturmakla kimse aşınmaz.

Mesela demişsiniz ya, daha önce insanlik bende kalsın dediğime pişman ettiler diye . Şimdi gitmezseniz eşiniz gözünde siz hatalisiniz. Ama gider de size bunu pişman ederlerse onlar hatalı olur .

Bin nasihat bir musibet kadar etmiyor ya hani bazen.
Şimdi siz de eşinize ne kadar anlatsanız örnek verseniz de anlamayacak ama gitseniz ve aksi bir durum yaşansa sen istedin sen sebep oldun demeye üste çıkmaya hakkınız olur 😅
şu mesajı ben yazdım sandım.
biz de geniş bir sülaleyiz ve herkes görüşür.
bebek mevlüdü, taziye, doğumgünü vs. hepsi önemsenir. pandemiyle biraz seyreldi yapılmadı bazı şeyler ama yavaştan başladı yine.
benim kuzenimin eşi gözümde kuzenimle denktir. ama eşim için kuzeni bile yabancı.
babamın annemin kuzenleri benim amcam teyzem gibidir. onların çocukları da kuzenim :))
bir de biz büyük çoğunluk aynı şehirdeyiz. şehir dışındaki veya yurt dışındaki bir akrabamız gelince de bir toplaşırız :)
eşim için eziyet..

Gerekaiz olur evlerine ziyarete gitmeniz gercekten uzak kaliyo yani ne alaka

Yani gerçekten dıdısının dıdısı. O kişiyle hayatım boyunca karşılaşmış bile olamam biz akrabalarla çok sıkı fıkı değiliz ama bu kişi akraba bile değil muhtemelen haberim bile olmazdı o kişinin ölümünden. Eşim de gitmek istemezdi bu durumda ben de. Bence gitmeye gerek yok, gerekli bir yakınlık olsa onlar konu sahibinin dedesi öldüğünde gelirdi.
Aslında uzak sayılmaz, evine gideceğimiz kişi eşimin teyze kızı, ama uzaklığı yaratan onlar, bana gelme gereği görmediyse benim için de gerek olmadığı kanısındayım. Bir diğer teyzesinin kızıyla görüşüyoruz ona giderdim mesela.

ben bunu kişisel bakış açısına yoruyorum bende gitmem ama benim annem falan gider mesela dıdısının dıdısı ama dediğim gibi kişisel görüşe bağlı
Benim anne babam da herkese gider. Adını hiç duymadığımız köylümüze bile giderler. Aslında konu ölüm, ben de giderim ama durum ilişkilere döndü, bana kıymet verip beş dakika uğramayan insana neden gideyim diyorum. Çevremde de gördüğüm, herkesin her şeyine koşan insan değer görmüyor, ha eş sülalesi değerli görse ne, görmese ne, beni bir tek eşimin ailesi bağlar, o da bir yere kadar, bu benim kendime verdiğim değerle alakalı biraz da.

Back
X