Dienille Doğum Kontrol Hapı Hakkında..

Tikkabilla

Lupilup!
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
18.678
24.172
798
Kızlar öncelikle merhabalar, adet düzensizliği için doktor bu ilacı verdi bugün, aldım ama hakkında şüphelerim var. Internette bu ilaç hakkında pek fazla bilgi yok. Doktor yeni nesil, yan etkisi az bir ilaç dedi. Ilacın ambalajı bile bana baştan savma geldi açıkçası.. Önceden kullandığım ilaçlarda farklı renkli haplar, günleri gösteren etiketler vs vardı, bunda ilk hap direkt pazartesiden başlıyor, sanki adetin ilk günü Pazartesi olmak zorundaymış gibi.. Sanırım tüm tabletlerin içeriği aynı, normalde farklı oranlarda hormon içermesi gerekmiyor mu? Kafam çok karışık.. Zaten bu ay geçti artık, önümüzdeki ay başlayacağım bu ilacı kullanmaya, eğer başlarsam tabi ki..

Sizin deneyimleriniz varsa bu ilaçla ilgili duymayı çok isterim.

Kizlar ben dienilleyi yaklaşık 7 8 ay önce kullanmaya başladım ve toplamda 6 ay kesintisiz içmem gerekiyordu hem düzensizlik hemde kist vardı yumurtaliklarimda neyse 1 2 ay önce altı ay doldu ve ben biran önce doktora gidip ilacı artık kullanmak istemediğimi söylemek istedim cunku bende hormon bozukluğu yaptı göğüslerim yeterince büyüktü ve iyice büyüdü ve daha da buyuceyek diye çok korktum ayrıca 1 2 kilo aldım ki ben 49 'ün üstüne çıkan biri degilim neyse doktora gittim kistlerim erimişti benim için önemli olan da buydu açıkçası dedim kullanmak istemiyorum diye doktor olmaz evlenene kadar kullanman gerekiyo düzenin tekrar bozulur dedi ama ben dinlemedim duzenin bozulursa tekrar gel dedi ve ilacı bırakır bırakamaz adet duzenim puff diye bozuldu resmen 1 ayi geçti tik yok bende ama sancısı var garip bir şekilde birakmasamiydim diye düşündüm ama nereye kadar evlenene kadar diyo daha 18 yaşındayım yani önceden başka doğum kontrol ilacı kullandım bi kaç ay onda hiç bi sıkıntım olmamisti açıkçası ben memnun kalmadım kizlar allah düşürmesin boyle ilaçlara ya

Kizlar ben dienilleyi yaklaşık 7 8 ay önce kullanmaya başladım ve toplamda 6 ay kesintisiz içmem gerekiyordu hem düzensizlik hemde kist vardı yumurtaliklarimda neyse 1 2 ay önce altı ay doldu ve ben biran önce doktora gidip ilacı artık kullanmak istemediğimi söylemek istedim cunku bende hormon bozukluğu yaptı göğüslerim yeterince büyüktü ve iyice büyüdü ve daha da buyuceyek diye çok korktum ayrıca 1 2 kilo aldım ki ben 49 'ün üstüne çıkan biri degilim neyse doktora gittim kistlerim erimişti benim için önemli olan da buydu açıkçası dedim kullanmak istemiyorum diye doktor olmaz evlenene kadar kullanman gerekiyo düzenin tekrar bozulur dedi ama ben dinlemedim duzenin bozulursa tekrar gel dedi ve ilacı bırakır bırakamaz adet duzenim puff diye bozuldu resmen 1 ayi geçti tik yok bende ama sancısı var garip bir şekilde birakmasamiydim diye düşündüm ama nereye kadar evlenene kadar diyo daha 18 yaşındayım yani önceden başka doğum kontrol ilacı kullandım bi kaç ay onda hiç bi sıkıntım olmamisti açıkçası ben memnun kalmadım kizlar allah düşürmesin boyle ilaçlara ya
Ben 28 yaşındayım 10 yıldır kullanıyorum. Kullanmadığım zaman düzenim bozuluyor ve kist oluşuyor. Doktor kullanman gerekiyor diyor.

Ben 28 yaşındayım 10 yıldır kullanıyorum. Kullanmadığım zaman düzenim bozuluyor ve kist oluşuyor. Doktor kullanman gerekiyor diyor.
Benimde bozuldu ama iste nereye kadar herkeste yan etkisi farklı olabilir tabi ama zaten 4 yıldır kistim vardı ilk defa bu ilaçla gitti eğer tekrar olusursa artık yapicak bişeyim yok alıştım zaten :)

Merhaba cok uzun zaman geçti ama bir sorum var dienille yan etki yaptımı 6 aydır kullanıyorum iki adet arasında devamlı kahverengi akıntım geliyor sizde aynı sorunu yasadınızmı

merhaba, bende ilacı bu ay kullanmaya başladım. adetim bittikten 2 gün sonra kanamam başladı kahverengi leke tarzında geliyor. normal mi bilemiyorum. yaşayan var mı

Back
X