Dik Başlıyım Kimseyle Geçinemiyorum

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba ben toplumun kadınlara dayattığı klişeleri tamamıyla reddeden bir feministim ve maalesef ki çevrem okul ve iş konusunda erkeğe öncelik tanıyan, kadının görevlerini ev işlerinden ibaret gören gericilerle dolu. Küçücük bir çocukken bile sofrayı bana kaldırtıp abime yaptırmayan annemle çok tartıştım ve şuan evi hep beraber süpürüp silecek konuma geldik neyse ki ama çevrem için hala aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Arkadaş çevremden yana sıkıntı yok yaşıt kız arkadaşlarım neyse ki oldukça bilinçliler bu konuda, onlarla çok iyi anlaşıyoruz ama iş karşı cinse gelince durum değişiyor.

23 yaşındayım mesela hala bir ilişkim olmadı konu kadın ve erkek ayrımcılığı da değil sadece, bir şeyi istemediğimde ve karşımdaki bunu üstelediğinde ben de kayış kopuyor ve başlamadan bitiyor. En son konuştuğum kişi telefon numaramı istedi mesela ben vermek istemeyince de ısrarcı oldu ve ben de şalterler attı ve bir anda bitti. Sadece bir hafta konuştuk instagram fake hesabımdan. Bunun gibi iki - üç kişi daha oldu onlarla da başlamadan bir haftada bitmişti. Hepsiyle de aynı sebepten telefon numarası, kendi şahsi sosyal medya hesabımdan eklemem konusunda, dışarı da birlikte vakit geçirme konusunda ısrarcı oldular o sebeple olmadı. Ben bir anda ekleşip dışarı da vakit geçirecek hıza gelemiyorum hiç ama yeni nesilin maşallahı var çok hızlı. Hızlarına yetişmeyip dik başlılık yaptığım içinde yalnız kalıyorum böyle.

Bir de unutmadan, bir keresinde bir tanesi ilk edapta güzelliğin dikkat çekiyor ama sonra konuşunca bu tavırların can sıkıcı olabiliyor insanları kendinden soğutuyorsun demişti neyse çok uzun oldu. Sevgili KK ailesi sizce nerede hata yapıyorum, gerçekten hata mı yapıyorum yoksa şimdiki nesil mi hep hatalı anlam veremedim bir türlü. Yalnızlığımdan yana şikayetim yok ama ileride gençliğimi yalnız ve monoton geçirdiğim için pişmanlık duymaktan korkuyorum. Kalıplarımdan çıkamıyorum biriyle dışarı da vakit geçirecek olsak anksiyetem tutuyor biri gördü görecek vs.

Özgürlükçü birinin biri gördü görecek korkusunda olması normal mi?

Neden fake hesaptan konusuyorsunuz? İnsanlar karşısındakinin gerçek biri olup olmadığını bilmek ister, bu çok doğal.

doğru bildiğiniz bir şeyi savunma şekliniz yanlıştır belki
Kendi düşünce ve fikirlerinizi millete direterek kabul ettiremezsiniz bu özgür düşünce değil iticilik olur
Ayrıca dışarıda oturup konuşmak flört etmek sosyal medyadan yazışmaktan daha ciddi ve doğrucudur

Neden fake hesap ?

Ben bu toplumda bir çok eşitlik bilinci olan kadın gördüm. Ve bi o kadar da bunu bilinçsizce savunanı. Özellikle feminizm kavramını "kadın erkek hak eşitliği" değil de, erkek düşmanlığı olarak benimseyeni de çok gördüm.

Bazen doğru olanı savunuyor bile olsanız, savunma şekliniz sizi haksız duruma düşürebilir.

Özgürlükçü birinin biri gördü görecek korkusunda olması normal mi?
Kesinlikle hiç normal değil ben de aşmaya çalışıyorum bu durumu ama ben gizemli ve içime kapanık biriyim biraz. Yaşadıklarımı herkesle paylaşmayı sevmiyorum. Küçük yerde yaşıyorum her yerde tanıdık biri görünce uzun uzun soracak ve anlatmak zorunda kalacağım onu istemiyorum. Arkadaş grubuyla ya da yanımda bir kız arkadaşımla görüşebilirim ama onu da karşı taraf kabul etmiyor.

Neden fake hesaptan konusuyorsunuz? İnsanlar karşısındakinin gerçek biri olup olmadığını bilmek ister, bu çok doğal.
[/QUOTE] internette tanışmadık ki bizzat gerçek hayatta karşılaştık numara isteyince de fake hesabı verdim hepsi bu.
doğru bildiğiniz bir şeyi savunma şekliniz yanlıştır belki
Kendi düşünce ve fikirlerinizi millete direterek kabul ettiremezsiniz bu özgür düşünce değil iticilik olur
Ayrıca dışarıda oturup konuşmak flört etmek sosyal medyadan yazışmaktan daha ciddi ve doğrucudur
hiçbir şey diretmedim kimseye, herhangi bir beklenti içine de girmedim. Sadece konuşma, tanıma aşamasını uzun tuttum ve karşımdaki de buna gelemedi.
fake hesaptan biri ile konuşmak çok saçma değil mi? ya karşıdaki de fakese? normal bi ilişki başlatma yolu değil. gören de evine gelicem diye ısrar ettiler sanır. dışarıda vakit geçirmek istemenin nesi yanlış?
gerçekte karşılaşıp fakede ekleşince karşında gerçek bir kişi olduğunu anlıyorsun haliyle
Bu kadar dik başlı olursanız tabi ki de insanlarla anlaşmanız zor olur. Yani sorunun siz de olduğunu söyleyebiliriz. Tavırlarınızı biraz yumuşatın, rahat olun...
bu tür meselelerden dolayı çok fazla tanıdığımın canı yandı. fotoğrafları montajlanıp adına fake hesap açılan mı dersin, dışarda baş başa fotoğrafları çekilip ve montajlanıp bir sonraki sevgilisine atılan mı? Ve daha çok çok fazlası... O sebepten anksiyete oldu ben de o konuda
Neden fake hesap ?

Ben bu toplumda bir çok eşitlik bilinci olan kadın gördüm. Ve bi o kadar da bunu bilinçsizce savunanı. Özellikle feminizm kavramını "kadın erkek hak eşitliği" değil de, erkek düşmanlığı olarak benimseyeni de çok gördüm.

Bazen doğru olanı savunuyor bile olsanız, savunma şekliniz sizi haksız duruma düşürebilir.
faminizmin erkek düşmanlığı olmadığının bilincinde bir insanım. Eğitim ve hizmet eşiğliğinden bahsettiğim halde bunları yazmanız enteresan olmuş. Gerçek hesabımda fotoğraflarım, ailem, akrabalarım var bir haftalık tanıdığımı neden oraya alayım?
tavrınız iticidir. söylediklerinizle yaptıklarınız uyuşmuyordur mesela. bunlara dikkat etmelisiniz.
Söylediklerimle yaptıklarımın uyuşmadığını düşünmüyorum ama tavırlarım elbette itici gelebilir.

Merhaba ben toplumun kadınlara dayattığı klişeleri tamamıyla reddeden bir feministim ve maalesef ki çevrem okul ve iş konusunda erkeğe öncelik tanıyan, kadının görevlerini ev işlerinden ibaret gören gericilerle dolu. Küçücük bir çocukken bile sofrayı bana kaldırtıp abime yaptırmayan annemle çok tartıştım ve şuan evi hep beraber süpürüp silecek konuma geldik neyse ki ama çevrem için hala aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Arkadaş çevremden yana sıkıntı yok yaşıt kız arkadaşlarım neyse ki oldukça bilinçliler bu konuda, onlarla çok iyi anlaşıyoruz ama iş karşı cinse gelince durum değişiyor.

23 yaşındayım mesela hala bir ilişkim olmadı konu kadın ve erkek ayrımcılığı da değil sadece, bir şeyi istemediğimde ve karşımdaki bunu üstelediğinde ben de kayış kopuyor ve başlamadan bitiyor. En son konuştuğum kişi telefon numaramı istedi mesela ben vermek istemeyince de ısrarcı oldu ve ben de şalterler attı ve bir anda bitti. Sadece bir hafta konuştuk instagram fake hesabımdan. Bunun gibi iki - üç kişi daha oldu onlarla da başlamadan bir haftada bitmişti. Hepsiyle de aynı sebepten telefon numarası, kendi şahsi sosyal medya hesabımdan eklemem konusunda, dışarı da birlikte vakit geçirme konusunda ısrarcı oldular o sebeple olmadı. Ben bir anda ekleşip dışarı da vakit geçirecek hıza gelemiyorum hiç ama yeni nesilin maşallahı var çok hızlı. Hızlarına yetişmeyip dik başlılık yaptığım içinde yalnız kalıyorum böyle.

Bir de unutmadan, bir keresinde bir tanesi ilk edapta güzelliğin dikkat çekiyor ama sonra konuşunca bu tavırların can sıkıcı olabiliyor insanları kendinden soğutuyorsun demişti neyse çok uzun oldu. Sevgili KK ailesi sizce nerede hata yapıyorum, gerçekten hata mı yapıyorum yoksa şimdiki nesil mi hep hatalı anlam veremedim bir türlü. Yalnızlığımdan yana şikayetim yok ama ileride gençliğimi yalnız ve monoton geçirdiğim için pişmanlık duymaktan korkuyorum. Kalıplarımdan çıkamıyorum biriyle dışarı da vakit geçirecek olsak anksiyetem tutuyor biri gördü görecek vs.
Fake hesaptan sanal ilişki içinde olmak daha mı iyi yani dışarıda görüşelim diyen şimdiki neslin evladından? Feminizm ile gelenekselcilik beraber gitmemiş pek, ne dersiniz?

Feminist olmayı istiyor ancak çevre şartlarından dolayı tam yaşayamıyorsunuz feminist biri dışarıda beni görecekler hesap soracaklar diye endişelenmez çünkü ortada bir yanlış yoktur. Feminist bir arkadaşım Türkiye'deki erkeklerin geneliyle uzun soluklu anlaşamayacağını kabullenip bu yüzden yabancı bir erkekle evlilik yapmıştı ama Türkiyede de vardır mutlaka sizin düşünce yapınıza göre biri ama biri görecek vs triplerine gelebilirler mi bilemiyorum

faminizmin erkek düşmanlığı olmadığının bilincinde bir insanım. Eğitim ve hizmet eşiğliğinden bahsettiğim halde bunları yazmanız enteresan olmuş. Gerçek hesabımda fotoğraflarım, ailem, akrabalarım var bir
Niye enteresan olsun erkek düşmanlığı yapanlar da eğitim ve hizmet eşitliğinden söz edebilir. Asıl enteresan olan; henüz bi erkek arkadaş edinme konusunda dahi böylesi korkuları, çekinceleri ve tabuları olan birinin konuya "ben bir feministim" diye giriş yapmış olması. Bunu bi kınama olarak değil, pozitif bi eleştiri olarak yorumlayın. Sanırım size sorun yaratan konu; inandığınız değerler ile tabularınız, aile, mahalle, toplum baskısı arasında kalıyor oluşunuz. Bunun yarattığı gerginlikle sağlıklı ilişkiler kuramıyor olabilir misiniz ?

ben olsam ben de birinin fake hesabından 1 hafta konuşmayı sıkıntılı bulurum. bence dik başlı değil insanlara karşı aşırı güvensiz yada kendiniz açısından özgüvensizsiniz.

Karşına düzgün biri cıktıgında femınıstlık kalmıyor, eşim benım çalışmama karışmıyor, gıymıme karışmıyor, ama bende nerde nasıl davranmama ve gıyınmeme dıkkat ederım. Ev işlerınıde beraber yaparız. Anlayamadım ben sanırım sorunu, gerıcı olarak tanımlayamayız böyle çiftleri, kadın memnundur hayatından erkek memnundur, sana uygun degıldır ama gerıcı degıldır. Dogrumu anladım mı acaba?

Fazla kuralcı insanlar çekilmez oluyor kusura bakmayın. Nasıl bir feminist kafaya sahipsiniz bilmiyorum ama kafanızda ilişkinin nasıl başlayacağı ve ya ilerleyeceği hakkında kurallar koymuşsunuz anlaşılan ve bu kurallara uyulmadığı zaman şalteriniz atıyor. Kurallar duruma göre oluşmalı, önceden planlanmamalı ilişkilerde. En azından ben böyle düşünüyorum

Konudaki "feminist" i bir ben mi göremedim???? :KK57::KK57:

Feminist bir bakış açısına sahip olmakla sizin de dahil olduğunuz ‘günümüz gençliğinin’ hızından rahatsız olmanız arasında bir bağıntı yok.
Bunun dışında, fake hesaptan birileri ile konuşuyorsunuz. İnsanların sizi merak etmesi, gerçek görüntünüzle tanışmak istemesi çok normal.
Hız istemiyorsanız kendi hesabınızdan konuşmaya başladığınız, tanıştığınız birine bu tanışma sürecini ağırdan almak istediğinizi, ısrardan hoşlanmadığınızı belirtebilirsiniz.

feminist bir bey ile izdivaç ediniz. .
Daha flört aşamasına gelemedik yahu izdivaçta nereden çıktı :KK71: ayrıca feministi erkeği ara ki bulasın
Fake hesaptan sanal ilişki içinde olmak daha mı iyi yani dışarıda görüşelim diyen şimdiki neslin evladından? Feminizm ile gelenekselcilik beraber gitmemiş pek, ne dersiniz?
evet daha iyi bence, neden olmasın? En azından bir aya kadar karşındakiyle sadece fikirleri konuşturarak sadece yazışmak hiç fena bir fikir gibi gelmiyor bana deneyin bence seveceksiniz ama karşısınızdaki sever mi onu bilemeyeceğim
sağ kulağınızı sol elle mi tutuyorsunuz? ben karşınızda sanal zeka var demedim ki.
sağ kulağımı istediğim elimle tutuyorum içiniz rahat olsun. sanal zeka dediğinizi iddia etmedim zaten bence yazdığımı bir tekrar okuyun, sevgiler
Feminist olmayı istiyor ancak çevre şartlarından dolayı tam yaşayamıyorsunuz feminist biri dışarıda beni görecekler hesap soracaklar diye endişelenmez çünkü ortada bir yanlış yoktur. Feminist bir arkadaşım Türkiye'deki erkeklerin geneliyle uzun soluklu anlaşamayacağını kabullenip bu yüzden yabancı bir erkekle evlilik yapmıştı ama Türkiyede de vardır mutlaka sizin düşünce yapınıza göre biri ama biri görecek vs triplerine gelebilirler mi bilemiyorum
yanlış olmadığını biliyorum kimseye hesap verecekte değilim ama anlatmak, paylaşmak istemiyorum kendime saklamak istiyorum hepsi bu
Niye enteresan olsun erkek düşmanlığı yapanlar da eğitim ve hizmet eşitliğinden söz edebilir. Asıl enteresan olan; henüz bi erkek arkadaş edinme konusunda dahi böylesi korkuları, çekinceleri ve tabuları olan birinin konuya "ben bir feministim" diye giriş yapmış olması. Bunu bi kınama olarak değil, pozitif bi eleştiri olarak yorumlayın. Sanırım size sorun yaratan konu; inandığınız değerler ile tabularınız, aile, mahalle, toplum baskısı arasında kalıyor oluşunuz. Bunun yarattığı gerginlikle sağlıklı ilişkiler kuramıyor olabilir misiniz ?
pekala olabilir tabiki tabularımla feministliğim arasında sıkışmış olabilirim lafım ona değil zaten feminisliği erkek düşmanlığı olarak adlandırmayın demiştiniz tam olarak ona yorum yaptım ben de. Feminizmin erkek düşmanlığı olmadığı konusunu çoktan geçtik çünkü erkeklere anlatamıyoruz bari kadınlar arasında bunu tartışmayalım
ben olsam ben de birinin fake hesabından 1 hafta konuşmayı sıkıntılı bulurum. bence dik başlı değil insanlara karşı aşırı güvensiz yada kendiniz açısından özgüvensizsiniz.
bence tam olarak kendimi insanlara anlatamıyorum. Benim hoşuma gidiyor sadece fikirleri konuşturarak saatlerce konuşmak. Birinin gözlerinin içine bakıp kahve içmekten daha keyifli geliyor konu karşı cins olunca.
Karşına düzgün biri cıktıgında femınıstlık kalmıyor, eşim benım çalışmama karışmıyor, gıymıme karışmıyor, ama bende nerde nasıl davranmama ve gıyınmeme dıkkat ederım. Ev işlerınıde beraber yaparız. Anlayamadım ben sanırım sorunu, gerıcı olarak tanımlayamayız böyle çiftleri, kadın memnundur hayatından erkek memnundur, sana uygun degıldır ama gerıcı degıldır. Dogrumu anladım mı acaba?
Hayatında biri olunca da feminist olabilirsin zaten sorun o değildi aslında siz yanlış anlamadınız da ben biraz karışık anlattım af buyurun :)
Fazla kuralcı insanlar çekilmez oluyor kusura bakmayın. Nasıl bir feminist kafaya sahipsiniz bilmiyorum ama kafanızda ilişkinin nasıl başlayacağı ve ya ilerleyeceği hakkında kurallar koymuşsunuz anlaşılan ve bu kurallara uyulmadığı zaman şalteriniz atıyor. Kurallar duruma göre oluşmalı, önceden planlanmamalı ilişkilerde. En azından ben böyle düşünüyorum
Haklısınız bir sorun da bu işte. Bunu aşmaya çalışıyorum ben de ama erkeklerde fazla ısrarcı ve aceleci bir haftalık birine telefon numarası vermek istemiyorum mesela o konuda kararım net neden bu ısrar? Sesimi duysa ne olacak yazışsak ne olacak ne saçma şeyler.

Back
X