Diğer din yada akımlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Inanmak bir secim ise, inanmamakta bir secimdir. Ayrica inaniyorsakta , herkesin dini kendine. Bunu sorgulamak bize dusmez. :ssz:

Son düzenleme:
Elhamdülillah müslümanım.Müslüman olan saygı duyar çünkü bizim peygamberimiz bile saygı duymuş bizim ne haddimize saygı duymamak.İncili,tevratı okudum internetten araştırmadım bana ilk saçma gelen 1 den fazla basımı olmasıydı ve içini açtıgımda çok fazla ikilem oldugunu gördüm.Sonra her şey tesadüf olamaz bunun en büyük kanıtıda insandır.Yani suyun oluşu bile başlı başına bir harika.Eğer tesafüf olsaydı herkes tep tip olurdu görünüşümüz aynı olmazmıydı? Ama ne olursa olsun diğer dinlere saygım var ve diğer dinlere inananlarla dalga geçmenin dinimizde yeri yok.Hindistana gitsem önümden inek geçse bende saygı duyar dururum çünkü benim hristiyan arkadaşlarımda bana saygı duydular zamanında budistlerede duyacagımı düşünüyorum.

Aynen tesaduf yoktur tevafuk vardir
Hak din Islam dir Kitabimiz Kur 'an. doger kitaplar iae degiatirilmistir.Dini inanclarin cok fazla sorgulanmamasi gerektigini dusunuyorum

birincisi bu soruyu sen sordun. bkz:

" Ve kendi dininizde dahil dinler hakkinda ne dusunuyorsunuz? "

ikincisi din konularının açılması yasak. site kurallarını bilmeden konu açıp, isteyerek yada istemeyerek tartışmaya müsait bir yol yapıp insanlara niye böyle demedin diye soramazsın. -ki kızın cevapladığı soruyu sen kendin sormuşsun :)

Ha giger inanclara da saygi cercevesinde diye de belirtmeliydim yani?Madem yasakli soru, sazan gibi atlamasaydin soruya, gidip sikayet etseydin. Tartismaya musait, ama insanlar saygili olsaydi, birbirine gizliden laf atmasaydi sorun cikmazdi, basta sen!

Elhamdülillah müslümanım.Müslüman olan saygı duyar çünkü bizim peygamberimiz bile saygı duymuş bizim ne haddimize saygı duymamak.İncili,tevratı okudum internetten araştırmadım bana ilk saçma gelen 1 den fazla basımı olmasıydı ve içini açtıgımda çok fazla ikilem oldugunu gördüm.Sonra her şey tesadüf olamaz bunun en büyük kanıtıda insandır.Yani suyun oluşu bile başlı başına bir harika.Eğer tesafüf olsaydı herkes tep tip olurdu görünüşümüz aynı olmazmıydı? Ama ne olursa olsun diğer dinlere saygım var ve diğer dinlere inananlarla dalga geçmenin dinimizde yeri yok.Hindistana gitsem önümden inek geçse bende saygı duyar dururum çünkü benim hristiyan arkadaşlarımda bana saygı duydular zamanında budistlerede duyacagımı düşünüyorum.

Aynen tesaduf yoktur tevafuk vardir
Hak din Islam dir Kitabimiz Kur 'an. doger kitaplar iae degiatirilmistir.Dini inanclarin cok fazla sorgulanmamasi gerektigini dusunuyorum

sadece üstün bir varlığa inanıyorum ama o da böyle tasvir edilen bir tanrı değil.kendime göre konuşabildiğim korkmadığım kul olmadığım bir varlık

Annem yahudi, babam deist. Cevremde dindar degil. Ayrica her "akilli" insan akli yerine oturunca dunyaya neden geldigini merak edip, arastirir. Sizi bilemem ama.

Ne demek sizi bilemem ama? Yüzyüze olmayınca ifadeler çok anlaşılmıyor sanırım ne demek istediğimi anlamamışsın.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

"Inneddîne Indallâhil Islam" Allah c.c Katinda Tek Din Islam'dir.

"Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki; kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır."(Âl-i İmran S., 85)

Elhamdülillah Müslümanım. Ve beni Müslüman olarak yaratan Allah'a hamd olsun.

Ha giger inanclara da saygi cercevesinde diye de belirtmeliydim yani?Madem yasakli soru, sazan gibi atlamasaydin soruya, gidip sikayet etseydin. Tartismaya musait, ama insanlar saygili olsaydi, birbirine gizliden laf atmasaydi sorun cikmazdi, basta sen!

burada konu ben değilim canım, olayı çarpıtıp bana yöneltme. ben senin sorduğun sorulara cevap verdim, KURALLARI BİLEREK. tartışma çıkardığımı yada insanlara dinlere hakaret ettiğimi düşünmüyorum. onlar nasıl inanıyorsa bende öyle inanmıyorum. ve bunu söylüyorum. bu ikisi arasındaki farkı bile anlayamayacak biriysen bence dinlerle falan kafanı meşgul etme git yaşa ot gibi.
ha bu arada bütün yazıları okumadım ama kendi yazdıklarım için söylüyorum herhangi birine yada dine hakaret edip, saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. yazdığım herşey kendi düşündüklerimdi + kafamdaki bazı sorulardı.
git saygısızlık ne demekmiş onu iyice kavra ondan sonra burada konu aç.

ha bu arada canım
soruyu sen gayet açık bir şekilde sormuşsun
"dinler hakkında ne düşünüyorsunuz"
kızın teki cevap vermiş
müslümanlık hoşgörü dini değil benimce falan filan
sen tutmuş "deistim de geç ne yorum yapıyosun" diyosun.
sen önce kendi içindeki çelişkileri düzelt, insanlara çemkirmeden yazmayı öğren ve en önemlisi yaptığın hatanın yada davranışın farkına var. ondan sonra burada bana yazma gereği duy.

Bütün dinlere saygım var. Ateiste de saygım var. Ben müslümanım, ama müslümanlardan hoşlanmıyorum ( dini kullanarak, başkalarının yaşamlarına müdahale etme hakkını kendinde gören, insanları yargılayan tipler vs şimdi tek tek saymayayım kısaca dini kullanarak her haltı yiyenler, kendini ALLAH yerine koyanlar diyeyim ). Müslümanım diyen çoğu kişinin de, dinin temelini hala kavrayamamış olduğuna inanıyorum. O yüzden hoşlanmıyorum. Etrafımda çeşitli inançlara sahip insanlarla birarada yaşamayı isterdim.

Evet çünkü din çok ama çok derin ve bir o kadarda hassas bir konu

Kesinlikle...Allaho kadar merhametli ki O na inanmayanlari dahi nimetlerindem mahrum birakmiyor.inanmayanlar icin solemek istedim bunu ve lutfen arastirin.bi takim.muslumanlarin yanlis hareketinden dolayi lutfen Islamiyeti yargilmayin her kitabi okudugunuz gibi Kur ani da okuyun.sonra karar verin.burada kimseye ahmak kesmek derdonde degilim ama lutffen sadece arastirin ikilemde kalan boslukta kalan o kadar cok insan var ki...Ben sadece bi musluman olarak kucuk de olsa inanamayanlara cevap vermek istedim

Kesinlikle...Allaho kadar merhametli ki O na inanmayanlari dahi nimetlerindem mahrum birakmiyor.inanmayanlar icin solemek istedim bunu ve lutfen arastirin.bi takim.muslumanlarin yanlis hareketinden dolayi lutfen Islamiyeti yargilmayin her kitabi okudugunuz gibi Kur ani da okuyun.sonra karar verin.burada kimseye ahmak kesmek derdonde degilim ama lutffen sadece arastirin ikilemde kalan boslukta kalan o kadar cok insan var ki...Ben sadece bi musluman olarak kucuk de olsa inanamayanlara cevap vermek istedim

Evet öyle araştırmadan islam saçma hristiyanlık saçma demesin kimse.Ve gerçek müslümanlardan bilgi alsınlar mesela adam körü körüne savunuyor ama sabah namazı kaç rekat bilmez.Yada hristiyanlar her haftasonu kiliseye gidiyorlar dinlerine çok bağlılar ama bize gösterilen tarafı bu mesela hristiyanlıkta bekarete çok önem verir ama saptırılıyor ve hristiyan olup kiliseye ugramayanda var..İyi yaptın canım benim arkadaşım var ateistim diyor ateizm ne demek diyorum bilmiyor niye oldun diyorum modaymış diyor dini bile espriye vuruyorlar

arkadasim oncelikle sunu belirtmek isterim ki...dusuncelerine saygi duyuyorum.ama bildiklerimide seninle paylasmasam da olmaz.yaradana inanman guzel ama kitaba inanmaman senin yaradanida inkar ettigini gosteriyor.neden biliyormusun..sen yaradana inaniyorsan neredn biliyorsun ki bir yaradanin oldugunu..cunku biz allahi bize gonderdigi kitaplardan bulduk.ilk zeburgeldi sonra tevrat ve incil ve en son kuran ve bu kitaplar sirasiyla geldiginde bir once gelen kitaplarin hukmu kalkti....ve son kitapin kuran olduguna inaniyoruz.ve allah kuranda diyorki bundan dahaiyi kitap yazabiliyorsaniz.getirin diyor...bak simdi arkadasim.kuranda bazi ayetler bizi dusunmeye yolluyor..bunlardan birtanesini soyluyecegimmm...birbirleriyle kavusmak uzere iki deniz saliverildi.ikisi arsinda bir engel vardir birbirlerinin sinirini asla gecemezler..RAHMAN 19.20
Iki deniz saliveren odur.bu tatlimi tatli.bu ise tuzlu ve acidir.bu ikisi arasinda belirli bir perde ve engel kildik.FURKAN 53

simdi bu ayeti bize soyleyen bizi bizzat duyuraan peygamber efendimizz...peki hz muhammad o k bir cobandi okuryazarligi dahi yoktu sen ben gibi biriydiii...ve kac bin yil once bu denizler arasindaki engeli nereden biliyorrr....cunku ona ogreten vardi.o ki yeri gogu yaradan allah vardiii..bilim adamlari buayetten yola cikarak arastiriyorkii denizlerde gercekten de boyle yerler varr..tuz oranlari azli coklu yerler birbiriyle karismiyor.bunada bilim adamlari yuzey gerilimi.diyor.komsu denizlerin sularinin birbirine kavusmamasidir..ve bunu bilim adamlari arastiriyor.gercektende kuranda bahsedildigi gibi cikiyor...ve buna benzer bir cok ayet varr....kuranda biz gogu genislettik diyorrr...ve bundan bir 5 6 seneonce buluyorlarki gokyuzunun genisleme ozelligi varrr..bunuda hz muh.nereden bilebilirdiki.cunku ona ogreten var.evt arkadasimmm sunu her kez biliyorki hic kimsenin parmak izi birbirinebenzemez.ayni yumrta ikizlerinin bile...ve kuran bize bunu kac bin yuzyil once bildirdi....... evet onu parmakuclarini yeniden derleyip duzene koymaya guc yetirenleriz.KIYAMET 4....bunlar uzerinde dusun ve sana bana allah yeter.egerki inaniyorsan ondan gelenlerede inan.kurana ve tum peygamberlere...allaha emanet ol.

yorumunuz için teşekkür ederim.
ama şunu belirtmek istiyorum ki ben kuranı iyi biliyorum, anlayarak, sorgulayarak okudum.
ben namazda kılıp, oruçta tutan bir insandım.
fakat bunları yaparken hiç kuran okumamıştım.
birgün bunları sorgulamaya başladım araştırdım, diğer dinleri okudum, öğrendim.
ve müslüman olmadığımı anladım.
diğer yazılarım da dedim
bence inanç insanın içinde olan birşeydir. ya inanırsınız ya inanmazsınız.
tıpkı benim "bir yaratıcının" varlığına inandığım gibi.
tıpkı sizin müslümanlığa olan inancınız gibi.
tıpkı bir başkasının ateistliğe inanması gibi.

Back
X